Bu testi yaptırın/yaptırmayın demiyorum ama bazı yorumların yanlış yönlendirici olduğunu düşünüyorum.
"2 tane baklavaya eşdeğer" diyorsunuz, doğrudur, olabilir; ancak biz sabah yataktan kalkar kalkmaz aç karna 2 baklava mı yutuyoruz yoksa yemekten sonra mı?
Yemek yedikten sonra kan şekeri dengelenmiş vücuda 2 baklava almak mı yoksa sabah aç karna kan şekeri düzenlenmemişken 2 baklava alıp vücudu kaosa sürüklemek mi? İkisinin vücutta etkisi aynı olur mu sizce?
"Meyve de yiyoruz onda da şeker var" diyorsunuz, ama meyvede bol miktarda posa var, ve posayla birlikte yavaş yavaş sindirildiği için o şeker kana son derece yavaş bir şekilde karışıyor, kan şekerini aniden yükseltmiyor.
Ama bu testte sabah aç karna bol şekerli su içiyorsunuz, birden kana karışıyor, aniden kan şekeriniz fırlıyor, resmen vücutta şok etkisi...
Ben o yüzden temkinli yaklaşıyorum ve halen güvenilirliğine emin değilim bu testin.. Mesela diş filmi çektirmenin de tiroid kanseri riskini kat be kat artırdığı biliniyor, onun gibi bir şey bu test de benim için... Dr.umun yaklaşımına bağlı olarak yaptırıp yaptırmayacağıma karar vereceğim.