Şeker yüklemesi

Bir sağlıkçı olarak ben yaptırmadım.kadın Doğumcu arkadaşıma sordum yaptırdım yüksek çıktı napıcam dedi ki diyet yapıcak sın. Zaten kilom var ve risk grubundayım ben diyet yapayım direk dedim o da bana o zamn açlık tokluk bakalım yeterli dedi. Ve aynen de öyle yaptım sonucu endokrin de gördü sıkıntı yok dedi. Şekerden şüpheleniyorsan ve risk grubunda degilsen yaptırmanda fayda var şekerin belirtilerini kendinde gözlemlemen lazım. Ağızda kuruluk Yemek yedikten sonra uyku hali, ateş basması, terleme vs. Gibi sıkıntıların varsa yaptır derim.
Aslında bir belirtim yok ama doktorum çok kilo almışsın,olabilir bakalım dedi totalde 7 kilo aldım ama doktora gittiğimde biraz şiştim bir iki kilo oynadı gibi geliyor.Neyse yaptırmaya karar verdim zaten eğer varsa ve bilemezsem diye düşünmek daha korkutucu geliyor

Kızlar ben doktor ne der bilmiyorum henüz 10 haftalık hamileyim ama biz dort kardeşiz üçümüze hamileyken annem bunu yaptırmamış o zaman öyle bişey yoktu diyor en küçük kardeşim 18 yasinda onda yaptırmış doktoru kardeşim çok sık rahatsızlanan bir çocuk annem kendince buna bağlıyor ben de yaptırmak istemiyorum ailenizde böyle bir risk yoksa bu testi yaptirmak ne derece gerekli bilmem tabiki yine iyisini doktor bilir ama benim kendi acimdan şüphelerim var Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin

Çok zor bir karar. İki doktorum var ikisi de yükleme istiyoruz dedi. Canan Karatay'ın dedikleri öte yandan kulaklarımda çınlıyor. Ne yapacağım bilemiyorum bu konuda.

Çok zor bir karar. İki doktorum var ikisi de yükleme istiyoruz dedi. Canan Karatay'ın dedikleri öte yandan kulaklarımda çınlıyor. Ne yapacağım bilemiyorum bu konuda.
Ben yaptırdım çok kararsızdım bir arkadaş bu konuda güzel bi açıklama yapmıştı 2.sayfada olabilir.İyi ki yaptırdım gebelik şekerim çıkmadı farketmeden şekerim olmuş olsaydı daha zararlıydı bildiğiniz elmalı sprite gibi birşey içtim sonrasında 2 saat arayla kan alındı falan yani öylr çok büyük bir zararı olacak birşey değildi.Ki bu konuda en kararsız insanlardan biriydim doktorunuz yapalım diyorsa düşünmeyin bence

Ben yaptırdım çok kararsızdım bir arkadaş bu konuda güzel bi açıklama yapmıştı 2.sayfada olabilir.İyi ki yaptırdım gebelik şekerim çıkmadı farketmeden şekerim olmuş olsaydı daha zararlıydı bildiğiniz elmalı sprite gibi birşey içtim sonrasında 2 saat arayla kan alındı falan yani öylr çok büyük bir zararı olacak birşey değildi.Ki bu konuda en kararsız insanlardan biriydim doktorunuz yapalım diyorsa düşünmeyin bence
Ben de yaptıracağım galiba çünkü doktorlarım en başından beri beni takip ediyorlar. Onlar hamilelik sürecim ve bebeğim ile ilgili en iyisini bilirler gibi geliyor. Sonuçta benim bir tıp eğitimim yok. Sadece sağlıklı yaşam kitaplarını okuyorum en iyisini doktorlarım bilirler :KK64:

Eğer glikoz intoleransınız varsa şeker ölçümüyle bunu koruma altına alabiliyorsunuz. Şöyle anlatayım glikoz intoleransınız yok şeker yüklemeside yaptırmadınız kan tahliliyle şekeriniz bir sefer normal çıkarken diğerinde sınırda çıkıyor. Birde şunu anlatayım glikoz intoleransınız var ama siz test yaptırmadınız kan testiniz o ay az şeker tükettiğiniz için normal ya da sınırda çıktı ama siz şekeri o kan tahlilinden sonra biraz kaçırdınız direk bebeğe etkisi var. Yani tek seferlik glikoz yüklemesi bebekte ciddi hasarlar bırakmaz ama bilmeden hayatınıza devam etmeniz bırakabilir. Ultrasona gelince adı aslında ultrasound tur ses dalgasıdır. Zararı tabi ki var ama elimizde ki telefon kadar ancadır belki değildir bile :) 4boyuta gelince normal ultrasonun ekranda renklendirilmiş hali. Çok evhamlı olmayın sakin olun. Tabi aklınıza takılıyorsa da araştırmadan yaptırmayın. İstemiyorsanız iç güdüsek diyorsanız zorlayamam ama dediğim gibi bilmek her zaman için daha önemlidir. Benim intoleransım yoksa glikoza diyet yapmamın bir anlamı yok. Anlamanın tek yoluda aç karna yüklemek yani vücut ilk şekeri alacak ki kanda çıkacak. Bilip hayata devam etmek en güzeli. Açlık/tokluk kan şekeri ara ara değişebilir ama intolerans değişmez. Umarım anlatabilmişimdir umarım faydam olmuştur aklınızda ki soru işaretlerine
Şu yazıyı diyorsunuz galiba, evet çok güzel bir açıklama gerçekten. İçimi rahatlattı.

Şu yazıyı diyorsunuz galiba, evet çok güzel bir açıklama gerçekten. İçimi rahatlattı.
Evet arkadaş bu konuda beni de aydınlattı sorularıma cevap bulamadığım için kararsızdım ama en sonunda yaptırdım umarım bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde doğar.Ömür boyu da sağlıklı mutlu olurlar :)

Evet arkadaş bu konuda beni de aydınlattı sorularıma cevap bulamadığım için kararsızdım ama en sonunda yaptırdım umarım bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde doğar.Ömür boyu da sağlıklı mutlu olurlar :)
Amiiiin :KK200:

Ben yaptırmadım. Ne bulursam da yedim. Bebeğim 35 günlük ve şu an gayet sağlıklı. Ancak ben şanslı olanlardanim belki. Siz yine de iyi düşünün

Bu testi yaptırın/yaptırmayın demiyorum ama bazı yorumların yanlış yönlendirici olduğunu düşünüyorum.

"2 tane baklavaya eşdeğer" diyorsunuz, doğrudur, olabilir; ancak biz sabah yataktan kalkar kalkmaz aç karna 2 baklava mı yutuyoruz yoksa yemekten sonra mı?
Yemek yedikten sonra kan şekeri dengelenmiş vücuda 2 baklava almak mı yoksa sabah aç karna kan şekeri düzenlenmemişken 2 baklava alıp vücudu kaosa sürüklemek mi? İkisinin vücutta etkisi aynı olur mu sizce?

"Meyve de yiyoruz onda da şeker var" diyorsunuz, ama meyvede bol miktarda posa var, ve posayla birlikte yavaş yavaş sindirildiği için o şeker kana son derece yavaş bir şekilde karışıyor, kan şekerini aniden yükseltmiyor.
Ama bu testte sabah aç karna bol şekerli su içiyorsunuz, birden kana karışıyor, aniden kan şekeriniz fırlıyor, resmen vücutta şok etkisi...

Ben o yüzden temkinli yaklaşıyorum ve halen güvenilirliğine emin değilim bu testin.. Mesela diş filmi çektirmenin de tiroid kanseri riskini kat be kat artırdığı biliniyor, onun gibi bir şey bu test de benim için... Dr.umun yaklaşımına bağlı olarak yaptırıp yaptırmayacağıma karar vereceğim.

Back
X