• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tetanoz ve şeker yüklemesi istemiyorum

karamelinannesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2025
4
-24
1
30
6 haftalık hamileyim, şeker yüklemesi tetanoz 2li 3lü taramalar doğum sonrası topuk kanı ve çocukluk aşıları, hiçbirini istemiyorum ve Ankara'da yaşıyorum. Benim gibi arkadaşlar hangi doktorlara gittiniz bazı doktorlar çok baskıcı oluyor, kararsızım. (Aşı ve ilaç sevicileri yorumlarını kendine saklasın lütfen)

Bilmiyorum ki, 30 dan sonra yapıp sorun yaşamayan da çok kişi vardır illa ki. Bence onlar sorumluluk almak istemediler, siz korkutmayın kendinizi. Ben riskli gebelik süreci geçirdiğim için ısrarla yaptırmadım, riskli olmasaydı 32de yaptırırdım

Benim de 23. haftada bi erken doğum riskim olmuştu o yüzden kafam karışıyor, çok teşekkür ederim cevabınız için 🙏🏻

Arkadaşlar ben de tetanoz konusunda kafası karışık olan annelerdenim , üşenmedim baştan beri bütün yorumları okudum . Sadece tetanoz için şu aklımı kurcalıyor , belirli bir haftada olması gerekiyor gebelik haftası büyüdükçe riskli olduğu söyleniyor neden riskli mesela? 30 hafta ve üzerinde tetanoz yapılması neden önerilmiyor ? Erken doğumu tetiklediği için mi ? O zaman 20-24.haftalarda aşı olup bebeğini kaybeden annelerin de bu kanıda tetanozla bağlantısı olabilir mi ? 30 da riskli olan 20-24üncü haftalarda aslında daha riskli değil midir ?Ameliyathanedeki aletlerden tetanoz bulaşabilir denerek yapılıyor ama hiç bir fıtık ,histerektomi , kalça platin ameliyatında tetanoz sorguladığımı hatırlamıyorum (Bende hemşireyim bu arada ) . Oysaki büyük bir ameliyattır ve neredeyse vücudun yarısına yabancı metal cisim yerleştirilir , onda da tetanoz olma ihtimali yok mudur mesela ? Tetanozla ilgili asla kendimi tatmin edecek bir bilgi bulamadım da , alamadım da hala ne yapacağımı bilemiyorum..

Arkadaşlar ben de tetanoz konusunda kafası karışık olan annelerdenim , üşenmedim baştan beri bütün yorumları okudum . Sadece tetanoz için şu aklımı kurcalıyor , belirli bir haftada olması gerekiyor gebelik haftası büyüdükçe riskli olduğu söyleniyor neden riskli mesela? 30 hafta ve üzerinde tetanoz yapılması neden önerilmiyor ? Erken doğumu tetiklediği için mi ? O zaman 20-24.haftalarda aşı olup bebeğini kaybeden annelerin de bu kanıda tetanozla bağlantısı olabilir mi ? 30 da riskli olan 20-24üncü haftalarda aslında daha riskli değil midir ?Ameliyathanedeki aletlerden tetanoz bulaşabilir denerek yapılıyor ama hiç bir fıtık ,histerektomi , kalça platin ameliyatında tetanoz sorguladığımı hatırlamıyorum (Bende hemşireyim bu arada ) . Oysaki büyük bir ameliyattır ve neredeyse vücudun yarısına yabancı metal cisim yerleştirilir , onda da tetanoz olma ihtimali yok mudur mesela ? Tetanozla ilgili asla kendimi tatmin edecek bir bilgi bulamadım da , alamadım da hala ne yapacağımı bilemiyorum..
Biz almanyada yasiyoruz. Hamilelere asla tetanoz aşısi yapilmiyor. Öyle bir rutin yok.
Hic gerek yok diye düsünüyorum.

Biz almanyada yasiyoruz. Hamilelere asla tetanoz aşısi yapilmiyor. Öyle bir rutin yok.
Ayyyy senin almanyadaki yaşam koşullarınla burası aynı mı sence? Almanlar zaten çocukken tetanoz aşısı olmuş oluyor bu yüzden de hamileyken gerek olmuyor. Ayrıca hastanelerin ve doğum yerlerinin sterile olması önemli ve avrupada böyle bi risk yok.

Ayyyy senin almanyadaki yaşam koşullarınla burası aynı mı sence? Almanlar zaten çocukken tetanoz aşısı olmuş oluyor bu yüzden de hamileyken gerek olmuyor. Ayrıca hastanelerin ve doğum yerlerinin sterile olması önemli ve avrupada böyle bi risk yok.
Benim bildigim türkiye dekiler de uzun zamandan beri cocukken tetanoz oluyorlar.
Ben türkiye de cok kez opu ve ameliyat oldum.
Gayet steril ortamdi.
Sizin kaldiginiz ve yasadiginiz yerleri bilmiyorum.
Sizin icin riskliyse yaptirin mutlaka.
Ama benim önerim her anne adayi anne olmadan aşılarini tazelemesi lazim.
Ben öyle yapmistim.

Benim bildigim türkiye dekiler de uzun zamandan beri cocukken tetanoz oluyorlar.
Ben türkiye de cok kez opu ve ameliyat oldum.
Gayet steril ortamdi.
Sizin kaldiginiz ve yasadiginiz yerleri bilmiyorum.
Sizin icin riskliyse yaptirin mutlaka.
Ama benim önerim her anne adayi anne olmadan aşılarini tazelemesi lazim.
Ben öyle yapmistim.
Yeni doğan aşılarını bile yaptırmayacakmış girdi sahibi baksanıza ya çok sinirlendim gerçekten küçücük çocuğuna yakında tabut bakacak haberi yok çok üzülüyorum bu ailelerde doğan çocuklara

Mesela ikili tarama yaptırmıyor down sendromu ise aldırmayacağım bilmeme gerek yok diyorlar. İyi de ben de aldırmam muhtemelen ama hazırlıklı olmak isterim sürprizle karşılaşmak istemem bu devirde

Down sendromunun %30 u anne karnindayken yapilan tarama testlerin de dahi anlasilmiyormus. Bebek dogduktan sonra bebekten alinan kan ile anlasilabiliyormus.

Down sendromunun %30 u anne karnindayken yapilan tarama testlerin de dahi anlasilmiyormus. Bebek dogduktan sonra bebekten alinan kan ile anlasilabiliyormus.

Tarama testleri kesin tanı koymaz riski belirler.

İkili üçlü test %60-80 arası dediğiniz gibi
Dörtlü test %85 civarı
Fetal dna %99
Doğruluğa sahiptir ancak yine de yanılabilir.

Kesin tanı için amniyosentez yapılır bu bebeğin kromozomunu doğrudan incelediği için yanılmaz.

Bebek doğduktan sonra da tüm gen egzom testinde zaten her şeyine bakılabilir olur.

gebelikte Almanya da tdap aşısı yapılmıyor mu?
Tetanoz difteri boğmaca için kombine bir aşı bildiğim.
Tek başına tetanoz gereksiz.
Dün sağlık ocağında artık bizde de tdap yapıldığını söylediler. Tetanoz olma ihtimali çok düşük bu devirde doğum sırasında. Ancak boğmaca bebekler için tehlikeli.

Ben ilk gebeliğimde olmadım. Aşı karşıtı bir insan değilim ama fazladan ilaç almayı sevmem. Zaten otoimmün hastalığım var. Doktorum yaptırma hastalığını tetiklemesin demişti. Yani kafanız karışıksa bence hayati bir şey değil.

Tarama testleri kesin tanı koymaz riski belirler.

İkili üçlü test %60-80 arası dediğiniz gibi
Dörtlü test %85 civarı
Fetal dna %99
Doğruluğa sahiptir ancak yine de yanılabilir.

Kesin tanı için amniyosentez yapılır bu bebeğin kromozomunu doğrudan incelediği için yanılmaz.

Bebek doğduktan sonra da tüm gen egzom testinde zaten her şeyine bakılabilir olur.

Fetal dnada cinsiyet kromozomu kaynaklı büyük hatalar yapılıyor. Şahsi fikrim engelli olacaksa dahi aldırmak istemeyen bir aile bu testlerin hiçbirini yaptirmamali. İkili riskli çıkıyor başlıyor stres , ardından fetal dna onda da risk çıkıyor 12. haftadan amniyosentez yapilacak haftaya kadar hatta sonucun çıkacağı haftaya kadar yaklaşık 10 hafta anne büyük stres yaşıyor, ek olarak amniyosentezde de az da olsa düşük yapıp bebegi kaybetme riski var , sonucun bir de temiz geldigini düşünün. Sürprizle karşılaşmamak adına yaklaşık 3 ay boyunca annenin ve bebegin bu kadar stres ve risk içinde yaşamasını doğru bulmuyorum.

Burda öyle bir anne bulamazsınız sizin kafanızda olan...O yüzden başka bir platforma gidin..
Aslında var bir iki tane ifadelerden anlaşılıyor da cesaret yok ifade edemiyorlar kendilerini. Çünkü mimliler her zaman yanlış tarafta durabilmek gibi bir özellikleri var.

bu güruh koşa koşa corona aşısı yaptırıp sonra da bize zorla aşı yaptılar diyen güruh.
biz kosa kosa corona asisi yapmasaydik bu hastalik gecer miydi?
bu güruh cocuklarina tum asilari yaptirmasaydi ve eskinin cocuk öldüren hastaliklari uykuya dalmasaydi , cocuk felci ortada gezerken sen rahatca "asi yaptirmayacagim" diyebilir miydin?

soruna da cozum basit. 6 haftalıkmis zaten . aile hekimine düştü de, listeden silsinler. kendi kendine gecir evde hamileligini, natural natural. gavur icadi ilaclar ve zararlı ultrason cihazlari olmadan.
vakti gelince de iki ıkın dogur. mazallah hastane sezaryen der kesiverir seni

çünkü almanyada insanlar tum asilarini duzsnli olarak yaptiriyorlar, hatta asi defterlerini cantalarinda tasiyorlar. sizde zaten hamilelik cagindaki insanlar halihazirda aşili oldugu icin yapmıyor olabilirler mi?
ben 34 yasindayim, ne zaman ne asisi oldum bilmem. tek bildigim son aşimi ortaokulda oldugum. bir demir cizmediyse - kuduz şüphesiyle doktora gitmediysek de tetenoz vurmazlar.
haliyle benim sifir bagisikligimla zaten asilarini asiri duzenli sekilde yaptiran almanin guclu bagisikligi ayni olabilir mi?

Kızamık aşısıyla kanseri bi araştırın bence, topuk kanı alınmayan dolayısıyla k vitamini yapilmayan ülkelerde sma oranını bi araştırın, ki siz de bir sağlıkçıysanız 2 dilim baklavayla şeker yüklemesi arasında müthiş bir fark olduğunu bilirsiniz
Bilimsel araştırma nedir? Hangi yayınlar güvenilirdir? Çalışmanın kriterleri ne olmalıdır ve. Bunları bilmeden orda burda okudugunuz rastgele yorumlar, araştırmalarda şu çıkmış diyen insanların laflarını satmayın burada. Söylemleri bilimsellikten uzak olduğu için meslekten men edilmiş doktorları da örnek vermeyin bu bunu demiş diye. İlk önce araştırın diye söylediğiniz araştırmaların makalelerini paylaşında bizde aaa nasıl gözden kaçmış bilimsel doğruluğu kabul edilmiş bir araştırma diye toplu bilgilenelim.

Ekstra olarak beni ilgilendirmez ne yapacağınız kendi bedeninize senin kararın olır ancak bebek için karar verebilecek nitelikte olmadığını düşünürse devlet, bebek için en iyisini karar çıkarttırıp yaptırır.

Back
X