Tetanoz ve şeker yüklemesi istemiyorum

karamelinannesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2025
4
-17
1
30
6 haftalık hamileyim, şeker yüklemesi tetanoz 2li 3lü taramalar doğum sonrası topuk kanı ve çocukluk aşıları, hiçbirini istemiyorum ve Ankara'da yaşıyorum. Benim gibi arkadaşlar hangi doktorlara gittiniz bazı doktorlar çok baskıcı oluyor, kararsızım. (Aşı ve ilaç sevicileri yorumlarını kendine saklasın lütfen)

Tetanoz olmadım ilk gebeliğimde. Şeker yüklemesi yaptırmadım. Doktorumu özellikle bu doğrultuda seçmedim. Vajinal doğum oranı yüksek bir hekim tercih etmiştim sadece doktorum saygı duydu tercihime.
Şeker için şeker kontrollerimi doktorumla yürüttük şeker ölçüm cihazı aldım ve düzenli ölçtüm.
Ama mevzu oğlum Ve aşılar konu aynı değil.
Topuk kanı ne zararı var anlamıyorum. Erken teşhis edilebilen birçok genetik hastalık varken bunları 3 yaşında sürpriz bir şekilde mi karşılamak istersiniz mesela. Belki önlemi alınabilecekken.
Aşıların zararlarını biliyorsunuz da peki ya hastalıkların?
Oğlum karaciğer hastası doğuştan otoimmün hepatit. Karaciğer en hayati organımızmış. Ne yazık ki hepatit b yüzünden karaciğeri bitmiş çocuklar gördüm üniversitede. Diğer yanda aşı tamamen koruyucuyken kesin çözüm iken. Yok şu olabilir bu olabilir diye yaptırmamak özellikle sağlık sektöründe çalışan biri tarafından aklım mantığım almıyor.
Altında yatan başka bir şey var mı diye bütün metabolik hastalıklar araştırıldı oğlumda. Ve o süreçte üniversitede metabolizma bölümünde metabolik hastalıkları olan çocuklarla muhatap olduk topuk kanından teşhis edildi demişti bir anne.
Hipotiroidi mesela çocukta zeka geriliği yapıyor. Büyüme geriliği yapıyor. Türkiye’de yaygın hastalıklardan. Topuk kanından hemen tespit edilip ilaç başlanırsa önleniyor.
Bu arada aşı yaptırmamak tamamen tercih ama doktor olmayan birinin yaptığı araştırmanın güvenilirliğini sorgularım. Bana çocuk doktorum gelse dese ki ben şu şu aşıların çok gerekli olmadığını düşünüyorum sağlık bakanlığı yaptırıyor ama yan etkileri fazla araştırdım çok da gerekli değil ok derim. Ama sizin araştırmalarınız instagram gönderilerine dayanıyorsa orada bir durun.
Aynen öyle. Dediklerinizin çoğuna katılıyorum.
Ve inanın içtiğimiz en basit parol ağrı kesicide bile 1000 kişide 1 görülen yan etki olabiliyor bunu o prospektüse yazmak zorundalar. O 1 kişi olma ihtimalimiz her zaman vardır çünkü.
Aşılar da böyle. Yan etki yapabilecek olması muhtemel ama size ama bize. İşte onu bilemiyoruz.
Bir yakınım diz ağrısı için gittiği doktorun reçete ettiği ağrı kesici yüzünden neredeyse bir böbreğini kaybediyordu 1 hafta hastanede kaldı böbrek yetmezliği teşhisinden. Çünkü ilaç yan etkisiydi. İlacı kesince bitti.
Aşılar da böyle.

Merhaba ben de tetanoz aşısı olamadım , olmak istiyordum ama riskli gebelik sürecinden dolayı 32. Hafta yaparım diye düşündüm sağlık ocağı 30 dan sonra riskli olur tercih etmiyoruz dediler , yaptıramadım ben de kaldı öyle.
genelde yaptırmayanlar bi sorunla karşılaşmadık diyorlar, ben sezeryan olucam gibi duruyor. Dikkat edilmesi gereken bi şey var mı biliyor musunuz?

Merhaba,
Benim de otoimmün bir rahatsızlığım var tetikleneceğinden korktuğumdan mümkün mertebe ilaçsız müdahalesiz geçirmeye çalışmıştım gebelik sürecimi.
Sezaryenle ilgili bir durum yok. Ameliyathane steril bir ortam tetanoz kapmanız düşük ihtimal.
Lakin gebelik sürecinde trafik kazası olur vb bir şey olur size tetanoz bulaşırsa diye koruma amaçlı yapılıyor. Zorunlu değil.

Tetanoz ve şeker yüklemesi konusunda ben de kararsızım. Bu tetanoz aşısı on yıl önce yoktu sanırım çevremde ne kadar doğum yapan varsa ben aşı olmadım bir sorun da olmadı dedi. Belki içinde boğmaca olan aşıdan olabilirim bebek tekrar bir aşı olmak zorudna kalmasın diye. Karma aşılarını yaptıracağım çünkü bebeğin. Ama şimdi hamile halde zaten kan tahlilerinde bile baygınlık geciriyorum ve her aşı olduğumda bilincim gidiyor morarıp bayılıyorum. Bana bunu yapan küçücük bebege ne yapmaz diye düşünüyorum😕 cok kararsızım bilmiyorum

Kesinlikle yalan söylüyorsunuz. Hadi şeker yüklemesi veya gebelikte aşıya karşı olun (yaptırdım bu gebeliğimde de yaptıracağım), ameliyathaneye girmiş biri topuk kanına karşı olamaz. Topuk kanına nasıl karşı olunur aklım almıyor. Gebeyken 2 dilim baklava yiyorsanız şeker yüklenmesine de karşı olmanız komik sadece. Gebelikte aşı olmak koşullara bağlı olarak bir nebze daha hafif kalabilir ki ben yaptırdım yine yaptıracağım kısmet olup haftam gelince. Çocuk felcinin ne da olduğunu duymadınız mı onca sene hastanede nasıl çocukluk aşılarına karşı olabilirsiniz. Gerçekten binlerce cahil kenar köşe gruplarda bir araya gelip 3-5 tane örnekle alternatif bilim geliştirdiğinizi falan sanıyorsunuz. İnşallah bu cehaletin bedelini masum yavrularınız ödemez. Ben bu işin içindeyim hastalıklarla savaştığımız gibi bi de cahil ebeveynlere savaşıyoruz.
Topuk kaniyla dnalari alınıyor diye düşünüyorlar konu sahibini bilmem ama Twitter'da cok okudum böyle.

Tetanoz ve şeker yüklemesi konusunda ben de kararsızım. Bu tetanoz aşısı on yıl önce yoktu sanırım çevremde ne kadar doğum yapan varsa ben aşı olmadım bir sorun da olmadı dedi. Belki içinde boğmaca olan aşıdan olabilirim bebek tekrar bir aşı olmak zorudna kalmasın diye. Karma aşılarını yaptıracağım çünkü bebeğin. Ama şimdi hamile halde zaten kan tahlilerinde bile baygınlık geciriyorum ve her aşı olduğumda bilincim gidiyor morarıp bayılıyorum. Bana bunu yapan küçücük bebege ne yapmaz diye düşünüyorum😕 cok kararsızım bilmiyorum
Oğlum 11 yaşında on yıl öncede tetanos aşısı vardi yeni olan bişey değil

Ben tetanoz aşısı olamadım. Riskli bi gebelik süreci geçirdim hep yattım, bana sağlık ocağından 32. Haftaya kadar vuruyoruz dediler. Sonra gittiğimde 30dan sonra tehlikeli olur dediler, olamadım kaldı öyle. Sezeryan doğum durumum var. Dikkat etmem gereken bi şey var mı ya da bu saatten sonra ne yapabilirim
Sezaryen zaten steril ortamda yapılıyor doğum sonrası yaranızın temizliğine hijyenine dikkat edin. Şuan bağışıklığınızı güçlendirecek şeyler yiyip için enfeksiyonun çok olabileceği ortamlara girmemeye çalışın. Doğumdan sonra anneye tetanoz aşısı yapılıyor zaten bebeğe de 2-4-6 bir de yanlış hatırlamıyorsam 18.ayda tetanoz yapılıyor. Bebeğinizi aşı olana kadar onunda hijyenine dikkat edin hasta yakınınız varsa bebeği uzak tutmaya vs çalışın. Zaten sizin bağışıklığınız yüksek olursa emzirme döneminde bebeğinizin bağışıklığı da yüksek olur. Bir de doktorunuza aşı durumunu da belirtin.

Sezaryen zaten steril ortamda yapılıyor doğum sonrası yaranızın temizliğine hijyenine dikkat edin. Şuan bağışıklığınızı güçlendirecek şeyler yiyip için enfeksiyonun çok olabileceği ortamlara girmemeye çalışın. Doğumdan sonra anneye tetanoz aşısı yapılıyor zaten bebeğe de 2-4-6 bir de yanlış hatırlamıyorsam 18.ayda tetanoz yapılıyor. Bebeğinizi aşı olana kadar onunda hijyenine dikkat edin hasta yakınınız varsa bebeği uzak tutmaya vs çalışın. Zaten sizin bağışıklığınız yüksek olursa emzirme döneminde bebeğinizin bağışıklığı da yüksek olur. Bir de doktorunuza aşı durumunu da belirtin.
Tamamdır çok teşekkür ederim 🙏

Tetanoz aşısı istemiyorum diyorsunuz, ya doğumunuzu hastane dışında bir yerde yapmak zorunda kalırsanız ve steril olmayan bir şeyle göbek bağını kesmek durumunda kalırsanız o zaman ne yapacaksınız ?

Her şeyi anlamaya çalıştım da neden mesela detaylı ultrason falan istemiyorsunuz bunu çok merak ediyorum?

Çünkü bebeğimin bir rahatsızlığı varsa da bilmek istemiyorum. Her durumda doğuracağım. Ultrason ile boşuna rahatsız etmek istemiyorum. Diye düşünüyor.
Ama bilmiyor ki bazı çok önemli rahatsızlıklar anne karnında teşhis edilip doğum sonrası vakit geçmeden bebek ameliyata alınıp hayatı kurtulabiliyor.🥲
Arkadaşımın oğlu doğar doğmaz böbrek ameliyatına girdi çok basit bir sorun varmış. Detaylı usg de görüldüğü için planlaması yapıldı ve çözüldü.

Tetanoz aşısı istemiyorum diyorsunuz, ya doğumunuzu hastane dışında bir yerde yapmak zorunda kalırsanız ve steril olmayan bir şeyle göbek bağını kesmek durumunda kalırsanız o zaman ne yapacaksınız ?

Türkiye şartlarında biraz uç bir ihtimal. Steril olmayan her şeyden tetanos bulaşmaz ki her yerde hastane var. Yetişilir :)

Çünkü bebeğimin bir rahatsızlığı varsa da bilmek istemiyorum. Her durumda doğuracağım. Ultrason ile boşuna rahatsız etmek istemiyorum. Diye düşünüyor.
Ama bilmiyor ki bazı çok önemli rahatsızlıklar anne karnında teşhis edilip doğum sonrası vakit geçmeden bebek ameliyata alınıp hayatı kurtulabiliyor.🥲
Arkadaşımın oğlu doğar doğmaz böbrek ameliyatına girdi çok basit bir sorun varmış. Detaylı usg de görüldüğü için planlaması yapıldı ve çözüldü.
Ben çocuğuna müdahale ettirmeye ebeveyn duydum. Bebek ölecek işlem için onam almaya çalışıyorlar baba doğala müdahale etmeyin diyor, tüm hastane yalvarıyor sonra bebek biraz daha kötüleyince herhalde anne mi ikna ediyor. Allah bütün masum yavruları korusun.

Ben çocuğuna müdahale ettirmeye ebeveyn duydum. Bebek ölecek işlem için onam almaya çalışıyorlar baba doğala müdahale etmeyin diyor, tüm hastane yalvarıyor sonra bebek biraz daha kötüleyince herhalde anne mi ikna ediyor. Allah bütün masum yavruları korusun.

Mesela ikili tarama yaptırmıyor down sendromu ise aldırmayacağım bilmeme gerek yok diyorlar. İyi de ben de aldırmam muhtemelen ama hazırlıklı olmak isterim sürprizle karşılaşmak istemem bu devirde

Mesela ikili tarama yaptırmıyor down sendromu ise aldırmayacağım bilmeme gerek yok diyorlar. İyi de ben de aldırmam muhtemelen ama hazırlıklı olmak isterim sürprizle karşılaşmak istemem bu devirde
%100 doğruyu söyleyemiyolar. Sonra annin hamileliği rezil rüsva geçiyor bebek bi doğuyor maşallah cin gibi hiçbir hastalığı yok. Kaç kez böyle vaka yaşandı. Sorun etrafınızda bile en az bir kişinin başından geçmiştir böyle bir olay.
mlzdmr mlzdmr o zaman yoldan geçerken başınıza saksı düşme ihtimali de var. Ya olursalarla mı ilerleyeceğiz. Peki olmazsa streil ortamda hastanede doğum gerçekleşirse ne olacak ? Niye olumsuz başıma gelirse ederse diye ben bu aşıyı vurulayım ki ? Ben detaylı ultrason yapılması taraftarıyım. Organlarına bakıyor doktor evet bi sorun varsa kalbi delik doğabiliyor çocuklar erken müdahale olabilir. Ama şeker yüklemesi ve tetanoz yarardan çok zararlı.
Yeni doğan çetesi skandalı bu ülkede yaşandı bunu unutmayın. Ve tahliye edildiler. Kim gönlü neye razıysa onu yapsın. Herkes fikrini paylaşıyor.

%100 doğruyu söyleyemiyolar. Sonra annin hamileliği rezil rüsva geçiyor bebek bi doğuyor maşallah cin gibi hiçbir hastalığı yok. Kaç kez böyle vaka yaşandı. Sorun etrafınızda bile en az bir kişinin başından geçmiştir böyle bir olay.
mlzdmr mlzdmr o zaman yoldan geçerken başınıza saksı düşme ihtimali de var. Ya olursalarla mı ilerleyeceğiz. Peki olmazsa streil ortamda hastanede doğum gerçekleşirse ne olacak ? Niye olumsuz başıma gelirse ederse diye ben bu aşıyı vurulayım ki ? Ben detaylı ultrason yapılması taraftarıyım. Organlarına bakıyor doktor evet bi sorun varsa kalbi delik doğabiliyor çocuklar erken müdahale olabilir. Ama şeker yüklemesi ve tetanoz yarardan çok zararlı.
Yeni doğan çetesi skandalı bu ülkede yaşandı bunu unutmayın. Ve tahliye edildiler. Kim gönlü neye razıysa onu yapsın. Herkes fikrini paylaşıyor.

Tarama testi zaten. Doğruyu söylüyorlar çoğunlukla. Yanılma payı olduğu ifade ediliyor. Teyzemin bebeğinde Edward sendromu trizomi 18 bulunmuştu. Amniosentez yaptırmadı. Doğuracağını söyledi. 5. Ayda detaylı usg de zaten yaşama şansı olmadığı görüldü sonlandırmak zorunda kalmışlardı. Zamanında amniosentezlw doğrulasaydı daha acısız bir süreç olacaktı.

çocuğuma ve bana bahsettiğiniz her sey artı özel devlet ne kadar aşı varsa yapıldı (şeker tarama testi hariç, çünkü doktor gerek görmedi) masallah oğlum da ben de sağlıklıyız.

ama illa bahsettiğiniz gibi bir yer arıyorsanız bizim yayla evi var. gelen giden de olmaz.. anneannem, annemi tam bahsettiğiniz durumda doğurdu aşı vs dayatan olmadı. aklınızda bulunsun jfkdk

ayrıca siz yaptırmak istemeyince doktor sizi bacaklarınızdan sallandırmıyor 😂 kendi çocuğu değil çok da umrunda. ben doğum yaptığım hastanede bir anne sizin gibi topuk kanı ve aşı istemedi. doktoruma iletildi. o da yazılı beyan imzalatın dedi. yani sizin cahilliğinizin sorumluluğunu yüklenmezler. ama gerisi de onları çok bağlamaz.

Back
X