Şekersiz Çay İçmek..

LimonluBahce

Kader Gayret’i Sever
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
379
21
298
Herkese selam ve iyi bayramlar ;) Konuyu doğru mu açtm bilemiyorum. Görüş paylaşırsanz sevinirm. Şimdi bu da dert mi demeyin, binlerce problemim arasında bu da son sıralarda birşey işte. Çok fazla şeker tüketiyorum maalesef. Hipoglisemi hastasıyım. (hani uzun süre aç kalınca elleriniz titrer tatlı birşey için deli olursunuz ya işte o) Uykumdan kalkp çikolata yiyorum yani o derece. Neyse uzatmaym çayı şekersiz içebilenlere özeniyorum. Deniyorum 2-3 gün sonra bırakıyorum. Günde max 3 kupa falan içiyorum bağımlı değilim ama içine attığım toplam 12 şeker falan oluyor. (3 bardk için) Çayı daha önce şekerli içip vazgeçenler nasıl yapabildiler? Paylaşsınlar ;)

öncelikle geçmiş olsun. bende çayı asla şekersiz içemem diyenlerdenim her defasında sekersiz çaya başlıyor sonra dayanamayıp tekrar atıyordum 5 sene oldu bırakalı. ben ilk zamanlar açık çay içtim böyle böyle alıştım başka bir yolda cayın yanında birseyler yiyerek tadına alışabilirsiniz. inanın alışınca sekerli çayın tadının çok kötü olduğunu anlayacaksınız bu sekilde daha lezzetli. bana şimdi öldürseler sekerli çay içiremezler

çocukluğumdan beri çayı kahveyi şekersiz içiyorum şekerli çayın tadını bile hiç bilmiyorum. kolayı da şekersiz diyet kolalardan içiyorum şekerle pek aram yoktur tatlıları sevmem biraz yapı meselesi huy bi nevi benimki. ama ben çayı hep şekersiz içen buna alışkın biri olarak çayı sıcakken içemiyorum ılıtıp önce içebiliyorum anca şekersiz çayı. eşim de diyabet hastası o da şekerli çayı bırakıp şekersiz içiyor uzun zamandır o da şekersiz çayı sıcakken içemiyor o da ılıtıp öyle içiyor böylee denesen ?

öncelikle geçmiş olsun. bende çayı asla şekersiz içemem diyenlerdenim her defasında sekersiz çaya başlıyor sonra dayanamayıp tekrar atıyordum 5 sene oldu bırakalı. ben ilk zamanlar açık çay içtim böyle böyle alıştım başka bir yolda cayın yanında birseyler yiyerek tadına alışabilirsiniz. inanın alışınca sekerli çayın tadının çok kötü olduğunu anlayacaksınız bu sekilde daha lezzetli. bana şimdi öldürseler sekerli çay içiremezler

kesinlikle. ben şekeri sevmediğim için mi bana daha lezzetli geliyor diyordum ama eşim de şekeri sonradan bıraktığı halde şekersiz çayın daha lezzetli olduğunu çay tadını tam anlamıyla aldığını söylüyor.

Canim benimde sekerim dusuyor, ellerim titremeye baslayinca mutlaka biseyler atistirrim. Önceleri kendimi sekere alistirmistim, cantamda bile hep seker, cikolata vardi. Hatta arkadaslarim yasli neneler gibi cebinden seker eksiki olmuyor derdi.Sonra bi baktim bagimli olmusum buna. Kendime geldim, yanlisimin farkina varinca. Azalttim cikolatayi. Bir sure sonra seker cikolatanin yerini baska yiyecekler aliyor zaten. Daha saglikli olanlar. Ustelik cikolata aninda yukseltiyor kan sekerini ama bi sure sonra daha fazla yoksunluk hissi veriyor.
Bu arada cayi cok severim, vede cok icerim. Lise yillarimda cok seker kullaniyordum, birakmak icin cok ugrastigim halde olmuyordu. Mesela cikolata yiyeceksem sekersiz cayin yaninda yiyordum, zaten cayin sekerli olup olmadigi fark edilmiyor ozaman. Sonra bi baktim kendiliginden sekerli caydan midem bulanmaya, yavas yavas azaltmaya basladim. (bu arada halada tatlilari mutlaka sekersiz cayla yiyorum, yoksa agir geliyor) Ve yillardirda sekersiz icerim. Inan cayi tadina daha iyi variyorsun. :9: Arkadasimda azaltarak bitirdi seker kullanmayi. Deneyebilirsin.

Herkese selam ve iyi bayramlar ;) Konuyu doğru mu açtm bilemiyorum. Görüş paylaşırsanz sevinirm. Şimdi bu da dert mi demeyin, binlerce problemim arasında bu da son sıralarda birşey işte. Çok fazla şeker tüketiyorum maalesef. Hipoglisemi hastasıyım. (hani uzun süre aç kalınca elleriniz titrer tatlı birşey için deli olursunuz ya işte o) Uykumdan kalkp çikolata yiyorum yani o derece. Neyse uzatmaym çayı şekersiz içebilenlere özeniyorum. Deniyorum 2-3 gün sonra bırakıyorum. Günde max 3 kupa falan içiyorum bağımlı değilim ama içine attığım toplam 12 şeker falan oluyor. (3 bardk için) Çayı daha önce şekerli içip vazgeçenler nasıl yapabildiler? Paylaşsınlar ;)

Çayın şekerini azaltarak alışamazsınız maalesef. Birden bırakıp bir süre kötü tadına katlanacaksınız:8: Alıştıktan sonra da şekerli çay gerçekten kötü geliyor hatta garip bir şekilde fazla şekerli meyve sularını, kahveyi de içemiyorum. Böylece şekersiz içecekleri daha çok sever oldum:9:

İyi bayramlar :) valla ben bu sene başladım şekersiz çay içmeye aşırı bağımlıyım yani ailecek öyleyiz günde 2 demlik bitirecek kapasitedeyiz.eskiden 1 şeker atıyordum sonra alışmak için mesela ilk bardağımdaki çaya 1 şeker atıyorum ama karıştırmıyorum öbür içtiğim çaylara hiç şeker atmıyordumçay konulunca şeker karışıyor zaten birazcık tat veriryor yani daha sonra dedim hiç şeker atmayım öyle olunca çaydan bi soğudum ki hiç içmemeye başladım şuan yine başladım misafirlerle içe içe :)hem de şekersiz içiyorum bugün 1 tane şeker attım Allah'ım o kadar tatlı geldiki yani yavaş yavaş alışıyorsun..

bir bardağa 4 tane fazla. benimde insülin direncim vardı. doktorum bana doğal tatlandırıcı önerdi. bende aldım. ( aspartamsız olanlardan). bir hafta kadar kullandım sonra hiç atmamaya başladım öyle alıştım. Ama ramazanda tekrar şekere alıştım :/ bu yöntem bende işe yaradı şeker olmayacaksa hiç olmasın diyip alışıyorsun :)

Herkese selam ve iyi bayramlar ;) Konuyu doğru mu açtm bilemiyorum. Görüş paylaşırsanz sevinirm. Şimdi bu da dert mi demeyin, binlerce problemim arasında bu da son sıralarda birşey işte. Çok fazla şeker tüketiyorum maalesef. Hipoglisemi hastasıyım. (hani uzun süre aç kalınca elleriniz titrer tatlı birşey için deli olursunuz ya işte o) Uykumdan kalkp çikolata yiyorum yani o derece. Neyse uzatmaym çayı şekersiz içebilenlere özeniyorum. Deniyorum 2-3 gün sonra bırakıyorum. Günde max 3 kupa falan içiyorum bağımlı değilim ama içine attığım toplam 12 şeker falan oluyor. (3 bardk için) Çayı daha önce şekerli içip vazgeçenler nasıl yapabildiler? Paylaşsınlar ;)[/QUOTE

bende cok sekerli içerdim tatlandırıcıyla bıraktım sonra tatlandırıcıyda bıraktım şeker cok zararlı canım inş bırakırsın sende....şimdi agzıma sürmem sekeri

Ben yaklaşık 5 senedir çayı şekersiz içerim ve hep kupayla içerim demliğin dibini görene kadar da içerim yani çayı :)
Nasıl bıraktım birden kestim ben. Ama öncesinde de şekeri çay kaşığıyla atardım 1 çay kaşığı kadar. İstemekle oluyor.
Herkes diyor nasıl içiyorsun tadı olmuyor falan diyorlar ama asıl çayın tadını öyle alıyorsun. Şekerle şerbet gibi oluyor.
Açık içmeyi dene çayı öyle alıştır kendini. Demli içersen şekersiz olarak çabuk pes edersin acı olacağı için :)
Bir de benim şekerle işim pek olmaz şekerli şeyleri hiç sevmem tatlı falan yemem biraz da o avantaj oldu benim için.
İlk zamanlarda benimde içesim gelmezdi ısrarcı olunca oldu işte :)

ben 4 aydır falan şekersiz içiyorum çayı asla yapamam dediğim birşey yapıyorum ama şimdi eşimin çayından bir yudum alsam şekerli olduğu için midem bulanıyor bir hafta idare etsen alışırsın diye düşünüyorum çayı soğutmadan içersen tabi :3:

Öncelikle hepinize teşekkr ederim :) O zaman şunlara dikkt ediyorum. Çay açık ve ılık olucak. İcine tarcin karanfil gbi seyler atabilirm. Baslarda sekerli bisilerin yaninda sekersz cay iciyorumki alisabileyim. Benim genel olarak seker bagimliligimi cozmek gerek aynen bir arkadasim da yazmis, sekerli seyler icip/yedikce daha da sekerli seyler istiyorsun. Bu arada yillardir sekersz cay icen insanlara ozendigimden midir nedir bilemiyorum sekersiz cay-kahve vs icenler bna hep karizmatik gelir ;) Bunu da pylasmk istedm :P

ben 3 çay kaşığı şeker ile içiyordum. sonra 2 şekere indirdim nasıl acı geldi anlatamam. 1 ay sonra 1 kaşığa indirdim. bir süre öyle içtim. yavaş yavaş dozu azalttım. şimdi hiç içmiyorum. :ssz:

12 küp şeker çok fazla.ben yıllardır kahveyide çayıda şekersiz içerim.tatlıda yemem fazla yani bayramdan bayrama falan diyebilirim.20 gün dene alışırsın.hem o şekeri çaya atıcana en azından küçük bir çikolata yiyebilirsin bence daha mantıklı.kahvenin yanında çikolata ye mesela.bu rahatsızlık hemen hemen herkeste var ben hastayım deyipte yersen olmaz.evde şekeri ulaşamıcan bir yere kaldır.

Bende iki şekerli içiyordum hep çayı, hatta şekersiz çay mı olur nasıl içiyorsunuz diyordum şekersiz çay içenlere. Diyet yaptıgım bir dönemde bir anda kestim şekeri, şekersiz içmeye başladım. Bir süre sonra alışıyorsun, fark etmiyorsun bile tadını.

Son düzenleme:
Bir kupa caya 5 seker atardim. yavas yavas azaltmayi denedim ama az sekerli cayin bile tadi cok kotu geldi. Baktim alisamayacagim, e o kadar seker de cok sagliksiz cay icmeyi biraktim. Zaten kahveyi daha cok seviyorum ve sekersiz iciyorum. Hayatimda su an cay yok her tur kahve var :))

Canim sekersiz caydan once baska biseye yorum yapmak istiyorum oda hipoglisemin .. Bende yaklasik 2 yildir hipoglisemiyim ve senin cok yanlis yaptigini anladim yyazdigin kadariyla.. Uykudan bile uyanip cikolata yemek demek ne demek? Birincisi hipoglisemi olmak demek degildir ki hep sekerli seyler yiceksin.. Sende normal diger diyabetliler gibi sekerden kacicaksin !Sekerin birden dustugunde yani onlemini alamicak duruma geldigin anda yiyebilirsin ancak.. Ama baktin titreme geldi, icin gidiyor hafiften ozaman biseyler ye toparlanicaksindir .. O yedigfin seker cikolata sana kilo olarak geri donecektir..

Ben basta bu hastaligi tanimiyordum senin gibi yapiyodum nezaman kilo aldim sonra aklim basima geldi.. Suanda kiloda almiyorum sekerimide daha kontrollu tutmayi ogrendim diyebilirim bazi durumlar haric tabi( evde degilken mesela pek beceremiyorum bunu)Sen kilo alamdinmi?

Ve cayin sekerine gelince ben yaklasin 8 yildir cayi sekersiz iciyorum ve azaltarak yapmistim ben .. Hatirliyorum 2 kasik seker atardim bir bardaga sonra 1 yaptim sonra yarim .. ve sonra hic koymadim.. Emin simdi yanlislikla birinin sekerli cayini icsem kusacak gibi oluyom :)

ben tatli delisi bir insanim cok severim, ama cayima asla seker koymam cok kucuk yasta biraktim cayima seker atmayi bu sekilde alistiktan sonra sekerli cayin tadi cok kotu geliyor bu tamamen aliskanlikla alakali basta zor gelebilir ama bir sure sonra sekerli cayin ne kadar kotu bir tadi oldugunu goreceksiniz

Ahhh ahhh ,kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş
Şekerden bende vazgeçemiyorum maalesef
Çaya şeker ilave etmeden içmek benim için ızdırap
Sadece çayla kalsam iyi,şuan varya önümdeki çikolata tabağını görmeniz lazım
Hazır bayram çikolata da eksik olmuyor tam 9 tane çikolata yemişim ikramlık :17:
Sonra da kilo da kilo diye tutuşuyom :ssz:

Back
X