• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sekreterler!

ARKADASS

kocasının bebeği
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
656
1
96
Eskişehir
ben tekstil firmasında hem sekreterlik hemde yöneticilerimim asisitanlığını yapıyorum coğu zamanın santralde geçiyor insanlar neden sekreterleri iş yapmaz insanlar olarak görüyorlaryasakkelime basit gereksiz işleri yapan insanlar gibi görüyorlar anlamıyorum ve cok rahatsız oluyorum:1no2: bu durumdan ben 9 yıldır bu şirkette calışıyorum gelen müşterilerden bunu anlıyorum dunde burda calışan bir bayanla aramızda su diyolaok geçti ben patronun yanına geçtim ama odaso doluydu bayanın odasına geçtiö orda bekliyorum cok yoğundu tel başım ağrıdı neyin var dedi cok yoruldum abla dedim bana sende yorulduysan bizim ölmemiz lazım dedi ben cok rahatmışım cok şanlıymışım tabi tabi dedim cıktım odadan

ben kendimi biliyorum ve yaptığım işin en mükemmelini yaptığımıda biliyorum ama bu insanlar neden böyle düşünürler anlamadım 9 yıldır

kızlar sizde yaşıyomusunuz böyle sorunlar dertleşelim isterseniz ben cok doluyum

siz ne yaparsanız yapın,
insanların kafa yapısını değiştiremezsiniz...
sekreterlik söylenmesi kolay,ama meslek olarak
gerçekten zordur...tabi bu işi yaptığınız kuruma göre,
şirkete göre değişir...insanlar akşama kadar oturuyorsun diyebilir,
takmayın kafanızı,bazı insanlar fiziksel olarak yorulur,
yarım saat,1 saat dinlenir ve yorgunluğu geçer,önemli olan
kafa yorgunluğudur...onun için takmayın,kim ne derse desin,
siz işinize,işinizdeki başarınıza bakın derim...
sevgiler...

bence eskiden dahada kötüymüş....... bu ön yargılar..........
artık asistanlık sekneterlikte üniversitelerde bir bölüm.........olarak okunuyor.....artık dahada egitimli........
kişiler var........
dahada tecrübeli yıllarını bu işlere vermiş alınlarının akıyla hakkıyla kazananlar var...........
ayrıca boşver kim ne düşünürsede düşünsün...........
ben işimden memnunsam ..........işverende memnunsa ...........
gerisi laf.......gerisi kafaya takmaya bile degmez..........
düşünen düşündügüylede kalır........

evet ne yazık ki bazı insanlar sekreterlik mesleğine çok basit bi işmiş gibi görüyorlar, ama öyle olmadığını biz çalışanlar çok iyi biliyoruz. boşver takma kafana bu sorunu tek sen yaşamıyosun ne yazık ki :(

tabiki insanların kafa yapılarını değiştiremem uğraşamada zaten ama yapılan iş kolay bi iş değil bütün gün kafa patlatıyorum ve insanlara laf anlatıyorum kimse benim yaptığım işin zorluğunu bilemez bende bilemem ama bilmiyorum diye insanların işine laf etmem işte ben bunlara kızıyorum sanki biz sabahtan akşama kadar oturuyoruz gibi görmelerine sinir oluyorum

kızlar bizim sekreterler ve yönetici asistanları topiğine de gelin paylaşımlarda bulunuyoruz bu sorunlarla ilgiliyerimseniben
benim mesleğimde bu,büronun tüm yükünü çekeriz,herşeyi biz sırtlanırız, yeri gelir en ufak şeyde bile bütün sorumluluk bizim olur,yolgeçen hanı gibiyizdir :roflol:ama herşey dönüp dolaşıp bizde kilitlenir,aslında önemli bi yerimiz vardır,biz yokken herşey birbirine girer evet kabul ediyorum nankör bi meslek:mymeka:

bende sinir oluyorum bazen insanlara, benim iş yerimde kimse bana bişey demiyor, ama bazen dışarıdan insanlar yorgunum bugün çok yoğunum dediğimde aman bütün gün oturuyosun telefona bakıyosun diyorlar, bu kadar basitmiş gibi görüyolarlar:( ama sekreterler sadece telefona bakan insanlar değil, bu eskilerde kaldı, bi çok iş yerinde her türlü sorunla ıncık cıncık işlerle sekreterler ilgileniyor. boşver bence kafana takma derim. sn sabahan akşama kadar boş boş oturmuyosun ,sen kendini bliyosun sonuçta önemli olan bu. boşver başkaları ne düşünürse düşünsün

keşke bi işim olsada insanlar yan gelip yatıyosun yorulmuyosun filan dese :a015:

bazen kendi ailem bana diyor ay çok yoruldum öldüm yorgunluktan dediimde ne yaptın bu kadar yoruldun diyolar dışardan gören anlamaz:delphin:

bunu böyle ancak cahiller düşünebilir...sekreterin bir firmadaki önemi yeri ve pozisyonunu bilmeyen
sadece telefon bakan ve çay hizmeti yapan sekreterlik deyince burun kıvıran insanlar var gerçekten benim çevremdede..ama bu işin okulu bile var..üst düzey yönetici asistanı yetiştiryorlar..
kaldı ki bazı firmalarda yönetici asistanı demek patronun sağ kolu demek
bırakın cahiller ne düşünürse düşünsün..onların çoğu kendini bir b.k sanan kasıntılı kuruntulu insanlar

İnan ki ben de çok üzülüyorum bu yorumlara
geçen annem bile ne yapıyosun bütün gün oturuyorsun dedi :1shok:
bizim sirketteki herkes ayrı bir hava da bütün gün faksıydı telefonuydu hareket halindeyim
geçen sene tefonlarda çok yoğundu bu sene de çoğu arkadaş işten çıkarıldı genel müdür asistanlığı - satış asistanlığı - santral hepsi ben de izin alıp yarım saat bile çok zor doktora bile gidemiyorum kulağımda garip bir kaşıntı ama anlatamayacağım kadar çok ..... haftasonu doktora gitmek zoruda kaldım ve kulak egzaması olmuşsun telefonla konuşmak başlıca sebebiymiş.... senağlama

bu hafta ne kadar angarya iş varsa hepsiyle uğraştım, patronun karısının guarana kreminden tutunda patronun evindeki kablolu tv arızasına kadar,hatta patronun karısı acı çehre istemiş bende aldırmadım patrona dedim hiç iyi şeyler duymuyorum onla ilgili,hatta yorumlar kötü diye site çökerttiler dedim almaktan vazgeçtiler:roflol: tabi bu angarya işlerin yanısıra birde şirketin önemli işleri var ihaleler ihale dosyaları vs.,valla bütün yük bizim sırtımızda insanlar çok basite indirgiyolar [:delphin:/B]

ben tekstil firmasında hem sekreterlik hemde yöneticilerimim asisitanlığını yapıyorum coğu zamanın santralde geçiyor insanlar neden sekreterleri iş yapmaz insanlar olarak görüyorlaryasakkelime basit gereksiz işleri yapan insanlar gibi görüyorlar anlamıyorum ve cok rahatsız oluyorum:1no2: bu durumdan ben 9 yıldır bu şirkette calışıyorum gelen müşterilerden bunu anlıyorum dunde burda calışan bir bayanla aramızda su diyolaok geçti ben patronun yanına geçtim ama odaso doluydu bayanın odasına geçtiö orda bekliyorum cok yoğundu tel başım ağrıdı neyin var dedi cok yoruldum abla dedim bana sende yorulduysan bizim ölmemiz lazım dedi ben cok rahatmışım cok şanlıymışım tabi tabi dedim cıktım odadan

ben kendimi biliyorum ve yaptığım işin en mükemmelini yaptığımıda biliyorum ama bu insanlar neden böyle düşünürler anlamadım 9 yıldır

kızlar sizde yaşıyomusunuz böyle sorunlar dertleşelim isterseniz ben cok doluyum

arkadaşım bu kadar niye taktın ki sen buna.Sen işini yapmaya devam et, büyük şirketlerde durum genelde böyledir,masa başı sürekli oturarak çalışıyorsan "rahatsın,seninki de iş mi denir " her özel sektörde vardır böyle densizler, sen işini layıkıyla yap gerisini takma.

bende 5 şirketin bağlı bulunduğu büyük bir şirkette genel müdür asistanıyım.Benim içinde bazıları oh ne rahat cayı,kahvesi geliyor ayağına diyorlar(şirket içinde personele çay-kahve servisi yok)desinler hiç umursamıyorum.Ben her geçen gün kendimi daha çok geliştirıyorum ve işimi seviyorum.Acaba sen işini mi sevmiyor olabilirmisin?

İş hayatında olup ta sekreterlere bu tür yorumları yapanları anlayamıyorum. CADIARZU yani kendileri de çalışıyorlar ve sekreter ne demek, sekreter olmadan işler nasıl yürür..yasakkelime .her gün karşılaşıyorlardır mutlaka. Bunları ancak kendini bişey sanan, kompleksli insanlar olarak tanımlayabilirim. Hazımsızlık başka birşey değil...

ben 2 gün işe gelmedim geçen hafta herşey birbirine girmiş nerdeyse beni cağıracaklarmış ama lafa gelince biz bişey yapmıyoruz butun gün oturuyoruz ya ben 5 dk lavaboya gitsem utanmasalar ordan bile cağırcaklar beni bu kadar düşüncesiz insanlar varya

geçen anneme dedimki cok yorgunun annem demz mi bütün gün oturuyosun taş mı tasıdın ağzım acık kaldı işi bilmeyen herkezin düşüncesi aynı

Kızlar bence öyle düşünülmesının tek sebebi var,coğu kişi sekreterlığı meslek olarak görümüyor.bir firmaya işe gırdım dıyosunuz,soruyorlar ne olarak dıye,e sekreter olarak gırım ne olucak başka bı meslegımız mı var,telefonlara bakıyorum not alıyorum mısafırlerı karsılıyorum.. denılıyor.

Dolayısıylada sizin yaptıgınız iş belli,oturup alo demek kolay iş denılıyo.

Malesef tabi... :teselli:

slm kızlar canım boşver takma sen en büyük kötülüğü kendine yaparsın stres sinir beynini kemirir durur bunları duymazdan gel kulak arkasına al gitsin sen işinden memnunsan patronunda senden memnunsa bundan iyisi can sağlığı bence bu zamanda iş bulupda çalışıyosunuz ne güzel biraz şükretmesini bilelim demi ama okadar çok iş arayan bi ekmeğe muhtaç insanlar varki bunuda kendinize dert etmeyin ALLAH
'tan sağlık sıhhat huzur mutluluk iste bence dua et bak ozaman daha huzurlu olursun sabah kalkınca ilk işin ne olsun biliyomusun bugünüm güzel geçecek de önce beyninde bitir işi sonra gerisi gelir sonrada kapıdan çıkarken rabbim beni hayırlı insanlarla karşılaştır de sana tavsiyem bu canım kaydirigubbakcemile5

bunları kafana takma bence. sekreterler masa başı görevi ya. bende kamuda sekreterim. günümün her dakikası dolu arada bir kafam dağılsın diye kk ya giriyorum sadece. akşam eve gittiğimde yorgunluktan uyuyakalıyorum. etrafımdakiler akşama kadar oturuyorsun daha iyi işmi olur diyorlar. bazen eşim bile akşama kadar ayaktayım deyip duruyor. herkes kendi işini bilir canım boşver. bu arada diğer sekreterlerin iş hafif akşama kadar laklak yaparlar. işte onlar çok şanslı galiba :)))))

Back
X