Seks

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.066
65
Seks sadece büyük bir zevk kaynağı değildir. Yaşamımıza renk getiren, yaşamı paylaşmayı öğreten bir ilişkidir Seks, sağlığımız açısından da çok önemlidir, düzenli bir seks yaşamı, cinsel dürtüleri tatmin eder ve cinsel düzensizliğin getireceği stres, sinirlilik ve huzursuzluktan korur. Belki de daha uzun ve kaliteli yaşam için bir anahtardır. Burda vurgulamak istediğimiz seks yaparak daha uzun ve sağlıklı yaşayabileceğimiz değildir. Seks, çok geniş bir kavramdır sadece cinsel organların birbirlerine değmesi, uyarması ve orgazm yaşanması, tek

başına seks değildir. Eşler birbirlerine daha çok bağlanır, birbirlerini daha çok düşünürler ve uyum içinde olurlar. Daha önce yaşadıklarını konuşurlar, zihinlerindeki hoş, birleştirici anıları tazelerler.
Kalpleri de birleştirir
Seks sadece bedenleri değil, ruhları ve kalpleri de birleştirir. Özellikle kadında seks isteği bir fiziksel aktiviteden çok, ruhunu doyurmak amacı ile kendine gösterir. Duygularını partnerine duygulu ve sevgi dolu sözlerle aktarmak, eşler arasında var olan toleransın da artmasına neden olacaktır. Bir çok sorunun çözülmesinde önemli bir adımı oluşturacaktır. Cinsellikte , egoizmin ortadan kalkması, bütün ortak konularda da daha açık ve paylaşımcı eşler yaratır. Eşlerin birbirlerine karşı olan bu yaklaşımları ve duydukları mutluluk cinsel uyarılma açısından da büyük önem taşır. Her iki eş de bu kadar mutlu oldukları bir ilişkiyi sık sık yaşamak isteyeceklerdir.
Açık ve mutlu bir ilişki eşleri, 'Eşimi nasıl daha mutlu edebilirim?' sorusunu sormaya ve yeni fantaziler üretmeye yönlendirecektir.

Başarıya giden yol
Eşlerin cinsellik konusundaki bilgileri, eşler arasındaki ilişkilerin başarısı ve çeşitliliği açısından önemlidir. Burada vurgulamak istediğimiz eşlerin ne kadar çok cinsel deneyimi varsa veya ne kadar çok cinsel yöntem biliyorsa o kadar başarılı oldukları değildir. Her çift, yaşadıkları kültüre göre bilgi edinecekleridir. Önemli olan bilgilerini geliştirmek için kaynaklara başvurmaktan çekinmemeleridir. Eşinin karşısına, değişiklik olsun veya ilgi çeksin diye siyah deri seksi elbiselerle çıkarsa belki de eşinin kendisinden soğumasına neden olabilir.

Kültürel yapı önemli
Bu nedenle, eşler kendi kültürel yapılarının izin vereceği değişiklikleri kendileri bulmalıdır. Ancak bu konudaki kaynaklar onlara fikir verebilir. Cinsellikte atılacak bütün adımlar yakınlaştırıcı olmalıdır. Eşler, seks yaşamlarını ilgilendiren konularda çok dikkatli seçimler yapmalıdır ve eşlerinin düşüncesini mutlaka sormalıdır. Düzenli ve mutlu bir cinsel yaşam, sağlık, mutluk ve huzur getirecektir.
 
Rüyalarda ünlülerle sevişmek, o ünlünün temsil ettiği niteliklere kendi hayatınızda da ulaşma arzunuzu gösterir. Bu tarz rüyalar aynı zamanda kendi hayatınızda 'romantik bir çekiciliğe' ihtiyaç duyduğunuzu da ortaya koyar. Eğer Brad Pitt’le jakuzide seks yaptığınızı görüyorsanız, bunun anlamı; Pitt gibi kendinize güven duymak istediğiniz veya daha yaratıcı bir işte çalışmaya ihtiyaç duyduğunuzdur. Ancak gördüğünüz rüya sadece bir fantezi de olabilir. Açık alanda seks Rüyanızda kamuya açık alanda seks yaptığınızı gördünüz. Bu sizin ve
çevreden geçenlerin tepkilerine göre iki farklı anlam alıyor. Eğer siz kamuya açık alanda seks yapmaktan memnunsanız ve çevreden geçenler de gördüklerinden rahatsız değilse bu, öfkenizi ve cinsel arzularınızı bastırdığınız anlamına geliyor. Ancak kamuya açık alanda seks yapmaktan rahatsızlık duyuyorsanız veya çevreden geçenler de rahatsız oluyorsa bu, suçluluk hissi yaşadığınız ve cinsellik konusunda takıntılarınız olduğu anlamına geliyor. İki durumda da yapmanız gereken, hayatınıza biraz heyecan katmak.

Kankanın sevgilisiyle
Merak etmeyin, rüyanızda en yakın arkadaşınızın sevgilisi ile seks yaptığınızı görmeniz, aldatma arzusu içinde olduğunuzu göstermiyor. Bu, tatmin olmayan ihtiyaçlarınız olduğunu gösteriyor. Bu durumda kendinize şunu sorun: “Rüyamda gördüğüm kişinin yaptığı ama sevgilimin yapmadığı şeyler neler?” Rüyadan alacağınız ipuçlarını ilişkinizi geliştirmek için kullanabilirsiniz. Arkadaşınızı gördüğünüzde suçluluk hissedersiniz, unutmayın ki seks çoğunlukla semboliktir.

Kadın kadına seks
Kadınlar arasında lezbiyen seks rüyaları görmek oldukça sık rastlanan bir durum. Bu, kişinin lezbiyen olduğu anlamına gelmez. Bunun yerine “kadınsı yönlerinizin” okşanmasına ihtiyaç duyduğunuzu gösterir. Bunun için kendinizi şımartmayı öğrenin. Gecelerinizi sizi pohpohlayan kişilerle geçirin. Vücudunuzun ve ruhunuzun verdiği sinyalleri iyi okuyun. Seksi davranmak yerine seksi olun.

Çirkin patronla seks
Kadınların sık sık gördükleri rüyaların arasında çirkin, şişman ve şovenist patronlarıyla seks yapmak da yer alır. Bu patronunuza karşı gizli arzular duyduğunuz anlamına gelmez. İş hayatınızda kendinizi yetersiz hissettiğiniz veya teşvike ihtiyacınız olduğunu gösterir. Rüyanızda, iş yerindeki iktidar ilişkisini tersine çevirmiş olursunuz. Rüyanızda itici bulduğunuz biriyle seks yapmayı görüyor olmanız, aynı zamanda kendi bedeninizi de yeniden forma sokmayı arzuladığınızı gösterir.

En heyecanlı 15 fantezi
1. Öpüşmek
2. Çorap ve jartiyerler
3. Kirli sakal
4. Çikolata
5. Hemşireler
6. Komşunun kızı
7. Aşk
8. Ne kadar iyi seks yaptığını duymak
9. SMS mesajıyla flört
10. Polisler ve itfaiyeciler
11. Ucu gözüken iç çamaşırı
12. Kremşanti
13. Bacakların içi
14. Motosiklet
15. Sutyen askıları
 
Cinsel sorunlar mı yaşıyorsunuz? Bu sorunların nereye dayandığını ve neler yapılması gerektiğini biliyor musunuz?
Cinsel sorunlar, bireylerin sağlıklı ve doyurucu bir cinsel yaşam kurmalarını, sürdürmelerini engelleyen tıbbi, psikolojik, sosyal ve kültürel tüm sorunları içerir. Cinsellikle ilgili korku ve kaygılar, utanma, suçluluk ve günahkarlık duyguları, erkeklerde sertleşme güçlüğü, erken boşalma, kadınlarda uyarılamama ya da orgazm olamama gibi çeşitli konulardaki takıntılar ya da korkulardan oluşurlar. Yetiştirilme ve

yapmaları hoş karşılanmaz. Küçüklükten itibaren bu şekilde telkin edildiği için, ileride bu bireylerin cinsel yaşamlarında sorun yaşamaları kaçınılmazdır.

"İyi kız" sendromu
"İyi kız" sendromu, edilgenlik, boyun eğme, yumuşak başlılık, incelikli olmakla ölçülür. Yurtdışında yapılan araştırmalar, orgazm olamayan kadınların yüzde 88’inin çocukluklarında veya genç kızlıklarında kendilerini "iyi kız" olarak tanımladıklarını; orgazm olan kadınlarda ise bu oranın sadece yüzde 30 olduğunu göstermiştir.

Negatif beden imajı
Orgazm bozukluğu olan kadınlarda kendilerine duydukları saygının azlığı, yetersizlik duyguları ve olumsuz beden imgesi daha sık görülmektedir.

Katı dini ve ahlaki inançlar
Bazı insanlar cinselliğin günah ve ayıp olduğu yönünde katı mesajlarla büyütülürler. Erişkin olduktan sonra da doğal olarak hissedecekleri cinsel arzularını bastırırlar. Örneğin, vajinismuslu kadınların bir kısmında dinsel şartlanma görülür.

Baba-kız ilişkisinden kaynaklanan nedenler
Çocukluğunda babalarından ayrı kalan, babaları tarafından terk edilen ya da babalarını kaybeden kadınlarda ve babalarıyla birlikte büyümüş ancak duygusal yakınlık kurmayan kadınlarda orgazm olamama oranı daha yüksek bulunmuştur. Bazı vajinismuslu kadınların da babalarıyla yakın ve duygusal ilişki kurmada sorunları olduğu görülmüştür.

Cinselliği aşağılayan aile
Vajinismusu olan kadınların annelerinin sıklıkla cinselliği değersizleştirdikleri gözlenmiştir. Böyle anneler, cinselliği sadece erkeklerin istediği bir şey olarak görürler ve kızlarına da cinsel organlarını kirli olarak yansıtırlar.

Zayıf, güçsüz anne
Dayak atan baba ile dayak yiyen anneden oluşan aile modelleri, vajinismusun önemli sebeplerinden biridir.

Kişilik sorunlarıAğır kişilik bozukluklarına sıklıkla cinsel sorunlar eşlik eder. Örneğin, şizoidlerde cinsel ilişki isteği azdır, borderline kişilik bozukluklarında ise cinsel sorunlar çok çeşitlidir.

Cinsel kimlik veya yönelim sorunları
Eşcinsel olanlar ile eşcinsel arzularını bastırıp bir erkekle birlikte olmaya çalışan kadınlarda da uyarılma ve orgazm sorunları ortaya çıkar. Çünkü kişinin arzu duyduğu şey ile yaşadığı şey arasında bir uyumsuzluk vardır.

Cinsel taciz ve travmalar
Özellikle cinsel tiksinti bozukluğunda ve başta vajinismus olmak üzere bazı cinsel işlev bozukluklarında, cinsel şiddete maruz kalma öyküsüne sık rastlanır.
 
İtiraf edin ki siz müzmin bir "utangaç"sınız! Partnerinize seksi sözler söylemeyi bırakın, sevgilinizin yatakta istemediğiniz şeyleri yapmasına bile itiraz edemiyorsunuz. "Böyle gelmiş böyle gitmez" diyorsanız, o zaman adım adım utangaçlıktan kurtulmanın tam zamanı!... Prezervatif kullanmasını söylemeye utanıyorsanız... Ona prezervatif kullanması gerektiğini söylemek için en uygun zaman hangisi? Evden içeri girer girmez? Önsevişme sırasında? Ya da tam cinsel birleşme başladığı anda? Utangaç bir kadın için
bu sorunun yanıtı her zaman "hiçbir zaman" olacaktır. Çünkü o henüz sutyeninizi açmaya uğraşırken, siz komodinin gözünden bir prezervatif çıkardığınızda, kötü bir tepkiyle karşılaşmaktan korkuyorsunuz. Ama unutmayın ki, cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanmayı ya da hamile kalmayı istemiyorsanız, "prezervatif kullan" demekten başka çareniz yok. Utangaç bir aşık olsanız bile, o sizi öpüp okşarken prezervatifi paketinden çıkarmak size düşüyor. Eğer itiraz edecek olursa, utangaçlığı bir kenara bırakıp bu konuda ciddi olduğunuzu belirtin. Hatta "prezervatif yoksa seks de yok" gibi bir cümle kurun...

Yatakta ne istediğiniz söylemek
Utangaç bir kadın olarak yatakta ne istediğiniz söylemeye diliniz varmıyorsa, basit bir anahtar cümlemiz var sizin için: "Söyleme, göster!" Ona "Bana sıkıca sarıl, sonra da elini şuraya koy" demek yerine sıkıca sarılın ve elini okşayarak nereye koymasını istiyorsanız, oraya doğru itin. Yatakta çiftler hareketlerini partnerlerine göre düzenler. Yani siz hızlanırsanız, partneriniz de hızlanacaktır. Siz yavaşlarsanız o da yavaşlayacaktır!

Yatakta ne istemediğinizi söylemek...
Yatakta partnerlerinin yaptıklarından hoşlanmadıklarını ifade eden kadınların sayısı oldukça az. Oysa bu sandığınızdan kolay. "Oraya dokunmanı istemiyorum" diyerek ilişkiyi berbat etmenize gerek yok. Biliyorsunuz ki, onun isteği de sizi memnun etmek. Bu durumda yine "göstermeniz" yeterli olacaktır. Ya da kulağına hafifçe "Sevgilim biraz daha yavaş olur musun" diye fısıldayabilirsiniz...

Oral seks yapmak, yaptırmak...
İşte asıl utangaçlık yaratan durumlardan biri... Eğer partnerinizin size oral seks yapmasından hoşlanmıyorsanız, aslında çok şey kaçırdığınız ortada! Bu konudaki utangaçlığınızı ortadan kaldırmak için seksten önce ılık bir duş alın. İlişki sırasında partneriniz kendiliğinden "aşağı" doğru iniyorsa, itiraz etmeden kendinizi rahat bırakın... Ona oral seks yapmaya gelince... Yazık ki tüm erkekler kendilerine oral seks yapılmasını severler. Eğer onun ısrarlarına utangaç "hayır"larla yanıt veriyorsanız, bir de zifiri karanlıkta bunu yapmayı deneyin... Biraz da alkollü olursanız, daha keyifli olabilir.

Regl döneminiz olduğunu söylemek...
Yine ayın o malum günleri...Öpüşmeye başlıyorsunuz, bir süre sonra eli pantolonunuzdan içeri kayıyor. Siz elinizi hızla onun elinin üzerine koyup durduruyorsunuz. Çünkü sevişecek durumda değilsiniz. Regl döneminde sevişmek kişisel bir tercih. Bazı kadınlar sevişir, bazı kadınlar sevişmez. Eğer sevişmek istemiyorsanız, bunu sevişme noktasına gelmeden söyleyin. Eğer bunu söylemeye utanıyorsanız, tuvalette onun görebileceği bir yere tampon ya da ped bırakın... Başka yapacak bir şey yok
 
Sevişirken Başınız Ağrıyosa ...Memorial Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Abdullah Özkardeş, cinsel ilişki sırasında yaşanan baş ağrılarının beyin kanamasına neden olabildiğini söyledi.


Her insan yaşadığı baş ağrıları öksürük, egzersiz ve cinsel ilişkiyle tetiklenip başlayabiliyor.

Cinsel ilişki sırasındaki ağrıları birçok kişinin bilmediğini belirten Dr. Abdullah Özkardeş, "Bu ağrılar cinsel efora bağlı olarak oluşuyor. İlişkideki heyecan arttıkça da şiddetleniyor. Erkeklerde daha fazla görülüyor" dedi.

Cinsel ilişkiye bağlı baş ağrılarının iki ana tipi var. İyi huylu ve kötü huylu baş ağrıları. İyi huylu baş ağrılarında kişide kalıcı bir hastalık oluşmuyor. Ayrıca altta yatan bir beyin hastalığı da bulunmuyor. Kötü huylu ağrılar ise doğuştan gelen anormal damar yapıları ve damarda balonlaşmayla ortaya çıkıyor. Ölüme neden olabiliyor. Doktorlar bu tür ağrıların sıklığını belirlemekte ve tanı koymakta zorluk çekiyor.

Orgazmda artıyor!Ağrılar daha çok 20-60 yaş arasında görülüyor. Cinsel ilişkiyle ilgili baş ağrıları, orgazm öncesinde veya sırasında baş ve ensede, her iki tarafta birden ortaya çıkıyor. Mastürbasyon yapmakla da ağrı görülüyor. Ağrı saatlerce sürebiliyor. Bazı hastalarda bu ağrılar çok rahatsız edici olduğundan, cinsel ilişki devam edemiyor. Ağrıyı yaşayanlar, yine olacak korkusuyla cinsel ilişkiden kaçıyor. Ağrı başlayınca orgazmdan önce ilişkinin sonlandırılması ile ağrı kesilebiliyor. Dr. Özkardeş, bu ağrıları çeken hastalara şu önerilerde bulunuyor:

"Ağrınız varsa birkaç hafta cinsel ilişkiye girilmemeli. İlişki öncesinde beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri ve antienflamatuar ilaçlar kullanılabilir. Sildenafil (Viagra), bu ağrıların yüzde 10’una iyi gelmektedir. Bazı hastalarda kilo verme, egzersiz yapma ve cinsel ilişkide daha pasif bir rol üstlenme ağrıyı kesebilir."
 
KADINLARDA SEKS HORMONLARI

Genelde kadınların hormonlarla ilgili bilgisi, menopoz dönemine gelinceye kadar oldukça eksik kalıyor. Erken yaşlarda hormonların işlevleri hakkında bilinçlenmek ise, kadının genç kalmasını sağlıyor.

20 Lİ YAŞLAR
Ergenlik çağındaki bir genç kızın östrojen artışıyla, göğüsleri büyür, kalçaları belirginleşir, erojen bölgelerinde tüylenme olur. Adet gördükten sonra her ay yumurtalıklar yumurta hücresi üretir. Yirmili yaşlara gelindiğinde östrojen ve progesteron hormonları, beyinle 25 yıl kadar sürecek bir işbirliğine girerler. Her ay adet gününden iki hafta önce yumurtalıklar artan miktarda östrojen hormonu salgılar. Östrojen miktarındaki bu artış aynı zamanda ruh halini de etkiler, araştırmalar östrojenin yükseldiği günlerde kadınların daha asabi, alıngan ve saldırgan olduğunu, azaldığı günlerde ise kendilerini daha iyimser, mutlu ve sağlıklı hissettiklerini gösteriyor. 14 gün sonra ise her bir yumurtalıktan bir yumurta hücresi rahime bırakılır. Bu günlerde progestoren miktarı artarken östrojen miktarı tekrar azalmaya başlar.

ÖSTROJEN SALDIRGAN YAPIYORÖstrojen hormonu, vajinanın nemli ve kaygan olmasını sağlayarak kadını cinsel ilişkiye hazırlayan bir hormon. Dahası, ilişki sırasında kadının vajina duvarındaki damarlara daha fazla kan dolmasını sağlayarak , kadının uyarılmasını, ilişkiden zevk almasını sağlıyor. Kadınların cinsel isteğini artıranlar, testesteron hormonu ve her ay yumurtalıklar ve böbreküstü bezleri tarafından salgılanan testesteron (erkeklik) hormonu. Testesteron seviyeleri yumurtalama sürecinde yükselirken, araştırmalar bu dönemde kadınların cinsel isteğinin arttığını gösteriyor. Psikologlar insanın cinsel dürtülerinin oldukça karmaşık olduğunu, cinsel arzuların hormonlar dahil pek çok faktöre bağlı olarak artabileceğini söylüyorlar. Duyguların yoğunluğu, maddi sorunlar , eşlerin birbirlerine anlayışlı olup olmaması da cinsel arzuyu belirliyen etkenlerden.

ADET DÖNEMİ TUZU, KAFEİNİ KESİN
Kadınların hemen hemen % 90 ı adet öncesi dönemde göğüslerde gerginlik, vücutta şişkinlik, aşırı yeme, başağrıları, tahammülsüzlük gibi durumlarla karşı karşıya kalıyorlar. Kadınların % 20 lik bir kısmı ise adet dönemini ağrılı bir şekilde geçiriyor. Araştırmalar adet öncesi dönemdeki semptomların , kadının sex hormonları üzerinde rol oynamasına karşın, bu etkilerin hamilelik ve menopoz dönemindeki kadar yoğun olmadığını gösteriyor. Bazı uzmanlar sex hormonlarının, adet dönemi öncesi rahatsızlıklarından çok, depresyon ve tiroid bozukluklarına bağlı olarak etkilendiğini iddia ediyorlar. Eğer her ay adet öncesi rahatsızlıklarınız fazla ise, bu dönemde tuzu, şekeri ve kafeinli içecekleri kesin. Alkolden kaçının, daha sık ve azar azar yemek yiyin. Ağır, yağlı yiyecekler yerine hafif, sebzeli yemekleri tercih edin. Ayrıca bugünlerdeki stresinizi azaltmaya, her gün yapacağınız yarım saatlik bir jimnastik de yardımcı olacaktır.

SPERMLER 3 GÜN YAŞAYABİLİYOR
Henüz yirmili yaşlarda iken kadınların % 90 ı herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymadan, doğal yollarla çocuk sahibi olabiliyor. Yumurtalıklardan her ay salınan yumurta hücresi, sağlıklı bir sperm hücresiyle, ilişkiden sonraki 10-12 saat içerisinde kolayca döllebilir. Sperm hücrelerinin kadın vücudunda canlı kalma süresi 3 gün kadar, bu aynı zamanda, ilişkiden sonraki 2 gün içinde ,kadının hamile kalma şansının devam ettiğini gösterir. Eğer düzenli bir sex hayatınız yoksa, ve de adet döneminizin tam ortasındaki yumurtalama tarihinizi belirlemek istiyorsanız, ovulasyon belirtici araçlardan kullanabilirsiniz. Vücut ısısının günlere göre değişimini ölçen bu aletlerle, vücuttaki ısının en çok yükseldiği gün olan yumurtalama günlerinizi takip edebilirsiniz.

30 LU YAŞLARHayatın en yoğun tempolu yaşandığı 30 lu yaşlarda , vücut daha fazla yorulmaya başlar ve buna bağlı olarak sex hormonları da düzensiz salgılanmaya başlar. Örneğin adet öncesi dönem bazı kadınlar için, 20 li yaşlarda ağrısız geçerken, 30 lu yaşlara gelindiğinde fazla stresli bir iş veya ev hayatı yüzünden, ağrılı geçebilir. Bu dönemde her zamankinden daha fazla sağlıklı olmaya, düzenli beslenmeye ve egzersiz yapmaya ihtiyacınız vardır. Bu yaşlarda cinsel arzularınız testesteron hormonunun kontrolü altında olmasına rağmen, östrojen cinsel ilişki sırasında kadının en çok ihtiyaç duyduğu hormondur. Bu yaşlarda kadınlar cinselliği doyasıya ve özgürce yaşamanın tadına varırlar, düzenli bir sex hayatları vardır. İstatistikler haftada bir cinsel ilişkide bulunan kadınların kandaki östrojen seviyelerinin yükseldiğini gösteriyor. Bu durumun da, kalp- damar dolaşım sistemini düzene sokmaktan tutun da ,baş ağrılarının giderilmesine kadar pek çok faydası bulunuyor.

30 lu yaşların ortalarından sonlarına doğru hormonların düzensizleşmesi nedeniyle, adet dönemi öncesi sıkıntıları artar. Başağrıları, sinirlilik , huzursuzluk ve tahammülsüzlük gitgide artan dozajlarda görülmeye başlar. Migreni bulunan kadınların % 60 ı bu dönemde migren krizine tutuluyorlar.

Başağrılarından şikayetçiyseniz bu dönemde alkol almamaya dikkat etmelisiniz. Bazı kadınlarda, adet dönemi baş ağrılarını önlemede, östrojen ve doğum kontrol hapları faydalı olabiliyor.

40 LI YAŞLAR
35 yaşından 40 lı yılların başlarına kadar kadınlar sex hayatlarının doruğunu yaşarlar. Ancak 40 yaşından itibaren , menopoz öncesi dönemine girilmesiyle hormonlarda hızlı bir değişim olur. Bu hızlı değişimle östrojen hormonu azalır, ateş basması, terleme, geceleri uyuyamama kadınların sık sık şikayet ettiği durumlardır. Adet zamanları düzensizleşmeye başlar. Bazı aylar yumurtalıklardan yumurta salınmaz ve sonunda kadınlar adetten kesilir. Adetten kesildikten yaklaşık 1 yıl sonra da kadınlar menopoza girerler. Artık yumurtalıklardan projestoren ve östrojen üretilmemeye başlar.

Östrojen hormonunun azalması kadınların sex arzusunun tamamen kaybolmasına neden olmaz, hatta çoğu kadında yumurtalıklar, sex arzusunun en büyük kamçılayıcısı olan testesteronu üretmeye devam eder. Araştırmalar kadınların menopoz öncesi dönemde , sexe olan arzularının, eşleriyle bir problem yaşamadıkça aynen devam ettiğini gösteriyor. Ancak östrojen üretiminin durmasıyla birlikte, kadının vajinal duvarları kurulaşır, elastikiyetini kaybeder ki bu da, sexi kadın için zor ve acılı bir hale getirir. Günümüzde üretilen östrojen kremleri bu soruna çözüm getiriyor gibi görünsede, doktorlar her kadının vajinal emme kapasitesi farklı olduğu için, ne kadar östrojenin kan dolaşımına katılacağı konusunda hemfikir olamıyorlar.

Hormon Takviyesi
Menopozdan sonra kadınların yumurtalıkları östrojen üretemez hale gelir, artık kadının tek doğal östrojen kaynağı yağ hücrelerindeki adrenal bezleridir. Fazla kilolu olmak genel sağlık için zararlı olmasına rağmen , bir diğer gerçek kilolu kadınların, menopoz sonrası rahatsızlıklardan en az şikayetçi olduğudur. Östrojen kaybıyla vajina kuruluğunu ve elastikiyetini kaybetmenin yanısıra, idrar yollarının enfeksiyona yatkınlığı da artar. Bunların yanında östrojen azalması kalp hastalıkları riskini arttırır ve kemik erimesini hızlandırır. Pek çok doktor günümüzde, kadınlara östrojen hormonu takviyesini tavsiye ediyor. Ancak tıp dünyasında östrojen ve progestorenin etkileri tam olarak kanıtlanmış değil. Örneğin progestoren hormonu östrojenle birlikte alındığında rahim kanserini önler mi, veya tam tersi ikisi birlikte alındığında göğüs kanseri riskini arttırır mı, ya da östrojen takviyesi kalp hastalıklarını önler mi, gibi sorular halen gündemde.

Bu sorular halen gündemde ola dursun, bir başka gerçek var ki, o da kadınların menopozdan sonra 20-30 yıl kadar daha yaşadıkları. Durum böyle iken , sex hormonları takviyesi konusunda karar verebilmek için yapılacak en doğru şey araştırmaların bir an önce sonuçlanmasını beklemek.

HORMONLARINIZ YOLDAN ÇIKARSA
Yetişkin bir kadının sex hormonları, her ay sistemli bir şekilde salgılanır. Ancak fizyolojik ve psikolojik nedenlerden dolayı hormonlarınız dengesiz salgılanabilir. İşte bu zamanlarda neler oluyor gelin görelim ;

• Yüzde aşırı kıllanma, sivilceler, düzensiz adet görme ve hamile kalamama durumu androjenlerin fazla miktarda çalıştığının göstergesidir.

• Normalde her ay rahim etrafını çevreleyen zar dokusu, beyinden gelen hormonal sinyallerle faaliyete geçer. Hormonlardaki değişimler, rahim zarının iltihaplanmasına neden olabilir.

• Östrojen hormonunun uzun süre ile vücutta faaliyet göstermesi, göğüs kanserine davetiye çıkarabilir. Araştırmalar 12 yaşından önce adet görmeye başlayan, menopoza 50 lili yaşlardan sonra giren, geç doğum yapan veya hiç doğurmayan kadınların, vücutlarında uzun müddet östrojen salgılanması nedeniyle, göğüs kanseri risk grubuna dahil olduğunu gösteriyor.

• Depresyon, hızlı kilo verdiren rejimler, tiroid bozuklukları hormon dengenizi bozar. Hormon dengesi bozulan kadınlar düzensiz adet görmeye başlar. Böyle zamanlarda her ay düzenli olarak vücut dışarısına atılmayı bekleyen kan, menstural kanama olmayınca, yumurtalıklardaki ufak keseciklere dolar. Bunun sonucu polikistik over sendromu denilen, yumurtalık kistleri oluşur.
 
Şeker kadında cinselliği etkiliyor

Şeker hastalarının yarısından daha fazlasında cinsel fonksiyon bozuklukları ortaya çıkıyor. Şeker hastası kadınlarda olan ana yakınma, vaginal nemlenmenin azalmasıdır.

Memorial Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Abdullah Özkardeş, bu durumun cinsel birleşmeyi tatsız bir hale getirdiğini vurguladı. Özkardeş, "Kadınlarda görülen bu nemlenme azalması, erkeklerdeki sertleşme zorluğunun eşitidir. Nemlenme azalması, sinirlerin ve damarların şeker hastalığı nedeni ile etkilenmesi sonucu ortaya çıkar" dedi

Hastalıklar Cinselliği Ne Kadar Etkiler.

Artrit, Koroner Hastalıklar, İnme, Diyabet, Parkinson, Cerrahi girişimler ve uzun süre kullanılan ilaçların yan etkileri cinselliği etkileyebilir. Özellikle hayatı tehdit eden veya vücut görüntüsünde değişikliğe yol açabilecek ve özgüveni azaltacak bazı hastalıklar psikolojik olarak ta cinselliği etkiler. Partnerlerden biri diğer partner hasta ise cinselliği istemenin uygun olmayacağı kanısına kapılır. Yaşam tarzında da oluşan değişiklikler, emeklilik, çocukların evden ayrılması, bazı kayıplar, bu durumu olumsuz etkiler. Sigara kullanımı, aşırı alkol tüketimi, uyuşturucu, kötü beslenme de cinsel sorunları etkileyebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yatakta baştan çıkarma rehberi

Birkaç saniye içinde ortamı ısıtmak mı istiyorsunuz? Ya da sevgilinizi yavaş yavaş havaya sokmak mı? Her şey sizin elinizde. İşte çeşitli zaman dilimleri için baştan çıkarma rehberi.

Sevgilinizi 30 saniye içinde kışkırtmak istiyorsanız, bunu onun en beklemediği zamanda yapmak durumundasınız. İçgüdülerine hitap edin ki o da refleks olarak cevap versin.

Çıplak gerçekler
Şimdiye kadar en az bin kere aksesuarlar hakkında konuşulduğunu duymuşsunuzdur. Ama hiç denememişsinizdir öyle değil mi? Mumlar, yüksek topuklu ayakkabılar, parlayan bir ten, kıpkırmızı bir ağız, göbek deliğine kadar sarkan bir kolye... Onun karşısına çıkışınızı planlayın. Kapıyı ilk önce ufak bir parça açın, sonra geri çekilin ve sonuna kadar açın. Duvara yaslanın, tek eliniz kolyeyle oynarken ağzınızdan tek bir kelime çıksın: "Ge!!"

Laga luga yapmadanOna ne istediğinizi net bir şekilde söyleyin: Onu istiyorsunuz, hem de şimdi! Arabada, ev kapısının hemen önünde, merdivenlerde, asansörde vs. "Acaba", "keşke", "sence?" gibi ifadeler kullanmaktan kaçının. Bir cümlede tüm arzunuzu ifade edin: Şehvet, cesaret, vaat... Yalınlık buradaki baştan çıkarıcı kuvvet! "Al beni şimdi!", "Seni hissetmek istiyorum!" cümleleri sayesinde sevgilinizin/eşinizin dizlerinin bağını çözebilirsiniz.

Öpücüğün cazibesi
30 saniyelik bir öpücükle partnerinizi baştan çıkarmak mı istiyorsunuz? Bunun en kolay yolu öpücük sırasında onu kendinize doğru çekmenizden geçer. Bir elle ensesindeki saçları okşayın, diğer elinizle kemerini tutun, bu sırada kendinizi biraz geri çekin ama öpmeye devam edin. Vücudunda oluşan hormon kokteylinin sinyallerine daha fazla karşı koyamayacak.

Yardım bahanesiİçindeki koruyucu güdüleri harekete geçirin. Elbisenizin fermuarını kapatacağı sırada altınızda başka bir şey olmadığını görmesini sağlayın. Kolye takmanıza yardım etmesini isteyin, kolyeyi taktıktan sonra ikinci bir isteğiniz daha olduğunu söyleyip ensenizi gösterin ve "ısır beni!" deyin.

Nefes taktiğiBu taktiği aynada kendiniz de test edebilirsiniz. Gözlerinizin içine bakarken, burnunuzdan nefes alın ve hafif aralık duran ağzınızdan nefesinizi verin. Bakışınızdaki yoğunluğu fark ettiniz mi? Bu bakışın kullanımı için en iyi 30 saniyelik zaman "Yapalım mı? Yapmayalım mı?" sorusuna cevap aradığınız sıradadır.
 
Kadınlar seksi nasıl yaşıyor

Erkeklerin cinsel yaşamdan beklentilerini aşağı yukarı biliyoruz: Zevk, heyecan, tutku ve eğer mümkünse ufak tefek oyunlar... Oysa kadınlar için durum biraz daha karışık, çünkü biz seksi çok daha farklı boyutlarıyla yaşamanın peşindeyiz.


Cinsellik hem erkekler, hem de kaxdınlar için hayatın vazgeçilmez bir parçası... Ancak bu, iki cinsin seksi aynı şekilde yaşadığı anlamına gelmiyor. Erkekler için cinsel hazzın temelinde biyolojik bir ihtiyacı karşılama ve rahatlama içgüdüsü ağır basarken kaxdınlar, bambaşka duygu ve düşüncelerle yatağa giriyorlar. Yani toplumsal önyargıxların aksine erkekler sekse daha meraklı oldukları halde cinsel ilişkide klasik kalıpxlarla yetinirlerken, kadınlar ilişkiye renk katmak için büyük çaba harcıyor, hayatlarının her alanı gibi cinsel yaşamlarını da ara ara gözden geçirilip yenilenmesi gereken bir bütün olarak görüyorlar. Üstelik bu sırxlardan bazıları, yüzyıllardır devam eden ve her toplumda kabul gören birtakım basmaxkalıp düşünceleri de yalanlıyor. İşte kadınxların cinselliği nasıl yaşadığına dair bazı ipuçları ve bilinmeyen gerçekler...

Daha fazla hareket istiyorlar: Demiştik ya, erkeklerin sekse daha meraklı olmaları onların daha yaratıcı oldukları ve tutkulu bir cinsel yaşam yolunda daha fazla çaba gösterdikleri anlamına gelmiyor. Aksine, kendine ve partnerine ön sevişmeyi çok gö-renler bile var. Onlar için asıl olan, cinsel birleşme ve boşalma anı. Oysa kadınlar için cinsel birleşmenin öncesi ve sonrası da en az kendisi kadar büyük önem taşıyor.. Onlar daha hareketli, yeniliklere daha açık, farklı tatlar alabilecekleri, değişken bir cinxsellik arayışı içindeler. Zaten uzun vadeli ilişkilerde ister istemez monotonlaşan cinxsel hayatı yeni bir heyecan dalgasıyla taxzelemek için çaba gösterenler de çoğunxlukla kadınlar oluyor. Seksi bir iç çamaşırı, romantik bir akşam yemeği, küçük sürprizxler, yeni fanteziler... Genellikle bu tarz fixkirlerin arkasında erkekleri bulmak pek mümkün değil. Onlar kendilerine sunulan zevklerin tadını çıkarmakla yetiniyor ama daha durağan, daha klasik ve daha tek renkli bir cinsel hayattan da şikayet etmiyorlar. Yani kadınlar için seks, erkekler için olduğundan çok daha farklı bir anlam taşıyor. Evli kadınlar da seksi seviyorlar; Evliliğin aşkxla birlikte cinsel zevki de öldürdüğü yolunxdaki bütün tezler palavra... Evli kadınların çoğu, seksi "bitmeyen bir balayı" tadında yaşamanın hayalini kuruyorlar.

Kocalarının onlara hep aynı tutkuyla sarılmasını, yıllar sonra bile ilk sevişmenin heyecanıyxla sevişmeyi, kocalarıyla aralarındaki sevgililik ilişkisinin ve tutkunun sürmesini istixyorlar. Oysa çoğu erkek kendini sevgilisi ya da nişanlısı konumundaki kadını nikaha kadar elinde tutmak ve etkilemek zorunda hissetse bile, nikahtan sonra gevşiyor ve ilişkiyi cinsellik de dahil her yönden boşluyor. Evliliğin kaçınılmaz olarak rutinleşme tehlikesine düştüğü dönemlerde bunu fark eden ve durumu değiştirmek için çaba gösxteren genellikle kadın oluyor. Ancak tabii ki bu tek taraflı çaba yeterli değil ve ilişkixnin her açıdan olduğu gibi cinsellik yönün-den de sıradanlasma tuzağına düşmesi kaxçınılmaz. Yine de ne olursa olsun kadınlaxrın evlenince yatakta tembelleştikleri ya da evli kadınların seksi sevmedikleri düşüncesi son derece yanlış...

Cinselliği aşkla birlikte yaşamak istiyorlar: Pek çok kadının hayatında en az bir adet tek gecelik ilişki, sadece fiziksel çekimden yola çıkılarak yaşanan bir cinsellik, salt bexdensel hazları tatmin uğruna gerçekleşen bir sevişme vardır. Ancak bütün bunlar, kaxdınların cinselliğe duygularını da karıştırxdıkları gerçeğini değiştirmiyor. Onlar için aşk, paylaşım, şefkat ve ilgi "mükemmel teknikten" önce geliyor. Cinsel tatmin anxcak duygusal tatminle bütünleştiğinde anxlam ve değer kazanıyor. İster yeni başlaxyan bir ilişkide olsun, ister yıllardır süren bir beraberlikte, her kadın cinselliği yaşaxdığı erkek için özel olmak ve onda hayranlık uyandırmak istiyor.

Kadınların çok büxyük bir kısmı, hatta savunma mekanizmaxlarını çalıştırıp aksini iddia edenler bile sekxsi sadece seks olarak görmeyi başaramıxyor, özellikle ilk sevişmeden sonra ciddi bir beklenti içine giriyor, erkekler gibi rahat rahat kapıyı arkalarından çekip çıkamıyor, o en mahrem anların izlerini üzerlerinde taşıyorlar. Karşı tarafın bakış açışı farklı olxduğu zaman da hayal kınklığına uğruyor, acı çekiyor ve bunalıma sürükleniyorlar. Onlar için nitelik nicelikten önce geliyor: İşxte kadınlarla erkeklerin sekse bakış açıları arasındaki en büyük farklardan biri... Erxkekler nasıl ki yemek konusunda pek seçixci davranmıyorlarsa, yatakta da önlerine her konanı "yiyebiliyorlar." Ama bugüne kadar kaç kadınla birlikte oldukları, cinsel tatmin ve erkekliğin ispatı açısından büyük önem taşıyor. Kadınlarsa tam aksine nitexlikten çok niceliğe önem veriyorlar. Erkeklere has "Ne sevişsem kar..." düşüncesinin yerini kadınlar da "Bir kere olsun, tam olxsun" fikri alıyor. Tatmin edici olmayan, hiçxbir anlam ifade etmeyen, özelliksiz ve tatxsız seks, kadınların tüylerini diken diken etmeye yetiyor. Yani onlar için sayı değil, kaxlite belirleyici... Haftada bir kere gerçeklexşen, ama fantezilerle zenginleştirilmiş, renkxli, eğlenceli ve yaratıcı bir sevişmeyi her gün yaşanan yavan, sıradan, öylesine bir cinsel ilişkiye bin kere tercih ediyorlar.

Seks hakkında konuşmaktan korkmuyorlar: Cinsellikten söz etmenin erkeklere has bir özellik olduğu düşüncesi de bir başka yanxlış düşünce... Çünkü arkadaşlarla bir araya gelince cinsel içerikli espriler yapmak, belxden aşağı fıkralar anlatmak, dünyaca ünlü bir seks ilahesini çok beğendiğini ve onunla bir gece birlikte olmak için her şeyi yapabileceğini söylemek ne yazık ki seks hakxkında konuşmak anlamına gelmiyor. Asıl önemli olan gerektiğinde sorunlardan bahxsedebilmek, onları çözmeye çalışmak, isxtekleri ve şikayetleri dile getirmek, gerekxtiğinde bazı değişiklikler yapmaya cesaret edebilmek... Bunu da erkekler değil, kadınxlar yapıyor. Onlar cinsel hayatlarını gözden geçirme, kendilerini eleştirme, duygularını ve beklentilerini dile getirme, yani genel olarak seksten bahsetme konusunda çok daha cesurlar.

Erkeklerse arkadaşlarıyla konuşurken aslan kesildikleri, cinsellik hakxkında atıp tuttukları halde iş ikili ilişkiye geldiğinde, yani bu konuyu sevdikleri ve yaxtaklarını paylaştıkları kadınla konuşmaları söz konusu olduğunda tuhaf bir biçimde suskunlaşıyor, içlerine kapanıyor ve bu tip konuşmaları gereksiz bulduklarını belli eden hareketler yapıyorlar.
 
Etrafınızda çekici ve güzel kadınlar var. Ama seksi olmak apayrı bir şey. Erkekleri çıldırtacak kadar seksi olup olmadığınızı anlamak için bu yazıyı mutlaka okuyun.
Etrafınızda çekici ve güzel kadınlar var. Ama seksi olmak apayrı bir şey. Erkekleri çıldırtacak kadar seksi olup olmadığınızı anlamak ve onları neyin baştan çıkardığını öğrenmek istiyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun.

Seksi olabilmek için nasıl hazırlanacağınızı biliyor musunuz?

* Seksi kokun: Unutmayın, bir kadın karşısındaki erkeği kesinlikle büyülemek istiyorsa ilk baştaki en etkili yöntem büyüleyici bir kokuya sahip olmaktır.

* Ön hazırlık yapın: Buluşmanızdan önce uzun bir banyo alın ve ayaklarınıza masaj yapın. Bu yöntem, kendinizi çok daha iyi hissetmenize neden olacaktır.

* Bakış açınızı değiştirin: Eğer vücudunuzun çekici olmadığını düşünüyorsanız, kendinizi erkek arkadaşınızın yanında seksi bir halde hayal edin.

* Sporu ihmal etmeyin: Spor yapan kadınlar kendilerini diğerlerinden daha iyi hissederler. Daha enerjiklerdir ve vücutlarına oldukça özen gösterirler.

__________________
 
"Seni deliler gibi istiyorum" dedigini duymak ister misiniz? O halde biraz çilgin olun! Bu ilkeye göre hareket edenler için hep "kötü kiz" kavrami kullanilir, ama ne hikmetse kötü kizlarin arkasindan bir düzine erkek kosar. Erkekleri nasil oluyor da bu kadar çekebiliyorlar, hiç düsündünüz mü? Yazimizda birkaç "Kötü kiz" davranisindan bahsedecegiz. Bunlar hem hosunuza gidecek hem de denedikten sonra siz de "sicak kadin" kategorisine gireceksiniz.

Etkileyici giyinin!
Erkekleri kendinize çekmek istiyorsaniz, giyim tarzinizin önemini bilmelisiniz. Poponuzu ancak kapatabilen etekler, gögüslerinizi neredeyse açikta birakan bluzlar basit kizlara kalsin, siz daha etkili bir yöntem deneyin! "Hot Relationships" (Sicak Iliskiler) adli kitabinda yazar Tracey Cox söyle bir yöntem öneriyor: "Ilk görüste kiyafetleriniz çok normal olabilir, ancak gizli yönleri yaninizdaki erkegi çilgina çevirebilir. Iste o gizli ayrintilari en beklenmedik zamanlarda açiga çikarin."

Gereksiz aksesuvarlardan kurtulursaniz sevgiliniz ayaklariniza kapanir. Iç çamasiri giymeden bir yere gitmek ani maceralara açik olmak demektir. Bazi durumlarda ise, vücudunuzu örtülü tutmak da heyecan verici olabilir.

Çok etkili bir yöntem daha:

Onu korkutun, sonra endiselerini giderin. Bir an sizi çok basit görecek, ama öyle olmadiginizi anlayinca ayaklariniza kapanacak.
Erotik Konusun!
Herhangi bir konuyu konusur gibi yatak konularina girin, erkeginiz çok etkilenecektir.
O kadar açik olamayanlarin üzülmesine gerek yok: Dogru ses tonuyla, dogru bakislarla söylenen basit cümleler bile basdöndürücü olabilir: "Exhibitions for the Shy" (Utangaçlar Için Teshirler) adli kitabinda yazar Carol Queen birbirinden etkileyici yöntemler öneriyor: "Diyelim ki yemek yediniz. Bitirdikten sonra, en seksi bakisinizla ve elinizi bacaklarina koyarak hâlâ aç oldugunuzu söyleyin. Mesajinizi anlayacaktir."
Onu heyecanli bir bekleyis içine sürükleme yöntemi de oldukça etkili. Isyerine bir e-posta gönderip sunlari yazin: "Aksama sana ne yapacagimi bir bilsen..." Bu e-postayi alan erkegin gün boyu aksamla ilgili fanteziler kuracagindan emin olun!
Herkesin içinde yüregini hoplatin!
Terbiyeli kizlar toplum içindeyken öpüsmez, erkeklerine sarilmaz. Siz siz olun, "Kötü kiz" kurallarini uygulayin! Sizin kadar sicak bir kadini elde ettigi için erkeginiz kendinden gurur duyacaktir. "The Bad Girls Guide to Getting What You Want (Kötü Kizlarin Istediklerini Elde Etme Rehberi) adli kitabinda yazar Cameron Tuttle, "Cinsel arzularinizi herkesin içinde ifade etmek sizi çilgin ve istedigini koparan bir kadin olarak gösterir. Erkeginiz ise, size karsi koyamaz" diyor.
Bir daha disari çiktiginizda, sosyal kurallara fazla takilmayin ve ellerinizi erkeginizin gömlegine sokmaktan çekinmeyin. Restoranda otururken masa altindaki ayak oyunlarini unutmayin: Ayaklarina dokunmakla sinirli kalmayin, ara sira ayaginizla bacagindan yukari, bildiginiz yere ulasin. Kalabalik yerlere gittiginizde her firsatta gögüslerinizle sirtina veya kollarina dokunun.
Yatakta sert davranin!
Tatli, yumusak romantizmin tadini herkes bilir, biraz vahsi olmayi denemeye ne dersiniz? Yatakta hirçin olmak erkekleri bastan çikarir.
Bir Zeyna ile sevismek erkeklerin testesteron seviyesini yükseltir. Bunun açiklamasini "Triks: More Than 125 Ways to Make Good Sex Better" (Iyi Seksi Mükemmel Sekse Dönüstürmenin 125'ten Fazla Yolu) adli kitabinda yazar Jay Wisseman su sekilde yapiyor: "Bazi erkekler kadinlardan yumusak dokunuslar bekler ve vahsi kadinlarla karsi karsiya kalinca bunun tadini çok farkli bulurlar. Öpüsürken dudagini isirin, zevkten sirtini tirnaklarinizla çizin, hayatinda gördügü en vahsi kadin siz olacaksiniz. Termik yöntemler de oldukça etkili: Sicak bir seyler içip isinmis dudaklarinizla vücuduna dokunun veya buzdolabindan bir seyler içtikten sonra agzinizi onun sicak taraflarina degdirin. Hissettigi ürperti zevkini ikiye katlayacak.
Bir Bond kizi olun!
Erkekler liderligi ellerinde tutmayi tercih ederler, ancak bir düsünün: Hangi erkek "Temel Içgüdü" filmindeki gibi bir kadinin eline düsmek istemez ki?
Hiç dügme açmadan ayni sonuca varabilirsiniz. Güç kullanmaniza gerek yok. Yataktayken kolunu basinin üzerine sikistirin ve hareket etmesini engelleyin veya eve döndügünde kravatindan tutarak onu yatak odasina sürükleyin. Onu esir aldiktan sonra iskenceye baslayin: Vücudunun her yerini öpün, yalniz asil istedigi yeri unutun. Esiriniz merhametiniz için bagirirken, siz de bu sovun tadina varin! Bir daha sizden korkmasi gerektigini anlayacak!
Kendi seks filminizin yönetmeni olun! Erkekler neden "Kötü kiz"lari bir türlü unutmazlar, biliyor musunuz? Çünkü onlarin kendilerine özgü seks davranislari vardir ve o tat erkeklerin damaklarinda kalir! "Bazi kadinlarin gülüs ve giyim tarzlari o kadar farklidir ki erkekleri onlari asla unutamazlar. Kaldi ki yatakta özel hareketleri olanlar hayatta unutulmaz. Siz de kendinize özgü bir tarz yaratin, erkeginiz sizi diger kadinlardan farkli görecektir.
Yatakta özel bir ustaliginiz olmasi gerekmez. Biraz dikkat, biraz da yaraticilik yeterli. Pozisyonlari dikkatle izleyin, size en çok hangileri uyarsa onlari gelistirin.
Kaliplarin disinda çikin:
Yeni pozisyonlar yaratmak sizin elinizde! Degisik bir pozisyon buldugunuzda ona bir isim takin. Göreceksiniz ki erkeginiz koydugunuz ismi hemen hatirlayacak ve sizi düsündügünde hemen icat ettiginiz pozisyon aklina gelecek.
Gece boyunca devam!
Kötü kizlar seks yapmaz, seks maratonuna katilirlar! Saatlerce dans edip, sevisip, striptiz yapip tatmin olurlar ve tatmin ederler. Gün isiyana kadar onunla sevismek sevgilinize sunu gösterir: Hiçbir sey, is sorumluluklariniz bile ona olan tutkunuzdan önce gelmez. Daha da fazlasi, atesli geceniz ikinizin sirri olarak kalip, ikinci gün hep gözünüzün önünde olacaktir.
Kas agrilari çekmemek için, sürekli pozisyon degistirin. Ara sira hizi da degistirin:
hizli tutkulu raundlar için sizin üstte oldugunuz pozisyonlari tercih edin, romantik sevismeler için yan yana uzanin. Kendinizi veya sevgilinizi yorgun hissettiginizde oral sekse geçin. Bu seks vücudunuzu daha az kullanarak, ayni zevke ulastirir ve bu sirada dinlenme firsati bulursunuz.
Asagidaki durumlari siz de yasiyorsaniz, bir seyler yapmanin zamani gelmis demektir!
Yataga pijamalarla gelirse ...
Siz yataga dergiler ve kitaplarla gelirseniz ...
En iyi arkadasiniz sizden seks konusunda tavsiyeler isteyince, en son sevistiginizgünü hatirlamazsaniz....
Seyretmediginiz film yoksa...
Bir çiftle birlikte disari çiktiginizda birbirlerine kur yapmalari size saçma gelirse...
Iç çamasir magazalarina girdiginizde, seksi modellere degil, ucuzlukta olanlara bakiyorsaniz...
Sevgilinizle bir partiye katildiginizda, biri size ne kadar
 
Duygularımızın ipleri hormonlarımızın elinde mi? Jel, tablet ya da krem şeklindeki hormonlardan sürerek seks hayatını yönlendirebilir miyiz? Jinekolog doktor Profesör Derin Kösabay ve Ürolog Profesör Halim Hattat konuyu tartıştı.Prof. Dr. Derin Kösebay
"Kocasını aldatmayı düşünenler ya da çapkınlık planı yapanlar, hormonları suçlamayıp başka bahane bulsunlar"

1 Seksi hormonlar mı, yönetir duygular mı? Seks isteğini pek çok şey etkileyebilir. Bunlar içinde hormonların da büyük etkisi var. Libidoyu hormon oranı azaltıp artırabilir.

2 Testosteron mu, östrojen mi seks isteği üzerinde daha etkili? Testosteronun büyük etkisi vardır. Kadınlara da cinsel isteğini artırmak için, kimi zaman erkeklik hormonu testosteron tedavisi uygulayabiliyoruz.

3 Kadına testosteron verince aldatma isteği artar mı? Bu sonucu ortaya çıkartan araştırmalar var ama bence gösterge değil. Normal östrojeni bulunan kadına testosteron verdiğimizde seks isteği artar. Ancak artan libidosunu ilişkisi için mi kullanır, aldatma için mi onu hormonlar belirlemez.

4 Çapkın erkekte testoron yüksekliği mi vardır? Çapkınlığın ölçüsü nedir? Santimle, kiloyla testosteronla ölçülmez. Ama testosteronu bahane edenlere önerim, başka bahaneler bulmalarıdır.

5 Erkeğe östrojen verince daha mı romantik olur? Durup dururken bir erkeğe östrojen verilmez. Prostat kanserli hastalarda kullanılır. Bir de cinsiyet değişimi isteyenler de. Cinsiyet değişimi isteyenler kadınsılaşır mı yoksa öyleler midir, bunu bilemiyorum.

6 Cinsel isteği artırmak için hormon mu önerirsiniz aşk mı?
Cinsel isteksizlikten çok şikâyetçiyse, testosteron içeren ilaçlardan birini tercih etmesini öneririm. Âşık olmayı önerme hakkını kendimde bulmam.



Prof. Dr. Halim Hattat "Libido üzerinde hormonların büyük etkisi var. Yüksek testosteron çapkınlığa da kaçamağa da neden olabilir"

1 Seksi hormonlar mı, yönetir duygular mı? Hormonların cinsel işlev anlamında önemi, bilinen tıbbi bir gerçek. Ama istek, duygular ve etkilenme de en az hormonlar kadar önemlidir.

2 Testosteron mu, östrojen mi seks isteği üzerinde daha etkili? Testosteron hormonu kadında da erkekte de çok etkilidir çünkü her iki cinste de cinsel isteği kontrol eder. Kadında orgazm olamama ve cinsel isteksizlik şikâyetleri incelendiğinde, testosteron oranının düşük olduğu gözlenmiştir.

3 Kadına testosteron verince aldatma isteği artar mı? Cinsellikle ilgili aktif dönem olur. İstek ve libido arttığı için belki bu tür bir durum aldatma isteği ortaya çıkabilir.

4 Çapkın erkekte testoron yüksekliği mi vardır? Doğru olabilir. Testosteron seviyesi cinsellikte önemli rol oynar. Testosteron seviyesi yüksek olan erkeklerin, cinselliğe yatkınlıkları daha fazla olur.

5 Erkeğe östrojen verince daha mı romantik olur? Zannetmi yorum. Prostat kanseri tedavisinde bazı hastalara östrojen vermek zorunda kalıyoruz. Fiziksel etkileri oluyor. Ama daha romantik olup, duygusallaşanlara tanık olmadım.

6 Cinsel isteği artırmak için hormon mu önerirsiniz aşk mı? Eksiklik varsa fizyolojik destek için hormon alınması şarttır. Ancak yeterli değildir. Âşık olması da çok önemli. İkisinin bir arada olduğu nokta çok.
 
Evlilik seksi öldürür mü?


Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli ve İlişki psikiyatristi Doç. Dr. Armağan
Samancı evlilik ve seks ilişkisini tartıştı.

Prof. Dr. Arif Verimli
Evlilikler bir süre sonra cinsel isteği azaltıyor

Evlilik seksi öldürür mü? Doğruyu söylemek gerekirse uzun süreli evliliklerin insanların seks hayatları üzerinde olumsuz bir etkisi elbette ki var. Pek çok çift bu nedenle evliliklerinde sorun yaşıyor.

Uzun süreli birliktelikler, insanın doğasından gelen seks isteğine uygun mu? Gerçekte canlıların doğal yapısında neslin devamı vardır. Hiçbir sosyal kuralı hesaba katmazsanız amaç üremedir. Böyle bakıldığında evlilik doğal sürece karşı bir kurumdur.

Seks isteğinin azalması, o evliliğin bitmesi gerektiği anlamına mı gelir? Eğer sonuçta insanlar bildikleri hayatı, beraber çekilmez hale getiriyorlarsa bu evlilik bitmeli. Zaten bizim ülkemizde, itiraf edelim, evliliklerin çoğu sağlıksız yapılıyor.

Seks olmadan da evlilik sürmeli mi? Sekssiz evlilikler çiftleri mutsuz eder bu nedenle sürmemeli. Seks evliliğin ortak yaşam konularından biridir, önemli bir bölümüdür, evlilik bu şekilde eksik olur.

Çiftler seks konusunda uyuşamıyorsa ne yapmalı? Kendileri bu sorunu çözemiyorlarsa dışarıdan profesyonel bir destek alarak çözmeye çalışmalılar. Ama bütün bu çabalara karşın sorun yine çözülemiyorsa ilişki bitmeli.

Evliliklerde çocuktan sonra seksin monotonlaşması normal mi ? Ben hiç normal karşılamam, monotonlaşmamalı da zaten. Bunu normal bir durum olarak kabullenmek ve çiftlerden de bunu beklemek hiç doğru değil.

Evli çiftlere seks hayatlarını hareketlendirmeleri için ne önerirsiniz? Bir tek şey öneriyorum, kadınla erkek seks hayatı hakkında mutlaka konuşmalılar ve hiçbiri seks hakkında yasakçı ve kuralcı davranmamalı.

Doç. Dr. Armağan Samancı Bu görüşü evlilik düşmanları körüklüyor

Evlilik seksi öldürür mü? Evlilikle seks arasında bir ilişki yoktur. Evliliğe düşman söylemler bu fikri körüklüyor. Evlilikte iletişim iyiyse ve biyolojik sorun yoksa, çiftler kaç yıllık evli olurlarsa olsunlar mutlu cinsel hayatları olur.

Uzun süreli birliktelikler, insanın doğasından gelen seks isteğine uygun mu? Evlilik güven ve bağlılık duygularını korur. Kadının yapısına daha uygundur, kadınlar kendilerini çok daha mutlu hissederler, erkek de bu kurum içine çekilmiştir.

Seks isteğinin azalması, o evliliğin bitmesi gerektiği anlamına mı gelir? Bittiği ya da biteceği anlamına gelmez ama ilişkideki bazı problemlerin yeşerdiği anlamına gelir. Bu problemleri görmezden gelmek yerine artık çözmenin zamanı gelmiştir.

Seks olmadan da evlilik sürmeli mi? Evlilik ve ilişki tamamen bireysel bir seçimdir. İnsanlar cinsellik olarak ya da olmadan da evliliği seçebilirler. Evlilik bu kadar siyah ve beyaz değildir, bu da evliliğin gri alanlarından biridir.

Çiftler seks konusunda uyuşamıyorsa ne yapmalı? İlişkilerini gözden geçirmeleri gerekli. Cinsel uyumsuzluk ilişkilerine de yansıyorsa bu, evliliği ileriki dönemde zora sokar. Ama ilişki iyi, cinsellikte problem varsa bu çözülebilir bir konudur.

Evliliklerde çocuktan sonra seksin monotonlaşması normal mi ? Normaldir. Doğal olarak çocuk bir kesinti oluşturur ama kısa süre içinde toparlanabilir. Çiftlerin paniğe kapılmaması gerekir.

Evli çiftlere seks hayatlarını hareketlendirmeleri için ne önerirsiniz? Kendilerine zaman ayırmaları, ilişkilerine zaman ayırmaları ve birbirlerini heyecanlandıran şeyler yapmalılar. Televizyonun kapalı olduğu, günlük hayattan uzak özel an paylaşımlarını öneriyorum.
 
35'i geçen sekste duruyor

Evlilikleri yıkan, aldatmalara zemin hazırlayan cinsel sorunlar, orta yaş sonrası daha çok görülüyor.
Erkeklerin 40'lı yaşlardan sonra haftada 2-3 kez ilişkiyi düşünmelerine karşılık, eşlerin sadece yüzde 30'u ilişkiye karşılık veriyor.

Erkeklerin eşlerini aldatmalarını andropoza bağlayan uzmanlara, ürologlardan farklı bir açılım geldi. Erkeklerin yüzde 70'i tarafından hayatın bir parçası olarak görülen seksin, kadınların sadece yüzde 30'unca kabul görmesi; yaşanan çalkantının hiç de azımsanmayacak çapta olduğunu gözler önüne serdi.

Acıbadem Hastanesi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferruh Şimşek, erkeklerin 40'lı yaşlardan sonra haftada 2-3 kez ilişkiyi düşünmelerine karşılık, eşlerinden sadece yüzde 30'unun ilişkiye karşılık vermesi nedeniyle cinsel sorunların başladığını vurguluyor. Böyle olunca da kadın ve erkekler, cinsel performanslarında azalma saplantısıyla derin bir girdaba giriyor.

Türklerin 50'li yaşlardan sonra cinsellikten vazgeçtiğini açıklayan Prof. Dr. Şimşek, 70'li yaşlarında erkeklerin yüzde 57'sinin hala talepkar olmasına karşılık, kadınların yalnızca yüzde 14'ünün buna karşılık verdiğini, böyle olunca da cinselliğin bitme noktasına geldiğini kaydediyor.

Cinsel sağlık herkes için önemli olmasına karşılık bir sorun yaşanmaya başladığında, öncelikle kişiler tarafından önemsizmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Çare aramak için yeterince cesaret gösterilmeyen cinsel sorunlar; hem kadında hem de erkekte, fiziksel, ruhsal ve sosyal sağlığı bozuyor.

Cinsellik hala tabu
Cinsel sağlığı birebir etkileyen tansiyon, diyabet, kolesterol yüksekliği gibi damarsal hasar yaratan hastalıklar ile kronik depresyon, çoğu çift tarafından gözden kaçırılıyor. Prof. Şimşek, cinselliğin hala bir tabu olduğunu, bunun da çiftlerin doktorla iyi bir diyalog kurmasını önlediğini belirtiyor. Şimşek, doktorların, herhangi bir nedenle sağlık kuruluşlarına başvuran 40 yaş ve üzerindeki erkeklere cinsel sağlığıyla ilgili yüzde 6, kadınlara ise yüzde 10 oranında sorgulama yapabildiğine dikkat çekiyor: "Bunun çok yetersiz olduğu açık.

Çünkü erkeklerin yüzde 70'i, kadınların yüzde 57'si bunu doktorundan bekliyor. Sonuç olarak cinsel sağlığa verilmesi gereken önem göz ardı ediliyor ve bu daha çok mutsuzluk ve sağlıksızlık kaynağı oluyor. İnsanların konuyla ilgili konuşmaktan çekinmesi, hem onların cinsel sağlıklarını etkiliyor hem de doktorların işini zorlaştırıyor." Cinsel sorunlarını dile getiremeyen çiftlerin, kendi içlerinde performansları azaldığında, partnerleri veya eşleri ile olan ilişkilerinin bozulacağı şeklinde bir çelişkiye kapıldığına da değinen Şimşek, "Oysa çareler var, yeter ki aransın" diyor.

Sevdican Güneş - Sabah
 
Yaşlılık - Cinsellik Ve Hayatımızdaki Değişiklikler.


Günümüzde çiftler daha uzun ve daha sağlıklı yaşam sürelerine sahipler. Bu gelişmenin sonucu olarak bir çok yaşlı çift cinsellikten mutlu olmaya devam ediyor.
Yaşlanma süreci bir çok fiziksel değişiklikleri birlikte getirir. Bunların bir kısmı doğal olarak cinselliğe de yansır. Ancak cinsellik cinsel organlara odaklanmanın ötesinde bir kavramdır. Genellikle yaşlı çiftler birbirlerini uyaracak yeni yollar bulurlar. Örnek olarak: erotik kitaplar ve videolar. Yaşlı insanlardaki cinsel iletişimler ancak çiftlerin cinsel arzularının fantezilerinin ve denemelerinin içtenlikle birbirleri ile tartışılması ile sağlanabilir. Bir kadının kendisinin cinselliğini algılaması menopozdan sonra kaybettiği üreme kabiliyeti ile de bağımlı olabilir. Menopoz sırasında kadınlar cinsel fonksiyonlarında değişime neden olacak çok değişik durumlarla karşılaşabilirler. Kadınlık hormonu olan estrojen düzeylerindeki düşüş, istek ve uyarılmadaki değişikliklerin bir kısmına bağlanabilir.Vajina duvarındaki incelme ve elastikiyetini kaybetme, özellikle yaşlı kadınlarda lubrikasyon değişikliklerine neden olur. Uygun uyarılma olmadan cinsel ilişki denemeleri böyle bir durumda ağrıya neden olur. Vajen bölgesi ve göğüsler dokunmaya daha az duyarlı hale gelir ve orgazm süresi uzar.
Yaşlanma bir çok fiziksel değişikliği birlikte getirebilir. Yaşlanma ile sıkça görülen kalp damar hastalığı, diabet gibi metabolik hastalıklarla, sinir sistemi hastalıkları kullanılan ilaçlar, cinsel fonksiyonu olumsuz yönde etkilemektedir. Bununla birlikte yaşlılıkta cinsellik organlara odaklanmanın ötesinde bir kavramdır.
 
X