Selahattin Demirtaş'tan başkanlık referandumu önerisi

Eğitim hayatim boyunca(ilk, orta, lisede saklamistim) kurt olduğum için duydugum hakaret ve takilan lakaplara girmeyeceğim.

Cevre etkili tabi bunda... (Deyip gececegim).
Iyi saklayabilmissin. Annem tarafi Diyarbakirli Kurt, ve annemlerin sulalesinin hepsi gur kara kasli, Turkceleri bozuk, lehce farkli. Yani saklamalari mumkun degil. Yillar once onlara takilan tek lakap "kiro" idi. Bu lafi encok da annemden duydum. Koyden gelen yegenlerine "kiro" derdi. Onlar da "oyle soyleme bibi, ben kiro degilim, kirmancoyum" derlerdi. Ben tabi yerlerde..:KK70:

O zamanlar takilan lakaplar masumdu, genellikle ilkokuldan sonra okumayip hayvancilikla gecinen bu insanlara cahil olduklari icin, okumadiklari icin takilirdi kimi insanlar. Coguna askerde okuma yazma ogretilirdi. Simdi oyle degil. Simdi artik terorist diyorlar, hepsi de potansiyel PKKli olarak goruluyor. Benim Izmir'de buyumus Kurt arkadaslarimla dalga gecen hic olmamisti, onlar okullu idi, bizdendi, hic biri de Kurt oldugunu soylemekten cekinmedi. Son yillarda onlar da artik problem yasiyorlar maalesef.. Kurtlerin Turk milletinden sayilmadigini iddia edenler, Kurt-Turk ayrimini ille de gozumuze sokarak onlari Turk milletinin disina iten irkcilar, tum Kurtleri PKKli ilan edenler utansin.

Annem tarafi Diyarbakirli Kurt
Vallahi cok sasirdim, bende seni beyaz türklerden sanmistim, bak bende uydum bu türklerin ayrimina. :KK70:
Bende Elazigliyim ve evlendigimde esim Istanbullu oldugu icin bayagi bir problem olmustu, eismin ailesi nerden buldun bu kürtleri diye pek tarafdar olmamisti, esimin ailesi hepsi sarisin mavi veya yesil gözlüler, beni begenmemislerdi.:KK70:
Esimle 15 senedir mutlu mesut yasiyoruz ve esim benim dogulu olmamla cok mutlu sizler cok cana yakinsiniz diyor.
Neyse benimde demek istedigim insan insan olsun yahu gerisi bos Allah askina.
Benim sadece kizdigim birde su anki hükümet bu ayirimlari dahada tetiklemesi. ne fark eder hepimiz insan degilmiyiz ? Tabiki degisik yerlerden gelecegiz, degisik dinlerimizde olabilir hatta hic bir dine ait hissetmemekde olabilir, önemli olan insanlik, merhamet, sevgi saygi degilmi ???
Ben bu arada kürt olup olmadigimi gercekten tam bilmiyorum. Girmanci sivesini konusurdu büyüklerimiz ama genclerimiz hic bilmez ben ise azicik bilirim. Ve bir bayrak altinda gül gibi gecinip gitmek var iken niye korkariz bu kadar birbirimizden anlamis degilim. Yeri gelse salvarda giyerim, yeri gelir cubuklarla sushimi yerim, kime ne ??? Herkes mutlu oldugu gibi yasasa ne olur. Ailem cok kapalli ablalarim 3-4 kere haca gitmis insanlar ben en kücükleri Ateistim, yapacak birsey yok. O zaman ben öliimmm bari yasamaya hakkim yokmu ???
Saraylim Saraylim yine söylüyorum, hic korkma kimse özerk mözerk yapamaz, yeterki su önyargilari kafamizdan silelim.
Insanlar özgür yasadigi Zaman mutlu olur, baska türlü mutlu olunmaz, hepimizi tek tip insan yapmaktan kurtulalim artik.

Vallahi cok sasirdim, bende seni beyaz türklerden sanmistim, bak bende uydum bu türklerin ayrimina. :KK70:
Bende Elazigliyim ve evlendigimde esim Istanbullu oldugu icin bayagi bir problem olmustu, eismin ailesi nerden buldun bu kürtleri diye pek tarafdar olmamisti, esimin ailesi hepsi sarisin mavi veya yesil gözlüler, beni begenmemislerdi.:KK70:
Esimle 15 senedir mutlu mesut yasiyoruz ve esim benim dogulu olmamla cok mutlu sizler cok cana yakinsiniz diyor.
Neyse benimde demek istedigim insan insan olsun yahu gerisi bos Allah askina.
Benim sadece kizdigim birde su anki hükümet bu ayirimlari dahada tetiklemesi. ne fark eder hepimiz insan degilmiyiz ? Tabiki degisik yerlerden gelecegiz, degisik dinlerimizde olabilir hatta hic bir dine ait hissetmemekde olabilir, önemli olan insanlik, merhamet, sevgi saygi degilmi ???
Ben bu arada kürt olup olmadigimi gercekten tam bilmiyorum. Girmanci sivesini konusurdu büyüklerimiz ama genclerimiz hic bilmez ben ise azicik bilirim. Ve bir bayrak altinda gül gibi gecinip gitmek var iken niye korkariz bu kadar birbirimizden anlamis degilim. Yeri gelse salvarda giyerim, yeri gelir cubuklarla sushimi yerim, kime ne ??? Herkes mutlu oldugu gibi yasasa ne olur. Ailem cok kapalli ablalarim 3-4 kere haca gitmis insanlar ben en kücükleri Ateistim, yapacak birsey yok. O zaman ben öliimmm bari yasamaya hakkim yokmu ???
Saraylim Saraylim yine söylüyorum, hic korkma kimse özerk mözerk yapamaz, yeterki su önyargilari kafamizdan silelim.
Insanlar özgür yasadigi Zaman mutlu olur, baska türlü mutlu olunmaz, hepimizi tek tip insan yapmaktan kurtulalim artik.
Ne beyaz Turku yav, benim sulalede irki Turk olan yok.. Bir taraf Amerikali, diger taraf Kurt.. Ben tek Turk..:-) Annem Kemalist bir Turk milliyetcisi idi, ben de oyle sayilirim. Turk milliyetcisi olarak buyudum, hem anneden oyle gorduk, hem okullarda o birlestirici zihniyetle, Ataturkcu ve milliyetci olarak okuduk. Simdi yeni adet cikti, Kurtsen Turk degilsin demek.. Insanlari ayristirmak, eskiden sadece irkini temsil eden olgu artik milletini temsil edecek. Ona dogru gidiyoruz. Kurtleri halletsinler, sonra da sira Lazlarla, Bosnaklara, Abaza ve Cerkezlere de gelir bu gidisle.. Irkin ne onemi var, hepimiz ayni vatanda ayni bayrak altinda uc asagi bes yukari benzer kulturlerle buyuduk bu milletin birer ferdi olarak.. Askere alirken kimseye sormuyorlar Turk musun, Kurt musun diye, simdi nerden cikti bu ayrimcilik?

Ne beyaz Turku yav, benim sulalede irki Turk olan yok.. Bir taraf Amerikali, diger taraf Kurt.. Ben tek Turk..:-) Annem Kemalist bir Turk milliyetcisi idi, ben de oyle sayilirim. Turk milliyetcisi olarak buyudum, hem anneden oyle gorduk, hem okullarda o birlestirici zihniyetle, Ataturkcu ve milliyetci olarak okuduk. Simdi yeni adet cikti, Kurtsen Turk degilsin demek.. Insanlari ayristirmak, eskiden sadece irkini temsil eden olgu artik milletini temsil edecek. Ona dogru gidiyoruz. Kurtleri halletsinler, sonra da sira Lazlarla, Bosnaklara, Abaza ve Cerkezlere de gelir bu gidisle.. Irkin ne onemi var, hepimiz ayni vatanda ayni bayrak altinda uc asagi bes yukari benzer kulturlerle buyuduk bu milletin birer ferdi olarak.. Askere alirken kimseye sormuyorlar Turk musun, Kurt musun diye, simdi nerden cikti bu ayrimcilik?
baban amerikalımı

Ben de uzun zaman kendini saklayan Alevilerden biriyim.
Ailem böyle istedi böyle yapmak zorunda kaldık.
Korkmuşlardı sindirilmişlik de var serde tabii...
Şimdi ise küçük illerde hala Ayrım devam etmekte.
Erzincanlıyız biz, küçük illerde bu Ayrım ak ve kara gibi hissedilir.
Mesela ramazanda memlekete gittim, Aleviler Alevi Dükkan, cafe ve restoranlara giderken, Alevi olmayanlar Alevi olmayanların işlettiği yerlere gidiyorlar.
Bu bile Ayrım içinde hala...
Kürtlük meselesine gelince. Her Kürde PKK lı demek maalesef büyük talihsizlik.
Tarihini bilmemek demek. Ötesi var mı?
Benim Erzincanlı olduğumu duyan bir çok bilmiş, 'Erzincan'da çok Ermeni varmış, sen Ermeni misin?' Demişti.
'Yok , benim dedelerim Horasan'dan Gelmişler. Türküz biz' dedim.
'Iyi bari, Ermenileri hiç sevmem de' Demişti.
Sebebini sordum yokmuş, klasik bilinen Ermeni hikayeleri üstünden bana nutuk atıyor...
Ona tanıdığım bir Sürü Ermeni olduğunu hepsini de çok sevdiğimi söylediğimde diyecek cümle bulamamıştı.
Cahille baş etmek zor.

Evet, Alevi ayrimciligi eskiden beri vardi, hala da var.. Bence Alevilerin durumu ancak din gundemden dusmeye baslarsa ve sahsi oldugu kabul edilirse bu ulkede, o zaman rahatlar. Su anda dinin Allahla kul arasinda oldugu sadece lafta. Herkes herkesin ne yedigi, ne ictigi, ne giydiginde hala.. Birileri dini mevzulari sicak tuttugu muddetce sorun devam eder diye dusunuyorum.

Evet, Alevi ayrimciligi eskiden beri vardi, hala da var.. Bence Alevilerin durumu ancak din gundemden dusmeye baslarsa ve sahsi oldugu kabul edilirse bu ulkede, o zaman rahatlar. Su anda dinin Allahla kul arasinda oldugu sadece lafta. Herkes herkesin ne yedigi, ne ictigi, ne giydiginde hala.. Birileri dini mevzulari sicak tuttugu muddetce sorun devam eder diye dusunuyorum.
din ve Irk yünden kendini üstüm görmek Saçma gelIyor zaten.
Seçme şansımız olmamış dünyaya gelirken.

din ve Irk yünden kendini üstüm görmek Saçma gelIyor zaten.
Seçme şansımız olmamış dünyaya gelirken.
Iyi ki yasadigim ulkede boyle sorunlar yok.. Bir de burada bu kavgayi cekemezdim yane.. Burasi 300 milyonluk bir ulke, burda hem elli cesit din, hem de her dinin cesit cesit mezhebi var. Herkesin kendi ibadethanesi var, herkes huzur icinde inancini yasiyor. Kimse kimsenin ne yaptiginla ilgilenmiyor. Herkes isinde gucunde.. Alis veris devam. Biz ne zaman cag atlicaz bilemiyorum, lafta atlamistik ama..o_O

Iyi ki yasadigim ulkede boyle sorunlar yok.. Bir de burada bu kavgayi cekemezdim yane.. Burasi 300 milyonluk bir ulke, burda hem elli cesit din, hem de her dinin cesit cesit mezhebi var. Herkesin kendi ibadethanesi var, herkes huzur icinde inancini yasiyor. Kimse kimsenin ne yaptiginla ilgilenmiyor. Herkes isinde gucunde.. Alis veris devam. Biz ne zaman cag atlicaz bilemiyorum, lafta atlamistik ama..o_O
Belki bir gün demek isterdim ama pek zannetmiyorum be saraylım...

ulan şerefsiz sen masum insanların ölümüne yol açıp hala nasıl bu ülke adına öneride bulunuyorsun?

Hani yaradilani severim yaradandan dolayi demis Yunus Emre ????
Hani Allahin yarattigi herseyi severdik ?
Ben ayrim sevmiyorum, her yer benim icin önemlidir, ben bir kiliseye gidip orada bir mum dikip dua etmistim eskiden daha o zamanlar Deistim, bilmem bileniniz varmi Paris`in cok güzel bir kilisesi vardir tepede "Sacre Coeur ", oraya sinifla gitmistik, alman ögretmenim yanima gelip, yapmak mecburiyetinde degilsin dedi bana, bende ona " burasi Allahin evi, ister kilise, ister cami ne fark eder ? Hepimiz ayni seye dua etmiyormuyuz diye sormustum.
Her din ayni Allah`a inaniyor, sonundada bizim gibi " Amen " diyorlar. Ben nasil o insani benim dinimde degil diye dislayabilirimki ?
Herkes herkese saygi duymali, birbirini sevmeli.
Ha sunuda cok kritize ediyorum, ne demek basörtüsüyle üniversite okuyamaz, birakin okusun. Ama politikde din karistirilmaz. O kutsal kurani mitinglerde sallamaz, sehit öldügünde, ne mutlu denmez.
Bende aynen senin dedigin gibi Saraylim Saraylim her cesit dini olan insanlarla büyüdüm, herkes herkese saygiliydi onun icin Türkiye`yi anlamakta zorlaniyorum.
Biz öyle büyüdük, kimse kimsenin diniyle ilgilenmedi hic. Ama sene olmus 2015 hala Islamiyeti yaymaya calisiyorlar. Birakin ya, herkes kendisi isterse zaten olur.
Almanya`da son iki yildir kendilerine "Salafist " diyen asiri dinci radikal Islami bir azinlik olustu, sokaklarda kadinlara kiziyorlar niye basin acik diye ? Yahu be kardesim sana ne ?
Avrupa`nin her sosyal haklarini kullanip bana kapanmamimi emrediyorsun ?
Hani herkes kendi bacagindan asilacakti ? birak günahim varsa bile, benim ve beni yaradanla alakalidir, seni ilgilendirmez.
Baska ülkeler sosyal haklarla ugrasirken biz dinle kafayi bozmusuz. Ben yinede bugünlerin gececegini ve güzel günlerin gelecegi ümidindeyim. Dilerim öyle olur...

L lamelifAmine paylaştığın yazıylA beni destekliyorsun. Orda da söylemiş, KANDIRILDIK????? diye.
Bu kadar yapılan yanlıştan sonra benim tek dileğim bunların sürüp gitmemesi.
Tek derdim çocuklarımın geleceği. 10 yıl sonra ülkenin İşid , PKK ve Suriyeli yuvası olup can güvenliğimizin olmayacağının sizlerde farkındasınızdır sanırım.Özelliklede bir öğretmen olarak senin Teog sisteminin bu güne kadar yapılan en hatalı sınav sistemi olduğunu da bildiğini düşünüyor
Benim önceliğim dediğim gibi çocuklarımın güvenliği ve geleceği, muhalefeti beğensemde beğenmesemde bu düzenin böyle gitmemesi için oy vereceğim.Siz Kime oy verirsiniz bilemiyorum.

ben değilki kendisi destekliyor ve söylüyor evet yola çıktıkları insanın nasılda kendilerini profesyonelce kandırdıklarını anlatıyor
ki belki absürd gelcek ama senesini iyi hatılıyorum 2008 yılında misyonerler adında bi kitap okdum şu anda dinler arası diyolog tuzağına başladım ve o sene eşime dediğim o malum şahsın adını söyleyerek kesinlikle kokusu çıkacak diye o da gülmüştü hayal kurma diye

neyse pkkya gelince 8 şehit var ve burda yazmam ne kadar inandırıcı gelir bilmiyorum evet ak parti seçmeniyim gönül vereniyim ama canım yanıyor hani kalp gerçkten acırmı acıyor bildiğin o yüzden bu operasyonlar sonuna kadar gitmezse ve bu it sürülerinin soyu kurutulmazsa benim oyum neyi etkiler bilmiyorum oy falan vermem ama hep diyorumya kime veririm onuda bilmem :(

ve inşallah kimsenin yuvası olmaz korkma

tekrar sana çok komik gelecek ama son kale Türkiye.... burada iç karışıklık çıkarmak isteniyor ...şu an sadece bu forumda kaçımız kışkırmadık ?

eğitim sitemine gelince baştan sona beğenmiyorum yapboza çevrildi sistem oturmadı
sınavla üniversiteye -öğretmenliğe alınmasını mantığım almıyor
3 senedir başörtü sorunu yok daha evvel sadece girmiş olmak için giriyordum sınava
ve ben başörtümü açmamak için 39 a kadar düşen bölümüme hala atanamdım biliyomusun
ve öfkem de nefretimde alev alev
şu anda bölümüm 4 artı 4 yüzünden 80 e fırladı e bendede o puanı alacak kapasite yok yalanmı söylücem
yani coğrafyada vadi nasıl oluşur bilemediğim için kötü öğretmenim ve atanamıyorum
ama matemeatik coğ çözen ama vicdani yönden gelişmemiş çocuklara bir insan değil madde olarak bakan öğretmenler dolu ortalık
yani alış biçimi dahi saçmlık

teoga gelince tabiki bir anne olarak getirsi götürsünü sen daha iyi bilirsin
çünkü o yaşta bi evladım yok nedir nasıl işler bilmiyorum sistem
baştada dedimya eğitim sistemi baştan sona çürük
ama bizim çocukluğumuzda nasılsı ak parti yokken daha kötüydü yanlışmıyım
8 senelik eğitim ne kadar yanlıştısa
4 artı 4 te sağlm bi zemine oturmadığı için başarısız yani bunu ben değil öğretmenler söylüyor

şu an karanlıkta yazıyorum yanlış kurulan ve oturmayan cümlelerr olmuş olabilir

Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler

gönül verdik ALLAH cc rızası için güvendik inandık biz uzun adama

Fatih sultan diyorya
“Sırrıma sakalımın bir telinin vakıf olduğunu bilsem onu yolar atarım.”

ümidimiz onun bu kaostanda çıkacağı yönünde

yani sen savunduğun ideolojiden daha iyisini

bende kendi savunduğum ideolojiden daha iyisini göremiyorum

ama düşüncemiz niyetimiz aynı vatann

inşallah ezan dinmez bayrak inmez ;)

iyi akşamlar parkon

L lamelifAmine bu ülkede iç karışıklık çıkartılmaya çalışıldığı kesin.Tabii ki herkesin ekmeğine yağ sürülür böyle bir durumda.Ben sayın cumhurbaşkanımızın da koltuk sevdasına bunu yapabileceğine inanıyorum, sen sadece dış güçlerin yapacağına.
Diyelim ki ben yanılıyorum, sen haklısın. Bu adamın politikasını doğru buluyor musun?
Sürekli dış güçler diye bas bas bağırıp bir taraftan insanları kışkırtması veya kontrolsüzce sınırları açmasını?O sınırlardan giren 2 milyon kişiden belkide 1 milyonu dış güçlerin beslediği İşidli veya PKK lı terörist.Olmadıklarını biliyor muyuz?
Bugün içsavaşı dışgüçler çıkartamazsa 10 yıl sonra ülkeye kontrolsüzce alınan Suriyeli, işid li ve PKK lılar çıkartacaklar zaten.
Eğitimi hiç yazmayayım, o kadar çok yazarım ki bu konudaki yanlışları, sıkılırsınız.8 yıllık kesintisiz eğitimi de beğenmiyordum.Ben 5-3-3 döneminde okudum. En mantıklısı o idi . Başörtüsü konusunda hepinizi sonuna kadar destekliyorum zaten.Her başa gelen diğer tarafı ezmek için eğitimi bile kullanırsa bu ülkeden hiçbir şey olmaz zaten.
Temennimiz aynı tabii ki, Rabbim vatanımızı korusun.

Bunu acikcasi beklemezdim Demirtastan. Sonucta bu halk Erdogan'i cumhurbaskan yapan bir halktir. Gözü dönmüs, baskanlik ne oldugunu bilmeyen, sirf tayyipi sevdikleri icin baskanliga evet diyecek insanlar cok. Bunun üstüne bide oy calma sansi yüksek..

Bu biraz "biz baskanligi onayliyoruz" demenin gizli sekli gibi.

maşallah 2 alıntı aynı anca cok korktum o_O
şimdi ; 80li yıllarda corumda ve baska yerde yaşanan olaylar var evet , onlaırn sonucunda çorum = alevı deemek değil , çorum alevileri = çok kötü şeyler yaşandı sonucuna varılabilir..
Bu konu yüzünden kabak gbi deşifre oluyorum :KK22: eşim çorum alevisi ve bende sünniyim. bu konuda inanılmaz hassasım.. bendede oyle bır algı vardı corumun cogu alevıdır dıye oysakı degılmıs bılıyor musun ? ben hep corumun alevılerıyle tanışmışım..
ha bu arada benim şimdide aklıma hiç gelmiyor alevımısın-kürtmüsün diye sormak.. ha gerek oldugu konularda ınsanlar gerceklerı dıpnot olarak paylasıyor..

alevılık kotumu dıye aklın kurcalanmasın hıc. bır kısmı hanı ıbadetlerını yapmıyor dıye tü kaka oluyorya , yapmayan sünniden inan hıc farkı yok. kı hepsı de aynı degıl , bızzat tanıgım :KK3:

kızımı yazlıkta kuran kursuna gönderen bır kv , namaz kılan bır kp , orucunu hıc aksatmayan bır kaynım var:KK28: ee sünni bır aıleden farkı ne bunların. kötülük neresınde ? herkes ıstedıgı yöne cekıp o şekilde anlatınca , hepımız bır elden ötekileştiriyoruz işte..

Yani cem'e gitseler, ramazan orucu tutmasalar, namaz kilmasalar tü kaka mi oluyor aleviler? Yada senin dedigin gibi kötümü oluyorlar? Mecbur mu sünnilere benzemeye? Adi üstünde aleviliktir. Alevilerde ramazan orucu yoktur, cami yoktur. Cem var, dede var, semah var, muharrem orucu var,..

Bu sitede kac kere gördüm, israr ile "ama benim bi tanidigim namaz kilar, hatta basörtü takar ve o Alevi" demeyin! O alevi felan degil. O sünnilesmis biri. Bu kadar basit.

Back
X