• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selam ben kekeme !

Canim oncelikle 14 gunde cozuyoruz fln gibi yerlerde medet arama para tuzagi onlar bir konusma terapistine gitmelisin benimde büyük oglumda var asiri degil ama takiliyor terapist odevler veriyor gelismesini takip ediyor falan çözümsüz degil ama bir uzmandan yardım almazsan olmaz

Aynen dediğiniz gibiydi güya 2 haftada atlatacaktım ama hiçbir değişim fark edemeyince çok umutsuzlaştım ve bıraktım kursu...

Başkasının sorunuyla alay edenlerden nefret ediyorum kusuru olmayan mükemmel olan kimse yok ama çok seviyorlar herşeyi eleştirmeyi, kendini ifade edememek en sinir bozucu şeylerden birisidir muhakkak benim kardeşim bazı harfleri söyleyemezdi k ve r gibi bastırarak gırtlaktan söylerdik o şekilde düzeltti ama kimse yokken yapardık yani rezil olacağını düşünürsen yapamazsın, kursa gitmesen bile evde vurgulu konuşmayı dene bence hecelerin üstüne bastırarak, sebebi fizyolojik mi psikolojik mi bilmesem de alıştırmalar seni rahatlatır bence özellikle söyleyemeyeceğini düşündüğün uzun kelimelerle yap bunu ve çok yavaş yap benim fikrim bu yönde, bir de şarkı söylerken belki de ezbere olduğu için kekelemiyor insanlar, şarkı söylemek de kendine güvenini getirir belki 😉

O alay edenlerden varya öyle bir nefret ediyorum ki evet kendimi ifade edemediğim zamanlarda çok kötü hissediyorum. Şarkı söylerken hiçbir problemin olmuyor gayet normal söylüyorum ama iş konuşmaya gelince tıkanıyorum

Bir etkinlik vardı okulda stand up gibi çok verimli ve eğlenceliydi.Konuşmacı zamanında kekeme olduğunu söylemişti ve hikayesini anlatmıştı. Aile ortamında yani rahat ortamlarda kekelemediğini toplum içinde heyecanlandığında rezil olma kaygısıyla kekelediğini fark etmiş. Bu korkusunu yenmiş öncelikle ama konuşmacının ismini hatırlayamıyorum :( sana da faydalı olacağına inanıyorum. Aklıma gelirse yazacağım.

Canım aile ortamında da oluyor bazen ama dışarda iyice tavan yapıyor tabi.

alay eden kendi egosu yüksek olan cahillerden bence canım..

eıstaın nasıl formullemiş bılırsın belki ego formülünü;

az bılgi = yüksek ego

çok bilgi = ego

insanların senı eleştırdığı kekemeliğin olabılır..yenemeyeceğin bişey değil..

haline şükret..öğretmenım bn ve bazen banada oluyor..öğrencılerım gülüyor bnde gülüyorum..napalım yanı..

uzuvların var,beynın var vücuduna hakımsin..daha ne?? hayatta varım demek için neyın eksık..böyle düşün..

azim sabır ve senın formülün :) başarılar :)

Alay edenlerden cidden nefret ediyorum hele böyle çok heyecanlandırıcı bir olayı anlatırken kekelediğimde gülüyorlar ya bi daha konuşasım bile gelmiyor dediğimiz gibi azimli ve sabırlı olmam lazım güzel cevabınız için çok teşekkürler...

Canım öncelikle geçmiş olsun.. İyi bi araştırmayla, iyi bi kurs bul, ona başla derim ben.. Ve yılma, bırakma.. Bide bence bi psikoloğa da gidebilirsin, yanlış anlama psikolojin bozuk diye değil, ben de gittim gerçekten insan çok rahatlıyor.. Sosyofobi gibi bişey de oluşmuş olabilir sende, tahtadayken daha heyecanlanıp kekelemen gibi, ve sakın üzülme herşeyin bir çaresi var.. Psikoloğa ve kursa gitmeyi ihmal etme.. Faydasını eninde sonunda görürsün inşallah :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Psikoloğu uzun zamandır düşünüyorum,sosyofobi konusunda da kesinlikle size katılıyorum biriyle konuşurken asla gözlerine bakamam çok zorlanarak konuşurum başkasnın yanında bişey yiyemem utangaçımda zaten bide kekemelik üstüne tuz biber oluyor vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler

keske birakmasaydiniz kursu, sürekli gitmeniz gerekirdi sonuc alabilmek icin,
bence tekrar baslayin, bu kursu hic begenmediyseniz baska kurs arayin,
en iyisini yine bu alanda profosyenel olan kisiler bilir

Gittiğim kurs 2 haftada kekemeliğe son dediği için gittim ama hiçbir sonuç alamadım oldukça baştansavma bir kurstu zaten evet dediğimiz gibi en iyisi iyice araştırıp iyi bir kursa gitmek

Hmm bu arada terapistin bize dediği aynen şu sadece psikolojik degil bu sorun dogru nefes alamama baski yaparak konusma veya agizdaki tükürük bezlerine bagli kelime bogulmasi vs gibi sorunlarada dayanabiliyor iste terapist burda devreye giriyor hem psikolojiyi değerlendirirken hemde konuşma ozelliklerini takip ediyor farkindalikla yenebilirsiniz yani bu sorunu deci bize o yüzden tek psikolojimmi bozuk diye dertlenmeyin yani

Psikoloğu uzun zamandır düşünüyorum,sosyofobi konusunda da kesinlikle size katılıyorum biriyle konuşurken asla gözlerine bakamam çok zorlanarak konuşurum başkasnın yanında bişey yiyemem utangaçımda zaten bide kekemelik üstüne tuz biber oluyor vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler

Bendede oluşmuştu biraz sosyofobi, psikiyatriste de gitmiştim psikoloğa da, sesim gür çıkmıyordu resmen o depresif zamanlarımda, şimdi eski güzel halime döndüm susmuyorum, istediğim ses yüksekliğinde konuşuyorum.. Tabi ben ilaç da kullanıyorum hala, ilaç yazarlarsa sana sosyofobi okb için falan, kullanmak istemeyebilirsin ama gerçekten fayda sağlıyor.. Kullanmasan da, doğal bazı yöntemlerle de halledersin az çok, hani aktarlarda falan.. Ve psikolog gerçekten fayda sağlıyor, sadece psikologla 2 seansta bile yeneiblirsin sosyofobiyi inş.. Geçmiş olsun tekrardan :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Alay edenlerden cidden nefret ediyorum hele böyle çok heyecanlandırıcı bir olayı anlatırken kekelediğimde gülüyorlar ya bi daha konuşasım bile gelmiyor dediğimiz gibi azimli ve sabırlı olmam lazım güzel cevabınız için çok teşekkürler...

rica ederim..

kimin kusuru yokmuş ki başkasına kusur buluyor..

nefretle kalbını yorma boşyere..

gülenın haline yazık :) boşver

Arkadaşlar,ablalar meraba sorunum açık kekemeyim ben.Normalde çok değildir ama korktuğumda sevindiğimde yani yoğun bi şekilde duygu yaşadığımda aşırı kekeliyorum okuldada çok sorun oluyor ödev yaparken sunum yaparken falan heyecandan konuşamıyorum aşırı kekeliyorum ve bıktım artık sürekli dalga geçiyorlar bugüne kadar hiçbi dalga geçeni ciddiye almadım ama geçen gün mesela biriyle tanıştım çok da iyi bir insandı ama ilk tanıştığım için heyecandan kekeledim ve kendimi çok kötü hissettim. Kursu var bu işin ona git derseniz onada gittim ama 2 hafta dayanabildim cümleleri uzatarak söyletmekten başka bir işe yaramadı ve kursuda bıraktım bi çözümü olan var mı acaba? insan içine çıkamaz oldum:14:

Merhaba, bende senin gibiyim. Aşırı heyecan ve yoğun duyguda kekeliyorum. :25: Sunum falan yapmaktan nefret ederim. Kursları falan var ama onlar geçici çözüm. İş yine kişinin kendisinde bitiyor. Zoraki Kral filmini izlediysen ne demek istediğimi anlarsın. Doktor dedi senin kendi yapın heyecanlı zaten. :26: Ben hep kafamda büyüttüğüm için oluyor. Ya kekelersem diye :25::25: Biraz rahat olsak, yaparım ederim diyip özgüvenimizi arttırsak belki de daha kolaylaşacak işimiz. Abimse kekeme bir avukat :18::18::18: İkimizde de aynı sorun var ama baya baya yendik artık :30:

Allah'ın verdiği herşey çok hoş ..:16:

kekeme olabilirsin ne var bunda ..:40:

Alay edenler seviyesini belli etmişler bile ..:47:

üzülme tatlım psikoloğa git .. düzelir insallah ..
:3:

Arkadaşlar,ablalar meraba sorunum açık kekemeyim ben.Normalde çok değildir ama korktuğumda sevindiğimde yani yoğun bi şekilde duygu yaşadığımda aşırı kekeliyorum okuldada çok sorun oluyor ödev yaparken sunum yaparken falan heyecandan konuşamıyorum aşırı kekeliyorum ve bıktım artık sürekli dalga geçiyorlar bugüne kadar hiçbi dalga geçeni ciddiye almadım ama geçen gün mesela biriyle tanıştım çok da iyi bir insandı ama ilk tanıştığım için heyecandan kekeledim ve kendimi çok kötü hissettim. Kursu var bu işin ona git derseniz onada gittim ama 2 hafta dayanabildim cümleleri uzatarak söyletmekten başka bir işe yaramadı ve kursuda bıraktım bi çözümü olan var mı acaba? insan içine çıkamaz oldum:14:

Bence bir psikolojik danışmandan yardım almalisiniz o sizi daha sağlikli yönlendirecektir.. inşallah geçer

Canım tedavisi var diye biliyorum ben. Bu işi takip edip üzerine düşmelisin. İki hafta dayanabildim demekle olur mu hiç? Üzülme tatlım, dert dediğin bu olsun...

benim erkek arkadaşımın kardeşi de kekemeymiş. daha geçen gün anlattı hatta
istanbulda bi yere gitmiş tedavi için ve tamamen bitmiş kekemeliği
yalnız çok zor bi süreçmiş. tam sürelerini hatırlamıyorum ama baya bi süre hiç kimseyle tek kelime konuşmuyomuşsun
belirli bi süre uyumuyormuşsun ve güneşin doğuşunu batışını seyrediyormuşsun bunun gibi şeyler vardı
sabırlı olmayı gerektircek bi süreç.
tedavini keşke bırakmasaymışsın bence devam etmelisin en baştan
umarım gönlüne göre olur herşey kolay gelsin :34:

Back
X