Selamlar kızlar , kadın demek ne demek oluyor ?

Kızlar evlilikte kadın demek eşi su vs istediğinde illa getırmek demek mi oluyor . Kadın bunu yapmak zorun damı ? Eşime göre yapmalı . Elin kolun var dıyorum kendın al . Sen getır dıye zorladı benı zorla gwtırdım ama nefret ettım . Evlılıkten de nefret ettım . Ben ondan istemıyorum kendım alıyorum . Bu erkek milleti ne oladak görüyor anlamıyorum . Evde düzenlı yemek yapamıyorum temizlik Te . Kadın gelıyor temizliğe . Başkası olsa senı boşardı iyi nıyetınden bırakmıyorum seni dıyor bana .
yok artık :( öyle bir şey yok...

Benim ki benden 1 bardak su bile istemez. Kendi alır. Hatta tüm islerini kendi yapar. Evde yemek yapmam ben çoğu zaman bu evde neden yok demez. Kahvaltilk da hazirlasam yer. Temizlik konusunda çok hassasim sadece öyle kadın gelip yaptığını begenmem üstüne bide ben yaparım.

Herkesin karakteri farklı esinizinkide bu . Soyleyis tarzinizi değiştirmeyi deneyin. Su istediginde elin var kolun var kalk al dese biri bana ben de inatla ona getirtirim. Erkeklerle iletişime geçmeyi bilmiyoruz çoğu zaman.
maşallah de kız:P

Ben de adamın yerine koyuyorum kendimi. Mesela. İşten geldim yorgunum. Eşimden su istiyorum. Kalk kendin al vs gibi konuşuyor. Bu konuşma sürekli böyle geçince adamda kendince bu yolu seçiyor olabilirmi. Yani çalıştığım zamanı düşününce koltukta uyuya kalinca beni uyandırıp yatağına yat lafı bile sinirimi bozardı.

Ben ev işlerinde kadın erkek eşitliğine sadece ikisinin de çalıştığı zaman hak veririm. Eğer kadın çalışmıyor ise. Erkek dışarıa çalışıp nasıl para getirmek zorunda ise kadın da eve gelince onu rahat ettirmelidir. He ben dört dörtlük muyum bu konuda .hayır. Ama tek taraflı düşünmemek gerek.

Sizlerin unuttuğu şey , evde kadın boş durmuyor. O da çalışıyor.

Sadece kısa bir dönem çalışmadım. Evdeki yorgunluk, stres, yalnızlık dışarıda taş taşımaktan beter.

Yapmayın ne olur herşey para kazanmak değil.

Aynı ev işi başka evlerde yapılıyor para karşılığı o zaman mi kıymetli oluyor ?

Bir insan kendi suyunu da alabilir, yemeğini de yapabilir. Eğer zihniyeti " kadın getirmek zorunda ise " her durumda kendi yapmalı. Bu yolu bulmak nedir yahu ? ; " getirmek zorundasın "

O zaman da kadın karşına geçsin, maddi bir isteği olsun ve " almak zorundasın " desin.

Bu mudur sizlerdeki aile yapısının karşılığı ?

Konu burada bu kadının çalışmaması ve ev işlerini yapmaması değil ki. Bu kadına kocası bunu insan gibi söylese bu kadıncağız kendini evin hizmetçisi gibi hissetmez. Kalk kız su getir bu vazifen dese biri ölsem getirmem. Kocası belli ki ona insan muamelesi yapmıyor kadının bir su getirmek bile gücüne gider hale gelmiş. Ne demek seni kapının önüne koyardım. Adamın kadını ne olarak gördüğü ortada sürekli seni koyarım kapıya diyen her şeyi kadın görevi bir adama insanın parmağını oynatası gelmez.
Ben de iş bulamayan işsiz bir kadınım, yemek yapmayı severim yaparım ama çalışmadığım halde temizlik ortak. Şimdi bu beni kötü kadın mı yapıyor? Çalışmadığım için temizliği ortak yapmak kötü bir insan mı yapıyor beni? Bu çalışan kadın çalışmayan kadın ayrımını çok abartıyoruz bence.

Bence kadın çalışmıyorsa getirebilir. Tamam ev işide yoruyor ama yinede çalışanlar kadar zorunlu değil. Yani istersen yapıyorsun istemezsen yapmayabiliyorsun. Yani yorulup gelen birinede bir bardak su getirilir bence.

Konu sahibinin eşinden farkım düşünce ve davranış biçimi. Yorumlarımda da açıkça görüldügünü düşünüyorum...

Herkes çocukluk çagından evlendigi güne kadar aynı süreclerden gecmiyor aynı sekilde yetişmiyor,
belki konu sahibi evlenene kadar hicbir sey yapmamıstı ya da beceresi yok, belki çocuguyla ilgili problemler var ya da eşiyle ilgili problemlerden ötürü içinden gelmiyor, belki psikolojisi bozuk ya da saglık problemleri var veya zamanı ayarlayamama vb sorunları var.

Konu sahibi neyi nicin yaptıgı/yapmadıgını bilmeden kadının yargılanabiliyor,
Ancak ne hikmetse su meselesinden boşanmaya getiren eşin açık beyanı görülmüyor.
Konuda anlaşamadıgımız nokta da bu.

Üstelik konu sahibi kendisi birşeyler yapmaya çalısıp yetisemedigi konularda ise özleştiri yapmaya çalışıyor, belki birilerinin yönlendirmesine ihtiyacı var.
Fakat eşinin "ben nasıl karıma öyle derim" dedigini pişmanlık duydugunu sanmıyorum şu an, birşeyler düşünüyorsa da "su getirmedi tehditle dersini iyi verdim"dir muhtemelen.
Birde bu duruma erkek tarafından bakalım onun yaşadığı şartlar...evlenene kadar çalışmıyordu is buldu evlendi önceden ev geçindirme derdi yoktu simdi var.Eğer evine para getirmeseydi ee alışmamış adam ne yapsın dermiydiniz?

İnsan kendini hiZmetli gibi hissediyor senin görevin senin görevin erkek yapmasa sorun değil kadın yapmayınca senin görevin senim görevin ?

Yorumları hayretle okuyorum. Konuyu çalışan çalışmayan getiren kadınların bu düşüncesi varken yetiştirdikleri bu erkek soyu asla tükenmez.

Işte sizin gibilerin elinden bu tip erkekler çıkıyor.
Bazı kadınlar çalışınca dünyayı dondurduklerini düşünürler. O ceplerine giren paranın herşey yaptirabilecegini sanıyorlar.
Her kadın çalışmayı kaldıramıyor bu çok açık. Ego tavan Maşaallah.
Kendi işini önemseyip başkasının boş gezdiğini sanan bu tiplere saygı duymam.

Insan haklarını bir tarafa bırakıp , " su getirmek zorundasın " diyen bir adamı koruyorsunuz farkında misiniz ?
Para konuşuyor demek :)

" Evet arkadaşım calismiyorsan su getirmek zorundasın " ! yazık.

Sizler gibiler olduğu için bazı erkekler artık çalışırken kendini bir halt sanıyor.

Ama biliyorum ki iyi yetişmiş erkek ve kadın var. Hayat arkadaşlığı çalışıp çalışmamak üzerine kurulmuyor her evde.
Bu zihinlerden bile geçmiyor.
Kadının ya da erkeğin yaptığı her iş kıymetli görünüyor.
Para değil bu kıymetin karşılığı.

Hamdolsun ki böyle kişilerin evlatları da büyüyecek.

Birde bu duruma erkek tarafından bakalım onun yaşadığı şartlar...evlenene kadar çalışmıyordu is buldu evlendi önceden ev geçindirme derdi yoktu simdi var.Eğer evine para getirmeseydi ee alışmamış adam ne yapsın dermiydiniz?

Bazen madalyonun diğer tarafına bakarken denge bozulur. Her zaman diğer yüzünden bakmak empati kurmak değildir.

Çalışmayan erkek zaten evlenmez. Eğer durumlar kötüyse karısıyla bir olup bir düzen kurarlar zaten ama ışsiz adama kız verilmez zaten.
Belli bir yaşa geldiği zaman kendi parasını kazanmak zorunda. Bir yuva kuruyorsa bunu kurabilecek başlangıçta olmalı.

Sende kocagun evde oturuyorsun yetmiyor eve yardimcida geliyor ama bir bardak su getir denilince afra tafra.. hayat arkadasligi bu mu demissin birde valla bence degil. Adam ne dese hakli. Sende calisiyor olsan anlardim ama hem evde yat hem temizlikci gelsin, hem mirin kirin et.. benim kedim daha cok ise yariyor bence.
Bide intihar edecem gunah olmasa demis nedir bu Allah aşkına sanki kraliyet ailesinden geliyoruz da nasıl erkek gündüz erkenden kalkip işe gidiyorsa bunu ailesi icin yapıyorsa bir kadininda suyu getirmesinde yada bir tas corba yapmasında sorun çıkmaz ha her zaman olmaya bilir hasta olursun işin olur canin istemez arada yapamazsın ama elin kolun var kalk suyu kendin al dese herkesin tepesi atar

Yorumları hayretle okuyorum. Konuyu çalışan çalışmayan getiren kadınların bu düşüncesi varken yetiştirdikleri bu erkek soyu asla tükenmez.

Işte sizin gibilerin elinden bu tip erkekler çıkıyor.
Bazı kadınlar çalışınca dünyayı dondurduklerini düşünürler. O ceplerine giren paranın herşey yaptirabilecegini sanıyorlar.
Her kadın çalışmayı kaldıramıyor bu çok açık. Ego tavan Maşaallah.
Kendi işini önemseyip başkasının boş gezdiğini sanan bu tiplere saygı duymam.

Insan haklarını bir tarafa bırakıp , " su getirmek zorundasın " diyen bir adamı koruyorsunuz farkında misiniz ?
Para konuşuyor demek :)

" Evet arkadaşım calismiyorsan su getirmek zorundasın " ! yazık.

Sizler gibiler olduğu için bazı erkekler artık çalışırken kendini bir halt sanıyor.

Ama biliyorum ki iyi yetişmiş erkek ve kadın var. Hayat arkadaşlığı çalışıp çalışmamak üzerine kurulmuyor her evde.
Bu zihinlerden bile geçmiyor.
Kadının ya da erkeğin yaptığı her iş kıymetli görünüyor.
Para değil bu kıymetin karşılığı.

Hamdolsun ki böyle kişilerin evlatları da büyüyecek.
Iyide o zaman erkek de gitmesin işe calismasin canim istemiyor bugün 11 de gidecem desin işe sizce bu mantiklimi o zaman kadın erkek ayrimi yapilmadan çalışılacak herkes kendi parasını harcayacak kimse kinseden birsey istemeyecek herkes kendi yemegini kendisi yapacak utusunu camasirini bumudur yani eşitlik

Eklemeden geçemeyeceğim,
Eski konularınızı hatırlıyorum.
Kocanızın zihniyeti hep bu yönde. O vakitlerde kocanızı böyle kabul etmezseniz mutlu olamazsınız. Diğer alternatif boşanmaktır dedik. Boşanın diyince de kızıyorsunuz. Bu adamın kadına aileye hayata bakış açısı bu. Siz onu yontabileceğinizi sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. İşin kötüsü ailesiyle 4 ay yaşayacaksınız o zaman bu yaşadıklarınız şerbet gelecek. Umarım dediğim gibi olmaz ama olmaması için %1 ihtimal veriyorum.

Bazen madalyonun diğer tarafına bakarken denge bozulur. Her zaman diğer yüzünden bakmak empati kurmak değildir.

Çalışmayan erkek zaten evlenmez. Eğer durumlar kötüyse karısıyla bir olup bir düzen kurarlar zaten ama ışsiz adama kız verilmez zaten.
Belli bir yaşa geldiği zaman kendi parasını kazanmak zorunda. Bir yuva kuruyorsa bunu kurabilecek başlangıçta olmalı.
Neden o zaman erkek zorunda evi gecindirmek bende bunu soruyum

Biz sevgiliykende bazı zamanlar aynı evi paylaşırdık ozamanlar ben büyük bir aşkla suyunu getirir çayını yapardım yemek bulaşık vs. Eşim bana yardım ettiğinde bana garip gelirdi çünkü annemin evinden alışık değilim. Sonrasında ben onun yardımlarına alıştım sağolsun oda hiç herşeyi benden beklemedi. Evlenincede değişmedi. Şimdi hamileyim sürekli yatıyorum ve akla gelecek her işi o yapıyor. Ne o bana yap dedi ne ben ona. İkimizde içimizden geldiği için yaptık. Belki eşinizde sizden böyle bir ilgi bekliyordur. Amacı size hizmet ettirmek değildir siz yapmadığınız yada terslediğiniz için inada biniyor olabilir

ay olay çalışmak çalışmamak bi bardak su getirmek getirmemek değil.

tavır önemli tavır. adam canım bi bardak su getirir misin demiyo belli ki. kapıya koyarım diyen bi adamdan bahsediyoruz. muhtemelen evlenerek evine evcil hayvan aldığını filan düşünüyor bu adam. böyle adama su getirmeyi ben de istemem.

Iyide o zaman erkek de gitmesin işe calismasin canim istemiyor bugün 11 de gidecem desin işe sizce bu mantiklimi o zaman kadın erkek ayrimi yapilmadan çalışılacak herkes kendi parasını harcayacak kimse kinseden birsey istemeyecek herkes kendi yemegini kendisi yapacak utusunu camasirini bumudur yani eşitlik

Mantıklı değil tıpkı çalışan kadının bugün canım istemiyor işe 11 de gideceğim demesi gibi.
Arkadasın dediği çok farklı. Olay asla çalışan çalışmayan mevzusu değil.

Samire , eşitlikten söz etmiyorum. Bakış acisindaki cirkinlikten söz ediyorum.

Evet bu yazdığın şeye çıkıyor şimdiki evlilikler. Bende bunu diyorum işte. Ama farklı bakıyoruz.

Back
X