Selenimo ve Cankularyla her telden

ben artık çıkıyorum kızlar, sohbet hoş ama benim ki sesleniyor, kusura bakmayın, kendinize iyi bakın
canimm benimm iyigecelerrrr yarinn gorusuruzz bitanemmmm
he yaw karışmadıkça onlarda hiç rahatsız olmuyorlar
onlıne izliyorlar biziakannehir
evet canim takiptelerrrr daima

neyimizi merak ediyorlar onu bir türlü anlamadım...
bende cozeemedim gulumm
prensesim benim ki 2. kez seslendi sana da iyi akşamlar diyeyim çıkayım canım ...
bu arada misafirler 3 oldu çaydanlığa biraz daha su ekleyin:)))

tamam canim bende adacyimi aldim geldimmm gorusuruzz bitanemm iyigeceler sekerparemm

adacayi

Kullanılması:

a) Araştırmalara göre aşırı terleme, gece terlemesi (veremli hastalarda görülür), yüksek tansiyon, şeker hastalığı, dermansızlık, kansızlık, bademcik iltihaplanması ve nefes yolları rahatsızlıklarına karşı kullanılır.

b) Komisyon E?nin 15.05.1985 tarih ve 90 nolu ve de 13.03.1990 tarih ve 50 nolu Monografi bildirisine göre Adaçayı yaprak çayı, eter yağı, ekstresi veya tentürü başta haricen; ağız ve yutak iltihaplarına, dahilen; sindirim rahatsızlıkları ve aşırı terlemeye karşı kullanılabileceği beyan edilmiştir.

c) Aromaterapisinde; Adaçayı eter yağı, dişeti, ağız, yutak ve bademcik iltihaplarına, aşırı terleme ve sindirim rahatsızlıklarına karşı kullanılır. Ayrıca sütten kesilmek isteyen emzikli anneler Adaçayını içerse sütten kesilirler.

d) Halk arasında; özellikle Türkiye?nin sıcak geçen yazlarında damda yatmak zorunda olanlar ya sakat kalmaktalar veya ölmekteler. Şayet bu Adaçayının çayını içseler o sıcak insanlara pek dokunmaz. Adaçayı bademcik, dişeti, ağız içi ve yutak iltihap ve yaralarına, aşırı terleme, hararet, şeker hastalığı, dermansızlık, demir eksikliği, sindirim rahatsızlıklarından; şişkinlik, tıkanma, kokuşma, bağırsak iltihapları, el ve ayaklarda terleme, sancılı adet hali ve beyaz akıntıya karşı kullanılır. Ayrıca sütten kesilmek isteyen annelerin sütünü daha kısa sürede keser.

Çayı: Bir kahve kaşığı kurutulmuş veya taze Adaçayı yaprağı demliğe konur ve üzerine 200-300ml kaynar su ilave edilerek 5-10dk demlenmeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…