Selenimo ve Cankuşlarıyla Her Telden

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

evet canım dış kapıya takılan kapı açılınca ötüyor
ama balkona taktırdıgım,insana duyarlıydı,balkon kapısına ve penceresine bakan kamera gibi sensör vardı ama dış kapıya takılmaz heralde,kapıdan geçen herkese öter(
en iyisi sen demir kapı yaptır

günaydınlarrrrrrrrr,
herkes Haleciğe seferber olmuş,ne güzel.

Şimdilik bir arkadaşını yada akrabalardan birini çağırsana tek kalmaktan iyidir,
sonrada Bodruma gidersin

kızlar bende bu gün köpeğimizle vedalaşıyorum,
akşamüzeri veriyorum yeni sahibine,
dünden beri ağla ağla canım çıktı,
ama bakması çoookk zor
bakamam güvenmiyorum o konuda kendime,
dün resime, bile geç gittim evde kimse yok hayvan yalnız kalmasın diye.
bana çok alıştı, gelip yapışıyor paçama çekiştiriyor oyun istiyor.
iyice bağlanmadan vericem bu gün.

ablacım vermeseydin keşke yaaa üzüldüm bak şimdi :gitme:
ama dediğin gibi çok zor köpeğe bakmak çocuk gibi sürekli bakım gerekli

gözde , abla yeşillerdesinizz
keyifleer nasıll bakalım

gözde bakamam ya valla,
her gün çiş,kaka,
dışarı çıkar gezdir,
aşısı bilmem nesi artık uğraşmak istemiyorum,
kızım dünya kadar resmini çekmiş diğer laptopta gösterirdim sana.

iyidir zeynocum evde pinekliyorum bugün derse başlıycam birazdan
sen nasılsın asker nasıl

geldiim çiçeemm yüzümü göstermeye geldiiim hihoyyyt
iyiyiim ablam sen nasılsıın

ablanda iyi olcak inşşş,
işini gücünü bitirdi emme,
birde şu köpeciğini verse onun yasını tutar . sonra normale döner inşşşşşşşşş.
askerin nassı.

iyidir zeynocum evde pinekliyorum bugün derse başlıycam birazdan
sen nasılsın asker nasıl

asker iyii aman iyiki uzun dönem çıkmamış çok sıkıcıymış burası diyo çok özlediim diyoo
bu sabah evden çıkmadan kayınvalide adayım aradı babanne seni çok özlemiş gelirmisin görmeye diyo şaşırdım bilmiyorumkismile gideyimmi bilemedim

askerlik zor be çok saçma işler yapıyolar
hııımmm
ona ben bişi demiyim büyükler yapsın yorumu

haklısın abla çok zor ve zahmetli biliyorum ama sevgisi de bi ayrı güzel

sadece sevgiyle olmuyor,
sevmek için alınmaz ki,
hayvanın günahına giremem.
bıkıp iki ay sonra sokağa atanlar var yazık değilmi .
o yüzden bu arkadaşa veriyorum çocuğu yok, daha önce köpek beslemiş 17 sene yaşamış köpeği, yani iyi bakar bende huzurlu olurum. ama şu an yavrusunu sokağa atan,evlatlık veren anneler gibi hissediyorum kendimi resmen vicdan yapıyorum.
İnsanlar evlatlarını nasıl atıyorlar cami avlusuna ben bi hayvanı verecem ona bile kahrediyorum sokağa atıyomuşum gibi geliyor.

kızlar size renklerin dilini bulduum

Renkler hayatımızın parçası. Peki renklerin hayatımızı nasıl etkilediğini biliyor musunuz? Renk seçiminin kimi zaman karakterimizi yansıttığından ya da seçtiğimiz rengin bize olumlu ve olumsuz etkileri olduğundan haberiniz var mı?

KIRMIZI : Bu renk canlılık ve dinamizmle ilgili bir renktir. Mutluluğu temsil eder. Kırmızı renk, fiziksel olarak; ataklığı, canlılığı ve duygusal bağlamda; bir işi sonuna kadar götüren azmi ve kararlılığı gösterir.
ıştah açar. O yüzden dünyadaki gıda firmalarının çoğu logosunda kırmızıyı kullanır. Kırmızı tansiyonu yükseltir, kan akışını hızlandırır. Yanlış bir inanış vardır; boğaların kırmızıya saldırdığı sanılır. Oysa boğalar renk körüdür. Kırmızıya değil, kendilerine sallanan koyu renkli beze saldırır.

YEŞıL : Duygusal olarak bizi en çok etkileyen bir organımız olan kalp organının , bu rengin yaydığı enerji alanında olduğu düşünülür. Doğanın ve baharın rengidir. Güven veren renktir. O yüzden bankaların logolarında hakim renktir. Yeşil yaratıcılığı körükler. Bu yüzden büyük lokanta mutfaklarında yeşil tercih edilir. Hastanelerde de yeşil rahatlatıcı özelliği nedeniyle kullanılır. Yeşil alanda insanların daha az mide rahatsızlığı çektiği saptanmıştır.

SıYAH : Duygusallığı ve hüznü simgeler. Gücü ve tutkuyu temsil eder. Bizde ve batıda siyah matemi temsil ederken, Japonya'da siyah mutluluktur. Siyah fonda kullanılırsa karamsarlığı çağrıştırır. Einstein konsantre olabilmek için perdeleri siyah, gün ışığı olmayan odaları tercih ederdi.

MAVı : Vücudumuzda boğaz bölgesini yansıtan bir renktir. Mavi renk gökyüzünün ve geniş ufukların, denizin simgesidir. Sınırsızlığı ve uzak bakışlılığı simgeler. Huzuru temsil eder ve sakinleştirir. Araplar mavinin kan akışını yavaşlattığına inanır, nazar boncuğu o yüzden mavidir. Batıda intiharları azaltmak için köprü ayaklarını maviye boyarlar. Duvarları mavi olan okullarda çocukların daha az yaramazlık yaptığı saptanmıştır.

LACıVERT : Kozmik renk olarak kabul edilir; sonsuzluğu, otoriteyi, verimliliği simgeler. O yüzden dünyadaki firmaların yarıdan fazlası logolarında laciverdi kullanır. Lacivert giyen kişiler kendilerini çok daha karizmatik ve inandırıcı hissederler. ınsanların üzerinde başarılı ve güçlü imajı bırakır.

MOR : Eskiden beri ihtişam ve lüksün son basamağı olarak düşünülür. Tarih , yüksek sınıfların, saray mensuplarının daima morla bezendiklerini kaydeder. Nevrotik duyguları açığa çıkardığından, insanların bilinçaltını korkuttuğu saptanmıştır. ıntihar edenlerin beğendiği renktir.

PEMBE : Uyum ,neşe , şirinliğin ve sevginin simgesi. Rahat hissettiren ve dinlendiren bir renktir. Bu yüzden bazı büyük mağazalar tezgahtarlarına pembe üniforma giydirir ki, müşteriler kendilerini rahat hissetsin diye. Pembe aynı zamanda çocuk rengidir.

SARI : Sarı zeka , incelik ve pratiklikle ilgilidir. Toplumsal yaşamı ve birlikte çalışmayı yansıtan bir anlamı vardır. Geçiciliğin ve dikkat çekiciliğin sembolüdür. Dikkat çekiciliğinden dolayı dünyada taksiler sarıdır. Sarı ayrıca hüzün ve özlemin rengidir. Sonbaharın tüm hüzünlü güzelliğinde onun her rengini izlemek mümkündür.

BEYAZ: Temizliği ve saflığı temsil eder. ıstikrarı, devamlılığı simgeler. Politikacılar beyazı pek severler, çünkü temiz, dürüst izlenimi vermek isterler...

KAHVERENGı : Gerçekçiliğin, plan ve sistemin rengidir. Kansas Ünv.’de bir sergide, duvarların rengi değiştirilebilir hale getirilmiş. Fonda beyaz kullanıldığında insanlar sergide yavaş hareket etmiş. Fon kahverengiye döndüğünde ise insanlar müzede daha çok yeri daha az zamanda gezmişler. Kahverengi insanı hızlandırır. Bu yüzden fastfoodlar iç mekanda kahverengi kullanır. Kahverengi toprak rengidir. Kıyafetlerde pek tercih edilmez, çünkü kahverengi giyen insanlar kalabalıkta dikkat çekmezler.

neyse ki dediğin gibi kötü birine vermiyorsun köpeciği iyi bakar o kişi de eminim içini ferah tut sen

gidebilirsin, bunda bişey yokki,
yaşlı kadını sevindir,sevaptır.
askerlik zor gelir tabi,yan gelip yatacağınımı sandı,
iyi oluyor erkeklere, daha bi akıllanıp gelirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…