• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şems Aslan Doğal Antibiyotik Masala Çayı

bushra_84

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2011
4.183
1.605
448
Merhaba kızlar.Dün Doktorum programında kimyager ve güzellik uzmanı Şems Arslanın doğal antibiyotik olarak kullanılan ve zayıflatan çayının tarifini izledim.
Dün malzemelerini aldım ve dün akşam başladım.Tadı kahve gibi olduğu için içimi çok zevkli.

Malzemeleri;

5 su bardağı su
5 adet karanfil
5 adet karabiber tanesi
5 adet kakule
Az bir miktar çörek otu
1 yemek kaşığı bal
4 tatlı kaşığı siyah çay
2 su bardağı süt

Linkini veriyorum yapılışını izleyebilirsiniz;
Doğal antibiyotik çayı / Güzellik ve Bakım / Güzellik ve Bakım / Doktorum.kanald.com.tr

Yapılışını kısaca anlatayim;5 bardak kaynamış suyu kısık ateş üzerindeki demliğe boşaltın,karanfil,kakule ve karabiber tanesini ekleyin,4-5 dk bekledikten sonra siyah çayı ekleyin,biraz durduktan sonra bal ve sütü ekleyin.Günde bir kere yapın 3 bardak için.Her seferinde tazesini yapmanız gerekmiyor.Bir kere yapın,ısıtın için.Aç-tok karnına farketmiyor.
Tadı bildiğiniz kapuçino:)

Hiçbir zayıflama çayı bu kadar lezzetli olmamıştı:)

Son düzenleme:
Paylaştığın için teşekkürler canım . uzun bir süredir bu çayı araştırıyordum. Gerçekten dedikleri gibiyse kısa zamanda çözüm verecektir.

Paylaştığın için teşekkürler canım . uzun bir süredir bu çayı araştırıyordum. Gerçekten dedikleri gibiyse kısa zamanda çözüm verecektir.

Rica ederim canım.Bakalım ben başladım denemeye.Dediğim gibi önceden bitki çayı içiyordum fakat bebek düşündüğüm için bitkiler bebeğe zarar verebilir diye bu çayı içmeye başladım.
Bu çayın hiçbir yan etkisi yok,tadıda çok güzel olduğu için zayıflama çayı gibi değilde kapuçino içiyormuşum gibi hissediyorum:)
İnşAllah işe yararda bende sizinle paylaşırım.

paylastigin icin tesekkürler.. yalniz ufak bir konu kafama takildi.. beslenmesitesi.com da okudugum kadariyla kakule yi hamile bayanlar kullanmamaliymis.. bebek düsündügünüzü yazmissiniz, kullanmadan önce bi arastirin isterseniz.. :44:

paylastigin icin tesekkürler.. yalniz ufak bir konu kafama takildi.. beslenmesitesi.com da okudugum kadariyla kakule yi hamile bayanlar kullanmamaliymis.. bebek düsündügünüzü yazmissiniz, kullanmadan önce bi arastirin isterseniz.. :44:

Uyarı için teşekkürler canım,araştıracağım.Çayın tarifini veren kimyager Şems Arslan doktorum programında bu çayın hiçbir yan etkisi yok çocuklar,emzirenler,herkes içebilir demişti.Ama yinede araştıracağım.Çok sağol canım:54:

ben de dun basladım annem ıle gercekten tadı cok guzel ınsallah ıse yarar ben sadece bal koymadım koymama gerek var mı acaba
bılen var mı :49:

ben de dun basladım annem ıle gercekten tadı cok guzel ınsallah ıse yarar ben sadece bal koymadım koymama gerek var mı acaba
bılen var mı :49:

Koyarsan daha etkili olur canım çünkü balla çörek otunun birleşimi vücuda çok yararlı.
Ben dün içemedim,ayıptır söylemesi balık yedim,süt ve süt ürünlerini balık yediğiniz zaman yemeyin derler ya:)

doktorum programını bende o gün izledim ve gerçekten kadın çok övdü bu çayı malzemen olduktan sonra zor bir şey de değil bende yarın malzemeleri alıp başlayacağım....teşekkürler....

Bu çay iki kişilik değil mi? Bende iki gündür yapıyorum..Kakuleninde faydası çokmuş..

Kızlar bu çay içinde süt olduğu ve günde 3 bardak içildiği için bende çok şişkinlik ve gaz yaptı.Kilomada bir etki yapmadı.Bu yüzden bıraktım,9 hayat çayına devam ediyorum.Şimdiye kadar en iyi etkiyi ondan gördüm.

Kızlar bu çay içinde süt olduğu ve günde 3 bardak içildiği için bende çok şişkinlik ve gaz yaptı.Kilomada bir etki yapmadı.Bu yüzden bıraktım,9 hayat çayına devam ediyorum.Şimdiye kadar en iyi etkiyi ondan gördüm.

canm sen bılırsın ama 5 gun oldu baslayalı ben senın yazından sonra basladım cok ıyı geldı bana bıraz sabret bu kıloları 5 gunde almadık dımı hemen verelım:30:

canm sen bılırsın ama 5 gun oldu baslayalı ben senın yazından sonra basladım cok ıyı geldı bana bıraz sabret bu kıloları 5 gunde almadık dımı hemen verelım:30:

Canım sabırla içmeye çalıştım ama süt bende fena şişlik yapıyor,gaz dolayısıyla göbeğim çok çıkıyor.9 hayat çayına tekrar başladım,tüm şişliğimi aldı,indi göbeğim:)
Senin nasıl gidiyor,kilonda değişiklik oldu mu?
Bu arada 9 hayat çayını 4 gündür içiyorum,ödem attırdığından dolayı 2 kilo verdim:)

Son düzenleme:
ben de izlediğim bir hint filminde I am Kalaam filminde bu çay dikkatimi çekti.Araştırdım ve denemeye karar verdim.Dün akşam yaptım.ilk tatmamız olduğu halde eşimle 2 şer fincan içtik.Olsa yine içerdim :9:

yalnız benim yaptığımda zencefil ve tarçın vardı çörekotu yoktu.Gayet hoş bir tadı vardı.Biraz daha araştırınca süt ve su dışında içine konulan baharatlar çeşitlendirilebilirmiş.Hindistan cevizi rendesi ya da vanilya konulan tarifler de var.Her defasında farklısını denemekten bir şey olmaz heralde.Hem tadı bu kadar güzelken hem de zayıflamaya yardımcı olması da acayip hoş :16: kızlar bu çayı nescafe yerine tüketme alışkanlığı edinmek sağlığımız için de çok faydalı.artık bu çay sürekli içeceklerim arasında.kışın tercih ediliyor yazmışlarda.dün 28 derece sıcaklıktaki,vantilatör çalışan salonumuzda eşimle içtik.bir ateş basması olmadı :9:

Back
X