Semt değiştirmeye korkarken ülke değiştirmek

Ben 14 yasinda idim Hollanda'ya geldigimde. Acayip bocalamistim, 1 sene boyunca agladigimi bilirim geri gitmek istiyorum diye. Cocuk akli iste. O zamanlar belkide geride ozlenecek bir Turkiye vardi hala. Ben bekar oldugum icin hala Tr'ye gel, burda evlen, mis gibi diploman var havada kaparlar seni diyen cok. Ben geri donmeyi hic dusunmedim. Elbette ki yasadigim ulkeninde zorluklari var, memnun olmadigim politikalari var fakat sevdigim ve sevmedigim seyleri bir tartiya koysam sevdigim seyler daha agir basar. Izine gitsem 2 hafta sonra ben burayi ozluyorum. Turkiye'ye gidince basim donuyor, hersey cok karisik, cok kalabalik, insanlar kaba, baksan seni dovecek. Kimse kurallara uymuyor. Kizkardesim ve cocuguyla yarim saat boyunca yoldan karsiya gecemedigimiz aklima geliyor. Orda kendimi ozgur hissetmiyorum, burda gecenin bir saati de olsa bisikletimle evime gelebiliyorum. En kotusu de su an Turkiye'de hakim olan bu mentalitenin degisecegine zerre inancim yok. Hatta o ayni mentaliteyi Turkler burda bile devam ettiriyorlar. Hep o bati diye bir kimselerce asagilanan o ulkelerin insanlari cok okuduklarindan, ilime ve bilime onem verdiklerinden kazaniyorlar. Ben kutuphanede calisiyorum. Turkiyede'ki akrabalar kutuphanede sIkici olur ya napiyorsun ki tum gun diyorlar. Oysa bilmiyorlar ki biz kutuphaneyi 10 gibi actigimizda kapida insanlar siraya girmis oluyorlar. Cocugunu bebegini kapip geliyorlar. Ve inanin o kucuk cocuklar cit cikarmadan annelerinin babalarinin onlara okudugu kitabi dinliyor. Biz hergun 50ye yakin yeni uye basvurusu yapiyoruz. Insanlar bir haftada rahat 1 2 kitap ayda 8 kitap okuyorlar. Tr'de cogu bilmiyor ki kutuphane tam olarak ne ise yarar. Belki cok super bir kazancim yok ama benim o insanalra baktikca icim aciliyor. Bu da bana yetiyor :)
seni o kadar kıskandım o kadar imrendimki aslında burda yani türkiyede paha bicilmez bi isin var ama anlayana yani cok sanslısın valla insanlarımız cahil halada cahil kalmaya devam ediyo kafaya bak napıyosun butun gun kutuphanede miss gibi iş az olsun işin olsun zaten avrupada asgari ücette alsan alım gucun yuksek oldugu icin paşa gibi yasarsın market giyim cok iyi benzin ucuz 1000 euro pesinat vererek ayda 150 eruo taksitle araba alıysoun ya saka gibi ben hollanda fransa belcikaya gittim inan imrendim popom düştü diyim dige kelimeyi kullanmıyım :)) sen anla

banada bi duacım et baride cok istiyorum valla esimden benden hangi fırsatı bulsam da gitsem diyee

Bebek konusunda da sosyal haklar aşırı var :)

Kreş, anaokulu eğitim ünvye kadar bedava
Çocuk sahibi aileler için her türlü kolaylık var hem vergide, hem günlük hayatta, hem çalışma hayatında hem anneye hem babaya. Bir kere iş-hayat dengesi çok iyi aşırı çalışma saatleri yok, mobbing yapan psikopatlar yok...tek sıkıntı güneş olmaması hava en geç 4te kararıyor ve de yaz mevsimi olmaması.

Nasil kopardiniz o firsati?Ben cok detayli arastirmasam da sartlar geregi oyle bir firsatim olmadi keske olsaydi ugrasirdim.En basitinden şöyle ki zorlu sartlarda okuyup calisma hayatina atildim hayallerimin pesinden gidemedim.

yaaaa banada yaz bari günahh :KK43:(( bend eistiyroum o fırsatı

İkinize birden yazayım. İlk yurtdışına çıkışım değişim programıyla oldu üniversitede, sonra da yüksek lisansa başvurdum. Sonra dünyanın her yerindeki lablara mail attım çalışmak istediğim konu ile ilgili. İstekli olduğumu görünce Amerika, Hollanda vb ülkelerden kabul aldım en son İngilterede karar kıldım. Yani en kolay yolu okuma/iş yoluyla gitmek. Onun için de yılmadan herkesin kapısını çalmak lazım. Araştırma yapıyorum şu anda.

:KK70:
Gurbetçilerin zaman zaman nükseden "hayat bizim için de zor ama ya" diye şakacıktan sızlanmaları hepimizi öldürecek :/

Çok dramatik ya. Hayat kolay mı sanıyorsun gel buraya tarzı konuşmalar duyuyorum o gurbetçilerden. Valla evet kolay? Uyum sağlamasını bilene çok kolay hem de. Bir de o kadar acı çeken bir insan neden başka ülkede yaşamakta ısrar eder bilmem.

Back
X