• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sen daha dogurmadinmi diye sormalarindan bunaldim :(

Sen kontrollerini aksatma ara ara git doktora hiçbir şey olmaz..

Gidiyorum 34.haftadan beri herhafta .ozamanda bebek kanala erken inmişti magnezyum falan içtim erken doğum olmasın diye doktor ongun yat demsti o tehlikeyi atlattık coksukur ama ..doktor nezaman gel derse ozMan gidiyorum hiç ihmal etmeden.

inanamıyorum ya nasıl bir mantalite bu, çok üzüldüm senin adına bu cahilce konuşmaları taktığın için.
bir kere zamanın geçmiş değil.
ikinci olarak devlet sorun olmadıkça normal doğum yaptırır. zaten bunu da yasallaştırmaya çalışıyorlar.
özelde ise doktor çok yönlü inceler. hem seni dinler hem de vucudunu dinler.
ben epidural sezeryan oldum. yeniden doğum yapsam yine epidural olurum.
eski kafaların bu eski düşünceleri beni öldürecek. onlara kulak asarak kendine kötülük yapıyorsun.
Ya arayıp ya gelip hani hala sancin yokmu diyorlar oyuzden elimde olmadan takiyorum doktorum çok anlsyli bir insan ben çatı muayenesinden korktgm için haizr olana kadar bekeldi derin nefes al ver diyene kadar bitrdi ztn canımı acitmadi... skma kendini annem falan dedi hatta bana o konuştukca rahatlayip muayene olabildim.sezaryen cokmu kötü ayağa kalkması cokmu zor bebegimle ilgilenemezmisim :((

Merhaba,
Doktor bana 6-21 şubat tarihleri arasında doğum demişti bende bunu etrafima söyledim ancak şubat başından beri telefonlarim susmuyor ve artık gerekmedikce bazı arkadaşlarımın telefonunu acmiyorum..arayanlar çok moral bozucu şekilde aa hani şubat diyordun sanki şubat bittide :( 38+4 haftaligim doktor bebegin iri dedi 3550gram çatı muayenesinde rahim yapın esnek dedi ama giriş kismi kemikli eğer bu hafta içinde sancin olmazsa dogum yapmazsan suni sanciyla deneriz ama son haftaya kadar beklememiz kötü olur bekleyemeyiz zayif bebeklerde 41 e kadar bekleyebiliyoruz ama senin durum farklı dedi.çatı muayenesinde çok korktum ama doktor okadar anlayışli nazik davrandı ki hiç canım acimadi ...sezaryen olma ihtimalimi esim kayinvalideme soyledi oda saçma beklesin doktor ben beş kg normal dogurdum diyor ama köyde ebe dogurtmus burda doktor riske atmak istemiyor ..sancim hiç yok yuruyus yapıyorum açılma da yok :( bide insanlarin psikolojik baskısı çok yoruldm..he bide kötü felâket senaryolarida cabası..suyun biter Surekli baktır doktora diyorlar ama haftalık gidiyorum zTen kontrole ne yapabilirmki ??eminim benim durumumda olanlar vardır hamilelikte bu son ongunu nasıl geçirdiniz ?? Keşke doğumu insanlara daha ileri tarih soyleseydim bu bana iyi bir ders oldu :(

Aynı ben benimkide martta şubata da sarkabilir dedi dr insanlar sorup duruyor ama merak ediyorlar napsınlar sende kulak asma boşver benimki yerini seviyor canı isterse teşrif edecektir de geç ne takıyorsun

Allah aşkına sen buna inanıyorsan daha ne diyim.

İnanmıyorum ve İlkdefa duydum ama buna bağlıyorlar simdide doğum yapmamami başka sebebi olamazmis.36haftayi dokuz ay sayıyorlar ya aslidna dogum40hafta anlatamiyorumki ben 40haftayi geçmedmde ztn :(

Allah hayırlısıyla sağ salim bebeğini kucağına almanı nasip etsin.
Ne mutlu sana ki,insanlar seninle ilgileniyor seviyor merak ediyor arıyorlar.Kendilerince kendi tecrübelerini aktarıyorlar.Kafaya takıp dert edecek birşey yok.Büyükler konuşur.Bence hiç gerilmeden doktorunun talimatına uy ve en kolay şekilde olmaıs için dua et.

Aminn Allahrazaolsun Sizinde herşey dilediğiniz gibi olsun..evet ilgilenmeleri merak etmeleri güzel ama anlattiklri kötü senaryolar beni korkutuyor kordon dolanmasi bebegin kaka yemesi , suyum biter farketmezmisim gbi :(

Aynı ben benimkide martta şubata da sarkabilir dedi dr insanlar sorup duruyor ama merak ediyorlar napsınlar sende kulak asma boşver benimki yerini seviyor canı isterse teşrif edecektir de geç ne takıyorsun

Ben keşke mart deseydim ileri tarih verseydim :( Allah sağlıcakla kucaginiza almayı nasip etsin Sizinde insallah.ama ben doğmadikca insanlrda baskı yaptıkça korkuyorum ilk bebegim sonucta tecrubesizimde.takmiycam diorm sonda biri arıyor gene moral alt üst..tiroidle sanci olayının alakası Varmidir doktora sormaya çekindim saçma ise diye :(

İnanmıyorum ve İlkdefa duydum ama buna bağlıyorlar simdide doğum yapmamami başka sebebi olamazmis.36haftayi dokuz ay sayıyorlar ya aslidna dogum40hafta anlatamiyorumki ben 40haftayi geçmedmde ztn :(

Bırakın bu batıl inançları de geç.Allah ne zaman nasip ederse o zaman olur.Tabiki tıbbi bilimsel bir süreci de vardır.Şimdi yumurta yiyen tavuk gibi,keçi sütü içen keçi gibi mi doğuracak tçvbe yarabbim ya.Nasıl bir kara cahil bu insanlar.

aynı durumu bende yaşadım ultrasonda 4 kg geçiyor dedi dr. sancım yok açılma yok giriş kısmı dar.. ben dedim bebek için hangisi sağlıklıysa o olsun dedim.. doktorda dedi ki anne de lazım bize annesiz bebek olur mu dedi ama sezeryana aldı.. ameliyatım çok rahat oldu.. sabah 10,30 da kızım doğdu akşam tek başıma kalkıp kızımı emzirebildim.. çok acı çekmedim.. 1 hafta sonra normal hayatıma döndüm.. herşey normal olduktan sonra normal doğum iyidir ama risk varsa ben korktum normal doğumdan.. bu arada yurtdışında sezeryan yasak mutlaka normal doğurtuyorlar ama türkiye bir çok ülkeye göre tıp konusunda ilerde bence.. doktorlarımıza güvenelim biraz..

Canim sakin ol biraz. Yediginle ictiginle de alakasi yok bu durumun, merak etme. Doguracak olan da sensin, kulak asma kimseye, doktorunla birlikte karar ver.

Sezaryen cok kilolu degilsen fazla sikintili degil ayrica. Kac tanidigim bebekleri iri oldugu icin sezaryenle dogum yaptilar, cok sikintilari olmadi. Zaten tamamen bayiltilmiyorsun artik.

Dogumun normal de olsa sezaryen de olsa yatip dinlenmen gerek ayrica.

Çoğu özel doktor sezaryanda yönlendiriyor hem de çok komik sebeplerle
Suyu geldi diye sezaryan olan var ki en normal durum su gelmesi
Doğum zamanı yapılan ultrasonda bebek iri çıkarsa tabi riske atma kolu takılabilir,kalıcı sakatlık olabilir
Bu konuda gerçekten en doğruyu devlet hastaneleri söylüyor çünkü zorunlu olmadıkça sezaryan yapmaları yasak

oğlum 4,65 kg doğdu :nazar:39.haftada sezeryanla doğum yaptım.normal doğumda iri bebeklerde çatı genişliği de uygun değilse ciddi sorunlar olabiliyor.ben kendim 4,350 kg doğmuşum.o zaman bebeğin kilosu da önceden bilinmediği için;sorunlu bir doğum olmuş.çıkmadığım için köprücük kemiğimi kırarak çıkarmışlar.üstelik çıkarırken de bel kemiğimi çok çektikleri için omurlarım normalden daha ayrık.bu da bel sorunlarına yol açıyor.tabii bunu bel fıtığı olduğumda doktorumdan öğrendim :)
bu sebeplerle doktorun ne derse o...
sezeryanda hiç sorun yaşamadım,ayrıca o gece doktorlar kaldırıp yürütüyorlar seni zaten,öyle haftalarca yatmayı bırak devamlı yatamazzsın istesen de:):)
dikiş sorunum da olmadı,sütüm de zamanında geldi..
endişe etmeyin,başkalarına kulak asmayın,doktorunuzu ve kendinizi dinleyin...hayırlı doğumlar dilerim..

42+2 de çok gibi geldi bana da.. kendi doğmamış..
hiç duymadım 42 haftayı gerçekten.

benim oğlum da 42.haftada doğdu.:31:
bana da sürekli soruyorlardı,ama yapacak bir şey yok,vaktini doldurmadan doğmuyorlar işte.çok takıntılısın pınar.kafana takmayacaksın.soranlarada vakti gelmedi de.her şeyi bu kadar kafana takarsan doğumdan sonra da sürekli konularını göreceğiz

Bir tanıdığım sezaryen yöntemiyle doğum yaptı, 2 günde ayağa kalktı 1 haftada nerdeyse eski haline döndü. Başka bir tanıdığım da normal doğumla doğurdu ve 20 gün kendine gelemedi oturamadı falan. Herkesin bünyesi farklıdır. Kayınvalidenizle sizinkinin bir olamayacağı gibi.

Diğer düşüncesiz davranışları da hiç kafanıza takmayın her hamilenin yaşadığı bi durum bu, yapabileceğiniz pek bir şey yok. Sadece doktorunuzu ve kendinizi dinleyin :emir_bebek:

Merhaba,
Doktor bana 6-21 şubat tarihleri arasında doğum demişti bende bunu etrafima söyledim ancak şubat başından beri telefonlarim susmuyor ve artık gerekmedikce bazı arkadaşlarımın telefonunu acmiyorum..arayanlar çok moral bozucu şekilde aa hani şubat diyordun sanki şubat bittide :( 38+4 haftaligim doktor bebegin iri dedi 3550gram çatı muayenesinde rahim yapın esnek dedi ama giriş kismi kemikli eğer bu hafta içinde sancin olmazsa dogum yapmazsan suni sanciyla deneriz ama son haftaya kadar beklememiz kötü olur bekleyemeyiz zayif bebeklerde 41 e kadar bekleyebiliyoruz ama senin durum farklı dedi.çatı muayenesinde çok korktum ama doktor okadar anlayışli nazik davrandı ki hiç canım acimadi ...sezaryen olma ihtimalimi esim kayinvalideme soyledi oda saçma beklesin doktor ben beş kg normal dogurdum diyor ama köyde ebe dogurtmus burda doktor riske atmak istemiyor ..sancim hiç yok yuruyus yapıyorum açılma da yok :( bide insanlarin psikolojik baskısı çok yoruldm..he bide kötü felâket senaryolarida cabası..suyun biter Surekli baktır doktora diyorlar ama haftalık gidiyorum zTen kontrole ne yapabilirmki ??eminim benim durumumda olanlar vardır hamilelikte bu son ongunu nasıl geçirdiniz ?? Keşke doğumu insanlara daha ileri tarih soyleseydim bu bana iyi bir ders oldu :(

Ben de 37+3teyim. Beni de bıktıran bazı şeyler var.

Öncelikle en nefret ettiğim şey "hayırlısıyla bi doğursaydım" dediğim zaman "doğurunca da keşke hiç çıkarmasaydım dersin" diyenler :47: Bugünlerini çook ararsın diyenler :47: Hayır hiç kimse bilmiyor zaten yeni doğan bir bebeğin nasıl ilgi istediğini, geceleri uykusuz kalacağını. Zaten zor nefes alıyorum bi doğursam diyorum, bide üstüne böyle diyenler oluyor çıldırıyorum.
İkincisi ben minyonum, haliyle karnım da küçük. Kilo alamayan bir tipim, keşke alsaydım hamilelikten yana umutluydum ama yine alamadım. Bide buna laf edenler var, ay çok zayıfsın, ay karnın küçükmüş, ay bilmem ne. Geçen gün de birisi "gebeliğin daha yeni galiba" dedi.
zaten son günler çok yorucu, ne iş yapabiliyor insan ne nefes alabiliyor. Bide insanların patavatsızlıkları geriyor. Ha birde doğum hikayelerini anlatmaya kalkanlar var, tabi onlar başlamadan ben ikaz ediyorum anlatmayın diye. Güzel şeyler söylemeyecekleri kesin zaten belli oluyor gözlerinden, ben de kimsenin doğum hikayesini merak etmiyorum diyerek lafı ağızlarına tıkıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu özel doktor sezaryanda yönlendiriyor hem de çok komik sebeplerle
Suyu geldi diye sezaryan olan var ki en normal durum su gelmesi
Doğum zamanı yapılan ultrasonda bebek iri çıkarsa tabi riske atma kolu takılabilir,kalıcı sakatlık olabilir
Bu konuda gerçekten en doğruyu devlet hastaneleri söylüyor çünkü zorunlu olmadıkça sezaryan yapmaları yasak

Devlet hastaneleri bazen zorunlu durumda bile baskidan oturu normal dogumda israr edebiliyor. O yuzden cok guvenilir oldugunu dusunmuyorum.

Ben de 37+3teyim. Beni de bıktıran bazı şeyler var.

Öncelikle en nefret ettiğim şey "hayırlısıyla bi doğursaydım" dediğim zaman "doğurunca da keşke hiç çıkarmasaydım dersin" diyenler :47: Bugünlerini çook ararsın diyenler :47: Hayır hiç kimse bilmiyor zaten yeni doğan bir bebeğin nasıl ilgi istediğini, geceleri uykusuz kalacağını. Zaten zor nefes alıyorum bi doğursam diyorum, bide üstüne böyle diyenler oluyor çıldırıyorum.
İkincisi ben minyonum, haliyle karnım da küçük. Kilo alamayan bir tipim, keşke alsaydım hamilelikten yana umutluydum ama yine alamadım. Bide buna laf edenler var, ay çok zayıfsın, ay karnın küçükmüş, ay bilmem ne. Geçen gün de birisi "gebeliğin daha yeni galiba" dedi.
zaten son günler çok yorucu, ne iş yapabiliyor insan ne nefes alabiliyor. Bide insanların patavatsızlıkları geriyor. Ha birde doğum hikayelerini anlatmaya kalkanlar var, tabi onlar başlamadan ben ikaz ediyorum anlatmayın diye. Güzel şeyler söylemeyecekleri kesin zaten belli oluyor gözlerinden, ben de kimsenin doğum hikayesini merak etmiyorum diyerek lafı ağızlarına tıkıyorum.

Aynen canım banada gobegin küçük sen kilo almadın sadcee gobegin var sordubmu doktora normalmysmis diyenler Ayy dogunca uyuyamayacaksin dyenler valla bıktım.artık :(

38. haftadasın daha bebegin seninle gecirecegi her gunu çok önemli 1 gün bile erken dogmaması bebegin faydasına. lütfen felaket senaryolarına kendini kaptırıp bebegini ve kendini strese sokma. hiç birşey olmaz Allah büyük.

ben 41. haftada dogum yaptım ne sancı ne acılma hiç birşey yoktu dr sezeryana karar verdi bazı sebeplerden.

sezeryanda en cok 1 hafta zor sonra halledersin her işini.

anlıyorum çok heyecanlısın bıktın artık koca göbüşle dolanmaktan ama az kalmış hayırlısıyla al kuzunu kucagına.

kaynana konusunda benim kv bebegin belki ölür ona göre plan yapma demişti 7 aylık hamileyken :52: benimki de dahil böyle kaynanaların canı cehenneme demek istiyorum :47:

Devlet hastaneleri bazen zorunlu durumda bile baskidan oturu normal dogumda israr edebiliyor. O yuzden cok guvenilir oldugunu dusunmuyorum.

Ben bikere test sonucu için gitmiştim doktorun benj bir dovmedigi kalmıştı mesaisi bitmiş normalde buraya gelmiyorsan şimdi niye geldin diye Bidahada gtmedim:( sağlık ocaginda tahlil falan yaptırdım ordakiler çok iyiydi

Back
X