• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Sen" diye hitap edilmesi

Ben de gıcık olurum bu duruma. Babam öğretmen bir gün suvariden takım elbise bakmaya gittik babama adam beyamca sen şunlara bak falan demeye başladı gıcık oldum amcanıza mı benzettiniz babamı ne biçim bi uslup bu dedim adam bildiğiniz mor oldu sonra özür falan diledi biz de çıktık. Bu tip insanlar bence yumuşak yüzlü olan insanlara saygı duyulmayacağını düşünüyor net.
Haha cok iyi yapmışsınız. Böyle kapak etmek lazım aslnda

Gün içinde çok fazla kişi ile muhattap olmam gereken bir sektörde çalışıyordum, her yaş grubundan insanla iletişim kuruyordum. 12,13 yaşındaki çocuğa da siz diye hitap ediyordum, bana karşı saygısızca davranıp sesini yükselten insana da siz diye hitap ederek açıklık getiriyordum ve cevap veriyordum. Fazla insanla muhattap olmak gerekçe değil, senli benli konuşmak hoş olmuyor. Ama bana sen diye hitap eden olursa da , her zaman değil ama cidden rahatsiz olduğum zaman düzeltiyorum 'sen değil siz denir' diyerek.

Son düzenleme:
Back
X