• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sen doguramadin bitane. .......

Moralim sıfır. .
Bi eltim var eşimin abisinin karısı. .
Kız 25 yaşında ve iki buçuk yıllık evli . Bugün bize geldiler. Neyse yemek hazırladım filan. Yarın ise gideceğim için aynı anda ev islerini de halletmeye çalışıyordum makineye çamaşır attım filan.
" sende is yapmak için bizim gelmemizi bekliyorsun ha " dedi ilk.. şaşırdım güldüm yok dedim anca yetişiyorum kusura bakma bi kahve yapayım sana dedim guldum geçtim neyse..
Sonra otururken sana bisey dicem ama dedi.. söyle dedim.. şimdi kendisi 2 bucuk yıllık evli . 2 çocuğu var . Evlendi bikac ay sinra hamile kalip Ilk çocuğu doğdu, o 5 aylikken 2.ye hamile kaldı. . 2. Doğdu saniyorum şu an 6 aylık filan olmalı dedi ki 3 aylık hamileyim ben..
Şaşırdım ya dedim hayırlı olsun sevindim yani ama hani çok erken değil mi zor olmasın sana dedim..
Napim hep kız oluyor dedi.. erkeği bulana kadar devam dedi güldü. . (Eşi erkek istiyormus)
Bende ne önemi var senin vücudun yıpranmış oluyor sana da yazık değilmi, dinlenmen de lazim dedim..
Sen doguramadin bitane , kiskandinmi dedi........
( iş dışında bi okul okuyorum bitirmeye 1 buçuk yıl kaldı, ondan önce zor olur diye düşünmedim )
Gözlerim doldu.......
Cok kötüyüm ... okul bitsin diye yapmadım 3 yil oldu bendr de ama neden bilmiyorum zoruma gitti.......
Disundum de gercekten geç mi kaldım ben . .
Ben 27 eşim 32 yaşında. . Hayatta hersey okul mu ya ne bileyim kariyer mi hersey..
Hep erteledim bazı şeyleri acaba yanlış mı yaptım. .

Henuz yasiniz cok genc, henuz vaktiniz varken cok iyi dusunmus ve kariyerinize/isinize onem vermissiniz. Zaten 1.5 yil kalmis ondan sonra hayirlisiyla dusunursunuz,kendini kulucka makinesi gibi gorup bide bundan boburlenen eltinize diyecek sozum yok. Belliki kendisinin cocuk dogurmak haricinde baska meziyeti yok sizin is ve kariyer sahibi olmanizida cekememis henuz cocugunuzun olmayisinida sanki sizin bir ``eksiginizmis`` gibi yasitarak sizi kirmaya calismis bosverin hic kafaniza takmayin. Hem zaten kim kac cocuk dogurmus ne zaman dogurmus bosverin kimse kimse hakkinda yorum yapmasin. Siz ona yorum yaptiginiz icin oda kendinde o hakki bulmus belli ki.
basarilar mutluluklar.....

Evet doğuramadım sen benim yerime de doğurursun üç beş tane deseydin. Tövbe tövbe ya. Ya evladın erkeği kızımı olur be. Bu ahlaksız zihniyeti kınıyorum bütün kalbimle. Bebekler dünyanın en güzel varlıklarıdır ister kız olsun ister erkek.
Bu arada kendi fikrim bnce yaşınız şuan çok uygun. Şartlarınızı bilemem ama Allah isteyen herkese hayırlı zamanda hayırlı bir evlat versin insAllah

Siz iyi niyetle soylemissiniz ama yanlis anlamis ve demek ki icinde varmis o dusunce :/ Bidaha derine inmeyin bence konusurken siz suclu cikmissiniz :/

Kusura bakmayın ama, eltinizin de tek görevi çocuk doğurmak galiba.. Bu ne be. 2.5 senelik evli. 3 çocuk yolda. Ben eltinizin yerinde olsam, kendimi damızlık gibi hissederdim..
Milletin lafını sözünü boşverin. kendinize bakın.. Kendinize zaman tanıyın. Ne zaman hazır hissederseniz, o zaman olsun. Önemli olan çok çocuk sahibi olmak değil, o çocuğu iyi yetiştirebilmek.. O çocuğa manevi ve maddi olarak yetebilmekte önemli.

saçmalık. :) kendi isteği dışında doğuran, 25 yaşında 3 çocuk sahibi olup doğru düzgün evliliğinin ve yaşının tadını çıkaramayacağından ve seni kıskandığından tahrik edip üste çıkmaya çalışmış, sen de tahriğe gelmişsin. evet 25 yaşında 3 çocuk sahibi olmak zordur, yıpratıcıdır. bunu sen iyi niyetle söyleyebilir uyarabilirsin. ama bir kadına doğuramadın demek terbiyesizliktir. bunun altında iyi niyet göremiiyorum.

ancak, bu düzeylerde gezen bir eltiye de iyi niyetle de olsa öneri sunmazdım.

ne diyeyim dolduruşlara gelme. geç kalmış değilsin.
çocuk evin bereketi de değildir. özgürlüğün aşkın simgesi de değildir. :confused: hazır hissetmeden yapılmamalı.

Eltin seni kıskanıyor bu kadar basit.Hiç moralini bozma böyle bir insan için.25 yaşında 3 çocuk sahibi olmak marifet değil.O çocuklara ne kadar verimli olabilecek,nasıl yetiştirecek önemli olan bu.Erkek doğurana kadar çocuk yapan bir zihniyet yani,sence kafaya takmaya değer mi? Kendi istediği için doğurduğunu hiç sanmıyorum.Ya kocasının baskısından dolayı mecbur kalıyor ya da erkek doğurayım da kocamın gözüne gireyim kafasında.İnan böylesine güler geçerdim sadece ben olsam.Bir daha sana bu şekilde konuşursa "Ay kusura bakma şekerim,sen istediğin kadar doğur,ben böyle iyiyim,gençliğimi yaşıyorum.40 yaşından sonra bile doğuran var,ben kariyer peşindeyim,canım istediği zaman doğuracağım,çoluk çocukla uğraşacak vaktim yok şuan" de,ondan sonra eltinin suratını bir gör:KK53:

canım senin eltin sana sen düşünmediğin halde demiş benim yenge istediğimi ve 3 düşüğümü bildiği halde kıskandın mı dedi hamileliğinde..
sen niye üzüyorsun kendini eltinin prototipi belli. cahil cahil konuşmuş işte. hem sen denememişsin bile henüz.
hiç canını sıkma.. hayat senin hayatın ne zaman istersen o zaman doğurursun.. eltini boşver kendi içine bak istiyormuyum diye.. ama eltinin lafına bozulman bana da senin de çocuk istediğini düşündürdü açıkçası yoksa hiç alınmazdın

Ne dengesiz bi kadin misafirlikte yaptigi laflara bak. Yok bizimi bekledin is yapmak icin sanane benim evim sanami sorucam. Ayricada cocuk karari bu kolay degil bir insan yetistirmek ben de evlenip hemen cocuk yapmadim dogru bulmuyorum. Onun gibi sirf erkek dogurmak icin cocuk yapilmaz ona gore bu konu cok basit onemsiz demekki ama sen mantikli bi insansin bu yuzden o seni kiskanmistir tam tersi bidahaki sefere agzinin payini vermeniz dilegiyle:KK66:

Sende kedi gibi her yıl doğuracaksın heralde deseydin, töbe yarabbim sabır ya nasıl sinir oldum. bende 1 senedir evliyim, bende doğuramadım bi tane (!) hatta ilişkiye bile giremedim (vajinusmus sorunum vardı) ölelim yani

hayat senin boşver takma, lohusa depresyonundan çıkamamış o

Cahil cahil konusmus eltin.bosver. cocuk buyuk sorumluluk ne zaman hazir hissederseniz o zaman olsun bence. Yasa takilmayin. O yaslarda bekar olanlar var. Ayrica bende 25 yasindayim 4.5 aylik bebegim var hic derse filan da calisamiyorum.

Moralim sıfır. .
Kız 25 yaşında ve iki buçuk yıllık evli . Bugün bize geldiler. Neyse yemek hazırladım filan. Yarın ise gideceğim için aynı anda ev islerini de halletmeye çalışıyordum makineye çamaşır attım filan.
" sende is yapmak için bizim gelmemizi bekliyorsun ha " dedi ilk.. şaşırdım güldüm yok dedim anca yetişiyorum kusura bakma bi kahve yapayım sana dedim guldum geçtim neyse..
Sonra otururken sana bisey dicem ama dedi.. söyle dedim.. şimdi kendisi 2 bucuk yıllık evli . 2 çocuğu var . Evlendi bikac ay sinra hamile kalip Ilk çocuğu doğdu, o 5 aylikken 2.ye hamile kaldı. . 2. Doğdu saniyorum şu an 6 aylık filan olmalı dedi ki 3 aylık hamileyim ben..
Şaşırdım ya dedim hayırlı olsun sevindim yani ama hani çok erken değil mi zor olmasın sana dedim..
Napim hep kız oluyor dedi.. erkeği bulana kadar devam dedi güldü. . (Eşi erkek istiyormus)
Bende ne önemi var senin vücudun yıpranmış oluyor sana da yazık değilmi, dinlenmen de lazim dedim..
( iş dışında bi okul okuyorum bitirmeye 1 buçuk yıl kaldı, ondan önce zor olur diye düşünmedim )
Gözlerim doldu.......
Cok kötüyüm ... okul bitsin diye yapmadım 3 yil oldu bendr de ama neden bilmiyorum zoruma gitti.......
Ben 27 eşim 32 yaşında. . Hayatta hersey okul mu ya ne bileyim kariyer mi hersey..
31 yaşımda dogurdum eşim 36 yaşında hiçte geç degil 4 yıllık evliyim. Bırak ne derse desinler benimkini kaynanam bile tedaviyle oldu deyip duruyor ne desem anlamıyo o nedenle elalemi boşver arkadasım

keşke sen herkesin yerine bol bol doğurduğun için bize fırsat kalmıyo deseydin.

boşverin çocuk doğurmaktan başka meziyeti olmayan bi kadının söylediklerini kafaya takmayın, çocuk hazır hissettiğiniz zaman yapılmalı, anne çocuğuna yetebilmeli. o peşpeşe üç bebeye nasıl yetecek, yeterli olacak mı merak ediyorum, doğur sal onlar kendiliğinden büyüyo rabbim de rızkını veriyo oh ne ala memleket.

Peki nasıl oldu yani 6 sene sonra olmasının size ne gibi avantajları ve dezavantajlari oldu ?????
Dezavantaji yok iyikide olmus ve düsündüm bebegime bakip neden bu kadar güzel seyi önceden yapmadim diye cok güzel bi DuYgu hayatimiz onunla birlikte dahada güzellesti ve bazilari düsünür bebek Engel olur diye ama aksine hic biseye Engel degil insan istedim hersey oluyor bebeklede heryere gidiyoruz kimseyede birakmiyorum birakmamda :)

O terbiyesizlik etmis. Kendisi evlatlarinin rizkini yarida kesip hamile kaliyor. Bu dogru mu acaba? Ya bi de cinsiyet icin yaziklar olsun ne diyeyim.
Yarabbim hala senin verdigine sukursuzluk edenler var ya ahh ahh!!!
Uzulmeyin siz. Ama istiyorsaniz yasiniz gecmeden yapin derim.
Ben nerdeyse her gece ruyamda anasiz babasiz kimsesiz bebekleri emziriyorum.
O kadae istiyorum da iste nasip..
Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah:KK51:

Eltiniz doğum fabrikası mübarek.
Boş yıl geçmiyor anlaşılan.
Size doğuramadın dediğinde 'dünyaya geliş amacım erkeği bulana kadar doğurmak sığlığından çok öte' diyemediniz mi?

Moralim sıfır. .
Gözlerim doldu.......

eltine de yazık bence . kız daha 2oli yaşlarında kuluçka makinesine dönmüş. başına da kakıyorlardır erkek doğuramadın diye. kendini aşağıda hissetmiştir sana karşı, canını yakmak için söylemiş gibi geldi bana. kendi kendine aynı şeyi düşünmüyordur.
bekle bence okul bitince doğur. kendin için değil okulunu bitirirsen çocuklarına daha iyi imkan sağlarsın.
yaşında normal. iki sene sonra doğum yaparsan 29-30 yaşında sonra hep iki yıl aralık bırakarak 40 larına kadar istediğin kadar çocuğu rahat rahat doğurursun. eşin de sorun yapmıyorsa rahat ol bence.

ama eltine karşı alttan alma, kendini ezdirme açık açık seninle onun bir olamadığını, haddini bilmesi gerektiğini belli et.

Eltiniz sanırım size özeniyor, yani okulunuz bitecek, iş güç, o arada büyük ihtimalle çocuk, yani çocuk+kariyer.. O bunun bilincinde ve içten içe belki size özenmeyi aşmış, hafiften kıskançlığı(!) yani altta kalma psiklojisini çocuk yapma durumuyla doldurmaya çalışıyor olabilir.. eşi erkek bebek istiyor sa bu da eşe yaranmak, aileden takdir toplamak için yapılıyor olabilirmi? Sizde onun dediklerinden dolayı onca yıllık emeğinizi mi sorguluyorsunuz? Takmayın bile.. :KK14:

Son düzenleme:
Back
X