• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sen doguramadin bitane. .......

Çocuk yapmak marife değildir.insnlar 10 tane çocuk doguruyor.
önemli olan çocugunuza ıyı bır hayat verebılmektir.siz eltinize bakmayın kendı kıskandıgı ıcın demiştir.
istediğiniz hayatı yaşayın kımseye de hesap vermeyın

Moralim sıfır. .
Bi eltim var eşimin abisinin karısı. .
Kız 25 yaşında ve iki buçuk yıllık evli . Bugün bize geldiler. Neyse yemek hazırladım filan. Yarın ise gideceğim için aynı anda ev islerini de halletmeye çalışıyordum makineye çamaşır attım filan.
" sende is yapmak için bizim gelmemizi bekliyorsun ha " dedi ilk.. şaşırdım güldüm yok dedim anca yetişiyorum kusura bakma bi kahve yapayım sana dedim guldum geçtim neyse..
Sonra otururken sana bisey dicem ama dedi.. söyle dedim.. şimdi kendisi 2 bucuk yıllık evli . 2 çocuğu var . Evlendi bikac ay sinra hamile kalip Ilk çocuğu doğdu, o 5 aylikken 2.ye hamile kaldı. . 2. Doğdu saniyorum şu an 6 aylık filan olmalı dedi ki 3 aylık hamileyim ben..
Şaşırdım ya dedim hayırlı olsun sevindim yani ama hani çok erken değil mi zor olmasın sana dedim..
Napim hep kız oluyor dedi.. erkeği bulana kadar devam dedi güldü. . (Eşi erkek istiyormus)
Bende ne önemi var senin vücudun yıpranmış oluyor sana da yazık değilmi, dinlenmen de lazim dedim..
Sen doguramadin bitane , kiskandinmi dedi........
( iş dışında bi okul okuyorum bitirmeye 1 buçuk yıl kaldı, ondan önce zor olur diye düşünmedim )
Gözlerim doldu.......
Cok kötüyüm ... okul bitsin diye yapmadım 3 yil oldu bendr de ama neden bilmiyorum zoruma gitti.......
Disundum de gercekten geç mi kaldım ben . .
Ben 27 eşim 32 yaşında. . Hayatta hersey okul mu ya ne bileyim kariyer mi hersey..
Hep erteledim bazı şeyleri acaba yanlış mı yaptım. .

Sırf erkek çocuk doğurucam diye kendi hayatını tehlikeye atıp ay farkıyla hamile kalan ve bununla övünen eğitimsiz bir kadının dedikleriyle mi yanlış yaptığınızı düşünüyorsunuz?

Keşke deseydiniz: "Ben okuyorum canım benim, eğitimli bir anne olacağım ben. Senin gibi her sene doğurmanın bir marifeti yok. Kurtlar kuşlar da anne oluyor ama önemli olan iyi anne olmak."

Hak ediyor bazı densizler.

Ya soyle insanlarin agzina cakiverin lafi ya neden susuyorsunuz. Millete mi sorucaksiniz cocuk yapmak icin hayret bir sey.

Ayrica burada bir konu hatirliyorum hamile kalamayan bir hanim konu acmisti. Hamile arkadasi sen de doguramadim bir tane diye laf sokmustu ve iki gun sonra hamile kadin bebegini kaybetmisti. O geldi aklima nedense. Sizi uzmek icin yaptiysa Allah goruyor iciniz rahat olsun.

yanlis yapip yapmadigini kendin bilmelisin ki.o eltin olcak varlikda oyle bi konusma yapmamasi gerekirdi cahillikten baska bisey degil cogugu 6 aylikken tekrar hamile kalmak hadi kendisini dusunmuyosa anne sutune ihtiyaci olan bir bebek var sinir oluyorum boyle kadinlara

yanlis yapip yapmadigini kendin bilmelisin ki.o eltin olcak varlikda oyle bi konusma yapmamasi gerekirdi cahillikten baska bisey degil cogugu 6 aylikken tekrar hamile kalmak hadi kendisini dusunmuyosa anne sutune ihtiyaci olan bir bebek var sinir oluyorum boyle kadinlara

Eltiler hep böyle canm ya..
ben hamile kaldım kendisinin küçük oğlu var.. Bende düşünüyorum bebek ama eşim istemiyo, istese bugün yaparım diyo.. Yani normal bu durum.. Ben tedaviyle hamile kaldım.. Eltim bana senin yumurtan yok demiş kadın düşün yani.. Senin eltinde benim eltim kadar patavatsız.. Sen kendini ne zaman hazır hissedersen o vakit bebeği düşün.. Ben 29 yaşındayım.. İlk bebeğim olacak.. 5 sene snra filan da 2. Bebeği düşünüyorum.. Üzülme lütfen herkes kendi kalbinin ekmeğini yer.. İçi fesat insanların geçmişte de günümüzde de istedikleri şey yolunda gitmemiştir.. Kafana takma.
AĞLAMANA üzülmene gerek yok.. Rabbim ne veriyorsa hayırlısını versin..

Terbiyesizlik yapmış eltin.
Kimsenin böyle bir şey demeye hakkı yok. Onu ilgilendirmez ve karşı tarafı çok kırar normaldir kırılmanız.
Üzülmeyin cahil insanlar yüzünden daha fazla.
Ama geç kaldığınızı düşünmeyin çok gençsiniz.
Hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin Rabbim hepimize.

Yok cnm hic de gec kalmadin 3 cocuk ard arda ciddi zorluk!! Sen okulunu bitir kariyerini yap miss gibi olur o zaman insallah...

Bide sana demis ya bizi mi bekledin evi toplamak icin "sakayla"
Sende deseydin ya hee evet senle baska turlu zaman gecmezki ... gulerek sakayla ....
Bazilarini haddini bildirmek gerek..

kariyerinizi kucağınızı alıp sevemezsiniz ama çocuğunuzu sevebilirsiniz
buarada bunu söylerken hemen yapın dedim... önemli olan annenin kendini hazır hissetmesi yoksa doğurup yetişemeyip kaliteli zaman geçiremedikten sonra geç olsun....
siz evlisiniz ben 27 yaşında sapım geç falan değil :KK66:

Moralim sıfır. .
Kız 25 yaşında ve iki buçuk yıllık evli . Bugün bize geldiler. Neyse yemek hazırladım filan. Yarın ise gideceğim için aynı anda ev islerini de halletmeye çalışıyordum makineye çamaşır attım filan.
" sende is yapmak için bizim gelmemizi bekliyorsun ha " dedi ilk.. şaşırdım güldüm yok dedim anca yetişiyorum kusura bakma bi kahve yapayım sana dedim guldum geçtim neyse..
Sonra otururken sana bisey dicem ama dedi.. söyle dedim.. şimdi kendisi 2 bucuk yıllık evli . 2 çocuğu var . Evlendi bikac ay sinra hamile kalip Ilk çocuğu doğdu, o 5 aylikken 2.ye hamile kaldı. . 2. Doğdu saniyorum şu an 6 aylık filan olmalı dedi ki 3 aylık hamileyim ben..
Şaşırdım ya dedim hayırlı olsun sevindim yani ama hani çok erken değil mi zor olmasın sana dedim..
Napim hep kız oluyor dedi.. erkeği bulana kadar devam dedi güldü. . (Eşi erkek istiyormus)
Bende ne önemi var senin vücudun yıpranmış oluyor sana da yazık değilmi, dinlenmen de lazim dedim..
( iş dışında bi okul okuyorum bitirmeye 1 buçuk yıl kaldı, ondan önce zor olur diye düşünmedim )
Gözlerim doldu.......
Cok kötüyüm ... okul bitsin diye yapmadım 3 yil oldu bendr de ama neden bilmiyorum zoruma gitti.......
Ben 27 eşim 32 yaşında. . Hayatta hersey okul mu ya ne bileyim kariyer mi hersey..
Siz hayatınızın planını kimseye göre yapmak zorunda değilsiniz.. herkesin öncelikleri farklı olabilir.. Yaşınız 50 değilse(ki 50 de bile insan çocuk yapabilir) bi aceleniz bi sağlık sorununuz yoksa gayet doğal önce kariyer planı yapmanız kimseye aldırış etmeyin bence.. Herkesin hayatı kendine

o kız çocuğunu erkek çocugundan ayıran elti ve kaynınızı kınıyorum.
çocuk sadece bakımını karşılamak değildir.
daha 6 aylık bebeğini nasıl emzırdı? bebek üçüncü ayında iken hamile kaldı bılerek sanırım rızkına gırmedı mı o çocuklarının? sevgısı ilgisi nasıl yetişiyor? bu iş sadece doğurabılmek mi?

dilerim ki hep kız çocukları olur. ve ilkinde senin erkek çocuğun olur da bakıp çatlarlar

Tabii ki hayır. Ev kadınlığı, bir de eğer üstüne evde çocuk varsa bence çok zor bir iş. Konuda bahsedilen eltinin nasıl bir anne ve nasıl bir ev kadını olduğunu bilmiyoruz. Tek bildiğimiz çevresine çok çocuk doğurduğu için üstünlük tasladığı. Üstelik bunu çocukları sevdiği için değil, erkek çocuk sahibi olmak için yapıyor.
Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Eğer istemeden kalbinizi kırdıysam da özür dilerim.

kırılacak bir şey yok burda kaldı ki ben hem çocuklu hem de çalışan bir anneyim
ama açıkçası ben eltide kötü bi niyet sezmedim
bence gelişi güzel ağız boşluğuyla konuşmuş
hem konu sahibinin çocuğu olmuyor değil ki kendileri yapmak istememiş neden bir alınganlık sergilemiş onuda anlamadım
ağzının payını güzelcene verebilirdi de

kırılacak bir şey yok burda kaldı ki ben hem çocuklu hem de çalışan bir anneyim
ama açıkçası ben eltide kötü bi niyet sezmedim
bence gelişi güzel ağız boşluğuyla konuşmuş
hem konu sahibinin çocuğu olmuyor değil ki kendileri yapmak istememiş neden bir alınganlık sergilemiş onuda anlamadım
ağzının payını güzelcene verebilirdi de
Evet verebilirdim.
Şaşırdım sadece..
O kadar içimden bi yerden kırıldım ki , cevap verme derdine düşemedim bile..

o kız çocuğunu erkek çocugundan ayıran elti ve kaynınızı kınıyorum.
çocuk sadece bakımını karşılamak değildir.
daha 6 aylık bebeğini nasıl emzırdı? bebek üçüncü ayında iken hamile kaldı bılerek sanırım rızkına gırmedı mı o çocuklarının? sevgısı ilgisi nasıl yetişiyor? bu iş sadece doğurabılmek mi?

dilerim ki hep kız çocukları olur. ve ilkinde senin erkek çocuğun olur da bakıp çatlarlar
Çocuğum olduğu gün buraya yazacağım ....

Moralim sıfır. .
Gözlerim doldu.......
Sen bi doguramadin diyen kadina vücudu dinlendirmenin lazim yazik demissin oda böle demiş.. Ben oylemi anladim bilmiyorum karismasaydin eltine. Doğursa dogursun sende derdin ki okulumu bi bitireyim yapicam deseydin o kadar. Bu kadar yüklemene gerek yok

Her doguran anne olamiyor ne yazikki, umarim 3 cocugunada güzel bir egitim ve terbiye verebilir...
Erkek cocuk diye israr edenleride hic anlamis degilim. Umarim cocuklarina kiz diye kötü davranmazlar, cahillik resmen...

Sen doğrusunu yapıyorsun,o yaşta 3 çocuk nedir? 8e kadar yolu var :KK16:

Back
X