Sen Evde Kalırsın ha

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
26
Merhaba ablalarım, size bir şey danışmak istiyorum sorun bende mi acaba merak ediyorum.

Öncelikle düşünce yapım çoğu insanla büyük oranda uyuşmaz, azılı bir feministim :KK53: Erkek düşmanı olanından değil, kadın haklarını savunuyorum ve kadın erkek eşitliğini destekliyorum. Hayatımın amacı evlilik değil, öyle olanlara saygı duyarım fakat evlilik biraz da tercihtir bana göre. Evlenmeyi isterim tabi ki ama nasip olmazsa da dövünmem, neden evlenemiyorum ya evde kaldım tarzı düşüncelere kapılmam. Erken yaşta evliliği kendi adıma desteklemiyorum, ve sanki bir kadın yaşı geldiği an evlenmeliymiş gibi davrananlara ayar oluyorum. Kısaca insanlarla çelişen konularda kendimi özetledim burda.

Ne zaman konu açılsa ve ben diğer insanlara hakaret etmeden fikirlerimi anlatsam mutlaka üzerime geliniyor. Hep duyduğum cümle ''sen evde kalırsın'', bu cümlenin çirkinliğinden bahsetme gereği bile duymuyorum. Herkesin kendi yediği içtiğini dağıttığını toplayabilecek kapasitede olduğunu ve bunun tek bir cinsiyete yıkılamayacağını anlattığımda ise resmen bana kadınlığın ana maddelerini reddetmişim gibi davranıyorlar.

20 yaşındayım, sevgilim yok. Sevgilim olsun diye ölüp bitmiyorum fakat çevremdeki insanların çoğunluğunun ciddi şekilde ilerleyen ilişkileri var (3 tane arkadaşım evlendi toplamda), ben yukarda da bahsettiğim gibi bunlar için ölüp biten bir insan değilim, fakat bazen düşünüyorum acaba bu yukarda saydığım düşüncelerim insanlara itici geldiği mi için mi sevgilim yok, gerçekten de ''evde kalmış'' bir kız mı olacağım diye. Sırf merak ettiğim için açıyorum bu konuyu umrumda olduğundan veya şimdiden evlilik düşündüğüm için değil. Sizin fikirlerinizi demerak ettim.:KK51:

Bazen bu olaylar yüzünden kadın değilmişim gibi, bir eşi haketmiyormuşum gibi geliyor.

herkes kısmetını yer derler ya kaderınde varsa yasanır ztn sen ıstedgn kadr ısteme mesela evlılıgı dusunme kısmetnde varsa olur o yuzden kafana cok takma derım

Merak derken? Sihirli küremizden bakıp sana söyleyemeyiz evde kalıp kalmayacağını? Ayrıca bu tabirden nefret ederim. 20 yasında Azılı bir feminist olarak senden daha farklı Konuları dert edinmeni beklerdim, sandığın kadar Azılı değilsin bana kalırsa. Velhasıl 20 yaş uzun ilişki yaşamış Tecrübe etmiş biri icin cok küçük, şimdiden sonra gelen teklifleri daha iyi degerlendirirsin

Okuyor musun?

Daha yaşın çok küçük, fikirlerin değişecek zamanla. Tamamen değişeceksin feministlikten erkeğe kul köle olan kadına döneceksin demiyorum ama sivri köşelerin törpülenecek.

Senin yaşlarındayken hatta çok daha sonrasında bile evliliğe çok uzak bir insandım. Sevgilim vardı, uzun süreli bir ilişkimiz vardı ama evlilik bana göre değildi. Sonra bişey oldu, şimşek çaktı beş ay içinde evlendik. Bütün arkadaşlarım, akrabalarım şaşırdı. Çünkü bana da bu kafayla seni kimse almaz diyorlardı. Beni kimse almadı zaten, biz hayatlarımızı birleştirdik.

Düşüncelerine katılıyorum, kadın erkek eşittir. Kalkıp kendi suyunu alamayan adamla işin olmasın zaten.

Merak derken? Sihirli küremizden bakıp sana söyleyemeyiz evde kalıp kalmayacağını? Ayrıca bu tabirden nefret ederim. 20 yasında Azılı bir feminist olarak senden daha farklı Konuları dert edinmeni beklerdim, sandığın kadar Azılı değilsin bana kalırsa. Velhasıl 20 yaş uzun ilişki yaşamış Tecrübe etmiş biri icin cok küçük, şimdiden sonra gelen teklifleri daha iyi degerlendirirsin

Agresifliğinizin nedeni nedir acaba? Ben sadece düşüncelerimin insanlar tarafından böyle algılanmasında haklılık payı olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. Zaten evlenip evlenmemeyi dert etmedeğimi belirttim. Dert ettiğim şey insanların bana verdiği tepkiler, çok mu sert düşüncelere sahibim bunu anlamaya çalışıyorum. Gayet de koyu bir feministimdir, bu yazdılarımın neresinden bunu çıkardınız bilmiyorum ama.

Toplumun düşüncesi ha deyince değişecek bişey değil. Bizim toplumumuzda kadinlar cok konuşmaz, temizlik, yemek yapmak, çocuk bakmak hep kadının görevidir. Hala çalışan kadınlara ters bakan insanlarin bile var olduğunu düşünürsek senin düşüncelerinin ters gelmesi gayet doğal.

Senin gibi hak ve esitlige oldukça önem veren erkeklerde var. Böyle düşünüyorsun diye "evde kalmazsin" :)

Bence neysen o ol. Birak baskasi ne düşünürse düşünsün hakkında.

Merhaba ablalarım, size bir şey danışmak istiyorum sorun bende mi acaba merak ediyorum.

Öncelikle düşünce yapım çoğu insanla büyük oranda uyuşmaz, azılı bir feministim :KK53: Erkek düşmanı olanından değil, kadın haklarını savunuyorum ve kadın erkek eşitliğini destekliyorum. Hayatımın amacı evlilik değil, öyle olanlara saygı duyarım fakat evlilik biraz da tercihtir bana göre. Evlenmeyi isterim tabi ki ama nasip olmazsa da dövünmem, neden evlenemiyorum ya evde kaldım tarzı düşüncelere kapılmam. Erken yaşta evliliği kendi adıma desteklemiyorum, ve sanki bir kadın yaşı geldiği an evlenmeliymiş gibi davrananlara ayar oluyorum. Kısaca insanlarla çelişen konularda kendimi özetledim burda.

Ne zaman konu açılsa ve ben diğer insanlara hakaret etmeden fikirlerimi anlatsam mutlaka üzerime geliniyor. Hep duyduğum cümle ''sen evde kalırsın'', bu cümlenin çirkinliğinden bahsetme gereği bile duymuyorum. Herkesin kendi yediği içtiğini dağıttığını toplayabilecek kapasitede olduğunu ve bunun tek bir cinsiyete yıkılamayacağını anlattığımda ise resmen bana kadınlığın ana maddelerini reddetmişim gibi davranıyorlar.

20 yaşındayım, sevgilim yok. Sevgilim olsun diye ölüp bitmiyorum fakat çevremdeki insanların çoğunluğunun ciddi şekilde ilerleyen ilişkileri var (3 tane arkadaşım evlendi toplamda), ben yukarda da bahsettiğim gibi bunlar için ölüp biten bir insan değilim, fakat bazen düşünüyorum acaba bu yukarda saydığım düşüncelerim insanlara itici geldiği mi için mi sevgilim yok, gerçekten de ''evde kalmış'' bir kız mı olacağım diye. Sırf merak ettiğim için açıyorum bu konuyu umrumda olduğundan veya şimdiden evlilik düşündüğüm için değil. Sizin fikirlerinizi demerak ettim.:KK51:

Bazen bu olaylar yüzünden kadın değilmişim gibi, bir eşi haketmiyormuşum gibi geliyor.

Tüm bu yazdıklarının altına imzamı atarım, aynen beni anlatmışsın. Sadece son cümlen dışında.

Manyak mısın? En kadın biziz, en mükemmellerini biz hakediyoruz. :KK70:

YAŞASIN FEMİNİZM, not feminazi. :KK70:

Aklıma bu karikatür geldi birde :KK70:
benim-bedenim.jpg

Agresifliğinizin nedeni nedir acaba? Ben sadece düşüncelerimin insanlar tarafından böyle algılanmasında haklılık payı olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. Zaten evlenip evlenmemeyi dert etmedeğimi belirttim. Dert ettiğim şey insanların bana verdiği tepkiler, çok mu sert düşüncelere sahibim bunu anlamaya çalışıyorum. Gayet de koyu bir feministimdir, bu yazdılarımın neresinden bunu çıkardınız bilmiyorum ama.
Agresifmi :KK57: benim agresif halim buysa ben baya baya tatlıymısım yahu, bak yeniden sevdim kendimi :KK45: bende sana dert edinecek bisey yok demeye çalışıyorum, yani 20 yaş icin bunu düşünmene gerek yok, o kadar gençsinki, 3-4 senelik ilişki yaşayıp yıpranacagına şimdiden sonra kafa yapına uygun birini daha iyi bulursun

Bizim toplumda kadin insan degil, kafasi, bilgi birikimi, meslegi olamaz. Meslegi varsa da bir seyler yapacagi icin degildir, evlendiginde kocasina katki yapmasi icin. Ya da maasli, memur kiz ol ki biri gelsin begensin alsin, kockarilarin da dedigi gibi artik herkes maasli kiz ariyor. Meslek edinmenin nihai amaci da koca. Kadin=ev temizle, yemek yap, cock dogur, cok konusma, her seye karisma, zira insan degilsin, erkekler insan sen de ona eslik eden bir varliksin iste

Sonucta kadin kocadan bagimsiz bir insan olarak gorulmuyor, kisilikli, koca degiskeninden bagimsiz kadin toplumu dehsete dusuruyor. O...u, namussuz , serbest kadin vs olarak dalgalaniyor oncelikle. Sonra da yarattigi tehlike yayilmasin diye genc kizlara ornek gosteriliyor bak o feminist, evde kaldi diye.

Sen bizim toplumdan ne bekliyordun zaten, Kanada'da, Isvec'te yasamiyrsun ki, toplumumuzun egitim seviyesi belli. Ortacag'dan azicik hallice kafalarin hukum surdugu yerdeyiz, kadin sokaga cikmazsa tecavuze ugramaz, bik bik konusan kadini susturdum suc mu, kadin mi kiz mi bilemem, hamileler sokaga cikmasin diyenler ulkeyi yonetiyor. Yobaz, cahil, kadin dusmani, gorunurde modern bir Ortadogu ulkesiyiz.

Toplumsal zihniyetimiz kadin erkek ilsikilerinde cidden hastalikli, biraz buyuyunce sen de goreceksin.

Agresifmi :KK57: benim agresif halim buysa ben baya baya tatlıymısım yahu, bak yeniden sevdim kendimi :KK45: bende sana dert edinecek bisey yok demeye çalışıyorum, yani 20 yaş icin bunu düşünmene gerek yok, o kadar gençsinki, 3-4 senelik ilişki yaşayıp yıpranacagına şimdiden sonra kafa yapına uygun birini daha iyi bulursun
Beni yanlış anlıyorsunuz ya da ben kendimi iyi ifade edemedim, benim dert ettiğim şey ilişki değil, bu kadar sevgili edinmenin hatta evlenmenin yaygın olduğu bir arkadaş ortamında beni insanlar bu yüzden itici buluyor ve yaklaşmıyorlar mı diye merak ettim fikrinizi öğrenmek istedim. Derdim savunduğum şeylere saygı duyulmaması, bu yüzden çirkin ithamlarda bulunulması.

Toplumun düşüncesi ha deyince değişecek bişey değil. Bizim toplumumuzda kadinlar cok konuşmaz, temizlik, yemek yapmak, çocuk bakmak hep kadının görevidir. Hala çalışan kadınlara ters bakan insanlarin bile var olduğunu düşünürsek senin düşüncelerinin ters gelmesi gayet doğal.

Senin gibi hak ve esitlige oldukça önem veren erkeklerde var. Böyle düşünüyorsun diye "evde kalmazsin" :)

Bence neysen o ol. Birak baskasi ne düşünürse düşünsün hakkında.

Zaten ne demişler birinin düşüncesini değiştirmek atomu parçalamaktan daha zordur. Evde kalmak diye bir şey kalmadı zaten artık, çok çirkin bir cümle bana göre. Ama herkes bir yandan üstüme geliyor, hatta sınıfımdaki hemcinslerim feminist olmamakla övünüyorlar bile. Benim değer verdiğim şeylere saygı duymayan bir erkekle beraber olmayı asla düşünmem. Yani bazen insanların tepkileri yüzünden doğru mu düşünüyorum yanlış mı düşünemiyorum anlayamıyorum o yüzden buraya yazdım.

Anlaşılan KK'nın bugünkü topa tutulan konusu benimki olacak

Bizim toplumda kadin insan degil, kafasi, bilgi birikimi, meslegi olamaz. Meslegi varsa da bir seyler yapacagi icin degildir, evlendiginde kocasina katki yapmasi icin. Ya da maasli, memur kiz ol ki biri gelsin begensin alsin, kockarilarin da dedigi gibi argik herkes maasli kiz ariyor. Kadin=ev temizle, yemek yap, cock dogur, cok konusma, her seye karisma

Sonucta kadin kocadan bagimsiz bir insan olarak gorulmuyor, kisilikli, koca degiskeninden bagimsiz kadin toplumu dehsete dusuruyor. O...u, namussuz , serbest kadin vs olarak dalgalaniyor oncelikle. Sonra da yarattigi tehlike yayilmasin diye genc kizlara ornek gosteriliyor bak o feminist, evde kaldi diye.

Sen bizim toplumdan ne bekliyordun zaten, Kanada'da, Isvec'te yasamiyrsun ki, toplumumuzun egitim seviyesi belli.
Ortacag'dan azicik hallice kafalarin hukum surdugu yerdeyiz, kadin sokaga cikmazsa tecavuze ugramaz, bik bik konusan kadini susturdum suc mu, kadin mi kiz mi bilemem, hamileler sokaga cikmasin diyenler ulkeyi yonetiyor. Yobaz, cahil, gorunurde modern bir Ortadogu ulkesiyiz.

o kadar haklısınız ki, ben işte bunları savunduğumda uzaylı muamelesi görüyorum. Sınıftaki erkek arkadaşlarımın çoğu evleneceğim kadın çalışmasın, kızlar da ben okuulu bitirdikten sonra çalışmam ki mantığında. Hepsi bir evde koca ne derse o olur kadının söz hakkı yoktur o sadece ev işleriyle ilgilenir, kocasının sözünden çıkmaz mantığında.

Toplum istedigini der o toplumdan kendini siyirabilmis kisilerde cok var evde kalacak biri varsa o ben olurdum heralde şayet babanem ,halam vs evde kalican,seni alan 2 gune kapiya koyar dayak yersin vs dunya kadar laf
Evliyim hicte kadinlik görevleri ustume yapismadi ,buyuzden dayak yemedim, 2 gunede kapiya koyulmadim .. bosver

Beni yanlış anlıyorsunuz ya da ben kendimi iyi ifade edemedim, benim dert ettiğim şey ilişki değil, bu kadar sevgili edinmenin hatta evlenmenin yaygın olduğu bir arkadaş ortamında beni insanlar bu yüzden itici buluyor ve yaklaşmıyorlar mı diye merak ettim fikrinizi öğrenmek istedim. Derdim savunduğum şeylere saygı duyulmaması, bu yüzden çirkin ithamlarda bulunulması.

Zaten ne demişler birinin düşüncesini değiştirmek atomu parçalamaktan daha zordur. Evde kalmak diye bir şey kalmadı zaten artık, çok çirkin bir cümle bana göre. Ama herkes bir yandan üstüme geliyor, hatta sınıfımdaki hemcinslerim feminist olmamakla övünüyorlar bile. Benim değer verdiğim şeylere saygı duymayan bir erkekle beraber olmayı asla düşünmem. Yani bazen insanların tepkileri yüzünden doğru mu düşünüyorum yanlış mı düşünemiyorum anlayamıyorum o yüzden buraya yazdım.

Anlaşılan KK'nın bugünkü topa tutulan konusu benimki olacak
O zaman sana ve fikirlerine saygı duymayanlarla arkadaşlıkta yapma bence. Senin fikirlerin itici falan değil, kadın haklarını savunmak, eşitliği adaleti savunmak neden itici olsun? Sen erkek düşmanı değilsen, eminim Seninde karşına bu fikirlerini destekleyen birileri çıkacaktır. Zaten seni bu Yüzden itici bulan, tü kaka yapan ve bu Yüzden yaklasmayanlar bırak yaklaşmasın, isabet olur

Tüm bu yazdıklarının altına imzamı atarım, aynen beni anlatmışsın. Sadece son cümlen dışında.

Manyak mısın? En kadın biziz, en mükemmellerini biz hakediyoruz. :KK70:

YAŞASIN FEMİNİZM, not feminazi. :KK70:

hani bir şeyin doğru olduğunu düşünürsün ama herkes tersini savununca ben mi yanlış yapıyorum diye bir saniyeliğine şüpheye düşersin ya öyle bişeydi işte o son cümle :KK53:

Evde kalirsin denmesi icin cok erken bir yastasin.
Koyu bir feminist olman evde kalmani gerektirmiyor.
Aldiris etme artik gunumuzde 20 yasinda evlenmek gercekten erken.
Toplumumuzda feminizm televizyonlarda,basinda dahi erkek dusmanligi olarak goruldugu icin yanlis anlasiliyorsundur.
Yani artik 30 yas dahi evde kalmak demek degil cunku artik onemli olan egitim,kariyerini tamamlayip hayata atilmak.Evlilik hayat kurtarmiyor malesef
Takilma derim okuyor musun bu arada ya da meslegin nedir?

X