Sen Evde Kalırsın ha

o kadar haklısınız ki, ben işte bunları savunduğumda uzaylı muamelesi görüyorum. Sınıftaki erkek arkadaşlarımın çoğu evleneceğim kadın çalışmasın, kızlar da ben okuulu bitirdikten sonra çalışmam ki mantığında. Hepsi bir evde koca ne derse o olur kadının söz hakkı yoktur o sadece ev işleriyle ilgilenir, kocasının sözünden çıkmaz mantığında.

Vallahi benim akrabalarim da ayni kafada, ama asla tartismiyorum cunku onlarin fikirleri asla degismeyecek ve argumanlarin cogu zirva :)

Sen zaten bahsettigin kafada bir adamla yapamazsin, ben de yapamam. Bana saygi duymayan biriyle mutlu olamam kardesim. Cherry =cocuk dogursun, evde baksin , onun gorevi o iste pehhhhhhhhh diyen biriyle ben nasil mutlu olayim? Boyle erkekleri sen begenmiceksin zaten, onlar da seni begenmicek, herkes kendi kafasina uygun olana yonelecek sonucta.

Bosver diyorum kisaca, agzi olan konusuyor sonucta. Hiiiiiiiiiic tartismam bile, cehaletin boyutlarini gorup ben sinir oluyorum cunku, ne gerek var kendime stres yaratmaya.

Toplum istedigini der o toplumdan kendini siyirabilmis kisilerde cok var evde kalacak biri varsa o ben olurdum heralde şayet babanem ,halam vs evde kalican,seni alan 2 gune kapiya koyar dayak yersin vs dunya kadar laf
Evliyim hicte kadinlik görevleri ustume yapismadi ,buyuzden dayak yemedim, 2 gunede kapiya koyulmadim .. bosver

Aynen bana da öyle diyorlar :KK70:annem sürekli bir de kız olacaksın falan der.

O zaman sana ve fikirlerine saygı duymayanlarla arkadaşlık yapma bence. Senin fikirlerin itici falan değil, kadın haklarını savunmak, eşitliği adaleti savunmak neden itici olsun? Sen erkek düşmanı değilsen, eminim Seninde karşına bu fikirlerini destekleyen birileri çıkacaktır. Zaten seni bu Yüzden itici bulan, tü kaka yapan ve bu Yüzden yaklasmayanlar bırak yaklaşmasın, isabet olur

Ben de böyle düşünüyorum, bu söylediklerime saygı duymayan kadını köle olarak gören bir insanla evlenmektense yanlız kalmayı tercih ederim. Ama bütün çevrem bana ters, o yüzden üstümde çok baskı oluşuyor ve bazen acaba yanlış mı yapıyorum hayata ters mi gidiyorum diye düşünüyorum. Sevgilim bu yüzden olmayacaksa hiç olmasın, sevgili dediğin bir etiket değildir, düşüncelerini hayatını paylaştığın, beraber eğlendiğin üzüldüğün seni yüzde yüz olamasa bile herkesten daha iyi anlayan insandır, senin üzerinde hakimiyet kuran söz sahibi olan biri değil. Ama ağzımı açtığım an bana sana bu düşüncelerimden dolayı kadın değilmişim gibi, hiçbir erkeğin beni kabul etmeyeceğini ima eden laflar söyleniyor ve bu bazen kalbimi kırıyor. Anlatmaya çalıştığım şey buydu.

Bir keresinde bir arkadaşımla (erkek) tartışıyorduk ve çocuk beni dinledikten sonra yanındaki kankalarına dönüp ne diyo bu mal yaa demişti.

Vallahi benim akrabalarim da ayni kafada, ama asla tartismiyorum cunku onlarin fikirleri asla degismeyecek ve argumanlarin cogu zirva :)

Sen zaten bahsettigin kafada bir adamla yapamazsin, ben de yapamam. Bana saygi duymayan biriyle mutlu olamam kardesim. Cherry =cocuk dogursun, evde baksin , onun gorevi o iste pehhhhhhhhh diyen biriyle ben nasil mutlu olayim? Boyle erkekleri sen begenmiceksin zaten, onlar da seni begenmicek, herkes kendi kafasina uygun olana yonelecek sonucta.

Bosver diyorum kisaca, agzi olan konusuyor sonucta. Hiiiiiiiiiic tartismam bile, cehaletin boyutlarini gorup ben sinir oluyorum cunku, ne gerek var kendime stres yaratmaya.

Ben de yoruldum artık, herkese fikrimi söylememeliyişim bunu öğrendim. Boşuna kendimi yormaya gerek yok, zaten bu konularda tartışmaya gireceksem artık beni anlayabilecek kapasitede insanlar seçmeye çalışacağım, ama işte çenemi tutamıyorum ki, nerde kendini kadınlardan üstün gören bir erkek var ben sanki hemen müdahil olup o yanlışı düzeltmeliymişim gibi hissediyorum :)

Ayneen öyle. Ama bazen hayret ediyorum bazıları bir yuvası olsun diye değil de sırf ya ben oraya gelemiyorum sevgilim izin vermiyo, sevgilim şunu istemiyo bunu istemiyo demek için sevgili buluyor. Yani resmen birinin onun sahibi olmasını istiyor.

Toplumu fazla umursamamak lazım hatta herkesin düşüncesi kendine demek ve onları ciddi anlamda umursamamak lazım. Düşünce anlamında konuşuyorum yani. (toplumu umursamamak derken toplum içinde ayıp ya da saygısızca karşılanacak şeyleri yapmaktan bahsetmiyorum, sadece düşünceleri kastediyorum) Onların sana bu kafayla evde kalırsın demesiyle evde kalacağına mı inanıyorsun? Bence hayır. Ama çok da keskin olmamak lazım, konu ne olursa olsun. Neticede 20 yaşındasın, 40 yaşına gelmiş birisi "evlilik bana göre değil" dese anlarım ama senin için karşı çıkmak için de erken bir yaş bence. Okulunu oku, işine gücüne bak. Kafana uyan biri mutlaka olur, olmazsa da olmasın yani dünyanın sonu değil. Kendini ezdirme, yeter. Gerisi boş yani. Senin bu yaşta kendini evliliğe uzak hissetmen dünyanın en normal şeyi bence.

Milletle tartışmaya da girme, çeneni yorma. Hayat senin fikir senin, onlara anlatsan ne olur anlatmasan ne olur?

Zaten ne demişler birinin düşüncesini değiştirmek atomu parçalamaktan daha zordur. Evde kalmak diye bir şey kalmadı zaten artık, çok çirkin bir cümle bana göre. Ama herkes bir yandan üstüme geliyor, hatta sınıfımdaki hemcinslerim feminist olmamakla övünüyorlar bile. Benim değer verdiğim şeylere saygı duymayan bir erkekle beraber olmayı asla düşünmem. Yani bazen insanların tepkileri yüzünden doğru mu düşünüyorum yanlış mı düşünemiyorum anlayamıyorum o yüzden buraya yazdım.

Anlaşılan KK'nın bugünkü topa tutulan konusu benimki olacak
Burasi da binbir çeşit karakterde kadindan oluşan bir platform. Disarida aldığın tepkileri burada da alabilirsin hazirlikli olmalisin bu yüzden.

Şöyle bişey var zaten sen ne düşünürsen düşün mutlaka düşüncenin zittini iddia eden bir sürü insan olacaktir. Duzeyli bir şekilde konuşup tartisabiliyorsan karsindaki ile düşüncelerini paylas, baktin olmuyor he de gec.

Evde kalirsin denmesi icin cok erken bir yastasin.
Koyu bir feminist olman evde kalmani gerektirmiyor.
Aldiris etme artik gunumuzde 20 yasinda evlenmek gercekten erken.
Toplumumuzda feminizm televizyonlarda,basinda dahi erkek dusmanligi olarak goruldugu icin yanlis anlasiliyorsundur.
Yani artik 30 yas dahi evde kalmak demek degil cunku artik onemli olan egitim,kariyerini tamamlayip hayata atilmak.Evlilik hayat kurtarmiyor malesef
Takilma derim okuyor musun bu arada ya da meslegin nedir?

Açıkçası bence evlilik için ideal yaş 25-30 arası, yani insanın karakteri yeni oturmaya başlıyor, gerçek anlamda bir yetişkin olmaya o zaman başlanıyor. En azından gözlemlerim bu yönde, o yüzden 30 yaşındaki bir insan için evde kalmış bunu da kimse almamış denmesnini o kadar saçma buluyorum ki, aynı mantıkla erken evlenenler de karı/koca meraklısı mı yani? (böyle düşünmüyorum tabiki de herkesin kendi kararı)

Okuyorum mimarlık öğrencisiyim 3.sınıfa geçtim, inşallah 2 yıl sonra bir mimar olacağım :)

haklısın ben de her zaman eşitlikten adaletten yanayım bunda ne gibi bi yanlışlık olabilir. inşallah karşına sana hak veren anlaşabildiğin biri de çıkar merak etme. yanlız ben bi konuya takıldım ki anlattıklarına bakılırsa nerdeyse bütün çevren sana ters. hadi aile çevresini anlarım da okuldakiler falan da aynı model. hep sana ters insanları mı arayıp buluyosun :p

Ben de böyle düşünüyorum, bu söylediklerime saygı duymayan kadını köle olarak gören bir insanla evlenmektense yanlız kalmayı tercih ederim. Ama bütün çevrem bana ters, o yüzden üstümde çok baskı oluşuyor ve bazen acaba yanlış mı yapıyorum hayata ters mi gidiyorum diye düşünüyorum. Sevgilim bu yüzden olmayacaksa hiç olmasın, sevgili dediğin bir etiket değildir, düşüncelerini hayatını paylaştığın, beraber eğlendiğin üzüldüğün seni yüzde yüz olamasa bile herkesten daha iyi anlayan insandır, senin üzerinde hakimiyet kuran söz sahibi olan biri değil. Ama ağzımı açtığım an bana sana bu düşüncelerimden dolayı kadın değilmişim gibi, hiçbir erkeğin beni kabul etmeyeceğini ima eden laflar söyleniyor ve bu bazen kalbimi kırıyor. Anlatmaya çalıştığım şey buydu.

Bir keresinde bir arkadaşımla (erkek) tartışıyorduk ve çocuk beni dinledikten sonra yanındaki kankalarına dönüp ne diyo bu mal yaa demişti.

Sen hayatında biri olsun veya olmasın kendini yetiştirmiş bir kadın olarak mutlu olursun da seninle bu şekilde konuşan arkadaşının evleneceği kadının vay haline

haklısın ben de her zaman eşitlikten adaletten yanayım bunda ne gibi bi yanlışlık olabilir. inşallah karşına sana hak veren anlaşabildiğin biri de çıkar merak etme. yanlız ben bi konuya takıldım ki anlattıklarına bakılırsa nerdeyse bütün çevren sana ters. hadi aile çevresini anlarım da okuldakiler falan da aynı model. hep sana ters insanları mı arayıp buluyosun :p

Cevabını çok aradığım bir konu :KK70: Bazen diyorum ya acaba dünyada tek ben mi böyle düşünüyorum :KK70:

Merhaba ablalarım, size bir şey danışmak istiyorum sorun bende mi acaba merak ediyorum.

Öncelikle düşünce yapım çoğu insanla büyük oranda uyuşmaz, azılı bir feministim :KK53: Erkek düşmanı olanından değil, kadın haklarını savunuyorum ve kadın erkek eşitliğini destekliyorum. Hayatımın amacı evlilik değil, öyle olanlara saygı duyarım fakat evlilik biraz da tercihtir bana göre. Evlenmeyi isterim tabi ki ama nasip olmazsa da dövünmem, neden evlenemiyorum ya evde kaldım tarzı düşüncelere kapılmam. Erken yaşta evliliği kendi adıma desteklemiyorum, ve sanki bir kadın yaşı geldiği an evlenmeliymiş gibi davrananlara ayar oluyorum. Kısaca insanlarla çelişen konularda kendimi özetledim burda.

Ne zaman konu açılsa ve ben diğer insanlara hakaret etmeden fikirlerimi anlatsam mutlaka üzerime geliniyor. Hep duyduğum cümle ''sen evde kalırsın'', bu cümlenin çirkinliğinden bahsetme gereği bile duymuyorum. Herkesin kendi yediği içtiğini dağıttığını toplayabilecek kapasitede olduğunu ve bunun tek bir cinsiyete yıkılamayacağını anlattığımda ise resmen bana kadınlığın ana maddelerini reddetmişim gibi davranıyorlar.

20 yaşındayım, sevgilim yok. Sevgilim olsun diye ölüp bitmiyorum fakat çevremdeki insanların çoğunluğunun ciddi şekilde ilerleyen ilişkileri var (3 tane arkadaşım evlendi toplamda), ben yukarda da bahsettiğim gibi bunlar için ölüp biten bir insan değilim, fakat bazen düşünüyorum acaba bu yukarda saydığım düşüncelerim insanlara itici geldiği mi için mi sevgilim yok, gerçekten de ''evde kalmış'' bir kız mı olacağım diye. Sırf merak ettiğim için açıyorum bu konuyu umrumda olduğundan veya şimdiden evlilik düşündüğüm için değil. Sizin fikirlerinizi demerak ettim.:KK51:

Bazen bu olaylar yüzünden kadın değilmişim gibi, bir eşi haketmiyormuşum gibi geliyor.
şimdiki deli divane olduğum kişiyle ilk buluşmamızda ben evlenmeyi düşünmüyorum kendim yaşıcam bir de köpeğim olacak
kimseye hizmet edemem evlilik çok korkunç vs demiştim
şimdi dört gözle evlensek diye bekliyorum o ayrı:))
ama soğumadı soğutmadı
o biraz kader kısmet inan
diyorlar uzaktan geliyor ama cidden aşk evlilik vs kader kısmet bence:)

şimdiki deli divane olduğum kişiyle ilk buluşmamızda ben evlenmeyi düşünmüyorum kendim yaşıcam bir de köpeğim olacak
kimseye hizmet edemem evlilik çok korkunç vs demiştim
şimdi dört gözle evlensek diye bekliyorum o ayrı:))
ama soğumadı soğutmadı
o biraz kader kısmet inan
diyorlar uzaktan geliyor ama cidden aşk evlilik vs kader kısmet bence:)

Demek ki o insan düşüncelerinize saygı duran biriymiş, inşallah çok mutlu olursunuz :)

Açıkçası bence evlilik için ideal yaş 25-30 arası, yani insanın karakteri yeni oturmaya başlıyor, gerçek anlamda bir yetişkin olmaya o zaman başlanıyor. En azından gözlemlerim bu yönde, o yüzden 30 yaşındaki bir insan için evde kalmış bunu da kimse almamış denmesnini o kadar saçma buluyorum ki, aynı mantıkla erken evlenenler de karı/koca meraklısı mı yani? (böyle düşünmüyorum tabiki de herkesin kendi kararı)

Okuyorum mimarlık öğrencisiyim 3.sınıfa geçtim, inşallah 2 yıl sonra bir mimar olacağım :)

Kesinlikle herkesin kendi karari tatlim fakat suan 20 yasinda evlenmek gercekten tuhaf geliyor bana :( Yani 2014 ile 2015 yili arasinda bile o kadar fark var ki nesil arasinda..Koca meraklisi tabiri dogru degil fakat evliligi daha on planda tutuyor ve yanlis bir tercih yapiyor esi okumusken maasiyla calisirken o evde oturuyor cunku 20 yasinda universite bitirmek diye bir sey yok :/

Harika bir meslek hadi bakalim mimar hanim :)

Bosversene tatlım ne isterlerse düşünsünler. Benimde kafa yapım arkadaslarıma falan ters. Grup halinde bisey konuşulursa illa benim savunduğum fikir sivridir, ben dogru olduguna inanırsam istersen 10 kişi aynı seyi savunsun, ben yinede fikrimden vazgeçmem. Sana öyle imada bulunanların senin gercek arkadasın değildir arana mesafe koymanı öneriririm. Böyle düşüncelere kapılmak içinse cok erken.

Merak etme gerçekten kadınlara saygılı , kadın erkek eşitliğini savunan bir sürü erkek var. Benim de eskiden çevremde eski çağdan kalmış zihniyette insanlar vardı , üniversiteye gelince normal erkekler olduğunu da anladım.

Bu arada meslektaşmışıZ ;)

Bosversene tatlım ne isterlerse düşünsünler. Benimde kafa yapım arkadaslarıma falan ters. Grup halinde bisey konuşulursa illa benim savunduğum fikir sivridir, ben dogru olduguna inanırsam istersen 10 kişi aynı seyi savunsun, ben yinede fikrimden vazgeçmem. Sana öyle imada bulunanların senin gercek arkadasın değildir arana mesafe koymanı öneriririm. Böyle düşüncelere kapılmak içinse cok erken.
Ya bir de sadece bu konu da değil, sürekli beraber olduğum 3 işi var ve bunlardan 2 tanesi sürekli ne desem zıt gidiyorlar bana, garezleri mi var anlamıyorum. Ama dediğiniz gibi yapacağım teşekkür ederim

Kesinlikle herkesin kendi karari tatlim fakat suan 20 yasinda evlenmek gercekten tuhaf geliyor bana :KK43: Yani 2014 ile 2015 yili arasinda bile o kadar fark var ki nesil arasinda..Koca meraklisi tabiri dogru degil fakat evliligi daha on planda tutuyor ve yanlis bir tercih yapiyor esi okumusken maasiyla calisirken o evde oturuyor cunku 20 yasinda universite bitirmek diye bir sey yok :/

Harika bir meslek hadi bakalim mimar hanim :)

Ben de daha hayatı yeni tanıyan bir insan için kaynana görümce meselerini çok ağır buluyorum :KK48:

Çok teşekkür ederim mimar hanım deyince hava girdim birden :oops:

Merak etme gerçekten kadınlara saygılı , kadın erkek eşitliğini savunan bir sürü erkek var. Benim de eskiden çevremde eski çağdan kalmış zihniyette insanlar vardı , üniversiteye gelince normal erkekler olduğunu da anladım.

Bu bahsettiğiniz erkekler türkiye sınırları içerisinde mi:KK48: Ben türk erkeklerinde şöyle bir şey gözlemledim tabi ki hepsi için geçerli değil bu, lafa gelince kadın haklarına saygılı ama harekete gelince bir şey yok. Özellikle sosyal medyada çok var bunlardan

Back
X