Siz yapmanız gerekeni biliyorsunuz, ama cesaretiniz yok. Yada tamamen "yeter" diyecek duruma gelmemişsiniz. O zaman gözünüz hiç bir şeyi görmezdi. Madem evliliğiniz kötü, defalarca terk edildiniz, boşanmayı düşündünüz. Bu sorunu çözmek için ne yaptınız. Kendiniz için ne yaptınız?
Eğitim durumunuz nedir?
Mesleğiniz, vasfınız nedir?
Bir komşum vardı, mutlu değildi, koca müsveddesinin yemediği halt kalmamıştı. Kadın ilkokul mezunuydu, iki çocuğu var, depresyondan yataktan çıkamıyordu. Para desen yok, boncuk işleyip faturalarını falan ödüyordu. Ama dışarıda çalışmasına izin verilmiyordu. Sürekli boşanmak istediğini söylüyordu ama hareket yok. İş nasıl bulurum, çocukları ne yaparım. Annemlerle nasıl yaşarım vs. vs.
Konuşa konuşa dışarıdan ortaokula yazdırttım. Kolayca halletti. Boşanma aşamasındayken liseyi okuyordu en son sanırım oda bitmiştir artık. Lise bitince bekleme açıköğretimden önlisansta olsa yazıl mutlaka demiştim. Boşandı aldı çocukları gitti annesine. Kısa sürede mobilya mağazasında satış personeli olarak iş buldu. Şimdi kıdemlendi mis gibi işi var çalışıyor. En son duyduğumda araba almıştı altına. 5 yıllık bir süreçten bahsediyorum size.
İnsan isteyince yapamayacağı şey yoktur. Sadece avukat, doktor, öğretmen olan bayanlar ekmeğini kazanmıyor. Herkesin eğitimine, beceresine göre iş var dışarıda. Yakınıp durdukça kimse size bir hayat hazırlayıp hadi başla demeyecek. Siz öreceksiniz tuğlaları. Dersen ki tek adımda en üst basamaktaki merdivene çıkayım diye. O iş yaş, daha çok beklersin. Sen adım atmaya başla zaten ister istemez hep bir üst basamağa çıkacaksın.
Kavga sebebi ne olursa olsun 15 gün erkek yada kadın evden gidemez. Gi,tsede dönemez, istemiyorsa boşanır. Üstelik param yok demişsiniz. Nasıl bir merhametsizlik bu. Sizi bu kadar yok sayan birini o evde beklemeye devam mı edeceksiniz? Kendinize bunu reva mı göreceksiniz? Böyle bir yaşamı kabul etmeyip, kendi hayatını kuran kadından ne eksiğin var? Nedir bu acizlik? Sen kalk ayağa, Allah'a sığın, başla hayatına. Sizdeki bu acizliği, herşeye evet diyen tavrınızı gördükçe eşiniz olacak adam kuma bile getirir. Herkes aldığı kadarını yaşar, sakın unutmayın. Kurtuluşunuz bir delirmenize bakar. Hakkınızda hayırlısı oslun.