SEN KADIN MISIN DİYENE CEVABINIZ NE OLURDU?

kadın şiddet yaşar aşağılanır ama yuvasını bozmamak için bahane arar.
ve bulur. istedikten sonra bulmak kolaydır çünkü. bunu buluncada rahatlar. çünkü o evliliği sürdürmmesi için gereken şeyi bulmuştur artık. içi rahattır. kendinide suçlamak ,evliliğinmi devam ettirmek için gereken nedeni verir çünkü.
kkda bunu hep yaşarız. konuların bir kısmı böyle başlar ve böylede biter. hakkınızda hayırlısı. sadece şunu söylüyorum size.
sizin o aşağılamaları ve şiddeti yaşamanızda zerre kadar suçunuz yok.

doğru artık şiddet yok zaten ama biriken herşey en ufak tartışmada gün yüzüne çıkıyor.Arkadaşça sohbetlerdi ama başkaa erkeklerle bile olsa muhabbit etmemeliydim ben burda hatalıyım.olanları anlatmak belli bi kısmı olabilir ama herşeyde anlatılmazdı ki...Ben evliliği beceremedim.Şimdi oğlum 8 veya 9 yaşına geldiğinde karşıma alıp konuşup ikna edebileceğim zaman ortaklıkta bitecek biliyorum.

doğru artık şiddet yok zaten ama biriken herşey en ufak tartışmada gün yüzüne çıkıyor.Arkadaşça sohbetlerdi ama başkaa erkeklerle bile olsa muhabbit etmemeliydim ben burda hatalıyım.olanları anlatmak belli bi kısmı olabilir ama herşeyde anlatılmazdı ki...Ben evliliği beceremedim.Şimdi oğlum 8 veya 9 yaşına geldiğinde karşıma alıp konuşup ikna edebileceğim zaman ortaklıkta bitecek biliyorum.

senin gibi düşünmeye çalışıyorum.
arkadaşca erkeklerlerle konuşmak dğru değil diyorsun. tamam haklısın bu konuda diyelim..
varsayalım sen büyük bir hata yaptın.. varsayalım sen büyük bir ayıp yaptın..

senin yaptığın bişi sürekli güne getirmesimi lazım... yaptığın bir yanlış var diyelim.. eşin o senin sarıp sarmalaması hata yaptın pişmansın toparlanacağız demesi lazım. her kavgada sana oruspu deneme hakkı yok. sna şiddet uygulamay hakkı yok..

Sen durup dururken konusmamissindir.bu adam seni hirpaladigi ve kendini değersiz hissettigin icin boyle seylere sarmissindir...kendini suclama...

herşeye tamam herşeye oke.. sana sen kadınmısın demesinede ok..
ama şiddete kesinlikle karşıyım.. hemcinslerime yapılması bile beni geriyor..
konuşmanın birşeyleri anlatmanın dili şiddet olmamalı..
güzel ALLAHım o gücü erkeğe karısına şiddet uygulasın diye değil korusun kolasın diye verdi..
ve hiçbir gücü olmayan birine savunmasız birine şiddet uygulanamaz..
bundan sonra senin için diyeceğim bu mübarek cuma günüde, rabbim ailenize huzue getirsin.. ve inşALLAH o minik yavrucak sizin sorumsuzluğunuz yüzünden hayatı kararmaz

Katılıyorum size.İşte benim istedeğim tek şey oğlumun bu durumdan en az hasarla çıkması.Herşeyi yapabilirim onun için.Şimdi buna hazır değil.Yani aslında ev içinde kavga gürültü kalmadı gibi bi şey.Sadece eskiler açıldığında gerginlik tırmanıyor.Böyle küçük laflar artık arada olan.yine de takıyor insan.

Sen durup dururken konusmamissindir.bu adam seni hirpaladigi ve kendini değersiz hissettigin icin boyle seylere sarmissindir...kendini suclama...

doğru kendimi çok değersiz ve işe yaramaz hissediyordum ama bu benim çirkefleşmemi gerektirmezdi.Asaletimi koruyamadım.Eğitimli bi kadınım ben ama eşime küfürler ettim.Kaba kelimelr kullandım.Susabilseydim en azından kendi benliğimi koruyabliridim.Boşanabilirdim o zaman işte o zaman şahane olurdu.

Katılıyorum size.İşte benim istedeğim tek şey oğlumun bu durumdan en az hasarla çıkması.Herşeyi yapabilirim onun için.Şimdi buna hazır değil.Yani aslında ev içinde kavga gürültü kalmadı gibi bi şey.Sadece eskiler açıldığında gerginlik tırmanıyor.Böyle küçük laflar artık arada olan.yine de takıyor insan.
Iyi tamam kocan cok iyi .artik seni dovmuyor.buraya konu acma artik.sinirlerimizi bozuyorsun...biz sana bosan derken senin cocugunu ve senin can guvenligini dusunduk.tamam sorun yoksa git yasa ..kadin misin sende diyen adamla birlikte olmaya devam et...

doğru kendimi çok değersiz ve işe yaramaz hissediyordum ama bu benim çirkefleşmemi gerektirmezdi.Asaletimi koruyamadım.Eğitimli bi kadınım ben ama eşime küfürler ettim.Kaba kelimelr kullandım.Susabilseydim en azından kendi benliğimi koruyabliridim.Boşanabilirdim o zaman işte o zaman şahane olurdu.
Boşanmak cesaret işidir.Herkes maddiyat ile alakalı olduğunu düşünür yanlış.Siz de devlet memurusunuz ama doğru dürüst işi olmayan kadınlar bile bir çırpıda boşanabiliyorlar.Ailede böyle bir kültür yoksa cesaret de kırılıyor.Mahalle baskısı durumu.

aslında onun için şuan hiç bişi yapmıyosunuz..
bana katıldığınızıda düşünmüyorum.
hakkınızda hayırlısı başkada diyecek söz bulamıyorum

peki kaba kuvvet bitti ok. ama psikolojik şiddet devam ediyormu. ediyor. bunun kabakuvvetten farkı yok bence. alın daha 2 ay önce açtığınız konu.
kendiniz yazmışsınız.düzelirmi dedim olmuyor diye
bu adammı değişmiş.. hayır .sadece siz kendinizi kandırıyorsunuz.

Aslına bakarsanız çok problemli bi evliliğim vardı.ben düzeldiğini sanıyordum ama;
Şöyle anlatayım kaynanam geldi gezdirecekmişiz.Neyse bi ihtiyacımız için ayrılan parayı sevgli eşim kaynanamı gezmeye harcadı şimdi elde avuçta yok.markete gitsem ondan başka para yok diye bana söyleniyor.Neyse gezdirdi tozdurdu.Ancak gezmeler anneyle planlandı bana sorulmadı dışarda gezerken kol anne omzunda oğlumla ben arkada geliyoz mu gelmiyoz mu umrunda değil.Arabada vites değişirken kazara bi şeyi ellesem azarlamalar anası yapsa anacığım yapma olur mu diye müthiş bi kibarlık abidesi.anasına eliyle yemek yedirmeler herşeyi ona göre ayarlamalar falan.beni milletin ve anasının yanında sürekli azarlamalar.Sanki ben torun bakan babaanne annesi ise karısı gibi.ben arabada öne binsem gene mi öne bindin diye çıkışıyor annesi binse buyur xxx sultan.Kızlar valla sinirden ellerim tir tir titriyor.Ne yapsam bilemiyorum 7 yıla girdik ama onca eziyetine rağmen düzelir mi dedim olmuyor.

Lütfen yarumlarınızı bekliyorum abartıyor muyum gerçekten.sakinliğimi koruyamıyorum.

peki kaba kuvvet bitti ok. ama psikolojik şiddet devam ediyormu. ediyor. bunun kabakuvvetten farkı yok bence. alın daha 2 ay önce açtığınız konu.

Aslına bakarsanız çok problemli bi evliliğim vardı.ben düzeldiğini sanıyordum ama;
Şöyle anlatayım kaynanam geldi gezdirecekmişiz.Neyse bi ihtiyacımız için ayrılan parayı sevgli eşim kaynanamı gezmeye harcadı şimdi elde avuçta yok.markete gitsem ondan başka para yok diye bana söyleniyor.Neyse gezdirdi tozdurdu.Ancak gezmeler anneyle planlandı bana sorulmadı dışarda gezerken kol anne omzunda oğlumla ben arkada geliyoz mu gelmiyoz mu umrunda değil.Arabada vites değişirken kazara bi şeyi ellesem azarlamalar anası yapsa anacığım yapma olur mu diye müthiş bi kibarlık abidesi.anasına eliyle yemek yedirmeler herşeyi ona göre ayarlamalar falan.beni milletin ve anasının yanında sürekli azarlamalar.Sanki ben torun bakan babaanne annesi ise karısı gibi.ben arabada öne binsem gene mi öne bindin diye çıkışıyor annesi binse buyur xxx sultan.Kızlar valla sinirden ellerim tir tir titriyor.Ne yapsam bilemiyorum 7 yıla girdik ama onca eziyetine rağmen düzelir mi dedim olmuyor.

Lütfen yarumlarınızı bekliyorum abartıyor muyum gerçekten.sakinliğimi koruyamıyorum.

O okypete ben artık vazgeçtim.. kendisi kabullenmiş durumu..
şimdi savunma moduna girmiş.. kocasıyla arasını biz bozuk sanki :(

Hem kocasından sürekli söylenip, onunla zerre anlaşamayıp kavga edip üstüne ona 2 çocuk yapıp ama sürekli her yaptığına sızlanıp ama hem genç olup hem maddi olarak ayakta durabilen kadınların neden boşanmadığını anlayabilmem mümkün değil.
Ama bekara karı boşamak kolaydı değil mi? :KK69:

Cok uzuldum ben ya konusahibine. :(

Çözüm belli:
Adam bağırdığında sus, peki aşkım de.
Adam seni beğenmiyorsa kilo ver.
Sen nasıl kadınsın derse, evet ben kadın değilim sana layık olamadım de.
Başka kadınlara bakarsa güzele bakmak sevap de geç.
Hatta ve hatta başka kadınlarla görüşürse her erkek çapkın olur de.
Hatta adamın yaptıklarını görmemek için 3. çocuğu yap ki adamla karşı karşıya gelip davranışlarından rahatsız olacağın zaman bile kalmasın sana.
Kesin çözüm. :KK52:

konu sahibi madem ayrilmayacaksin artik kendine ceki duzen verirsin, kilolari ver, esinin annesiyle iyi gecin, esine karsi da hanim hanimcik ol, o hik dese sen mik deme sakin, ya o diyardan git ya o DEVEyi gut. madem oglun icin fedakarlik sebebiyle evdesin, bu fedakarliklari da yaparsin. ha arada esin kariya kiza bakarsa sakin sesini cikarma ki kalbini kirmasin.

Foto olarak konulmasından mıdır, nedir? En çok bu yorum dikkatimi çekti.
Gözümde şöyle bir resim canlandı.
Recep İvedik kılıklı bir herif internette takılıyor. Hatun gelmiş bunları neden indirdim diye hesap soruyor.
Bizim İvedik de, sen de kadın mısın? Diye cevap veriyor.
Hatun zuzu da böyle bir cevap veriyor.
HÖNK ZONK BIÇIİVVVV BİÇİV :KK47:

A seçeneği,
Recep in devreleri yanar. Katatoniğe bağlar.
B seçeneği, ki çok küçük bir ihtimal,
Büyük bir Aydınlanma yaşar. Evet çok büyük öküzlük etmişim der.

C seçeneği, karı bana posta koydu diye ağzının orta yerine çarpar....
Zuzu da buraya bir topik daha açar.
KK yı dinledim başıma neler diye. :KK53:
Aydınlanması dileklerimle....

Back
X