• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SEN NASIL DOKTORSUN!!!

Olay sali gecesi oldu v ben dun hic vakit kaybetmeden kndi doktoruma gittim. Bebegimin saglikli oldugunu ogrendigim an durumdan doktoruma bahsettim. Sagolsun onunda yardimi ile ilgili yerlere kolaylikla ulastim. Hastahane yönetimi savcilik saglik bakanligi ugrasip durdum. Fakat bugun doktorun aciga alindigini ogrenmek bir nebze de olsa icimi rahatlatti. Smdi davanin sonucunu beklioruz....
1 günde nasıl açığa alıyor bir insan benim bildiğim bir günde herhangi bir meslek grubunu açığa almak çok zordur bu işin soruşturması bilmem neyi bir sürü prosedürü var.:KK57:

Ondan defalarca sordum kalp atisini siz duymadinizmi ?
o anmi kürtaj yapmak istedi
ultrasyon yapildimi
o anmi para talep etti
rapor yazdimi diye
mahkeme kararina kadar aciga alinmasi sasirtici
yalanmi dogrumu bilemem ama arkadaslar cok sasirdilar
bir aciklama getirseniz ?

Ondan defalarca sordum kalp atisini siz duymadinizmi ?
o anmi kürtaj yapmak istedi
ultrasyon yapildimi
o anmi para talep etti
rapor yazdimi diye
mahkeme kararina kadar aciga alinmasi sasirtici
yalanmi dogrumu bilemem ama arkadaslar cok sasirdilar
bir aciklama getirseniz ?
o an kürtaja karar veremez anne ikna olsa bile yine soruşturma açılır. nerden bakarsak bakalım elle tutulur bir kısmı yok ki konunun

açıkçası ben de bir iki yere takıldım ama çok emin yazdığı için bir şey diyemedim.. kalp atışı duyulmayan bebek ölü bebek demektir, ölü bebek anneyi zehirler.. o kadın sizi muayene edip o tanıyı koyduktan sonra kendinizi kesseniz çıkartmaz sizi o hastaneden.. benim oğlum ateşlendi, yakındaki bir özele gittik, ben eve götürmek istiyorum deyince çarşaf gibi kağıt imzalattılar.. çünkü sizin başınıza birşey gelse, o kadın meslekten men edilir ve hiçbir doktor o riski almaz..

ne bileyim fake mi değil mi ama çok soru işareti var konuda..

Kimse inanmak yada yorum yapmak zorunda degil. Madem ki akliniza bu kadr soru isareti takiliyorsa yorum yapmayin lutfen. Biz iki gundur deli gibi kosturup duruyoruz. Yalana borcum yok kii olsa bile bu tarz bi konuyu acmam. Bu son aciklamamdi hepiniz hoscakalin....

Şu mesaja kadar şüphelerim vardı ama şu mesajdan sonra konunun fake olduğundan emin oldum
Bir doktoru açığa almak sandığınız gibi bir günde yapılabilecek birşey değil
Kaldı ki çalıştığım koskoca kadın doğum hastanesinde hiçbir kadın tek doktora
Hele ki ilk defa gittikleri doktora güvenerek bebek yaşamıyor kürtaj yaptırayım demiyor
Illa herkes ikinci görüş istiyor
Yani bir doktorum alacağı üç beş kuruş para için bu büyük riske girmesi imkansız
Bizzat bu camianın içindeyim
Hele bir günde doktor görevinden uzaklaştırılacak falan
Oo hikaye

Benim de kafam karıştı şimdi. Aslında bizim memlekette işlerin bu kadar çabuk halledilmesi imkansızdır dediğiniz gibi... Sağlık sektöründen birisi bu konuyu aydınlatırsa iyi olur...

Ben konu açıldığından beri takip ediyorum ama doktor olduğum için taraflı olduğum düşünülür diye yorum yapmadım...konu sahibi arkadaşım sana yalan söylüyorsun diyemem çünkü böyle bir konuda yalan söylemek ve doğmamış bir bebeği kullanmak akıllara zarar...ben bir doktor olarak böyle bir durumda izlenecek prosedürü anlatayım..ben kadın doğumcu değilim ancak acile gelen ve sizin ki gibi özellikli durumu olan bir hastaya yaklaşım şöyle olur..doktor bebeğin kalp atışını göremezse ki 18 haftalık gebe olduğunuzu yazmışsınız bu durumda doopler isteyerek plasental kan akımına ve bebeğin kalp atımına daha dikkatli ve ayrıntılı bakar veya NST ye bağlar..26 haftadan önce NST pek kullanılmaz ama böyle bir durumda doktor bebeğin canlılığını kanıtlamak için tüm testleri yapar...tek başına hiçbir kadın doğumcu üstelikte nöbette tek başına bebeğin alınmasına karar vermez...karar veremez demiyorum bakın vermez çünkü günümüz şartlarında hiçbir doktor sizin dediğiniz gibi kürtaj parası almak için milyarlarca liralık tazminatı göze almaz...bu durumda genelde hastayı gözlem altına alır ve sabah hastanenin stafı yani kalıcı uzmanına danışır...birlikte bebeğin kalp atımı olmadığına kanaat getiririlerse bunu dökümante etmeden doğuma alamaz ki günümüz cihazları bunu çok kolay ispatlar yani elinde bebeğin öldüğüne dair döküman olmadan ve bunu rapor etmeden bebeği alamaz...18 haftalık gebelikte kürtajla değil suni doğumla sonlandırılır...velev ki diyelim siz hiçbirini kabul etmediniz hastaneden ayrılırken durumuzu bildirir ve riskleri kabul ettiğinize dair bir tutanak hazırlanır ve kendi isteğinizle hastaneden ayrıldığınıza dair form imzalatılır..bu form en son olarak hastanenin gece nöbetçi başhekimine imzalatılır...eğer ki siz doktorun tespitiyle karnınızda kalbi durmuş bebeğinizle hastaneden ayrılırsanızda izinsiz onaysız terk ettiğinize dair izinsiz terk tutanağı tutulur,..sizde eğer davacı olmak istiyorsanız bu belgeleri talep edin....

Devlet memurunu açığa almak bu kadar kolay mı?
Sahte raporlu bir hastaya 1 kez ilaç verdi diye gözaltına alındı eczacı arkadaşım, o raporu imzalayan doktorun ifadesi bile 1 yıl sonra alındı.
Değilki bir şikayet telefonuyla açığa alacaklar doktoru.
Hakikaten enteresanmış.

Kimse inanmak yada yorum yapmak zorunda degil. Madem ki akliniza bu kadr soru isareti takiliyorsa yorum yapmayin lutfen. Biz iki gundur deli gibi kosturup duruyoruz. Yalana borcum yok kii olsa bile bu tarz bi konuyu acmam. Bu son aciklamamdi hepiniz hoscakalin....

bu son açıklamamdı deyip neden hemen kaçıyorsunuz ki adamakıllı bir açıklama yapmadan? böyle olunca konunun sahte olma ihtimali daha da artıyor...

açıkçası ben de bir iki yere takıldım ama çok emin yazdığı için bir şey diyemedim.. kalp atışı duyulmayan bebek ölü bebek demektir, ölü bebek anneyi zehirler.. o kadın sizi muayene edip o tanıyı koyduktan sonra kendinizi kesseniz çıkartmaz sizi o hastaneden.. benim oğlum ateşlendi, yakındaki bir özele gittik, ben eve götürmek istiyorum deyince çarşaf gibi kağıt imzalattılar.. çünkü sizin başınıza birşey gelse, o kadın meslekten men edilir ve hiçbir doktor o riski almaz..

ne bileyim fake mi değil mi ama çok soru işareti var konuda..
Ya bende bi bebek kaybettim, rutin kontrolüme gitmistim ve bebegin bikac gündür kalbi durmus, doktorum hemen hastaneye sevk etti, ikinci bi doktorun kontrol edip onaylamasi lazim dedi, hastaneye gittim felaket haldeydim cok kötü üzüldügümü görünce doktor, aslinda kesin ama size Profesörü cagirayim bide o baksin dedi, oda bakti ve maalesef onayladi, isterseniz kalabilirsiniz sabah kürtaja alicaz dediler ben kalmak istemedim yanliz o geceyi geciremezdim ve eve gittim, onlar bütün islemleri hazirladilar ve ben sabah hastaneye gidip ameliyata girdim...yani demek istedigim hemen zehirlenme olmuyor benim kendi sagligim adina bu sansim oldu, ama iste nöbetci bi doktor nasil bu kaniya varip ve hemen kürtaja alabiliyor eger konusahibi tamam deseydi, benimde kafami bu karistirdi... Ben almanyada yasiyorum ama türkiyede hemen böyle bisey olacagini sanmam...o_O

Son düzenleme:
Back
X