SENDROMLU BEBEK

lulye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
85
5
MERHABA 11+3 GÜNLÜK GEBEYİM 11+2 İKEN ULTROSONA GİRDİM BEBEĞİNİ KFASININ ARKASININ OLUSMADIGINI. BİRKAC YERİNDE SENDROM OLDUGUNU SOLEDI DOKTORUM. KALP ATISLARI VAR AMA.ANK GITMEM GEREKTIGINI SOLEDI BU DURUM SONUCU NE OLUR ACABA. BEBEĞİM ALINIR MI? DÜZELME IHTIMALI VARMI ? BİLGİSİ OLAN VARMI

inş. çok istiyorum düzelmesini ama doktorlar olumsuz bakıyorlar. alınıp tahlıle gıdeceğini soluyorlar. cok canım sıkılıyor.

inş. çok istiyorum düzelmesini ama doktorlar olumsuz bakıyorlar. alınıp tahlıle gıdeceğini soluyorlar. cok canım sıkılıyor.
Daha dün duydum bebegine 12.haftada %100 down sendromlu demsler ensesi çok kalın çıkmış falan. Doğuma kadar aklında soru işareti tabi. Sezeryandan uyannca ilk sorduğu bu olmuş yanindakilere. Maşallah sağlıklı tatlı evlatları var. .bizede 3lu testte söylediler bişeyler ayrıntılı ultrasona girdim. Kafaya takmamak elde değil ama içini ferah tut aldirmaya kiyabilirmisin bilmiyorum ama değilse takma rahat ol hareketlerini hissettiginde herseyi unutacaksin. Sağlıcakla kucaginiza alın inşallah

tabi alınması gerekıyorsa aldırırım ama nasıl aldırırım bılmıyorum. kalbı atarken. tıpca kosuyor doktorlar 3-4 sendrom. gobek fıtıgı beynı arkası gelısmemıs dedi. diğerleri nedir bilmiyorum. bundan önce de 2 düşüğüm var bu bebeğim hayatta diye sevinmiştim. böle olacagını düşünmemiştim

Allh hakkinizda hayirli olani gonlunuzu razi etsin bu testrlerin dogruluguda tartisilir bir arkasima hamileligin sonuna kadar cocuk ozurlu dendi o israrla dogurcm dedi cok sukur cocuk sapasaglamdi 4 ysinda ama ne sorunu oldugunu suan hatrlamiyom yinede insanin kafasi bulaniyo kotu cikinca allh yardimcnz olsn

Hep birilerinin bir arkadaşları görümceleri vardır, doktor "bu engelli" ya da "bu çok yaşamaz" demiştir ama çocuk sağlıklıdır ya... Ben bu hikayelere inanmıyorum. Ya da şöyle diyelim, düşünüldüğü kadar fazla olduğuna inanmıyorum. Bizler burda "içime doğdu" testinin sonuçlarına göre konuşuyoruz, doktorlar "bilimsel araştırmalar"ın sonucuna göre. Doktorların bu kadar bir şeyi bilmediğine beceremeyeceğine inanıyorsak gidelim köy yerinde yapalım doğumu da...

Belki birkaç ayrı doktor, belki daha ileri teknolojinin olduğu hastaneleri tercih etmekte fayda olabilir. Ama kara düzen "aman doktor ne bilir ki" diyerek tedbirsizce davranmamalı insan.

2 yıl kadar özel eğitim kurumunda çalıştım. Down sendromlu çocuklar çok fazlaydı. Diğer engelli bireylere kıyasla daha duygusallar, çok sevimliler. Engelli bireyin ailesi olmak çok büyük fedakarlıklar gerektiriyor, çok yıpranıyor insan... Umarım bebeğin sağlıklıdır lulye. Down sendromu varsa bebekte, umarım sizin için en doğru kararı verebilirsin. İyi dileklerim seninle.

Testlerin ben hicburini yaptirmadim,cunki hem guvenmiyordum hemde bisey varsa bile bilmeden onu her haliyle kucagima almak istiyordum.ultrasona girdim orda hersey normal gidiyordu,bu konular cok hassas bisey demeye gelmiyor ama ben verende allah alanda derdim.bi arkadasimin bebegi ozurluymus,vucudunda problem varmis fazla acmak istemiyorum neyse,ama bebek yasiyordu,sonunda hap icirmisler demesi cok kotu ama bebegin yasamini sonlandirmak icinmis ve oyle oldu Ölü dogum yapti ve gercekten bebek dedikleri gibi dogmus.zaten testlerde yanilgi cok olsada ultrasonda bazi seyler cok net tabi.ince bir cizgidesiniz allah yardimciniz olsun.duzelme ihtimali varmi demissiniz eger dogru ise malesef duzelme olmaz,ama insallah yanilma vardir.insallah yanlislik vardir.

Allh kimsenin basina vermesin bu tarz seylerle sinamasin tum tahlilleri kontrolleri temiz ciktipta dogum zamani kordon dolanmasi bebeginin oksijensz kalmasi v.s durum yasayipta ozurlu bebek doguranda var rabbimin bilecegi is tabiki tipta gunumuzde ileri boyutta doktorlarin bu isi beceremedigini soyleyen yok allhda degiller oyle degil mi...ben allhin takdirine inaniyorum allh sifa verir insaa duzelme ihtimali vardir hakkinizda hayirlisi olsun arkadasim...

iyi dileklerin teşekkür ederim. yarın muayenem 12 de bakalım ne denılecek. hayırlısı hepimizin için

bebeğimi sancı vererek olu doğurdum. yani düşürdüm. otopsiye gitti.
Lulye, canım,
Yaşadığın duyguyu ancak tahmin edebilirim... Senin adına çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun.
Düşen bebeklerin çoğunun engelli olduğuna dair birşeyler okumuştum. Vücut, bebeğin doğada tutunamayacağını bildiği için bırakıyor... Doğsaydı belki çok acılar çekecekti...
Güzelce dinlen, sakın kendine yüklenme. Kendini suçlayarak bir yere varamazsın. Tutun eşine, onun da kaybıdır çünkü bu. Birbirinize sığının...

X