Hep birilerinin bir arkadaşları görümceleri vardır, doktor "bu engelli" ya da "bu çok yaşamaz" demiştir ama çocuk sağlıklıdır ya... Ben bu hikayelere inanmıyorum. Ya da şöyle diyelim, düşünüldüğü kadar fazla olduğuna inanmıyorum. Bizler burda "içime doğdu" testinin sonuçlarına göre konuşuyoruz, doktorlar "bilimsel araştırmalar"ın sonucuna göre. Doktorların bu kadar bir şeyi bilmediğine beceremeyeceğine inanıyorsak gidelim köy yerinde yapalım doğumu da...
Belki birkaç ayrı doktor, belki daha ileri teknolojinin olduğu hastaneleri tercih etmekte fayda olabilir. Ama kara düzen "aman doktor ne bilir ki" diyerek tedbirsizce davranmamalı insan.
2 yıl kadar özel eğitim kurumunda çalıştım. Down sendromlu çocuklar çok fazlaydı. Diğer engelli bireylere kıyasla daha duygusallar, çok sevimliler. Engelli bireyin ailesi olmak çok büyük fedakarlıklar gerektiriyor, çok yıpranıyor insan... Umarım bebeğin sağlıklıdır lulye. Down sendromu varsa bebekte, umarım sizin için en doğru kararı verebilirsin. İyi dileklerim seninle.