Senedimi nasıl alacağım?

angryangel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2011
1.316
10
106
40
İstanbul
Arkadaşlar 15 gün önce çalıştığım yerden ayrılmak zorunda kaldım. çünkü bana ağır derecede mobbing yapılıyordu. müdür de son olaylardan sonra beni işyerinde tutmak istemedi ve çıkardı. ancak ile girerken sözleşmeyle birlikte bana boş bir senet imzalattı eğer yarı yolda kendim çıkıp gidersem eğer işleme koymak için. şimdi de senedimi vermiyor bir tülü daha doğrusu vereceğim deyip beni oyalıyor. boş senede yüksek bir meblağ yazıp da beni dava ederse diye çok korkuyorum. bu olaydan nasıl kurtulabilirim? avukat arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Sigortalı değilmiydin yani seni işten çıkaran patronun değil mi? bide istifa falan etmedin değil mi?

sigortalıydım beni patron işten çıkardı ama maaşımı vermek için istifa dilekçesi imzalattılar

Moralini bozmak istemem ama çok yanlış yapmışsın. Nasıl kandırmışlar seni böyle. Boş senede imza atmak maaş için istifa dilekçesi imzalamak bunlar hep onlar için avantaj. Bence güvendiğin birileriyle git ve senedini al yalnız olmadığını göster. Boş bir senede atılan imza için yapılacak bişey yok... Bu işin peşini bırakma senedini bir an önce al o senede istediği meblayı yazıp senin lehine kullanabilir.

napıcam ben şimdi? bana zorla senet imzalattılar diye dava açsam sonuç alabilir miyim acaba?

boş kağıda ve açığa atılan imza kağıdın doldurulması veya senedin rakam ve boşlukların doldurulması ile ilgili tüm olumsuzlukları göze almanın verdiği bir durumdur. Bu sebeple ileride oluşacak gelişmeleri peşinen kabul anlamına gelir. Aradaki sözleşmeye aykırı olarak doldurulduğunun ispatı gerekir. Sözleşmenin veya senedin illa yazılı olması gerekmediğini söylememe gerek yok sanırım. Ayrıca bu davada deliller serbestçe değerlendirildiğinden ve genel prosedür uygulandığından tanık delilini kullanabilirsiniz.

umareım bilgiler yardımcı olur

Son düzenleme:
yalnız benim imza attığım normal pulları olan bir senet koçanı değildi A4 kağıda çizilmiş senet benzeri birşeydi gene de sonuç alırlar mı?

yalnız benim imza attığım normal pulları olan bir senet koçanı değildi A4 kağıda çizilmiş senet benzeri birşeydi gene de sonuç alırlar mı?

Eğer sizin korktuğunuz gibi bir düşünceleri varsa bir senet koçanı veya a4 kağıdına atılmış bir imza her iki koşuldada hakkınızı aynı şekilde savunabilirsiniz. Ama bu konuyu mahkemeye götürmeden önce iyi niyetinizi kullanarak birde eşinizle beraber gitmekte sağlıklı sonuçlar aldırabilir.. İnşallah sonuç istediğiniz gibi olur bir daha asla böyle hatalara düşmeyin bunlar çok ciddi konular..

notere gidin. senedinizin tarafınıza teslimini isteyin. bu senet teminat niteliğinde alınmış ama sanırım teminat senedidir diye not düşülmemiş . yanlış yapmışsınız ama telaş etmeyin noter kanalıyla senedi isteyin aksi takdirde yasal yollara başvuracağınızı belirtin

Arkadaşlar 15 gün önce çalıştığım yerden ayrılmak zorunda kaldım. çünkü bana ağır derecede mobbing yapılıyordu. müdür de son olaylardan sonra beni işyerinde tutmak istemedi ve çıkardı. ancak ile girerken sözleşmeyle birlikte bana boş bir senet imzalattı eğer yarı yolda kendim çıkıp gidersem eğer işleme koymak için. şimdi de senedimi vermiyor bir tülü daha doğrusu vereceğim deyip beni oyalıyor. boş senede yüksek bir meblağ yazıp da beni dava ederse diye çok korkuyorum. bu olaydan nasıl kurtulabilirim? avukat arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

senedi geri alamazsanız öncelikle noterden bir ihtarname göndererek boş senedin iadesini aksi takdirde dava açacağınızı ihtar edin
Av.Merve Gürcan

Back
X