Senin başında bir erkek yok ki

Belgisizamir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2017
618
2.231
113
Eşimin annesiyle oğlumun doğumuyla başlayan bir anlaşmazlık var. O sürekli kendi bildiğini yaptırmaya, eski çocuk yetiştirme usullerini bana uygulatmaya çalışır ben ise sürekli araştıran sorgulayan beslenmesinden eğitimine dek en ince ayrıntısını hesaplayan bir anneyim. Dolayısıyla çatışıyoruz.
Ben çocuğuma organik gıdalar alıyorum mümkün olduğunca gıda teröründen uzak tutmaya çalışıyor paketli gıdadan kaçınıyorum. Bu da normal ürünlere göre bir miktar pahali. Eşimin annesi aldatıldığımi organik ürünün olmadığını iddia ederek beni müsrif bulduğunu belirtti zaman zaman.
Iki gün önce akşam yemeğinde bir aile yakınımızdan bahsettik. Annesi ve ben övgüyle bu beyin çalışkan olduğunu dolayısıyla mal mülk sahibi olduğunu belirttik. Eşim bu kişiden pek hoşlanmaz o da lafa ''biz organik beslenirken onlar mal mülk yapıyor'' dedi her zaman bu konuda igneler. Ben de çocuğun gidasinin masrafının aylik 180 lira olduğunu haftalık kullandığımız yumurta ederinin 15 lira olduğunu ancak kendisinin 12 liraya günlük sigara içtiğini aylik yakıt masrafının bedelinin 400 lira olduğunu kısıtlamayı kendisinde yapması gerektiğini çocuğun lokmasını saymamasi gerektiğini söyledim. Annesi saydırmaya başladı eşim bana bağırdı ben de ona bağırdım daha yüksek bir tonda. üstüme yürüdü. Kayinvalidem döv bunu döv vur dedi babasını çağır gelsin alsın erkek yok ki bunun basinda dedi ben de saydırdım babamı aradım evi terk ettim.
Boşanmayı düşünüyorum ama ailem eşimi haksız bulmuyor annesinin de bizden uzakta oturmasından dolayı evliliğimi bitirmemem konusunda israrci. Şimdi çocuğuma başbaşa ne yapacagimi düşünüyorum.

Eşimin annesiyle oğlumun doğumuyla başlayan bir anlaşmazlık var. O sürekli kendi bildiğini yaptırmaya, eski çocuk yetiştirme usullerini bana uygulatmaya çalışır ben ise sürekli araştıran sorgulayan beslenmesinden eğitimine dek en ince ayrıntısını hesaplayan bir anneyim. Dolayısıyla çatışıyoruz.
Ben çocuğuma organik gıdalar alıyorum mümkün olduğunca gıda teröründen uzak tutmaya çalışıyor paketli gıdadan kaçınıyorum. Bu da normal ürünlere göre bir miktar pahali. Eşimin annesi aldatıldığımi organik ürünün olmadığını iddia ederek beni müsrif bulduğunu belirtti zaman zaman.
Iki gün önce akşam yemeğinde bir aile yakınımızdan bahsettik. Annesi ve ben övgüyle bu beyin çalışkan olduğunu dolayısıyla mal mülk sahibi olduğunu belirttik. Eşim bu kişiden pek hoşlanmaz o da lafa ''biz organik beslenirken onlar mal mülk yapıyor'' dedi her zaman bu konuda igneler. Ben de çocuğun gidasinin masrafının aylik 180 lira olduğunu haftalık kullandığımız yumurta ederinin 15 lira olduğunu ancak kendisinin 12 liraya günlük sigara içtiğini aylik yakıt masrafının bedelinin 400 lira olduğunu kısıtlamayı kendisinde yapması gerektiğini çocuğun lokmasını saymamasi gerektiğini söyledim. Annesi saydırmaya başladı eşim bana bağırdı ben de ona bağırdım daha yüksek bir tonda. üstüme yürüdü. Kayinvalidem döv bunu döv vur dedi babasını çağır gelsin alsın erkek yok ki bunun basinda dedi ben de saydırdım babamı aradım evi terk ettim.
Boşanmayı düşünüyorum ama ailem eşimi haksız bulmuyor annesinin de bizden uzakta oturmasından dolayı evliliğimi bitirmemem konusunda israrci. Şimdi çocuğuma başbaşa ne yapacagimi düşünüyorum.

Aileniz nasıl bir kaynananın oğluna engel olmak yerine ‘vur vur’ diye adeta tezahürat yaptığına göz yumar açıkçası pek anlayamadım . Bence siz kimseden birşey beklemeyin , kendiniz birşeyler yapmaya çalışın .
Yaşanan durum tabii ki hoş değil ...
organik ürünlere gelince de, hayatınız boyunca bu şekilde beslenecekse devam edin tabii ki ama sürekli herşeyden steril bir şekilde yetiştirmekte aslında çocuğun dengesini bozabilir (mi?) bilemiyorum ki .. ben de çok tecrübesizim. Benim kocam zaten organik yaşam diye kafayı yemiş biri. Yediği içtiği herşey organik . Ama benden çok hasta olur . Çocuğum da böyle olsun istemiyorum ya :/ tamam tabii ki sağlıklı beslensin ama ne bileyim hayatın her zaman her alanında organik besin ne bileyim steril ortam vb. bulamayabilir diye düşünüyorum . Ay çok zor :/

Son düzenleme:
Eşiniz bu sürede iletişim kurdumu pişman mı şiddet uygulamadı sanırım annesinin demesiyle olayın sıcaklığıyla analiz etmeden çıkışmış hep mi bu tutumu eşinizin

Döv bunu nedir ya. Allah'm herşey bu kadar basit olmamalı.. Yani ne bileyim bir yuva yapıyoruz guc bela. Maddi manevi zorlanarak, sonra dünyalar tatlısı bebeklerimizi kucağımiza alıyoruz sonuç hüsran. Sukretmemiz gerekirken nelerle uğraşıyoruz. Gerçekten çok uzuluyorum.bende bebeğimi kucağıma aldıktan sonra birkaç sorun yasadim.Bolca sabır diliyorum size de. İnşallah yuvaniz yıkılmadan sorunlarınızı halledersinz

Saygı bitmiş
Şiddete eğilimi var
Yüzgöz olunmuş
Eğer dönersen sinmiş olacaksın
Daha beter davranacak hem eşin hem kv
Yolunu çiz derim
Ha eşin ağlar zırlar af dilerse anasıyla asla görüşmeyeceğini şart koş
Kesinlikle bir daha yüzünü görmek istemiyorum ve bu da aramızda huzursuzluk yaratacağından boşanma fikri zihnimde yer kapliyor

Oha kadın düşman başına. Konuda haklısın çocuğun boğazından geçeni saymasın o zıkkımı içmeyi kessin
Ve inanın o kadar masraflı biri olmasına karşın tek kelime etmem çünkü paragöz biri değilim. Sigara masrafı su gibi yakıt kullanımı dışında spor salonları protein tozları masrafı oğlumun beslenmesinden kat be kat fazla ancak kendisi bu konuyu açtığında ben de mukayese yaptım sigarayı yiyecek içecekle

Bugün benim çalışma saatinde annemlere gelip oğlumla vakit geçirmiş. Annemle konuşmuşlar beni suçlamış annesini savunmuş. Suçlu olduğunu dusunmediginden pişmanlık yok ama çok üzgünmüş.
Aaa canım benim sen anasının yanında çok değerli oğluna cemkirdigin için suçlusun ....!
Anası da oğlunu korumuş tezahürat ederek ....
Kocan niye pişman olsun ki demi ama....! (Uyuzlar ya kendilerini bı halt zannediyorlar hele kendi savurup kimse benim harcadigima laf edemez bu böyle sanki onun gibi sigaraya vermişsiniz kararlı durusunuzu bozmayin ailenize de pes

Ben aylik 4000 lira maas aliyorum ve maasim yattigi gibi esimin hesabina kuruşuna dek gonderiyorum ortak kullaniyoruz dolayisiyla harcamalarimi goruyor ve ben zor sartlarda calisarak kazandigim paradan yaptigim yumurta masrafi bu ksilerin gozune batiyor. Haksizliga ugradigim icin sesimi yukseltip sinmedim. Ben masrafli miyim peki asla. 3 yildir iki defa kuafore gittim bir botum iki tane cantam var haftada 4 gun calisirim iki gun bir kot pantolonumu iki gun diger pantolonumu giyerim kıyafete bile harcama yapmam buna rağmen müsrif damgası yedim

O kalkan el birgün mutlaka iner. Kaldı ki el kaldırmak, kişinin üzerine yürümek de başlı başına bir şiddettir.
Şiddete nasıl tepki vereceğinize karar verin.

Bu durumdan bağımsız olarak eşinizin harcamalarını delil göstererek ailesi önünde tartışmanız, sonu bu noktaya gelmeseydi bile, hiç şık ve doğru bir davranış değil.

Anası ne ki danası ne olsun. İnsan minnacık çocuğun yumurtasını nasıl kalkıp da dert eder. Iste hesapli kocasını düşünen kadın bunlara maruz kalıyor. Hayır efendim yiyecek içecek giyeceksiniz. Siz kistikca sizi yuceltmiyor bir de ettiği laflara bak organik tavuklara gelesice.

Ben aylik 4000 lira maas aliyorum ve maasim yattigi gibi esimin hesabina kuruşuna dek gonderiyorum ortak kullaniyoruz dolayisiyla harcamalarimi goruyor ve ben zor sartlarda calisarak kazandigim paradan yaptigim yumurta masrafi bu ksilerin gozune batiyor. Haksizliga ugradigim icin sesimi yukseltip sinmedim. Ben masrafli miyim peki asla. 3 yildir iki defa kuafore gittim bir botum iki tane cantam var haftada 4 gun calisirim iki gun bir kot pantolonumu iki gun diger pantolonumu giyerim kıyafete bile harcama yapmam buna rağmen müsrif damgası yedim
İşte siz normal zamanda gereksiz tutumlu olunca sizin isteğinizle yapılan bir harcama göze batıyor, niye imkanlar dahilinde alip giymiyorsunuz, 3 yildir kuaföre gitmiyorsunuz, niye maasi oldugu gibi eşinize gönderiyorsunuz bu kadar fedakarlığa hiç gerek yok..

Ne maaşınızı kuruşuna kadar eşinize vermeniz, ne üç yılda iki defa kuaföre gitmeniz ne de çok az kıyafetle iş hayatınızı devam ettirmeye çalışmanız normal.

Yanlış anlamayın da, kazancımızla hayatımıza konfor satın almak yerine sadece tutumlu yaşamak adına isteklerimizi ve ihtiyaçlarımızı öteleyeceksek, neden çalışıyoruz ki?

kendinizi fazla ezdirmissiniz bence.
Hem 4000 maas alicam hem cocuguma 200 liralik yiyecek veya baska sey alamayacagim? Neyin kafasiymis o oyle?

Hadsizler.
Tabi ki evliligi bitirmek kolay bir sey degil. İnsan cocugunu da dusunuyor.
Ama esinin haddini anlamasi lazim.

Bence maasini esine gonderme bu bir.
Hem calisip hem harcama hesabi verme bu iki.
O kv o sozu soyledikten sonra, onunla uzunca bir sure konusmamalisin, bu da 3.

yuları eline vermek diye bir deyim vardır. evlenmeden önce konuşmadınız mı mali durumlarınızı. herkesin parası kendine aittir. siz kendi emeğinizi kocanıza teslim ederken başta zaten hataların büyüğünü yapmışsınız. eşiniz çirkefçe davranmış. anası daha beter. kendi çocuğunuza bile sormadan birşey alamazken hala buna aile diyebiliyorsunuz. siz o ailede kölesiniz. bu devirde kadınlar kendilerini bu denli aşağılarken elbet elin herifi de köle gibi davranır. bekleyin belki merhamet gösterir size patronunuz.

Back
X