"Seninle aklı başında biri evlenmez"

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Alonedark0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2016
582
501
53
Ben de çok meraklıydım evlenmeye. Geçenelrde teyzem ananem yengem annem falan oturuyoruz. Ben aile yaşam tarzından uzağım. Yani ailem(bir kesimi) muhafazakar ben ise değilim. Annemden çok teyzem falan karışır bana işte yok yanacaksın falan derler ben de he he der geçerim. Günlük hayatta cıvıl cıvıl elbiseler etekler dar pantolon falan giyen biriyim. Namazım kuranım da yok.(yanlış anlaşılmasın inanıyorum inana inanmayana saygı da duyuyorum) neyse konuya geleyim işte beni bazen ailelerine yakıştırmadıklarını ima ediyorlardı. Ama dediğim gibi umursamıyordum. Gećenlerde teyzem aynen şunu dedi sen açık saçıksın namaz yok bişey yok seninle aklı başında biri evlenmez serseri gözü dısarda biri evlenir dedi. Şok oldum. Annem ananem falan da destek çiktı. Sinir oldum. Bu muameleyi sürekli görüyorum. Ben onların yaşam tarzını benimsemesem bile saygı duyuyorum ama onlar sürekli saćma sapan imalarda bulunuyorlar. Sizce ne yaparsam ne dersem dururlar bu sözleri söylemekten bıkarlar? Hayır bir türlü öğretemedim insanların tercihlerine saygı duyulması gerektiğini.

Kaç yaşındasın canım?

Yaşın baya geçmiş
Seni hala çocuk görüyorlar sanırım
Herkes herkesin tercihine saygi duymalı
Ne ayıp seyler ya
Annen de hata gördüm
Annen orda herkesi susturacak bir anne olarak,bırakın o boyle mutlu şöyle boyle diyecek
Sen tabiki yaşlarına saygıdan susmussun ama annende bitiyor bence is
Annen heralde teyzene ve ananene cevap verebilir
Ya herkes keske kendi poposundaki dona baksa
Ama nerdeeeee bizim millette
Hep bir kinama hep bir eleştiri
Bende namaz kılmıyorum,esim serseri degil mesela.Butun gun evde hoppa zippa gözü disarda laylaylom birisi değil
Namazla niyazla olmuyor niyet meselesi
Mesela ahlaksızlığın adı imam nikahı olmuş. Çıkmış
Adam sozum ona namazli niyazlı vs vs baska kadina gizlice ev acıyor aldatiyor cocugunun rızkını baskasina veriyor
Ya da adam hacca gidiyor tefecilik yapıyor
Of

Yaşın baya geçmiş
Ne ayıp seyler ya
Annen de hata gördüm
Annen orda herkesi susturacak bir anne olarak,bırakın o boyle mutlu şöyle boyle diyecek
Bende namaz kılmıyorum,esim serseri degil mesela.Butun gun evde hoppa zippa gözü disarda laylaylom birisi değil
Adam sozum ona namazli niyazlı vs vs baska kadina gizlice ev acıyor aldatiyor cocugunun rızkını baskasina veriyor
Of

Evet ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. İnsanları inandıkları şeye göre yargılayamazsınız. Ama işte anlamıyorlar.

Şuan zaten kimliğinin oturma yaşları. Hepimiz o yaşlarda uçarı kacariydik :) kendileri yasayamadiklari şeyleri sen yaşadığın için kıskanıyor olabilirler. Senden 10 yas buyukmusum canim en iyisi sana genel tavsiyeler vereyim, her ne kadar senin hoşuna gitmeyen şekilde konuşsalar da sen kendine yakışan şekilde saygiyi elden bırakma. Bundan 10 sene sonra geri dönüp baktığında keşke yapsaydım veya yapmasaydim diyeceğin şeyler yapma (özellikle de geri dönülmez hatalar yapma) saygı görmek istiyorsan her daim dik dur eninde sonunda saygı göstereceklerdir. Gözlerinde hala küçük bir çocuksun muhtemelen. Öyle olmadığını kanıtlayacak şekilde sorumluluk sahibi ve mantıklı bir genç ol :)

E daha küçükmüşsün. Bu yaşta öyle giyinmeyeceksin de ne zaman giyeceksin? Onların derdi aslında senin özgür olman olabilir. Kendileri zorla kapatılmış olabilir erken yaşta. İçlerinde kaldıysa senin böyle giyinmeni kıskanıyor olabilirler. Bilinçaltı bir şekilde senin de onlar gibi baskı altında olmanı istiyorlardır. Bu yaşta evlilik düşüncesini empoze etmeye çalışmaları hem de bu şekilde çok yanlış. İleride kendin de tavır, davranış, giyim olarak değişeceksin. İnsan her zaman aynı olmuyor. İnancına bir şey diyemem. O sana kalmış. Belki tamamen koparsın belki onlardan daha takva sahibi olursun. Kimse bilemez.

Genel olaral ne derslerse he diyip geçiyorum ama bunu sürekli söyoemelir de sıktı artık
Bir kere muhafazakar değilsiniz diye anlattıkları insan tipiyle evlenmezsiniz.
İkincisi muhafazakar gözüküp yemediği nane kalmayan erkekler de var allah onlardan korusun.
Genç kızlara bu tarz baskıları aileler çok yapıyor ne yazık ki çok hatalılar...

onlara deki: kkda bi kadin var, oda öyleymis hatta hristiyanla evlenmis hatta adam müslüman olmus... cukkkaaa cennete bi adim daha yakin naberler

tevbe estagfrullah... bu kadinlar bir birini ezmeye ne merakli ya

Şuan zaten kimliğinin oturma yaşları. Hepimiz o yaşlarda uçarı kacariydik :) kendileri yasayamadiklari şeyleri sen yaşadığın için kıskanıyor olabilirler. Senden 10 yas buyukmusum canim en iyisi sana genel tavsiyeler vereyim, her ne kadar senin hoşuna gitmeyen şekilde konuşsalar da sen kendine yakışan şekilde saygiyi elden bırakma. Bundan 10 sene sonra geri dönüp baktığında keşke yapsaydım veya yapmasaydim diyeceğin şeyler yapma (özellikle de geri dönülmez hatalar yapma) saygı görmek istiyorsan her daim dik dur eninde sonunda saygı göstereceklerdir. Gözlerinde hala küçük bir çocuksun muhtemelen. Öyle olmadığını kanıtlayacak şekilde sorumluluk sahibi ve mantıklı bir genç ol :)

Evet uçarıyım bunu kabul ediyorum:) ama sırf onlar gibi olmadığım için de yargılayamazlar.

E daha küçükmüşsün. Bu yaşta öyle giyinmeyeceksin de ne zaman giyeceksin? Onların derdi aslında senin özgür olman olabilir. Kendileri zorla kapatılmış olabilir erken yaşta. İçlerinde kaldıysa senin böyle giyinmeni kıskanıyor olabilirler. Bilinçaltı bir şekilde senin de onlar gibi baskı altında olmanı istiyorlardır. Bu yaşta evlilik düşüncesini empoze etmeye çalışmaları hem de bu şekilde çok yanlış. İleride kendin de tavır, davranış, giyim olarak değişeceksin. İnsan her zaman aynı olmuyor. İnancına bir şey diyemem. O sana kalmış. Belki tamamen koparsın belki onlardan daha takva sahibi olursun. Kimse bilemez.

Ben de diyorum bu yaşta bunları yapamayacaksam ne zaman yapacağım. Ama olabilir belki onlar da baskıyla böyle oldu bilemiyorum

Yaşın baya geçmiş
Ne ayıp seyler ya
Annen de hata gördüm
Of
Ahlaksızlığın adı imam nikahı olmuş ne demek. Düzgün konuşun. Inanmayabilirsiz. Konu sahibine yapılan anlayışsızlıktan farklı değil şu lafınız. Ahlaksızlık oluşmuş. Banlanırsam da banlanayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X