"Seninle aklı başında biri evlenmez"

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ördeklerin bile tecavüze uğradığı bir dünya da kıyafetle doğru insanı bulmanın hiç alakası olmadığı gibi
Yanacaksam ben yanacam yaradancilik oynayıp Allah'la arama girmeyin diye bir tersle

Bak nasıl susuyorlar .

18 yaşında kıza dediklerine bak hele .

Ben de çok meraklıydım evlenmeye. Geçenelrde teyzem ananem yengem annem falan oturuyoruz. Ben aile yaşam tarzından uzağım. Yani ailem(bir kesimi) muhafazakar ben ise değilim. Annemden çok teyzem falan karışır bana işte yok yanacaksın falan derler ben de he he der geçerim. Günlük hayatta cıvıl cıvıl elbiseler etekler dar pantolon falan giyen biriyim. Namazım kuranım da yok.(yanlış anlaşılmasın inanıyorum inana inanmayana saygı da duyuyorum) neyse konuya geleyim işte beni bazen ailelerine yakıştırmadıklarını ima ediyorlardı. Ama dediğim gibi umursamıyordum. Gećenlerde teyzem aynen şunu dedi sen açık saçıksın namaz yok bişey yok seninle aklı başında biri evlenmez serseri gözü dısarda biri evlenir dedi. Şok oldum. Annem ananem falan da destek çiktı. Sinir oldum. Bu muameleyi sürekli görüyorum. Ben onların yaşam tarzını benimsemesem bile saygı duyuyorum ama onlar sürekli saćma sapan imalarda bulunuyorlar. Sizce ne yaparsam ne dersem dururlar bu sözleri söylemekten bıkarlar? Hayır bir türlü öğretemedim insanların tercihlerine saygı duyulması gerektiğini.
onlardan kac kurtul benceee

Ben de çok meraklıydım evlenmeye. Geçenelrde teyzem ananem yengem annem falan oturuyoruz. Ben aile yaşam tarzından uzağım. Yani ailem(bir kesimi) muhafazakar ben ise değilim. Annemden çok teyzem falan karışır bana işte yok yanacaksın falan derler ben de he he der geçerim. Günlük hayatta cıvıl cıvıl elbiseler etekler dar pantolon falan giyen biriyim. Namazım kuranım da yok.(yanlış anlaşılmasın inanıyorum inana inanmayana saygı da duyuyorum) neyse konuya geleyim işte beni bazen ailelerine yakıştırmadıklarını ima ediyorlardı. Ama dediğim gibi umursamıyordum. Gećenlerde teyzem aynen şunu dedi sen açık saçıksın namaz yok bişey yok seninle aklı başında biri evlenmez serseri gözü dısarda biri evlenir dedi. Şok oldum. Annem ananem falan da destek çiktı. Sinir oldum. Bu muameleyi sürekli görüyorum. Ben onların yaşam tarzını benimsemesem bile saygı duyuyorum ama onlar sürekli saćma sapan imalarda bulunuyorlar. Sizce ne yaparsam ne dersem dururlar bu sözleri söylemekten bıkarlar? Hayır bir türlü öğretemedim insanların tercihlerine saygı duyulması gerektiğini.
Ben zaten evlenmeyi düşünmüyorum ölene kadar sizlerle yaşıcam ne kadar güzel değil mi de :)
Banda cok laf atıyolardı hep böyle savunuyodum kendimi :)

18 yaşındasın ne evliliği düşünüyorsun daha küçücüksün en az 7 yılın var bence teyzen ve annene sıra gelince çok üzerine düşüyo gibiler bu şekilde etki ederiz zannediyorlar ama daha ters tepiyo sizde zamanla hersey yoluna girer merak etmeyin..

Evlilik düşünmuyorum tabiki bunu ilk başta söylemiştim.

Evlilik düşünmek için ,kiminle nasıl bir insanla evleneceğini düşünmek için daha çok erken degilmi
Muhtemelen sizi kendilerine benzetmek istiyorlar ama bu yaptıkları geri tepecektir daha çok soğumaniza neden olacaktır onların yaşadığı hayattan...
Bence he he demeyinde güzelce açıklayın daha evlilik düşünmüyorum hele bir o zaman gelsin.. Bu konuşmaların hiç hoş olmadığını belirtin ama saygıyı elden bırakmayın saygı gösterirseniz saygı bulursunuz...
İnsanların karakteride muhafazakarlıklarina göre pek degismez belki haram olduğunu düsundukleri şeylere biraz daha dikkat ederler ama mesela bir insan kaba ve bencilse muhafazakar olsa da olmasa da kaba ve bencildir din insanların Allah'a olan ilişkileri düzenler birbirimizle olan ilişkilerimizde dini kisaslara uyduğumuzda tavsiyeler vardır ama genelde pek uyulmaz kendi bencilliğimizi konuştururuz yani kişilik güzelse belki din +1 ,+10,+100 koyar ama kişilik yoksa iş zor dini öğretilerde o bencil kişinin işine gelmez zaten sadece karşısındaki kadın için baskı aracı olur o kadar

Önümüzdeki 8 9 yıl boyunca evlilik düşünmüyorum zaten. Sadece örnek vermiştim.

Bide yanacaksın edeceksin dinsel konulara girdiklerinde;
Hiiii Allah a şirk mi koşuyorsunuz siz nerden biliyosunuz ne olacağını töbe haşa çarpılırsınız vs diyip geri atak yapabilirsin :)

Onların fikrini ne yapsan değiştiremezsin.
Ama şunu bil ki haksızlar..
Her inançlı insan ahlak ve namus sahibi olmadığı gibi, her inançsız insan da gözü dışarda, ahlaksız olmuyor. Ama sen sittin sene dil döksen yine de bunu anlatamazsın bu topluma, o yüzden boşver takma kafana.

Cahil lakırdıları umursama geç

Klasik seni kendilerine benzetme çabaları . He heee de geç . Eğitimini tamamla mesleğini eline al dimdik ayakta dur.
O zaman zaten koca derdinde olmazsın .Kafana göre yaşam tarzına göre biriyle de evlenir mutlu olursun inşallah ..

Sende deki siz kapalisinizda ne oluyor dedikodu giybet sizde bilmiyorum namaz.kiliyorlar mi eger kilmiyorlarsa siz cok mi kiliyorsunuz de herkesin imani iffeti namussu kendine dee herkes yanacaksa kendine yanacak dee artik soylemeyin sunlari cok sikildim biliyorum bunlari dee hayirlisiyla banada iyi bi kismet cikar sizde agziniz acik bakarsiniz dee boyle seyler de iste insanoglu kendini gormez baskasinda kusuru bulur herkesin gunahida sevabida kendine bu kadar basit

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X