Septum deviasyon muammasi

Özelde oldum geçen yıl. Dış görünüşüm değişti tabi estetik müdahale olduğu için ama uzun zamandır görüşmediğim arkadaşımla görüşsem anlamaz estetik olduğumu öyle bi değişim oldu 😀 çünkü sedyedeyken bile burun ucumu ellemeyin, oraya onu yapmayın, buraya bunu yapmayın diye anlatıyordum doktoruma sağolsun dinlemiş beni gerçi azıcık elleseymiş de olurmuş 😀 ama hakkını yiyemem nasıl dediysem öyle yapmış sağolsun bu yüzden asla estetik gibi durmuyor. Kbb doktoruna oldum çünkü benim önceliğim nefesti geri kalan her şey ikinci plandaydı. Ameliyat sonrası alerji ilacı verdi hapşurmamam için günde 150 kez falan hapşuruyorum çünkü 🥹🥹
Bana da KBB Dr unuzun adını, olduğunuz hastaneyi ve fiyatını özelden atar mısınız.

Sizin bu kadar alerjiniz varsa belki bir alerji doktoruna gidip iğne ile aşı tedavisi olmanız lazım. Bir yakınım haftada bir iğne oluyor. Önce alerji testi yapıp nelere alerjiniz olduğunu buluyorlar sonra koldan iğne ile aşı tedavisine başlıyorlar. Zamanla iki haftada bire düşecek sonra daha da seyrekleşecek ve yaklaşık 5 yıl sürecek bir tedavi bu. Ama işe yarıyor. Bahar aylarında öksürmekten konuşamayan nefesi kesilen bir insandı şimdi bunları yaşamıyor.
Cok mantikli ve inanin ilk kez duyuyorum, cok tesekkur ederim, arkadasiniz bu tedaviyi ozelde mi oldu?

Burnum lise çağında kırık kaynadı, tam orta yerde kemik büyümeye başladı. Bu da deviasyona sebebiyet verdi tabii. 22 yaşında ameliyat oldum, o zaman için hayatımdaki ilk ameliyatımdi çok tirsa tirsa olmuştum😅 ama iyileşme sürecim çok konforlu geçmişti, sadece ilk iki uc gun nefes almak iskenceydi. Zamanla hem şeklinden hem de nefes alabilmemden ötürü keşke daha önce olsaydım diyip durdum. Aynada baktıkça mutlu olduğum bir burnum oldu işin sağlık kısmı haricinde de yani.
Doğum harici ameliyat olmuslugum yok demişsiniz ona istinaden örneklemek istedim, sezaryen 10 sa, burun ameliyatım max 2ydi benim için 😬

Burnum lise çağında kırık kaynadı, tam orta yerde kemik büyümeye başladı. Bu da deviasyona sebebiyet verdi tabii. 22 yaşında ameliyat oldum, o zaman için hayatımdaki ilk ameliyatımdi çok tirsa tirsa olmuştum😅 ama iyileşme sürecim çok konforlu geçmişti, sadece ilk iki uc gun nefes almak iskenceydi. Zamanla hem şeklinden hem de nefes alabilmemden ötürü keşke daha önce olsaydım diyip durdum. Aynada baktıkça mutlu olduğum bir burnum oldu işin sağlık kısmı haricinde de yani.
Doğum harici ameliyat olmuslugum yok demişsiniz ona istinaden örneklemek istedim, sezaryen 10 sa, burun ameliyatım max 2ydi benim için 😬
Ay benim sezaryen degil dogumum yani o tecrube dahi yok bende ☺️

Benimde kucukken bir dususum var, burnumun muhtemelen o dususte kirildigini dusunuyorum, cunku ailede kimsede olmayan bir kemik cikintim var. Hatta annem, babam, buyuklerim ve cocuklarim dahil ailede herkes hokka burun diye tabir edilen burna sahipler, ben haric. Yani genetigimde kemikli burun hic yok, resmen toplu aile fotolarimizda burnum merhaba ben buradayim diyor 🥰

İstanbul’da mısınız
Önce özelde iyi bir KBB ciye gitti şikayetlerini anlattı. Doktor “bir aylık bir tedavi uygulayacağım, bir ay sonunda şikayetlerin geçmezse şu alerji doktoruna gideceksin” şikayetler geçmeyince KBB cinin ismini verdiği özel Alerji doktoruna gitti. Yalnız aşı tedavisinin fiyatı özelde yüksek. Devlette de Alerji Dr ları var. İstanbul’da Süreyyapaşada Alerji Dr ları var diye biliyorum. Belki sizinki aşılık olacak kadar ciddi değildir, alerji doktorunun vereceği ilaçlarla geçer.

Ankara ama sey icin sordum, devlette alerjiye gidiyorum bana hic boyle bir tedaviden bahsedilmedi o yuzden ozelde oldugunu dusundum.
Ankara’da devletteki Alerji Dr larını Kadınlar kulübünden Ekşi sözlükten bir araştırın. Mutlaka deneyimleri olanlar vardır. Belki farklı bir Dr ismine ulaşırsınız

Ay benim sezaryen degil dogumum yani o tecrube dahi yok bende ☺️

Benimde kucukken bir dususum var, burnumun muhtemelen o dususte kirildigini dusunuyorum, cunku ailede kimsede olmayan bir kemik cikintim var. Hatta annem, babam, buyuklerim ve cocuklarim dahil ailede herkes hokka burun diye tabir edilen burna sahipler, ben haric. Yani genetigimde kemikli burun hic yok, resmen toplu aile fotolarimizda burnum merhaba ben buradayim diyor 🥰
Benim de bir düşme bir basketbol topu yemisligim var 😅 bu olayları bilmeyen biri, ne annenin ne babanın burnu bu senin burnun kime benziyor ki demişti sjdjfjf. Bir de öyle bir yerdeydi ki kemiğin çıkıntısı, hani kendinden kemerli burunlar gibi de değildi aplakasiz bir noktadaydı.
Mesele kafanızda yer etmiş, olun derim ameliyatı 🫠 ben horluyormuşum ameliyat öncesi mesela asla farkında değildim bunun🙈

Önce özelde iyi bir KBB ciye gitti şikayetlerini anlattı. Doktor “bir aylık bir tedavi uygulayacağım, bir ay sonunda şikayetlerin geçmezse şu alerji doktoruna gideceksin” şikayetler geçmeyince KBB cinin ismini verdiği özel Alerji doktoruna gitti. Yalnız aşı tedavisinin fiyatı özelde yüksek. Devlette de Alerji Dr ları var. İstanbul’da Süreyyapaşada Alerji Dr ları var diye biliyorum. Belki sizinki aşılık olacak kadar ciddi değildir, alerji doktorunun vereceği ilaçlarla geçer.

Ankara’da devletteki Alerji Dr larını Kadınlar kulübünden Ekşi sözlükten bir araştırın. Mutlaka deneyimleri olanlar vardır. Belki farklı bir Dr ismine ulaşırsınız
Mutlaka arastiracagim, cidden cok tesekkur ediyorum Orhan Veli'nin nasiri bir, benim alerjim iki oyle rahatsizim, care diye onerilen herseye acigim.
Benim de bir düşme bir basketbol topu yemisligim var 😅 bu olayları bilmeyen biri, ne annenin ne babanın burnu bu senin burnun kime benziyor ki demişti sjdjfjf. Bir de öyle bir yerdeydi ki kemiğin çıkıntısı, hani kendinden kemerli burunlar gibi de değildi aplakasiz bir noktadaydı.
Mesele kafanızda yer etmiş, olun derim ameliyatı 🫠 ben horluyormuşum ameliyat öncesi mesela asla farkında değildim bunun🙈
Benimki dogal duruyor aslinda yani hakikaten kemikli bir burnum varmis gibi dogal ama cocukluk fotolarima baktigimda kucuk kizimin burnunu goruyorum, annemin burnunu goruyorum ama kendi kemikli burnumu asla goremiyorum, tek cocugum o sebeple binlerce bebeklik, cocukluk fotom var.

Dustukten sonra cekilen fotolarda bi anda kemik leydah oluyor, cok komik cidden, annemde hep benim kızımın burnu cok guzeldi ne olduda bu hale geldi deyip durur. Dusmemden annemin haberi yoktu birkac sene oncesine dek, ananemle aramizda sirdi.

Back
X