Septum deviasyon

lbluedaisyl

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2018
20
4
6
25
Merhaba arnadaşlar. Ameliyat olalı tam 3 ay oldu. Arada ufak tefek darbeler alıyordum burnuma. Dün gece burnumu uyurken duvara vurmuşum bilmeyerek. Ağrı olmaya başladı. Ama aşırı değil. Sonra burnumu incelemeye başladım aynada. Ve burnumun sağ tarafınının septumunun iç tarafı daha belirgin olduğunu fark ettim. Burnum zaten hafif sola kayık durduğunu biliyordum ama sorun etmiyordum. Acaba septum deviasyonu mu oldu. Burnumun sağ tarafını parmağımla kapatınca sol taraftan nefes almak zor geliyor. Ilk birkaç aylarda normal mi bu yoksa septum deviasyonu felan mi var?

y6Pvq0.jpg

Bence darbeye bağlı burun etiniz sismis sizin. orda burun eti oluyor kemik degil gibi kanatin ic kisminda kemik var mi hic duymadım

Bence darbeye bağlı burun etiniz sismis sizin. orda burun eti oluyor kemik degil gibi kanatin ic kisminda kemik var mi hic duymadım
Peki bu kendiliğinden geçer mi? Yani geçici bir şişlikmi? Bu arada burnumun sağ deliğinin iç kısmı kapanmış gibi yani yan taraflar şiş gibi. Nefes almakta zorlanıyorum oradan. Burnumun sağ üst kısmı da şiş. Burnum hafif sola doğru kaymış gibi duruyor. Bu ödemmidir? Birde sola doğru kayması ödem yüzündenmidir?

Bence dr a gosterin ama zamanla gecer cunku ben bazen unutup burnumu silerken sıkıyorum burnumu aynı sizin gibi oradan et cikiyor telefonun flasini acip bakıyorum sislik oluyor bir kac gune geçiyor gecmezse burun spreyi sıkıyorum illiadin o sislik iniyor benim alerjimde var alerjiye bagli da o sislikten oluyor konka onlar bence ön konkan sismis gibi geliyor bana tabi dr bilir en iyi

3 ay olmus ameliyat olali bana dr um dedi ki 2 ayligim suan bir yumruk vs yemedikce dusmedikce korkma minik darbelerde el kol çarpmalarında bisi olmaz pipiriklenme demisti :) sen yine dr a goster ama konkalarin darbe alinca sismis sanki

3 ay olmus ameliyat olali bana dr um dedi ki 2 ayligim suan bir yumruk vs yemedikce dusmedikce korkma minik darbelerde el kol çarpmalarında bisi olmaz pipiriklenme demisti :) sen yine dr a goster ama konkalarin darbe alinca sismis sanki
2 aylıkken arkadaşım eliyle ağzımı kapatmaya çalışmıstı (şaka olarak) orada darbe yemiştim burnuma ve üst dudağıma. Geçen hafta başka bir arkadaşım şakasına bir laf söyledim diye ağzımı eliyle kapatti. Aşırı ağrıdı burnum ondan sonra. Ama uzun sürmedi. Birkaç gün önce de duvara vurmuştum. Şuan 3 aylık 1 hafta felan oldum. Doktorlada inşallah bu hafta görüşecektim zaten. Ona sorarım bu durumu bi. Ama burnumun ucunun bir tarafı (sağ taraf) şiş gibi duruyor (hem içten hem dıstan) yani bence ödemdir. Burnumun ucu hafif sola doğru kaymış gibi duruyor. Inşallah ödem yüzünden öyle duruyordur. Inşallah düzelir

Sorunca burayada yazın merak ettim ama bende kac kez minik minik carptim elimle bazen esim carpti aci hassasiyetten oluyor dr a gidince her yerini cekistirip bakiyor bisi olmuyor artik bence ağır bir darbe almadan kirilmasi yamulmasi zor kemiklerin kaynamasi icin 2 ay yeterliymis tabi gidip yumruk yersek yere dusersek falan illaki kirilir gunluk kucuk sakarliklara dayanir yani benim dr um bu şekilde söyluyor

Back
X