Teşekkür ederim...
Mide sorunlarından başka bir sorunun olmadığına göre, diyetisyen listelerinle yola devam edebilirsin. O listelerde sana uymayan şeyler var mı? Varsa onlar üzerinden tartışarak yaşantına uygun hale getirebilir miyiz ona bakalım... Kan gurubunu sormamın sebebine gelince, hiç hangi besinleri sindiremediğine dikkat ettin mi? Seni hasta eden (karnında şişlik, hazımsızlık vs.) besinler var mı? Sürekli az zeytinyağı ile pişirilmiş yemekler yemene rağmen hiç kilo veremedim gibisinden şikayetlerin var mı? Kendi bedenimde yaptığım tespitlere göre sindiremediğim besinler ile kan gurubum arasında bir ilişki kurabildim. Sende benzer bir durum olabilir mi?
Merhaba Serap,işte problem burda...ben o listelere bağalı olmak istemiyorum,çünkü bu defa kilomu korumak için ömür boyu o şekilde beslenmek zorunda kalacağım...saat 9 da kahvaltı,11 de ara öğün,2 de öğlen,5 te ara,7 de akşam yemeği,10 son ara....bu şekilde ömür boyu yaşamımı sürmem pek münkün değil...bu yüzden yeni arayışlar içindeyim...maalesef kırmızı et ve palamut balığı midem sindiremiyor...çiğ şeyler,meyve,sebze,karnımda hep şişkinlik yapar,,,
Kahvaltı güzel, peki doydun mu? Ekmek yemediğine göre peyniri biraz daha artırabilirsin. Şimdi çok düşük kalorili beslenirsen, ilerde daha da düşüremeyeceğin için tıkanır kalırsın. Karnın doysun ve 3 saatten önce açlık hissetme... Bu arada dereotu mideye iyi geliyor.
Elma ara için iyi bir seçim.
Tavuk yanına yeşil salata daha iyi bir seçim olabilirdi. Ne diyorduk; etin yanına bol salata. Alkali kuralını buraya monte edebiliriz.
Ara yine çok güzel olmuş, çıkmadan 1 kase çorba içsen iyi olabilirdi. Çok uzun süre aç kalmamış olursun. Reflü olduğu için gece kefir, yoğurt ya da benzeri mayalı gıdalar bize sorun çıkarabilir. Böyle bir durumda benim tercihim 1 bardak ılık su içip uyumak yönünde oluyor.
İyi eğlenceler diliyorum, evlenenlere de ömür boyu mutluluklar. Bol bol dans edip oyna şekerim