Serbest Meslek Sıkıntısı

y_eliz

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
80
2
286
İzmir
Arkadaşlar benim eşim bir yere bağlı olarak çalışmaktan hoşlanmıyor verecekleri maaş belli neden birilerine kölelik yapayım diyor ve elnde laptopu ile reklam işleri yapıyor fakat bu iş yüzünden çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz tamam kazandığı günlerde oluyor ama gelecek paranın hiç bir zaman garantisi olmuyor ödemeler sürekli aksıyor birikiyor eğer iş alırsa ödüyor.sosyal güvencemiz yok
.yani Ben de çalışmıyrum 1 oğlum var ve 2. ye hamileyim şu anda.ben eşimi bu işten vazgeçiremedim ona göre ticaret yapıyor ve asıl para ticarette işe girersem ne uzar ne kısalırız diyor. yani ben şu ana kadar uzadığımızı görmedim bu işten ama işte .... o umudunu hiç kaybetmiyor her seferinde büyük bi iş aldım iyi para gelecek falan diyor anlatıyorda anlatıyor sizce ben bu konuda hatalımı davranıyorum gerçekten onun dediği gibi maaş beklemek dahamı zor?

ikisini aynı anda yapacak kadar vakti olur mu acaba; çünkü iş olmadığı zamanlar da oluyor diyorsunuz, demek ki sürekli yoğun değil.

Serbest Meslek yapmasında bir sorun yok da sizin ve kendi sigortanızı neden ödemiyor?
İnsan hiç çalışmasa bile isteğe bağlı ödeyebiliyor..
Bence eşiniz kendini zorlamak istemiyor ve anlık yaşıyor.. Allahım korusun ama ilerisini hiç mi hesaplamıyor!

Banada öyle geliyor aslında herzaman söylediğim bu işi ek iş olarak yapması ama dinletemiyorum.bu iş aslında emekli olup yan gelir olsun diye yapılabilecek bir iş ama işte sanırım böyle free hoşuna gidiyor

Peki sorması ayıp eşinizin düzensiz ve sorumsuz olduğunu bile bile neden 2. defa çocuk sahibi olmaya kalkıştınız?
O çocukların vebalini kim ödeyecek?

Peki sorması ayıp eşinizin düzensiz ve sorumsuz olduğunu bile bile neden 2. defa çocuk sahibi olmaya kalkıştınız?
O çocukların vebalini kim ödeyecek?

Bu benim ikinci evliliğim ve 7 yıldır ilk defa buna cesaret edip bebeğimiz olacak.anlayacağınız bu biraz hassas bir konu .belki bir aile olduğumuzu çocuğumuz olmdığı için yeteri kadar sorumluluk almadığını düşündüm. onuda bebeğimiz doğduğunda göreceğim örneğin şu an ssk yok ve doğum için mutlaka gerekiyor. son 2 ayı çünkü en geç 5 aylık hamile olduğumda ssk olmak zorunda

Yine de büyük cesaret diyorum..
İnşallah hakkınızda hayırlı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…