şeref-siz

Ne kadar üzücü olmuş, bundan sonra yapmayın lütfen size de yazık evladınız için sağlığınıza dikkat edin

Bu hayatta hak ettiğiniz değeri göremiyorsanız, karşı tarafa hak ettiği gibi davranacaksınız fazlası değil. Kim olursa olsun. Anne sizi doğurmuş olabilir, yedirip içirmiş olabilir ama bu dünyaya gelmeyi siz seçmediniz, onun çocuğu olmayı da siz seçmediniz. Sizi doğurduysa maddi manevi bakacak. Çocuğu da kendine hizmetçi olarak doğurduysa kusura bakmasın. Anneniz de olsa kocanız da olsa, siz kimsenin hizmetçisi değilsiniz. Kendi kararlarını kendi verebilen bir bireysiniz, bu hakaretleri de hak etmiyorsunuz. Kendinizi ezdirmeyin, eminim annenizden bunu duymak çok yaralayıcı olmuştur. Ama artık siz de ona hak ettiğinden fazla saygı göstermeyi bırakın. Her doğuran anne değil.

iste bunu duymak isterken yillardir bir kez duyamamis olmak birde ustune bir ton hakaret kafama firlatilan kumanda tuhaflik bendemi anlamadim

Haketmiyorsa yapmayacaksin. Inan hic bi is yapmasan cocugu da ona baktirsan bi tesekkur etmesen daha kiymetli olursun.
Mahrum kalsin ki degerini anlasin. Annenle biraz azalt gorusmeni. Bir de bir daha temizlemek yok bak. Özür dilemek isterse teyzemin yaninda hakaret ettin özürü de onun yanında dile de. Kolay evlat olma zor ol. Canının kıymetini bil

''Anasından ne hayır gördüm ki kızından göreyim'' bu muymuş tepkisi? Pişman da olmamış yani, yaptığı şeyin doğru olduğuna canı gönülden inanmış. Kapısını bile açmayın yazık değil mi size?
Bu laftan sonra kapı bile açılmaz. Günahsız meleginizden bile rahatsızlık duyan bir kadın

yani bazen hafif depresyon atlattigini dusunurum ama bana karsi is konusunda hep boyleydi ama bu sekilde hakaret bagirma bisey firlatma hic olmamisti
Çocuğunun yanında sana böyle davranması çok çirkin. Yapman gereken çok basit bundan sonra kendi temizliğini kendi yapsın. Onun dışında bir şey yapmana hiç lüzum yok.

benimkini biraz hak odeme olarak dusunun bende kimsenin emegi kalmasin hakki kalmasin bizi zorlukla buyuttu gonlu kalmasin diye kendimi yiyorum

Allah allah çok değişik bir düşünce. Bu düşünceyi sana annen mi asıldı. Ne hak ödemesi annen o. Anneye hak mı ödenirmis. Kim istiyor annen mi istiyor hakkım var ödeyin diye.

Allah allah çok değişik bir düşünce. Bu düşünceyi sana annen mi asıldı. Ne hak ödemesi annen o. Anneye hak mı ödenirmis. Kim istiyor annen mi istiyor hakkım var ödeyin diye.
belki bilmiyorum ki hani şu burnundan gelsin sacımi supurge ettim el gibi bile bakmadimcilar var ya onlardan iste annem
her zaman 3 kurusla nasil gecindigini nasil baktigini nasil yasadigini anlatir dun gece yatarken aklima geldi bana sarilmayali anacım diyerek öpmeyeli yillar olmus aslinda eskiden duskundu bize gercekten ne olmussa sonradan olmus ama ne zaman olmus ben ne zaman bu derece degersiz olmusum anlamadim hatirlayamadim

Merhaba herkese
canım o kadar çok yanıyor ki nasıl geçer bilmiyorum
ben 10 11 yaşlarımdan beri annem çalışıyor diye ev ısleri yemek okulumdan fırsat buldukca yapardim
sonra işe başladim haftalik 1 gün iznimde benimde yaşadigim bir ev olduğu icin her zaman genel temizlik ve gerektikce elimden geldigince buyuk temizligi yaptim annemin evinde
simdi evliyim annem yorulmasin diye haftada 1 bazen 2 kez gelir evini dip kose temizler camlarini ayda 1 silerim
bu hafta abimin dugunu var cocugum oldugu icin temizlikci tutacakti cocugu tutarsan ben yaparim isini onlarin yaptigi temizligi sevmiyorum ben dedim tamam dedi
evine geldim 4 gun once duvarlarda dahil olmak uzere elimin degmedigi tek yer kalmadi burada
kiz kardesi gelmis yanina oturmaya bugun bir tek vitrin ici kalmisti onu yapiyordum bunlar sohbete daldilar kizim kucaginda agliyor bagiriyor bende anne cocuga bakmayacaksan isi birakip ben ilgileneyim dedim birden bagirmaya basladi s.carim senin yaptigin isin icine bana ne is yaptin bir vitrin sildin benimi tehdit ediyosun al cocugunada kendin bak ben yaparim isimide gucumede serefsiz haysiyetsiz nankör köpek diye bagirmaya basladi bana kumandayi aldi bana firlatti teyzemin yaninda bez elimde agzim acik baka kaldim hakaretleri gururumu incitti kızimi alip evden cikabildim sadece ayakkabilarimi bile giyemedim sinirden titremekten kendime gelemiyorum ben serefsiz lafini hakedecek ne yaptim bilmiyorum canim çok yandı nasil davranmam gerek bu durum karşısinda atsam atamiyorum satsam satamiyorum ne yapabilirim
Neden böyle gündelikçi gibi ev işi yapıyorsunuz ki anneniz bile olsa hani düşkün durumda olsa neyse de bi de kıymet de bilmiyor belli ki,bazı aileler böyle tavırları çok kolay sindirir olağan bi şekilde yaşar geçer bu kadar da anlam yüklemek yüklemezler,muhtemelen anneniz de elinizin altında görüyor sizi haşlasa da küfür etse de yarın gelir yine duvar siler diyor bence,biraz tavrınızı koyun gerekirse küsün mecbur tavırlarınnı gözden geçirecek.
Benim babam da haşlar adamı sacma sapan hemen gönlünü almaya çalışır kedinin fareyle oynadığı gibi oynar,gecen bizde kalırken yaptı ama aglamaklı oldum,baba bırak yakamı gidip uyuyorum dedim,eşimin yanına yatak odasına gittim,hemen barışıp vicdanını rahatlatmasına izin vermedim ,normalde ısrarcıdır eşimle yatak odasındayız diye gelemedi de,sabaha kadar uyuyamayıp rahatsız olmuş ve bi süredır uzun sürede barıştıgım için daha dikkatli konuşuyor benimle vs vs

Neden böyle gündelikçi gibi ev işi yapıyorsunuz ki anneniz bile olsa hani düşkün durumda olsa neyse de bi de kıymet de bilmiyor belli ki,bazı aileler böyle tavırları çok kolay sindirir olağan bi şekilde yaşar geçer bu kadar da anlam yüklemek yüklemezler,muhtemelen anneniz de elinizin altında görüyor sizi haşlasa da küfür etse de yarın gelir yine duvar siler diyor bence,biraz tavrınızı koyun gerekirse küsün mecbur tavırlarınnı gözden geçirecek.
Benim babam da haşlar adamı sacma sapan hemen gönlünü almaya çalışır kedinin fareyle oynadığı gibi oynar,gecen bizde kalırken yaptı ama aglamaklı oldum,baba bırak yakamı gidip uyuyorum dedim,eşimin yanına yatak odasına gittim,hemen barışıp vicdanını rahatlatmasına izin vermedim ,normalde ısrarcıdır eşimle yatak odasındayız diye gelemedi de,sabaha kadar uyuyamayıp rahatsız olmuş ve bi süredır uzun sürede barıştıgım için daha dikkatli konuşuyor benimle vs vs
aslinda dun evden cikip gitmem bile ona simdiye kadar verilmis en buyuk tepkiydi ama bunu daha ileri boyutlarada tasiyorum suan şeref neymis kimde varmis kimde yokmus onu bi anlayacak

surekli sicrayarak uyandi bugun cok zor daldi uykuya emerken falan memeden agzini cekip bana bakip ic cekip tekrar emmeye calisti aklima geldikce kotu kotu beddualar ediyorum ya
Annene beddua etme canım. Annen bence teyzene kızmış bir de düğün üstü ya bir şeyleri kafaya takmıştır.Size patlamış .Yaptığı hiç iyi değil ama mutlaka bir sıkıntısı vardır seninle alakalı değildir .
Belkide sen hala onun gözünde büyümedin o yüzden de sana karşı daha rahat.

Bi çocukla kendi evini geçtim iki evi birden idare ediyorsun. Gördüğün muamelede bu mu? Ben olsam bir daha temizliği bırak o eve gitmem bile.

Annenizin pıskolojik rahatsızlıgı var muhtemelen.. Hiç normal değil bu davranış..
Benim anlamadıgım siz neden bukadar üstüne düşüyorsunuz, Çogu kişinin dediği gibi elden ayaktan düşmemiş..
Yapmayın o kadar da...
Ama çok tuhaf davranmış... Normal bir davranış değil asla.. Umarım hatasını anlar özür diler

aslinda dun evden cikip gitmem bile ona simdiye kadar verilmis en buyuk tepkiydi ama bunu daha ileri boyutlarada tasiyorum suan şeref neymis kimde varmis kimde yokmus onu bi anlayacak
yıllarca onay bagımlısı olmussun canım . duygusal yoksunlukta var sanki raz bunu bugun anlaman güzel. annennin senle degil kendi ile sorunları var . abinle konus dugune ugra bence insan cok koyar kardesinin gelmeyişi

Bi çocukla kendi evini geçtim iki evi birden idare ediyorsun. Gördüğün muamelede bu mu? Ben olsam bir daha temizliği bırak o eve gitmem bile.
maalesef bu etrafimdaki insanlarin anneleri yardima gider cocuguna bakayimda isini gucunu yapsin biraz kafa dinlesin diye bizde durum tam tersi hala ben pışpışlıyorum hanimefendiyi

Geçmiş olsun aslında yaptıklarının hepsi allah tarafından kayda geçildi hani derler ya yap bir iyilik at denize balık bilmezse halik bilir işte tamda senin yaptığın iyilik gibi,fakat beddua ediyorum deyince herşey silinir gibime geldi hatta olursa olsun yine annen olduğu için günaha da girersin bunu unutma! Mesafe koyabilirsin ama beddua yapamazsın.

maalesef bu etrafimdaki insanlarin anneleri yardima gider cocuguna bakayimda isini gucunu yapsin biraz kafa dinlesin diye bizde durum tam tersi hala ben pışpışlıyorum hanimefendiyi
Şuan kızgınsın ama sonradan yumuşayacağını düşünüyorum. Anneye küsmek gerçekten zor çünkü. Ama yine de bi mesafe koy. Cocuk durmuyo hasta falan de. Gideceğin zaman da akşam git iş falan yapma BENCE.

Back
X