- 6 Kasım 2022
- 68
- 24
- 18
- 34
- Konu Sahibi Sunshine597
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir kac başlikta gördüm ve kafama takildi rahim ağzi yetmezliginden dolayi olan doğumda sanci olmaz sanci enfeksiyondan kaynaklanir diyorlar size ne dediler bana direkt yetmezlik dediler Türkiye'de ama dün gittigim doktorda belki enfeksiyon vardi o da rahmi inceltmis olabilir dedi zaten doğuma giderken hafif yesilimsi akınti gelmeye başlamisti nişan olarak düsunmustum onun ustune direkt sızintili kan gelmeye başladı tabi ki giden gitti zaten ama bir kac yerde okuyunca kafam karistiAminnnnnnnnn![]()
Doğum eylemi başlarken sancı olmuyor benim ikizlerde her işimi kendim yapıyordum midem dahi bulanmiyordu ama 20. Haftada doktor şansa baktı ve dedi rahim ağzı mesafe 18 ml olmuş 20 hafta önde gidiyor dedi. Mesafe kısalırken hiç ağrı sancı olmadı ama üç gün sonra nişan geldi yine ağrı yok bir parmak açılma ile yatışım yapıldı dört gün sancı çektim ama ne sancı ağlamaktan gözlerim dışarı döküldü yan yatamiyorum sırt üstü yatamiyorum serumlar iğneler kesilmeye çalışıyor kesilmiyor ilki 10 saati buldu tam açılma olup çocuğun doğması diğeri doğmadı üç gün karnimda kaldı sonra gece onunda suyu geldi altı dört saatte onun doğumu buldu küçük olduklari için tutup çekme vs olmadı yani en son beni öldürün atın burdan diye bagirdigimi biliyorum.Normalde rahim ağzı boyu 40/50 ml olması lazım 35. Haftadan sonra 35 ve altına inmesi gerekiyor benim gebelik daha yeni iken sekizinci haftada 28 ml çıktı yani normalde kısa idi bazı çok bildiğini sanan doktorlar kitapta yazana takılıp kalanlar 25 olmadıkça atılmıyor ya da iki gebelik kaybin yoksa kesin tanı bu demiyor ama sadece boyunun oranı da yetmiyor kas kontrolü de olmalı evet 25 altına atmiyorsun da benim iç döküm kaslarım çok gevşekmiş benim doktorum Allah razı olsun hiç riske atmayalım çünkü parmakla bile itince içeriye açılıyor dedi ki 30. Haftamda içerdeki mesafe bebek ağırlığı genişlemesi ile komple açıldı şuan 32 oldum ama yaşadığım korkuyu Allah biliyor ve şuan dikişin olduğu yer ağrı yapıyor iki büklüm kaldım bebek kafasını dikişe dayamiş şuan sadece dikiş var yani bir ton kasılma engelleyici ilaç içiyorum o yüzden iyi bir doktor bulup kararlı olmak lazım kimse sizi sizden giden canı şu günümüz koşullarında düşünmüyorBir kac başlikta gördüm ve kafama takildi rahim ağzi yetmezliginden dolayi olan doğumda sanci olmaz sanci enfeksiyondan kaynaklanir diyorlar size ne dediler bana direkt yetmezlik dediler Türkiye'de ama dün gittigim doktorda belki enfeksiyon vardi o da rahmi inceltmis olabilir dedi zaten doğuma giderken hafif yesilimsi akınti gelmeye başlamisti nişan olarak düsunmustum onun ustune direkt sızintili kan gelmeye başladı tabi ki giden gitti zaten ama bir kac yerde okuyunca kafam karisti
Hakkınızi helal edin çektiğiniz acıları tekrar hatırlatmış gibi oldum size çok zor imtihan benim yaşadığımin kat katını yaşamissiniz 10 tane de çocuğum olsa unutamm o acıyi ve travmayı günumuzde isini hakkiyla yapan doktor bulmak çok zor ihmal var ben Fransa'da yaşıyorum 2. gebeligimdi ilki 7. haftada gitti sebep yok , ultrasona gittigim zaman dusuk yaptigimi soyluyordum ama alttan bakilmadi Turkiye'ye gittimde cinsiyet ogrenme zamani yine bakilmadi o zaman sinyal vermeye baslamisti hafif agrilarim oluyordu zaten ama kötuyu dusunmedim hiç taa ki sancilar baslayana kadar bana rahmin çok zayif oldugunu hatta daha önce ameliyat gecirip gecirmedigimi bile sordular güvenmiyorum hic bir doktora isi iyice ticarete dokmusler tabi isini hakkiyla yapan vardir ama henuz denk gelmedim oyle insanlarla karsilasalim insallah pazartesiden beri ağri cekiyorum kasıklarim karnim ağriyor adet sökulemedi farkindayim 2 gun once doktora gittik ısrarla muayene etmesini söyledim bakmadi belki ciddi bir durum olabilir enfeksiyon olabilir ama yok anlatamiyorum yeni dogum yaptigimi hemen muayene edemedigini yok yasadigimi unutamadigimi soyleyip telkin etmeye calisti yapacagi 5 dakikalik muayene sanki gideni geri getirmesini bekliyormusum gibi algi olustu teselli istemiyorum ki gitmeden önce daha iyiydim gidince moralim kalmadi sanki yaram deşilmis gibi derdini anlatamamak anlasilmamak çok zor.Doğum eylemi başlarken sancı olmuyor benim ikizlerde her işimi kendim yapıyordum midem dahi bulanmiyordu ama 20. Haftada doktor şansa baktı ve dedi rahim ağzı mesafe 18 ml olmuş 20 hafta önde gidiyor dedi. Mesafe kısalırken hiç ağrı sancı olmadı ama üç gün sonra nişan geldi yine ağrı yok bir parmak açılma ile yatışım yapıldı dört gün sancı çektim ama ne sancı ağlamaktan gözlerim dışarı döküldü yan yatamiyorum sırt üstü yatamiyorum serumlar iğneler kesilmeye çalışıyor kesilmiyor ilki 10 saati buldu tam açılma olup çocuğun doğması diğeri doğmadı üç gün karnimda kaldı sonra gece onunda suyu geldi altı dört saatte onun doğumu buldu küçük olduklari için tutup çekme vs olmadı yani en son beni öldürün atın burdan diye bagirdigimi biliyorum.Normalde rahim ağzı boyu 40/50 ml olması lazım 35. Haftadan sonra 35 ve altına inmesi gerekiyor benim gebelik daha yeni iken sekizinci haftada 28 ml çıktı yani normalde kısa idi bazı çok bildiğini sanan doktorlar kitapta yazana takılıp kalanlar 25 olmadıkça atılmıyor ya da iki gebelik kaybin yoksa kesin tanı bu demiyor ama sadece boyunun oranı da yetmiyor kas kontrolü de olmalı evet 25 altına atmiyorsun da benim iç döküm kaslarım çok gevşekmiş benim doktorum Allah razı olsun hiç riske atmayalım çünkü parmakla bile itince içeriye açılıyor dedi ki 30. Haftamda içerdeki mesafe bebek ağırlığı genişlemesi ile komple açıldı şuan 32 oldum ama yaşadığım korkuyu Allah biliyor ve şuan dikişin olduğu yer ağrı yapıyor iki büklüm kaldım bebek kafasını dikişe dayamiş şuan sadece dikiş var yani bir ton kasılma engelleyici ilaç içiyorum o yüzden iyi bir doktor bulup kararlı olmak lazım kimse sizi sizden giden canı şu günümüz koşullarında düşünmüyor
Estağfurullah aynen öyle iyi insana denk gelmek çok önemli doktorlara her şey kolay ama öyle olmuyor bilmiyorum belkide öyle olmasalar bu işi yapamazlar ne bilim her şey çok zor Allah'ım iyi insanlara denk getirsin. Her birimizi iyi ki ölüm var diyorum iki yavrum orda beni bekliyor anneeeeeeee diye koşup sarılacak büyük bır özlemle Allah her şeyin en iyisini bilirHakkınızi helal edin çektiğiniz acıları tekrar hatırlatmış gibi oldum size çok zor imtihan benim yaşadığımin kat katını yaşamissiniz 10 tane de çocuğum olsa unutamm o acıyi ve travmayı günumuzde isini hakkiyla yapan doktor bulmak çok zor ihmal var ben Fransa'da yaşıyorum 2. gebeligimdi ilki 7. haftada gitti sebep yok , ultrasona gittigim zaman dusuk yaptigimi soyluyordum ama alttan bakilmadi Turkiye'ye gittimde cinsiyet ogrenme zamani yine bakilmadi o zaman sinyal vermeye baslamisti hafif agrilarim oluyordu zaten ama kötuyu dusunmedim hiç taa ki sancilar baslayana kadar bana rahmin çok zayif oldugunu hatta daha önce ameliyat gecirip gecirmedigimi bile sordular güvenmiyorum hic bir doktora isi iyice ticarete dokmusler tabi isini hakkiyla yapan vardir ama henuz denk gelmedim oyle insanlarla karsilasalim insallah pazartesiden beri ağri cekiyorum kasıklarim karnim ağriyor adet sökulemedi farkindayim 2 gun once doktora gittik ısrarla muayene etmesini söyledim bakmadi belki ciddi bir durum olabilir enfeksiyon olabilir ama yok anlatamiyorum yeni dogum yaptigimi hemen muayene edemedigini yok yasadigimi unutamadigimi soyleyip telkin etmeye calisti yapacagi 5 dakikalik muayene sanki gideni geri getirmesini bekliyormusum gibi algi olustu teselli istemiyorum ki gitmeden önce daha iyiydim gidince moralim kalmadi sanki yaram deşilmis gibi derdini anlatamamak anlasilmamak çok zor.
Tabi onların açısından bakınca hakli olabilirler alıskinlar ama o durumu yaşayan biz annelere kolay degil surekli bu durumu yaşamiyoruz ve pskolojik olarak atlatilmasida zor bir durum anlayışiniz ve ilginiz için çok teşekkur ederim kalbi güzel insansiniz❤ bunu hissettirdiniz,Maşallah cokta guzel teslim olmussunuz Allah hayirli kolay doğum nasip etsin hayirli evlatlariniz olsun iyi ki ahiret var burda yarim kalan özlemleri orda yaşayacağiz çok şükurEstağfurullah aynen öyle iyi insana denk gelmek çok önemli doktorlara her şey kolay ama öyle olmuyor bilmiyorum belkide öyle olmasalar bu işi yapamazlar ne bilim her şey çok zor Allah'ım iyi insanlara denk getirsin. Her birimizi iyi ki ölüm var diyorum iki yavrum orda beni bekliyor anneeeeeeee diye koşup sarılacak büyük bır özlemle Allah her şeyin en iyisini bilir
Aynı derdi olan aynı yerden canı yanan insan anlar benim bebeklerim gideli on dört ay oldu ben onn dört aydır gece uykusu yok uyuyamıyorum gün aydınlanıyor uykuya öyle dalıyorum insanlara yük olmamak için gülerken sohbetlerine katılırken bazen diyorum acaba dışardan yalandan gülüyor gibi mi duruyorum çünkü içimde ateş sonra diyorum kötü bir yerde değiller benden iyi bakanın yanındalar gel desek belki gelmek bile istemezler o zaman kalbim soğuyor sizin de en kısa en kolay en hayırlı yoldan inşaallah kalbiniz kucaginiz dolsun Rabbim kimseyi evlat ile imtihan etmesinTabi onların açısından bakınca hakli olabilirler alıskinlar ama o durumu yaşayan biz annelere kolay degil surekli bu durumu yaşamiyoruz ve pskolojik olarak atlatilmasida zor bir durum anlayışiniz ve ilginiz için çok teşekkur ederim kalbi güzel insansiniz❤ bunu hissettirdiniz,Maşallah cokta guzel teslim olmussunuz Allah hayirli kolay doğum nasip etsin hayirli evlatlariniz olsun iyi ki ahiret var burda yarim kalan özlemleri orda yaşayacağiz çok şükur![]()
Amin Allah razı olsun ayni aciyi yaşamiş olan annem tekrar yeri dolacak ve sen geçen günu unutacaksin derdi insallah oyle olurAynı derdi olan aynı yerden canı yanan insan anlar benim bebeklerim gideli on dört ay oldu ben onn dört aydır gece uykusu yok uyuyamıyorum gün aydınlanıyor uykuya öyle dalıyorum insanlara yük olmamak için gülerken sohbetlerine katılırken bazen diyorum acaba dışardan yalandan gülüyor gibi mi duruyorum çünkü içimde ateş sonra diyorum kötü bir yerde değiller benden iyi bakanın yanındalar gel desek belki gelmek bile istemezler o zaman kalbim soğuyor sizin de en kısa en kolay en hayırlı yoldan inşaallah kalbiniz kucaginiz dolsun Rabbim kimseyi evlat ile imtihan etmesin![]()
Merhaba hangi doktordu oBaşınız sağ olsun benim de 21. Haftada ikiz kaybım var bu yüzden doktor olan doktor karından bile bunu ölçüyor ama benim ilk gebeliğimde ne yazık ki bu önemsenmedi kinci gebelikte bile ilki böyle oldu diye ikinci böyle olacak diye bir şey yok dikiş oneemiyoruz diyip başlarından savdılar Allah karşıma iyi bir doktor çıkardı ki 15. Haftada 30 ml rahim ağzı uzunluğuna rağmen attı çünkü içerdeki kaslar çok gevşek elle bile açılıyor bebek agirlastikca kayıp gider dedi şuan 32. Haftamdayım çok şükür üç hafta önce 28 ml olan rahim ağzı uzunluğu 12 ml düştü düşünün artık bu konuda kimseye inanmayın evladınızın canı üzerinden lades oynamalarına izin vermeyin ne çektiğimizi biz biliyoruz benim doğumdan sonra beş ay sütüm kesilmedi göğsümü sağıp sağıp ağlaya ağlaya döktüm 14 ay oldu kaybım üzerinden gece uykum yok sabah sekiz olmadan uyuyamıyorum o yüzden iyi bir doktor bulup attırın gerisi Allah ın takdiri Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah