Serklaj Şeker yüklemesi

Zeytin_zey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
2.439
2.651
63
32
Serklaj yaptırdıktan sonra şeker yüklemesi yaptıranlar oldu mu? Erken doğum riski varken şeker yüklemesi bir sorun teşkil eder mi?

Neden tehdit etsin ki? Serklajla şeker yüklemesinin bir bağlantısını kuramadım. Hiç şeker tüketmiyor musunuz?

Neden tehdit etsin ki? Serklajla şeker yüklemesinin bir bağlantısını kuramadım. Hiç şeker tüketmiyor musunuz?
Şu yüzden araştırınca mesela tetanoz aşısı olmayın diyen doktorlar oluyormuş serklajdan sonra , ateşi yükseltiği için riske girmeyin diye , ben de süreçte şeker yüklemesinin bi zararı olur mu diye merak ettim. Kendi doktoruma da soracağım zaten emin olmak istiyorum , bazen en alakasız şeyler bile etkide bulunabiliyor

merhaba Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Net bir bilgim yok ama çoğu şeyin etki ettiğini biliyorum hatta karnınızı fazla oksamakla ilgili bir makale okumuştum o bile etki edebiliyormuş dikkatli olmak gerekiyor . Ben yaptırmadım ama bebeğimi rahim agzi yetmezliği yüzünden kaybettim sonraki gebeliğimde serklaj olacağım insallah sizin süreciniz nasıl ilerledi planlı serklaj mı yoksa acil serklaj mı

Doktorunuz en iyisini bilir tabi ancak herkes şeker yüklemesi yaptırmak zorunda değil, ben yaptırmadım , açlık tokluk kan şekerine baktılar, kilom da az oldugu için gerek görülmedi, tetanoz aşısı da olmadım.

Kaybınız için çok üzüldüm. Dilerim diğer hamileliklerinizde her şey yolunda gitsin sanırım o zaman 12. 13. Haftalarda erkenden Serklaj yapıyorlarmış.

Acil diye geçiyor benimki. Normalde hep 30 mm çıkarken bir hafta içinde birden kısaldı. Sonra hastaneye yattım birkaç gün sonra da serklajım oldu.

İşte ben de sürekli araştırıyorum. Yabancı kaynaklara bile bakıyorum çünkü bu süreçte dikkatli olmakta fayda var. Enfeksiyon olmamak gerekiyor, pelvik olarak dinlenme şart vs. İnanın karnı okşamak bile önemli olabilir bu aşamada çünkü doktorum sıcak su ile değil ılık su ile duş al dedi, erken doğumu tetikleyecek her şeyden uzak durmam gerekiyor.

Tetanoz aşısını serklajdan dolayı mı olmadınız peki

Mrb bnde 20.haftamda acil serklaja alındım şuan 32+1 hafta oldu çok şükür. ben şeker testini yaptım 28haftalikkn ve yüksek çıktı insülin başladılar olcumlere göre dozu artırdı dahiliye doktoru. 26haftada tetanoz için aradılar doktorunuza sorun tm derse gelin yapalım dediler doktor olabilirsin dedi ama ben korktuğum için hemen yapmadm 30haftada tek doz tetanoz aşısı oldum

Açıkçası ben de 30 olunca olmayı tercih ederim en azından içim rahat eder. Size de çok geçmiş olsun ne güzel , 32. Haftaya ulaşmışsınız darısı başıma

Şekeri de ben de mutlaka yaptırıcam. Peki siz bu süreçte nelere dikkat ettiniz hep yattınız mı ?

Amin amin inşallah sizde diğer tüm adaylarda vakti gelinceye kadr bebeğimizi taşıyalım

bnm surecim baya zordu serklaj yapıldı ama enfeksiyon riskine karşı doktor 2hafta yatış yaptı 3tane antibiyotik birden başlandı ve sagolsun perinatoloji doktoru 2gunde bir gelip vajinal temizlik yapıyordu bnm çok baskim oluyodu taburcu olduktan sonrada her hafta kontrole çağırdı bu süre zarfında hep yattım oturmak bile yoktu uzandigim yerde yemek yedim sadece tuvalet için kalktım

Sizin acil serklaj mı yoksa planlı mı oldu ben de 19 haftada kaybettim bebeğimi sonraki gebelikte planlı serklaj olacak serklaj süreci nasıl geçiyor agri çok oluyor mu ve süreç nasıl ilerliyor

Benim doktorum da aclık tokluk bakıyor yaptırmamı istememişti diğer gebeliğim de bende abdominal serklajim var şimdi aynı doktora gidiyorum yine aclık tokluk şekere baktırır
sizin serklajniz vajinal mi

Benim doktorum da aclık tokluk bakıyor yaptırmamı istememişti diğer gebeliğim de bende abdominal serklajim var şimdi aynı doktora gidiyorum yine aclık tokluk şekere baktırır
sizin serklajniz vajinal mi
Serklaj vajinal mi ne demek anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…