- 30 Nisan 2023
- 2.439
- 2.651
- 63
- 32
- Konu Sahibi Zeytin_zey
-
Şu yüzden araştırınca mesela tetanoz aşısı olmayın diyen doktorlar oluyormuş serklajdan sonra , ateşi yükseltiği için riske girmeyin diye , ben de süreçte şeker yüklemesinin bi zararı olur mu diye merak ettim. Kendi doktoruma da soracağım zaten emin olmak istiyorum , bazen en alakasız şeyler bile etkide bulunabiliyorNeden tehdit etsin ki? Serklajla şeker yüklemesinin bir bağlantısını kuramadım. Hiç şeker tüketmiyor musunuz?
Doktorunuz en iyisini bilir tabi ancak herkes şeker yüklemesi yaptırmak zorunda değil, ben yaptırmadım , açlık tokluk kan şekerine baktılar, kilom da az oldugu için gerek görülmedi, tetanoz aşısı da olmadım.Şu yüzden araştırınca mesela tetanoz aşısı olmayın diyen doktorlar oluyormuş serklajdan sonra , ateşi yükseltiği için riske girmeyin diye , ben de süreçte şeker yüklemesinin bi zararı olur mu diye merak ettim. Kendi doktoruma da soracağım zaten emin olmak istiyorum , bazen en alakasız şeyler bile etkide bulunabiliyor
Kaybınız için çok üzüldüm. Dilerim diğer hamileliklerinizde her şey yolunda gitsinmerhaba Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Net bir bilgim yok ama çoğu şeyin etki ettiğini biliyorum hatta karnınızı fazla oksamakla ilgili bir makale okumuştum o bile etki edebiliyormuş dikkatli olmak gerekiyor . Ben yaptırmadım ama bebeğimi rahim agzi yetmezliği yüzünden kaybettim sonraki gebeliğimde serklaj olacağım insallah sizin süreciniz nasıl ilerledi planlı serklaj mı yoksa acil serklaj mı
Tetanoz aşısını serklajdan dolayı mı olmadınız pekiDoktorunuz en iyisini bilir tabi ancak herkes şeker yüklemesi yaptırmak zorunda değil, ben yaptırmadım , açlık tokluk kan şekerine baktılar, kilom da az oldugu için gerek görülmedi, tetanoz aşısı da olmadım.
Benim herhangi serklaj gibi bir problemim yoktu, doktor bu devirde tetanoz aşısına cok gerek görmediğini söylediği için yaptırmadım, ancak bazı doktorlar şart kosuyor.Tetanoz aşısını serklajdan dolayı mı olmadınız peki
Mrb bnde 20.haftamda acil serklaja alındım şuan 32+1 hafta oldu çok şükür. ben şeker testini yaptım 28haftalikkn ve yüksek çıktı insülin başladılar olcumlere göre dozu artırdı dahiliye doktoru. 26haftada tetanoz için aradılar doktorunuza sorun tm derse gelin yapalım dediler doktor olabilirsin dedi ama ben korktuğum için hemen yapmadm 30haftada tek doz tetanoz aşısı oldumŞu yüzden araştırınca mesela tetanoz aşısı olmayın diyen doktorlar oluyormuş serklajdan sonra , ateşi yükseltiği için riske girmeyin diye , ben de süreçte şeker yüklemesinin bi zararı olur mu diye merak ettim. Kendi doktoruma da soracağım zaten emin olmak istiyorum , bazen en alakasız şeyler bile etkide bulunabiliyor
Açıkçası ben de 30 olunca olmayı tercih ederim en azından içim rahat eder. Size de çok geçmiş olsun ne güzel , 32. Haftaya ulaşmışsınız darısı başımaMrb bnde 20.haftamda acil serklaja alındım şuan 32+1 hafta oldu çok şükür. ben şeker testini yaptım 28haftalikkn ve yüksek çıktı insülin başladılar olcumlere göre dozu artırdı dahiliye doktoru. 26haftada tetanoz için aradılar doktorunuza sorun tm derse gelin yapalım dediler doktor olabilirsin dedi ama ben korktuğum için hemen yapmadm 30haftada tek doz tetanoz aşısı oldum
Amin amin inşallah sizde diğer tüm adaylarda vakti gelinceye kadr bebeğimizi taşıyalımAçıkçası ben de 30 olunca olmayı tercih ederim en azından içim rahat eder. Size de çok geçmiş olsun ne güzel , 32. Haftaya ulaşmışsınız darısı başıma
Şekeri de ben de mutlaka yaptırıcam. Peki siz bu süreçte nelere dikkat ettiniz hep yattınız mı ?
Sizin acil serklaj mı yoksa planlı mı oldu ben de 19 haftada kaybettim bebeğimi sonraki gebelikte planlı serklaj olacak serklaj süreci nasıl geçiyor agri çok oluyor mu ve süreç nasıl ilerliyorAmin amin inşallah sizde diğer tüm adaylarda vakti gelinceye kadr bebeğimizi taşıyalım
bnm surecim baya zordu serklaj yapıldı ama enfeksiyon riskine karşı doktor 2hafta yatış yaptı 3tane antibiyotik birden başlandı ve sagolsun perinatoloji doktoru 2gunde bir gelip vajinal temizlik yapıyordu bnm çok baskim oluyodu taburcu olduktan sonrada her hafta kontrole çağırdı bu süre zarfında hep yattım oturmak bile yoktu uzandigim yerde yemek yedim sadece tuvalet için kalktım
Serklaj vajinal mi ne demek anlamadımBenim doktorum da aclık tokluk bakıyor yaptırmamı istememişti diğer gebeliğim de bende abdominal serklajim var şimdi aynı doktora gidiyorum yine aclık tokluk şekere baktırır
sizin serklajniz vajinal mi
Rahim ağzına dikiş atılıyor ya vajinal olarak mı atıldı diye sordum birde karından girilelrek kapalı ameliyatla atılan dikiş varSerklaj vajinal mi ne demek anlamadım
Kapalı olanı bilmiyordumRahim ağzına dikiş atılıyor ya vajinal olarak mı atıldı diye sordum birde karından girilelrek kapalı ameliyatla atılan dikiş var
Vajinalden daha iyi koruyor diye öyle karar verdikKapalı olanı bilmiyordum
Benimkisi vajinal oldu
Sizinki neden abdominal tercih edildi peki
Amin hayırlısı ile bebeklerimizi sağlıkla alalım kucaklarımızaVajinalden daha iyi koruyor diye öyle karar verdik
sağlıkla kucaniza alın inşallah
Her ikisini de yaptırdım bir sorun yoktuSerklaj yaptırdıktan sonra şeker yüklemesi yaptıranlar oldu mu? Erken doğum riski varken şeker yüklemesi bir sorun teşkil eder mi?
Merhaba süreciniz nasıl ilerledi acaba yani abdominal olmasına nasıl karar verdiler daha önce sorun mu yaşadınızVajinalden daha iyi koruyor diye öyle karar verdik
sağlıkla kucaniza alın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?