Serklaja rağmen rahim ağzında kısalma olup ikinci serklaj olan var mı ???

smhmrn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2025
65
9
1
Arkadaşlar merhaba serklaj olduktan sonra ona rağmen rahim ağzında kısalma yaşayan ve ikinci serklaj olan var mıdır ? Süreçleriniz nasıl ilerledi

Arkadaşlar merhaba serklaj olduktan sonra ona rağmen rahim ağzında kısalma yaşayan ve ikinci serklaj olan var mıdır ? Süreçleriniz nasıl ilerledi
Ben de bi aya serklaj olxam 12-13. Haftamda. İlk gebeliğim 21.haftada adil serklajla kaybettm sadece bi hafta tturtu dikiş. Simdi umarım erkenden atılanı tutar diye dua ediyorum. Sizin dikişten sonra kısalma mı oldu

Ben de bi aya serklaj olxam 12-13. Haftamda. İlk gebeliğim 21.haftada adil serklajla kaybettm sadece bi hafta tturtu dikiş. Simdi umarım erkenden atılanı tutar diye dua ediyorum. Sizin dikişten sonra kısalma mı oldu
Evet dikişe rağmen kısalma oldu bende.

Kaçken kaç oldu ve ne kadar üste ilerlediniz
Serklajdan önce 19 mm di. 23 e yükselmişti. Yaklaşık 2 ay öyle devam etti. Sonra bir an da serklaja rağmen 13 mm e düştü. İkinci serklaja girdim şu an son durum nedir ben de bilmiyorum bekliyorum.

Serklajdan önce 19 mm di. 23 e yükselmişti. Yaklaşık 2 ay öyle devam etti. Sonra bir an da serklaja rağmen 13 mm e düştü. İkinci serklaja girdim şu an son durum nedir ben de bilmiyorum bekliyorum.
Çokgeçmiş olsun. Fakat 19 mm olup 23e çıkması mumkun değil uzama olmaz ki sadece sabit kalır. Doktorunuz tavsiyede bulundu mu sürekli yat hareket etme gibi?

Hayır 19 du girmeden önce. Ameliyat esnasında 23 mm olduğunu söylediler. Ultrasonda ölçüm farkı olabiliyor zaten mesane doluysa ya da o an kasılma varsa bunlar etkileyebiliyor. Kendi doktorumla beraber perinatoloji doktoru da girmiş sağolsun ameliyatıma ikisi de öyle söyledi.
Bende sağlıkçıyım ameliyattan sonra işime ara vermek zorunda kaldım iki doktorum da çok abartmadan yavaş yavaş evde hayatına dönebilirsin dedi ama ben ona rağmen kalkmadım WC harici. Yine de kısaldı yapacak bişey yok Rabbim neyi uygun görürse öyle olur kudret onun ona sığındım bekliyorum.
Sizde mi serklaj oldunuz ?

Çokgeçmiş olsun. Fakat 19 mm olup 23e çıkması mumkun değil uzama olmaz ki sadece sabit kalır. Doktorunuz tavsiyede bulundu mu sürekli yat hareket etme gibi?
Hayır 19 du girmeden önce. Ameliyat esnasında 23 mm olduğunu söylediler. Ultrasonda ölçüm farkı olabiliyor zaten mesane doluysa ya da o an kasılma varsa bunlar etkileyebiliyor. Kendi doktorumla beraber perinatoloji doktoru da girmiş sağolsun ameliyatıma ikisi de öyle söyledi.
Bende sağlıkçıyım ameliyattan sonra işime ara vermek zorunda kaldım iki doktorum da çok abartmadan yavaş yavaş evde hayatına dönebilirsin dedi ama ben ona rağmen kalkmadım WC harici. Yine de kısaldı yapacak bişey yok Rabbim neyi uygun görürse öyle olur kudret onun ona sığındım bekliyorum.
Sizde mi serklaj oldunuz ?

Hayırlısı olur insallah. Ben ilk gebeliğimde acil serklaj oldum 21.haftada fakat 22.haftada suyum geldi ve bebeğimi kaybettm. Şimdi 10 haftalık gebeyim ve 13.haftada dikiş atılacak. Yşne aynı şeyleri yaşamaktan çok kırkuyorum insallah ikimiz de bu süreci guzel atlatırız

Çok üzüldüm. Başınız sağolsun. Korkmayın bunda tedbir alırsanız öyle olmaz Allahın izniyle. İnşallah sağ salim kucağımıza alırız. İlk gebeliğinizde kaç mm di dikiş niye fayda etmedi acaba.

Amin insallahh 15.haftada doktor kusalmayı fark etti ama kendisi pislik herifin teki olsugu için ciddiye almadı ilaçla halletmeye çalıştı. Bizim de cahillik ne oldugunu bilmediğimizden doktorumuza guvendik. 21.haftada detaylı ultrasonda perinatolog acil serklaj çocuk dığum knalına giemiş dedi. Dikiş sadece bi hafta turabildi. Zaten allah bilir o dikişi de nasıl attılar. Yani dikiş boşuna atıldı gibi bi şey oldu

İnşallah sağlıkla evladınızı kucağınıza alırsınız. Eğer olumsuz bir durum olursa da abdominal serklajı bir araştırın

Kızlar kayıplarımız varsa öncesinde sonraki gebelikler için abdominal düşünün daha sağlam vajinalden çok geçmiş olsun sağlıkla lin kucaginiza

Aynen öyle ilaç fayda etmiyor ki ben hamile kaldığım ilk günden itibaren progestan fitil ve iğne kullandım. Ona rağmen iki kere kısaldı. İlacın faydası olsaydı bana olurdu. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. İnşallah bundan sonra herşey yolunda ilerler hepsi Rabbime emanet o isterse herşey olur.

İnşallah sağlıkla evladınızı kucağınıza alırsınız. Eğer olumsuz bir durum olursa da abdominal serklajı bir araştırın
Abdominal serklaj için çok haşin çok riskli demişti doktorum. Ama tam bi bilgim yok açıkçası. İnşallah ona gerek kalmaz.

Kızlar kayıplarımız varsa öncesinde sonraki gebelikler için abdominal düşünün daha sağlam vajinalden çok geçmiş olsun sağlıkla lin kucaginiza
Gebe kalmadan önce mi yapılıyor abdominal serklaj dediğiniz. Yoksa gebe kaldıktan sonra mı. Amin inşallah

Gebe kalmadan önce mi yapılıyor abdominal serklaj dediğiniz. Yoksa gebe kaldıktan sonra mı. Amin inşallah

Gebe kalmadan da yapılıyor canım ben gebeyken oldum devlette yapılıyormu bilmiyorum ben özelde oldum 2 aylıkken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…