Serviks Uzunluğu Hakkında ve Serklaj Ameliyatı olanlar yardım lütfen..

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slm benımde 12 haftamda servıks boyu 4 santım denıldı ve hemen serklaj yapıldı ama 6.aya kadar dayanabıldı ve dıkıslerı dr aldı ondan sonra dogum yaptım yanı dıkısler bırazdaha kalsa rahmı yırtcakmıs benım bebegım cok hareketlıydı olmadı bundan sonra ne olcak bılmıyorum

slm benımde 12 haftamda servıks boyu 4 santım denıldı ve hemen serklaj yapıldı ama 6.aya kadar dayanabıldı ve dıkıslerı dr aldı ondan sonra dogum yaptım yanı dıkısler bırazdaha kalsa rahmı yırtcakmıs benım bebegım cok hareketlıydı olmadı bundan sonra ne olcak bılmıyorum

4 cm kısamıymış ? Kaç olması gerekiyor normal uzunlukta sayılması için acaba ? fisfisfis

ıkinci trimestir, yani 12 - 24 haftalardaki gebelik kayıplarında en sık neden rahim ağzı yetersizlikleridir. Önceki gebeliği ya da gebeliklerini bu dönemde hiç bir belirti olmaksızın ya da hafif bir ağrı ve kanama ile kaybetmiş olan anne adaylarında servikal (rahim ağzı) yetmezlik belirgin bir neden olarak öne çıkacaktır. Bu şekilde bir öyküsü olan kadınlarda 12 - 13. gebelik haftalarında yapılacak vajinal muayene ile rahim ağzında açıklık olup olmadığı (8 nolu hegar bujisinin geçebileceği kadar olan açıklık) tesbit edilebilir. Ayrıca bu konuda ultrason tecrübesi olan hekimler transvajinal ultrasonografi ile rahim ağzını değerlendirebilirler. Ultrasonografide rahim ağzının (serviks) uzunluğu en az 26 mm ve çapı da en fazla 10 mm olmalıdır. Aksi halde servikal yetmezlik söz konusudur. Servikal yetmezlik genellikle rahim içi hacminin düşük olduğu hallerde (rahim anomalileri, rahim içi tümöral lezyonlar, anadan olma yetersiz büyüklükteki rahimler vs.) ortaya çıkar. Servikal yetmezlik söz konusu olan durumlarda gebeliğin 12 ile 18. haftaları arasında rahim ağzına küçük bir dikiş konularak genişleme meyili olan rahim ağzı adeta bir çuvalın ağzının büzülmesi gibi sıkılaştırılır. Bu sayede servikal yetmezlik engellenmiş olur. 36. haftadan sonra bu dikiş tekrar alınarak doğumun gerçekleşmesi sağlanır.

ALINTI..

İkinci trimestir, yani 12 - 24 haftalardaki gebelik kayıplarında en sık neden rahim ağzı yetersizlikleridir. Önceki gebeliği ya da gebeliklerini bu dönemde hiç bir belirti olmaksızın ya da hafif bir ağrı ve kanama ile kaybetmiş olan anne adaylarında servikal (rahim ağzı) yetmezlik belirgin bir neden olarak öne çıkacaktır. Bu şekilde bir öyküsü olan kadınlarda 12 - 13. gebelik haftalarında yapılacak vajinal muayene ile rahim ağzında açıklık olup olmadığı (8 nolu hegar bujisinin geçebileceği kadar olan açıklık) tesbit edilebilir. Ayrıca bu konuda ultrason tecrübesi olan hekimler transvajinal ultrasonografi ile rahim ağzını değerlendirebilirler. Ultrasonografide rahim ağzının (serviks) uzunluğu en az 26 mm ve çapı da en fazla 10 mm olmalıdır. Aksi halde servikal yetmezlik söz konusudur. Servikal yetmezlik genellikle rahim içi hacminin düşük olduğu hallerde (rahim anomalileri, rahim içi tümöral lezyonlar, anadan olma yetersiz büyüklükteki rahimler vs.) ortaya çıkar. Servikal yetmezlik söz konusu olan durumlarda gebeliğin 12 ile 18. haftaları arasında rahim ağzına küçük bir dikiş konularak genişleme meyili olan rahim ağzı adeta bir çuvalın ağzının büzülmesi gibi sıkılaştırılır. Bu sayede servikal yetmezlik engellenmiş olur. 36. haftadan sonra bu dikiş tekrar alınarak doğumun gerçekleşmesi sağlanır.

ALINTI..

Ah Yağmurcum aynı şey tekrar başımıza gelir diye öyle korkuyorum ki..:çok üzgünüm:

Allah nasib eder de tekrar hamile kalırsam değil 2,6 cm 10 cm bile olsa rahim ağzı,serklajı kesin yaptırmayı düşünüyorum.Dr un insiyatifine bırakmayacağım bunu..:1closedeyes:

çok haklsın cnm işte bende bu korkuları yaşıyorum hamile kalmdan önce de vardı
tırım tırım araştırma yapıyorum dr 2 haftada bir gidiyorum elimden gelse her hafta gidicem

bademcim canım benim bir fikrim yok bu konuda...
nasılsın canım özel mesajda atamadım sana kapsama alanı dışındaydın merak ettim seni iyisin dimi canımcım..çoook öpüyorum ..

bademcim canım benim bir fikrim yok bu konuda...
nasılsın canım özel mesajda atamadım sana kapsama alanı dışındaydın merak ettim seni iyisin dimi canımcım..çoook öpüyorum ..

Tatlım özeline yazdım Şeniz

Arkadaşlar bu konuyu ilk kez okudum ve duydum. Şaşırdım açıkcası. Böyle bişeyden hiç haberim yoktu. Doktorumda böyle bir kontrol yapmadı. 2 hafta sonra kontrolüm var, gittiğimde mutlaka soracağım. Bilmediğimiz kim bilir neler var daha:( gerçekten şaşkınım şuan. Konuyu gündeme getirdiğiniz için tşk ediyorum sizlere...
Hepimize hayırlı doğumlar inşallahhh..

Arkadaşlar bu konuyu ilk kez okudum ve duydum. Şaşırdım açıkcası. Böyle bişeyden hiç haberim yoktu. Doktorumda böyle bir kontrol yapmadı. 2 hafta sonra kontrolüm var, gittiğimde mutlaka soracağım. Bilmediğimiz kim bilir neler var daha:( gerçekten şaşkınım şuan. Konuyu gündeme getirdiğiniz için tşk ediyorum sizlere...
Hepimize hayırlı doğumlar inşallahhh..

Canım benim de haberim yoktu ve bebeklerim çok sağlıklı denirken kaybetmeme sebep oldu ihmalkar dr lar :kızgın:

Her ultrasona girdiğinde mutlaka ölçtür rahim boyunu..Bizim yaşadığımız üzüntüyü başka arkadaşlar yaşamasınlar :1no2:

4 cm kısamıymış ? Kaç olması gerekiyor normal uzunlukta sayılması için acaba ? fisfisfis

canım ınankı bende bılmıyorum tamamen cahıllıgımıze geldı ama kısa degıl 4 san acılmıstı benımkı galıba oyle tahmın edıyorum ben yoksa nıye serklj yapsın arastırmam gerek galıba:1shok:

canım ya geçmiş olsun,bu konuda hiç bir bilgim yok,tecrübeli arkadaşlar bizi bilgilendirsin evet çok iyi olur

bademcim benim dr ayrıntılı ulltrasyonda ölçmüştü 42 mm çıkmıştı.
25 mm ve altı tehlikeliymiş
sen hamiş kaldığında muhakkak önlemini al al tatlım

serklaj ameliyatı oldum arkadaşlar.dün akşam hiç acı hissetmedim.öncesinde ve sonrasında doktorum bebeğimin kalpatışlarını gösterdi.bu ikinci gebeliğim ve doktorum çok umut verici aslında kaygılarım vardı ama şimdi kendimi çok iyi hissediyorum.allahım inşallah herşey yolunda gider.rabbim anne olmak isteyen herkese nasib etsin

bademcim benim dr ayrıntılı ulltrasyonda ölçmüştü 42 mm çıkmıştı.
25 mm ve altı tehlikeliymiş
sen hamiş kaldığında muhakkak önlemini al al tatlım

sizin kaçıncı hafta ölçümünüzde çıktı bu sonuç 42 mm? benim 14.haftada 44 mm normal mı acaba?

tugba arkadaşım geçmiş olsun sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın inşallah. şimdi yatak istirahatimi verdi doktorun nekadar süre yatman gerekiyo acaba. kaç cm olmuştu rahmin acaba doktorun gerek duydu sana bilgi verdilermi. bakalım bende yarın gidecem doktora merak ediyorum nediyecek. senin kolay geçmiş amaliyatın. sevindim senin adına.

tugba arkadaşım geçmiş olsun sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın inşallah. şimdi yatak istirahatimi verdi doktorun nekadar süre yatman gerekiyo acaba. kaç cm olmuştu rahmin acaba doktorun gerek duydu sana bilgi verdilermi. bakalım bende yarın gidecem doktora merak ediyorum nediyecek. senin kolay geçmiş amaliyatın. sevindim senin adına.

saol canım.10 gün kadar yatmam gerekiyo heralde.ufak işler sadece.benim doktorum pelvik muayene yaptı.elle yani.normalde kalem ucu kadar açıklık olması gerekiyomuş ama benimki serçe parmak girecek şekilde açılmış.boyuylailgili bişey söylemedi yani.ama ameliyatta korkulucak bişey yokmuş .rahat ol hiç heyecan yapma bunlar bebek için çok önemliymiş canım rabbim yanında olsun.seni ve bebeğini korusun.sadece önlem amaçlıymış ve %90 işe yarıyomuş

bende bu konu hakkıonda başlık açmayı düşüyordum bendede rahim ağzı kısalığı var tam olarak ne kadar bilmiyorum ama doktorumun verdiği çıktılarda yazıyor bakınca yazarım

banada ya serklaj yada istirahat dedi işte bir profesöre göründüm oda serklajlık gerektiricek çok önemli bir duurm yok dedi istirahat ediceksin dedi

işte yürüyüş ayakta fazla kalmak ağır iş ve yorulmak yasak birde doguma kadar cinsel birleşme yasak dedi

arkadaşımın teyzesi 2 doğumundada yaptırmış 12 yada 16 haftalıkken daha gecte olabiliyr serklaj yaptırmış 36 . hafta aldırmış sonrasında 40. haftada doğumlarını gerçekleştirmiş işe yaradığını söylemiş

doktorumda ben 1 kere yaptım hiç bir işe yaramadı dedi yani sanırım kişiden kişiyede değişiyor birde serklaj yaptırsanda istirahati bırakmamak lazım bakalım hayırlısı

bademcim rabbim tekrar kötü olaylarla karşılaştırmasın mucizeni göndersin bir an önce tatlımm

arkadaslar merhaba:)bencede bu konu gundemde olmali..cogu kisi bilmiyor bu sorunu..ben 2 kere hist gecirdim ve erken dogum riskim var iki ayri doktora gidiyorum ama ikisinede zorla olcturuyorum sanki hep 20 haftalarda baktiklarini soyluyorlar dunde vag us ile olcum yapti doktorum 3.5 uzeri iyi dedi ama bana gore kisa...fakat sanirim sadece uzunlugu degil acilmasida onemli onada vag us da hemsire batindan baski uygularken bakti aciklikl ve esneme yok tehlike yok dedi..ama tereddutteyim..serklaj ileri haftalarda pek saglikli olmuyormus..ama bunun yaninda erken dogum basladigindada dikis yeterli gelmiyormus yani karisik bir durum anladigim..bende ne yapacagimi sasirmis durumdayim:(

Back
X