Ses kaydı konumun devamı

görümcelerinizin daha önce sizin telefonunuzu karıştırdıklarını ve kayınvalideniz hakkında yazdığınız kötü şeyleri gördüklerini yazmışsınız.

sizde onlar için iyi şeyler düşünmüyorsunuz ve bunu yakınlarınızla paylaşıyorsunuz.

onların yaptığı da aynı şey aslında.

bence hep beraber oturup yüzleşip ona göre devam edin.

Evet buna karar verdim kızlar tek tek alıntı yapamadım ama bütün mesajlari okudum çok teşekkür ederim sanırım hayatımdan silmeye gücüm yok arada başka olaylar var eşimle araları başka sebeplerden limoni zaten. onlar kavga cıkaracak gibi duruyor şimdilik bekliyorum cevaplarını da vericem.
Ses kaydını ortaya attıktan sonra işler tamamen sarpa sarıp kontrolünuzden çıkabilir. Komsuyla arkadasla küsüluyor tamamen hayattan çıkarılabiliyor ama malesef aile iliskileri öyle değil. Bayramda seyranda insanlarla yüzyüze bakılacak bir kapı olmalı diye düşünüyorum ben.

Gördüğünüz gibi her şeyi bilmek iyi değil. Şu anda da boş çabalar içindesiniz.
Yüzleseniz ne olacak?
Kavga edilecek, bir süre herkes birbirine küsecek, zaman geçince eşiniz "ailem işte ne yapayım atayım mı" diyecek ve tekrar görüşmek zorunda kalacaksınız.
Daha önce arkanızdan yapılan her şey de açık açık yüzünüze karşı yapılmaya başlanacak. Çünkü oğullarının bilip de sustuğunu bilecekler artık.

Hayır madem böyle şeylere kalkışıyorsunuz, entrika peşindesiniz, önceden ne yapacağınızı düşünmeliydiniz.

İlla yüzlemek istiyorsanız da ses kaydını atmayın veya dinletmeyin.
Eşiniz yokken "hakkımda neler konuştuğunuzu biliyorum. Sustum diye mi böyle rahat laf sokuyorsunuz?" deyin, araya da söyledikleri birkaç cümleyi serpiştirin ki bildiğinize ikna olsunlar. Ve elinizde daha kaç kayıt var bilemeyip çatlasınlar meraktan.

"Olay çıkmasın diye abinize söylemedim. Ama böyle devam ederseniz hem abinize dinleteceğim hem hakaret davası açacağım size" deyin.
Kavga etmeyin, sakince konuşun.
Gidip eşinize "biz karına hakaret ettik bizi tehdit ediyor" diyecek halleri yok.

Hayat dizilerdeki gibi olsaydı entrika dediğin böyle yapılırdı. Sonra da sezon finali...
Tabii sonraki sezonda her an tetikte olmanız lazım ki onlar da sizin her şeyinizi kaydetmesinler.

Gidip de küçük emrah gibi ağlamaklı mesaj atmanızın da ellerine gizlice yaptığınız kaydı vermenizin de bir anlamı yok.

onların sizin telefonunuzdan birşey yazıp yollamalarıyla sizin ses kaydı almanız arasında dağlar kadar fark var.
inatla mahkeme açmazlar diyorsunuz ama bunca lafı ve küfrü sayan mahkeme mi açmayacak ? bence sinirden sağlıklı düşünemiyorsunuz.

Whatsaptan atma onlara ellerinle kanıt veriyorsun gidin mahkemeye verin diye.Ben olsam yüz yüzerken söylerdim ama kibarca söylerdim ve mesafemi koyardım
Herkes evdeyken ac ses kaydını.Benim hakkımda bunları dusunmeniz beni üzdü ben sizi seviyordum ama çok gucendim .Bundan sonra küs de degilim ama çok sık görüşmeye de gerek yok diyebilirsin. Ya bu arkadaş ya da komşu değil aile illa ki yüz yüz e geleceksin kibarlikla hallet

Eeeee sonuç boşanmayacaksanız böyle şeyler yapmanın anlamı yok.

Bence hanım bir kadına aynı üslup yakışmaz. Ses kaydını atıp sizi sizinle baş başa bırakıyorum bundan sonra sizinle görüşmek istemiyorum yazsanız ?

Whatsaptan atma onlara ellerinle kanıt veriyorsun gidin mahkemeye verin diye.Ben olsam yüz yüzerken söylerdim ama kibarca söylerdim ve mesafemi koyardım
Herkes evdeyken ac ses kaydını.Benim hakkımda bunları dusunmeniz beni üzdü ben sizi seviyordum ama çok gucendim .Bundan sonra küs de degilim ama çok sık görüşmeye de gerek yok diyebilirsin. Ya bu arkadaş ya da komşu değil aile illa ki yüz yüz e geleceksin kibarlikla hallet
Aynen bu arkadaşı dinle öfkeyle kalkan zararla oturur

bence bi üyenin dediği gibi herkesi çaya davet edip mini bi hoparlöre bağlayıp telefonu dinletin. sonrasında tartışmacı bi tavrınız olmasın, yazıklar olsun hiç beklemezdim bu iki yüzlülüğü diyip odanıza geçin.

Mesela iyi davranıyolar iki dk sonra laf sokuyolar böyle olunca bende susup kalıyorum bu yüzden kendimi yiyorum napcam sasırdım cidden
Böyle böyle daha yıpranıyorsunuz
Arada kendi konuşmalarından bir iki şey söyleyin dumura uğrasınlar
Ben çorbası kendim yapıyorum artık kimsenin söylenmesine izin vermem gibi bir şey söyleyin kayınvalide bir laf sokuyorsa siz on tane sokun
Cevabını anında verin yoksa ağlayıp sızlamanız hiç bir işe yaramayacak

Siz bu ses kaydını onlara gönderirseniz sanki şöyle bi durum olacak gibi geliyor bana.
Onlar da sizin açıklarınızı bir bir söyleyecekler. İşte sen de bize böyle dedin böyle yaptın vs. Açığınız varsa size bunları koz olarak kullanabilirler bence.

Siz bu ses kaydını onlara gönderirseniz sanki şöyle bi durum olacak gibi geliyor bana.
Onlar da sizin açıklarınızı bir bir söyleyecekler. İşte sen de bize böyle dedin böyle yaptın vs. Açığınız varsa size bunları koz olarak kullanabilirler bence.

İlave olarak açığı olmasa bile eşini manipüle edebilirler.
Çünkü konu sahibinin eşi hiç güven vermiyor. Konu sahibi farkında değil ama konu sahibini hiç korumuyor. O kadar hakaretli ses kaydını dinleyip kardeşlerinden hesap soramaması veya doğru düzgün laf sokamaması bunun en bariz göstergesi.
Konu sahibinin eşiyle bu mevzuyu enine boyuna konuşmaya cesareti yok o gün konuştu ve bitti eşini yormak istemiyor, eşinin de ailesiyle bağlarını kesmeye cesareti yok.

Yoksa eşi kardeşlerin kolundan tutup konu sahibinin yanına getirtir özür diletirdi. Hiç ses kaydından da bahsetmezdi. Karıma ettiğiniz hakaretleri kendi kulağımla duydum hemen özür diliceksiniz derdi.
Karısına bir özürü bile çok gördü. Konu sahibi o hakaretleri görümcelerine etseydi çoktan konu sahibinin ailesi bile o ses kaydını dinlemişti

Eşinize söylemekte hata, onlara söylemekte hata, ses kaydı almakta hata. Ömer seyfettin in (çok sevmem ) bir kitabı var yüksek ökçeler. Kadın hep yüksek topuklu giyiyor. Rahatsızlığı nedeni ile bir süre topuklu giyemiyor ve herkesin hakkında konuştuklarını duyuyor. Mutsuz oluyor. En son tekrar yüksek topuklu giyiyor. Bilmemek mutluluktur sizde giyin topukluları mutlu olun.

Haklıyken haksız duruma düşmek için uğraşıyorsun resmen bacım. Şey sanıyorsun herhalde, herkes böyle başı öne eğik, "Kusura bakma miniktirtil biz sana çok yanlış yaptık, bir daha arkandan konuşmayacağız, huzurunu da bozmayacağız." falan diyecek ehehe. Herkes sana tavır alır, buna kocan da dahil. Kocan zaten seni savunabilen bir tip olsa bu insanlar bunları diyecek yüzü bulamaz, kusura bakma. Seni sinsi görürler, "Arkamızdan ses kaydı almış, kimbilir daha ne sinsilikler yaptı bak bu dediklerimizde ne kadar haklıymışız" derler.

Yapman gereken kimseyle yüz göz olmayıp tavrını onlara karşı farklılaştırmak. Ne bileyim, fazla samimi olmamak, yanlarında konuştuklarına dikkat etmek, sır vermemek gibi. Bu devirde politik olmak kazandırır.

Kızlar https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/sinirden-elim-ayagin-titriyor-ses-kaydi.1134621/
Konum bu hatırlarsınız. Ben halen birşey yapamadım sadece eşime dinlettim oda onlara laf sokup duruyor. O öyle yapınca kv de eşim yokken bana laf sokuyor. Ama alttan alttan yapıyor 2 iyi laf söylüyosa 1 kötü. Ben onlara soğuk davranmaya çalışıyorum ama o pis samimiyetlerinin içine alıyolar resmen yada aptal aptal sinir edecek şeyler yapıyolar ve patlıycam artık . Bu konuyu açtım çünkü napicam bilemiyorum kızlar

Şimdi bayram bitince ben ses kaydını onlara whatsapptan atıp şöyle yazmayı düşünüyorum;

Bu kadar mi iki yüzlüsünüz onca lafi söyleyip yuzume gülmeyi nasıl başardınız . ben sizden 1 tabak corba 40 yılda bi istedim oda cocuk ac kalmasn diye. her gun her turlu yemegimi yapiyorum sizden ne zaman istedim ki çocukları halleyle büyütcek diyebiliyosunuz? ev temizliğime kadar laf ediyosunuz gittigim andan itibaren arkamdan atıp tutmaya baslamissiniz sizin gercek yüzünüzü gördüm artık şunuda anladm ben bazı şeyleri duzeldi sanmıstım baştan nası başlarsa öyle gidiyomus. Laf soktunuz sustum sevmediğim şeyleri yaptınız bişey demedim iyi oldum diye siz beni salak bellemissiniz bana bukadar düşmansanız yuzume gulmeyin kapimida acmayin bari huzurumu evliliğimi bozmayin bu kadar lafi küfürü eden insan ölürsem bile gelmesin korkarım böyle insandan .

Yada farklı bi mesaj mı atmalıyım? Çok mu yumuşak olmuş bu .

Buarada kayıtta ,ev hanımlığım ,fiziğim annelliğim herşey ama herşeye nefret edercesine ve dalga geçer tarzda söylemleri var.
"Bizle markete gitmiyor, g*tune ç*mak sokmuşuz sanki, kendinide bi b*k sanıyor," tarzında konuşmalar ve daha yazamadığım çok şey. öbür konumda da var her cümlenin sonunda salak diyolar vs. Yüzyüze konuşsam eminim mesajda yazdıklarımın hepsini unutucam salak gibi gözlerim dolucak konuşamayacağım. O yüzden mesaj istiyorum. Eşime de sadece söyleyeceğim kaydı göndericem diye. Gönderme dese de dinlemiycem ona kalırsak kara güne kaldık

Bence whatsaptan ayıp ellerine kanıt verme suçlu durumuna düşersin herkesin içind e dinlet sonra sil

Back
X