Ses kaydi (yardım lutfen)

Ses kaydını güle güle dinlesin. Sıkıldıkça çevirir çevirir dinler, tabi siz de özel hayatınızı ihlal ettiğine dair davanızı açacaksınız..

Miss.

Sonra size tazminat vermiyorsa iş mahkemesinde dava açın.

Neyine güvenmiş, anlayamadım.
Davayı direk işçi mahkemesine mi açıyım acaba

ses kaydı bilginiz dahilinde olmadığı sürece suçtur
ayrıca istemiyorsan tazminatımı ver çıkar demişsiniz bunda da birşey yok
insanların işyerlerinden mazaret izni almaya da hakkı vardır
yani bu müdür sırf patrona şikayet amaçlı yemiş bu haltı
aklınca sizi kötüleyip işten çıkarttıracak

Işçi mahkemesi yasal olmayan durumlarda işçinin lehine karar veriyor. Tüm fazla mesailer, izinler vs. Saati saatine Kayıtlı değilse onlar korksun.Hicbirsey imzalamayin, mahkemeye gideceğinizi söyleyin. Gerekirse gidin de.

ses kaydı bilginiz dahilinde olmadığı sürece suçtur
ayrıca istemiyorsan tazminatımı ver çıkar demişsiniz bunda da birşey yok
insanların işyerlerinden mazaret izni almaya da hakkı vardır
yani bu müdür sırf patrona şikayet amaçlı yemiş bu haltı
aklınca sizi kötüleyip işten çıkarttıracak
Aynen amac o rabbime nasıl hesap verecekler bilmiyorum

anlamıyorum bir izin için neden işinizi hiçe saydınız . Ne olursa olsun artık bu işten size hayır gelmez . tazminat için de sakın istifa etmeyin . Elinizden geldiği kadar direnin sakın patronun bir oyununa gelmeyin. Şahsi çıkarlarınızı sonuna kadar alın

sebepsız ısten cıkarılma
hakkın olan ızın gunlerını kullandırtmama
ses kaydı tehtıtıyle tazmınatsız ısten cıkman ıcın baskı
bunlar suc
iş mahkemesıne gıdecegınızı dava acacagınızı soyleyın

Izinsiz ses kaydi suctur dayim savci bi konudan bahsediyorduk iyi hatirliyorsam en az 18 aydan hapis cezasi var diyordu... Ispatin olmasi gerek tabii

alo 170 arayıp durumdan bahsedin hatta bu ses kaydına kadar anlatın... izinsiz kayıt ve bu kaydı 3. şahıslara dinletmek ayrıca suçtur.

Benim bildiğim (yakın bir avukat arkadaşımdan duydugum) yanlış hatırlamıyorsam eger hakaret, taciz, tehdit durumlarında ani gelişen olaylarda (tuzak kurulmadan) ses kaydıda delil sayılabiliyormuş, ama sizde öyle bir durum yokki niye ses kaydından korkuyorsunuz ki.

Ne olursa olsun o ses kaydında kişinin rızası olmadan yapılan ses kaydı, video, ortam dinlemesi suçtur,kişilik haklarına saldırıdır
Yanlış bilinen bir şey kanımca.

Hakim takdir ediyor her konu için geçerli değil. Özellikle ceza ve boşanma davalarında “suç ve haksız bir bir saldırıya ilişkin durumlarda” ses kaydını hakim kabul edebilir.

Yanlış bilinen bir şey kanımca.

Hakim takdir ediyor her konu için geçerli değil. Özellikle ceza ve boşanma davalarında “suç ve haksız bir bir saldırıya ilişkin durumlarda” ses kaydını hakim kabul edebilir.
Haklısınız Fakat şuda var
Önceden planlanarak bilerek ve isteyerek sırf önceden delil olsun diye çekilenler geçersizdir
Evet hakimin takdirinde

Haklısınız Fakat şuda var
Önceden planlanarak bilerek ve isteyerek sırf önceden delil olsun diye çekilenler geçersizdir
Evet hakimin takdirinde
İnanın bu konularda hakimlerin verdiği o kadar farklı görüşler var ki.. :)

Dediğiniz doğru evet ama yine tam olarak öyle değil. Bilerek ve isteyerek haklılığını ispat etmek için yani farklı bir niyet taşımaksızın da kayıt altına almış olabilir.

Vs vs vs:)

Daha dün haberlerde okudum. Çocuğunun sınıfına ses kaydı cihazı koymuş veli, öğretmen çocuğuna hakaret edince ede elinde kayıt cihazıyla müdürün yanına gitmiş. Sonuç: ses kaydı özel hayat ihlali olduğu için ceza verilmiş.
Her türlü sen haklısın, ses kaydı gerçekten bir suc. Benim de zamanında bir mahkemem olmuştu, o zaman kanıt olarak bir ses kaydı almayı düşünmüştüm ama bu şekilde kanıt gösterip karşı taraf tarafından 'izinsiz kayıt yapma' suçuyla suçlanıp ceza alan çok kişi olduğunu öğrenmiştim.
Yani sizi böyle bir sebepten cikaramazlar .

Merhabalar bayanlar.ben isyerinde mudurle tartistim ablamin sünnetine izin vermediği için oda tartışmayi ses kaydına almış patronum beni sever ona göndermiş tazminatsiz çıkıyım diye patronunda 3 gün düşün çekmiş tazminat için ben kayıtta sadece beni istemiyorsan tazminatını ver diyorum hakaret vs yok yapma nda.peki ses kaydı suç değilmi ben hakkımı nasıl araya bilirim.kizima tek bakıyorum ortada kaldım öylece yardım lutfen.zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
ses kaydi yasal degil. Mahkemeye sunamaz zaten. Delil olmaz yani illegal olduğu icin. Burada suclu olan korkmasi gereken siz degilsiniz parton mu müdür mü o kisi korksun. Bir sey yapamaz ses kaydiyla. Orali bile olmayin. Kendince gozdagi vermeye çalışmış.

Merhabalar bayanlar.ben isyerinde mudurle tartistim ablamin sünnetine izin vermediği için oda tartışmayi ses kaydına almış patronum beni sever ona göndermiş tazminatsiz çıkıyım diye patronunda 3 gün düşün çekmiş tazminat için ben kayıtta sadece beni istemiyorsan tazminatını ver diyorum hakaret vs yok yapma nda.peki ses kaydı suç değilmi ben hakkımı nasıl araya bilirim.kizima tek bakıyorum ortada kaldım öylece yardım lutfen.zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
kesınlıkte suçtur haksız duruma düşer.kayıtta sizi kayda alıyorum şimdi deyıp haber vermesi gerekir suç olmaması için

Back
X