• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seslere olan takıntım beni bitirecek :(

Novamber wind

🧿 March, 2019 👑
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
16.466
12.870
498
Dayanamıyorum kızlar, alışamıyorum, katlanamıyorum. Gereksiz çıkan her sese acayip takıntım var. Ağız şapırdatma, herhangi çorba/meşrubatı höpürdetme, çekirdek sesi, sakız sesi, eşyaların gıcırdaması sayamadığım bir çok saçma ses

Bıktım artık var mı benim gibi olan :(

Son düzenleme:
Var tabikide:)
Erkek versiyon bizdeki ama.
Kardesim yemek yiyene, corba icene , dis fircalayana bile gicik olur. Bizde ailece ona gicigiz tabi.

Kendi oturur cekirdek yer elmasini yer salataligini yer ama cocuklar eline bisey alsin kavga kufur saldirir.
Egoistlik resmen bu

Var tabikide:)
Erkek versiyon bizdeki ama.
Kardesim yemek yiyene, corba icene , dis fircalayana bile gicik olur. Bizde ailece ona gicigiz tabi.

Kendi oturur cekirdek yer elmasini yer salataligini yer ama cocuklar eline bisey alsin kavga kufur saldirir.
Egoistlik resmen bu

Ben bu saydıklarımı bir başkasına yapmıyorum tabii ki. Kesinlikle yemek yerken ağzımı iki metre açıp şapırtmam, çekirdek yemem, cips türü şeyleri bir başkasının yanında yemem vs. Yani bana yapılmasını istemediklerimi başkasına yapmıyorum
Gıcık olunacak bir şey değilki elimde değil napayım :50:

Ben bu saydıklarımı bir başkasına yapmıyorum tabii ki. Kesinlikle yemek yerken ağzımı iki metre açıp şapırtmam, çekirdek yemem, cips türü şeyleri bir başkasının yanında yemem vs. Yani bana yapılmasını istemediklerimi başkasına yapmıyorum
Gıcık olunacak bir şey değilki elimde değil napayım :50:

Valla tebrik ediyorum o zaman sizi cunku evde bir egoist olmasi cok zor.

Tedavisi var diye biliyorum bunun. Psikoloktan yardim alin lutfen. Cunku cok zor bir durum bu.
Kardesim bu yuzden cok guzel is imkanlarini kacirmak zorunda kalmisti.

Bende yemek şapırdatma bir de çatalı,kaşığı vs tabaga sürte sürte yiyenlere sinir oluyorum :18:

yani bazen,mp3 dinliyorum,ancak hep beraber yemek yerken,mümkün mertebe tv sesini açıyorum ki duymayayım...

bizde şapırdatma,höpürdetme yok da ben rahatsızım:37:,çatal-bıçak-kaşık sesinden...cips-çekirdek yenirse yanımda,uzaklaşmaya çalışırım,başka odaya geçerim,şarkı dinlerim,mırıldanırım,sakız çiğnenirse yanımda,yiyecek birşeyler ikram etmeye/almaya çalışırım ki sakızı çıkarıp atsın...hastayım gerçekten yaaa:27:

Duvar saatinden gelen tiktaklar, kapı zili, korna, matkap sesi hatta cep telefonu zil sesi ve mesaj seside beni rahatsız ediyor:26:
bu seslere duyarlılık ,magnezyum eksikliginden de kaynaklanabiliyormus:31:

Duvar saatinden gelen tiktaklar, kapı zili, korna, matkap sesi hatta cep telefonu zil sesi ve mesaj seside beni rahatsız ediyor:26:
bu seslere duyarlılık ,magnezyum eksikliginden de kaynaklanabiliyormus:31:

hiç duymamıştım bir araştırayım. aynı şekilde saat vs gereksiz seslere çok gıcık oluyorum :27:

Son düzenleme:
İnsanların çıkardığı seslere acayip bir hassasiyetim var.Ağız şapırdatma hele işkence.Öyle böyle değil insanı en sonunda sinir krizi geçirtecek kadar etkiliyor beni :1:

Özellikle de babam,hastalıktan mı nedir yemek yese de yemese de,istemsiz ağzını şapırdatıyor deli oluyorum.Çin işkencesi gibi mübarek :27:

İnsanların çıkardığı seslere acayip bir hassasiyetim var.Ağız şapırdatma hele işkence.Öyle böyle değil insanı en sonunda sinir krizi geçirtecek kadar etkiliyor beni :1:

Özellikle de babam,hastalıktan mı nedir yemek yese de yemese de,istemsiz ağzını şapırdatıyor deli oluyorum.Çin işkencesi gibi mübarek :27:

off işte aynen kendini tekrar eden tüm saçma sesler beni krize sokacakmış gibi oluyor. bir yerde otizm olanlarda çok görüldüğünü okumuştum yani beyni daha çok kullanan insanlarda ne kadar doğru bilmiyorum :26:

Bende de var.. Hatta abimde de var aynı durum.
Çıldıracak gibi oluyorum. Babamla aynı sofraya oturmak mümkün değil. Bu ne feci bir durum yaşamayan bilemez.

Çekirdek sesi, fütursuzca sakız çiğneyenler, yemek yerken ağız şapırdatılması, çayı içerken 15 cm den çekişe başlayanlar,
daha bir çok ses beni çileden çıkartıyor... Psikologuma sormuştum, sorun sende değil, herkeste olabilir bu takıntılar demişti.
Kendisinin de bazı seslere takıntılı olduğunu anlatmıştı hatta.. Eğitimlerde kalemle oynayanları sürekli uyarırım demişti.
Öyle bir ortamda bulunma, uyar, uyarın dikkate alınmıyorsa uzaklaş dedi..

İyi de mesela ben toplu taşıma araçlarına bindiğimde, yanımda ya da karşımda biri sakız çiğniyorsa iniyorum o otobüsten, ya da cinayet işleyecek duruma geliyorum. Ciddi, hayatımı etkileyen bir sorun benim için...

Bencillik falan değil, gerçekten umursamamak istiyorum. Ama yapamıyorum.

Bir ortamda eğer birisi garip ses çıkartıyorsa, ben konuşulanlara vakıf olamiyorum. Kilitleniyorum o ses çıkarana suratına bir tokat atmamak için kendimle mücadele veriyorum.

Elbette bunun bir sorun olduğunu biliyorum.

Ama böyle fütursuzca davrananlar, etrafı umursamayanlar da normal değiller... Saygısızlar..

Eğer bu soruna çare bulmuş biri varsa, lütfen yazsın... Fizana giderim buna çözüm bulmak için....

Haklısın badee
Benimde aklıma ilk gelen onlar oldu..benim tahammül edemediğim; sesin seriye baglaması:26::34:

Evet sorun, çıkan sesin sürekli hale gelmesi...
Mesela bazı sakız çiğneyenler beni rahatsız etmiyor.
Ağzını bir karış açmadan çiğnediklerinde, ve çiğnerken sürekli şak şak ses çıkmadığında sorun yok. Arada çıkınca beni rahatsız etmiyor.
Özellikle seriye bağlanmış halde çıkan sesler.... ööffff :(

off işte aynen kendini tekrar eden tüm saçma sesler beni krize sokacakmış gibi oluyor. bir yerde otizm olanlarda çok görüldüğünü okumuştum yani beyni daha çok kullanan insanlarda ne kadar doğru bilmiyorum :26:

Öylemiymiş ben hiç araştırma gereği duymadım.Sorun bende var heralde diyordum:1:
İnsanlarda sırf bu yüzden ani çıkışlar yaptığımı düşünüyor,aslını da anlatamıyorum.Sürekli bu tip seslere maruz kalınca baya yıpranıyor sinirlerim sonra en ufak bir şeye patlıyorum :37:

Sinir hastası olduğumu felan düşünüyordum

Back
X