• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seslere olan takıntımı nasıl yenebilirim?

Misıfonisi Olmayan anlamaz derken bu ve bunun gibi insanları kastetmiştim işte...

Elimizde olmadığına inanmayan , şımarıklık yaptığımıza inanan koca bir güruh var maalesef :KK43:
Evet keşke rahatsız olmasak ama elimizde degil. En sevdiğim ınsanlarda yapsa rahatsız oluyorum onlara karşı olan bir sıkıntım yok .ama o ses resmenbeynimizi kaziyor

Bende de var ortamdan uzaklaşmaktan başka çare yok maalesef samimi olduklarımı ise nazikçe uyarıyorum ailem zaten bilir hassasiyetimi söylediğimde de hiç bozulmazlar dikkat ederler

Misıfonisi Olmayan anlamaz derken bu ve bunun gibi insanları kastetmiştim işte...

Elimizde olmadığına inanmayan , şımarıklık yaptığımıza inanan koca bir güruh var maalesef :KK43:
Siz neden üzerinize alındınız. Ben konu sahibini kastetmiştim.
Üst üste konu açması ilginç geldi sanki çok sıkılmışta konuşacak birilerini arıyor gibi...

Siz neden üzerinize alındınız. Ben konu sahibini kastetmiştim.
Üst üste konu açması ilginç geldi sanki çok sıkılmışta konuşacak birilerini arıyor gibi...
İyide 'Bir derdim var.' bunun için değil mi zaten?:işsiz:
Ona bakarsanız o zaman kimse sizinde magazin haberlerinizi görmek zorunda değil!:kahve:

Benim diğer seslere değil ama ağız sapirtisina aşırı derecede takintim var. Sofrada biri ağzını sapirdatiyosa bi şey diyemiyorum ama sofradan çabuk kalkmaya çalışıyorum. Çok iyi anlıyorum bu konuda sizi. Aşırı sinir bozucu benim için

ben de aynı sizin gibiyim.hele beyaz leblebi ,çubuk kraker,çekirdek ve erik .yazarken bile ürperiyorum

Bende bi tık senden fazlayim tirnak keame sesi dis fircalama sesi çekirdek yeme sesi daha onlarca var suan aklima gelen bunlar hatta nefes sesi. Mesele ust komsunun pit pit tuvaletteki damlayan sesini bile duyarim :( herkes hayret eder. Su an yazdikca aklima geliyo mesela ben odamdaym yaticam icerden gelen tv sesi beni cildirtir. Asiri takintim var ve hayat bana ve benle birlikte yaşayanlara cok zor. Aşırı sinir de yapiyo i sesten kurtulana kadar. :( caresini bulakadim.

Kızlar seslere acayip takıntimm var.Hani şu ağız sapirtisi,yürürken çıkan topuk sesi , anahtar vs. Gibi eşyalarla sürekli aynı sesi çıkaranlara...
Özellikle de ağız sapirtisina ayrı bir tikim var.Ayni masada yemek yerken babam çok yapar bir şey de diyemem .Sinirden elimi sıkarım sadece.Yasim küçükken diyordum ama şimdi.yasimda var söylesem ayıp olur.
Geçen gün de kitapçıda rafları geziyorum.Arkamda bir sakız sesi ,neyse dedim başka rafa bakiyim yine aynı bayan benim yaşlarımda arkamda ve tabi ki yine aynı ses.Muhtemelen bayan farkında değildi çıkan sesin.Ben öfledim pofledim çıktım .Bu şekilde sinirlenince insanlar neden sinirlendigime anlam da veremiyor.Nasil yenerim kızlar duymazdan da gelemiyorum?
Of ben de yenemedim onu. Eski müdürümle aynı odada çalışıyorduk ben onla yemeğe iniyordum şapır şapır yemek... bir gün sakız verme hatasında bulundum o gün geçmedi :) başladım bence cak cak çiğnemeye ki kafam ona gitmesin :)

Malesef ben de böyleyim öyle sinirleniyorum ki kan beynime sıçrıyor bunu yenmenin yolu yoktur diye düşünüyorum nasıl yenersin ki? Yenebilirsen söyle biz de yapalım :)

Tanıdıklarım asla yanımda sakız çiğneyemez, çekirdek vs çitleyemez, ağız şapırdatan biri varsa onunla sofraYa oturamam ama sofrada muhakkak takarım kulak tıkayıcı çünkü tabağa değen çatal bıçak sesine de tahammül edemem, yanımda eşim tırnak vs kesemez, eşim horladığı için beraber de uyuyamıyoruz mesela

Ben muhakkak kulak tıkayıcı kullanıyorum çünkü tanıdıklara laf geçiyor da tanımadık insanlar yanında mecbur kulaklarım yara oluyor ama yapacak bir şey Yok Ya hemen kulak tıkayıcı takarım ya da hemen kulaklıkla müzik dinlemeye başlarım her an her yerde sinirimi hoplatan bir ses olabiliyor çünkü

Ben de aşırı sinirleyorum yaa. Kırmamak için karşımdakini savaşıyorum. Beynimi kazıyor sanki bu tarz sesler. Kimse de anlamıyor cidden. Abarttığımı düşünüyorlar.

ben de yıllardır bu rahatsızlığı yaşıyorum malesef :( evde ailem artık hassas olduğum için sakız, çekirdek, kuryemiş vs. yemiyorlar ama illaki ağız saplatma oluyor ya da dediğiniz gibi salatalık yerken mesela takılı kalıyorum o sese ve başka hiç bişey duyamıyorum, aklımı başka yere yonlendiremiyorum :( özellikle toplu taşımalarda çok zorluk çekiyorum, sakız çiğneyenı, burnunu çekeni, geviş getireni hepsi bi arada... Çözümü de yok sanırım ben bunun için antidepresan bile kullandım ama geçmedi.

Bende de var. Ben bunun psikoloji ile ilgili bir rahatsızlık olduğunu hatta isimlendirildiğini buradan öğrendim. Allah bağıslasın nur topu gibi bir misofonim oldu :KK49:

Bende de var. Ben bunun psikoloji ile ilgili bir rahatsızlık olduğunu hatta isimlendirildiğini buradan öğrendim. Allah bağıslasın nur topu gibi bir misofonim oldu :KK49:

Uff bende de var o. Hatta cigneme yutkunma sesi de var icindeeee.. horlama olunca falan asla uyuyamam . Sinirden oturur aglarim bile. Hisirtili fis fis hoh hoh nefes alma sesi de sinirimi bozar..agizdan nefes almak da..
Ben de kafayi yiyorum. Cozumu yok,sinirime de hakim olamam. Karsimdaki babam mi esim mi kimse derim varlla of bu ses ne diye. 27 yasindaym. Ovunulcek bisey degil ama katlanamyorum. Dislerimi skyorum resmen...
Ha soyle bi cozumu var aslnda biraz... bebek dogurman ve uykusuz kalman,5dk nin kiymetini o zaman anliyosun,uykusuzluktan sizip kaliyosun falan. O zaman pek ses duymuyo insan.. hiphizli yemek yiyosun millet seni mi izliyo yemek mi sapirdatiyo hic umrunda olmuyo cabucak cigneyip yutma odakli oluyo her yemek yemen... bu biraz azaltti bendeki hassasiyeti :D

Ben de rahatsiz olurum ama asiri derece de degil, duymamaya calisirim. Yorumlari okudum salataliktan da muzdaripsiniz ben de de su var salatalik yedigimde cikardigim sesten insanlarin rahatsiz olacagini dusunup minik minik yerim salatalik yerken ses cikarmayan kimse yoktur ama millet beni dinlemek zorunda degil. Bu da bi hastalik mi acaba

ben de ağız şapırtısına deli oluyorum. uyarınca da kızıyorlar kendini düzeltmek yerine :KK34:

Ben de çözemedim aslında çözmek istemiyorum da. İnsanlar biraz saygılı olsa kütüphanede sakız sesi duymayiz.

Back
X