• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sessiz çığlık

darkkahve

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2025
11
3
1
39
merhabalar, öncelikle eğer bir gün yaşadıklarımı kitap haline getirecek olursam kitabımın ismi kesinlikle konu başlığı olacak.
Aslında çok uzatmak istemiyorum direkt konuya girmek istiyorum aranıza yeni katıldım ve gerçekten yardıma ihtiyacım var. Arkadaşlar kendimi bildim bileli OKB ile mücadele ediyorum zaman zaman azalıyor ama sonra daha beter halde farklı konularda tekrar geliyor psikoloğa gittim daha önce antidepresan kullandım ama gerçekten fayda etmiyor ben başaramıyorum alt edemiyorum şöyle söyleyeyim bugüne kadar her konu da üzerime geldi her konu da beni rahatsız etti, din üzerinden olsun cinsellik olsun temizlik olsun aklınıza ne geliyorsa, hiç bir zaman anı yaşayamıyorum hep kafamın içinde konuşan biri var bana komutlar veriyor “ lambayı üç kere kapatıp açmazsan ailenden birine bir şey olacak ” bu bi örnek sadece gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum son zamanlarda aşırı temizlik takıntısıyla uğraşıyorum ellerimi gün içinde binlerce kez yıkıyorum kapı koluna dokunsam yıkıyorum lambayı açmak için düğmeye dokunsam yıkıyorum evin içinde her hangi bir şeye dokunsam sürekli yıkıyorum kendimi kirlenmiş hissediyorum gün içinde defalarca kıyafet değiştiriyorum duştan çıktığım an bile tam olarak temizlenmiş hissetmiyorum o kadar korkunç bi durumdayım ki, ellerim hep yara oldu sürmediğim krem kalmadı ama düzelmiyor çünkü sürekli yıkamak zorunda hissediyorum, ailemden uzaklaştım anneme bile sarılamıyorum üstüm başım kirlenecek diye, en son ne zaman sarıldım hatırlamıyorum çok üzülüyorum bu duruma, ailemin dokunduğu hiç bir şeye dokunamıyorum hemen ellerimi yıkıyorum dokunmak zorunda kalırsam, tv de kötü bi haber görürsem ve ya başka bir yerde kendimce kafamda dua ritüeli oluşturdum içimden onu söylüyorum o an her şeyden soyutlanıyorum eğer söylemezsem sanki ailemden birinin başına aynı olay gelecek miş gibi hissediyorum bazen kaç kere tekrar ettiğimi hatırlamıyorum daha burda anlatamadığım bir çok olay. Ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresiz hissediyorum

psikoloğa gittim daha önce antidepresan kullandım ama gerçekten fayda etmiyor
Psikolog size ilaç yazamaz öneremez, antidepresanı kim neye göre yazdı? Psikiyatrist tarafından teşhis sonucu ilaç ve tedavi belirlenir. Psikoterapi ve düzenli ilaçla kontrol altına alınabilen bir hastalık. Kolay değil asla küçümsemem ama her işin de uzmanı var. Kafanıza göre faydasını görmedim diye ilaç bırakılmaz. Düzenli ve uzun süren bir tedavi görmeniz gerek. İyileşme belirtileri görülünce bile doktor onayı olmadan ilacı asla kafanıza göre bırakmamanız gerek. İyileşmek istiyorsanız tedaviye sadık kalmanız gerek. Grip nezle vs gibi kendi kendine geçen bir hastalık değil. Nasıl kolumuz bacağımız kırılınca kendi kendine geçmiyor müdahale gerekiyorsa psikolojik hastalıklar da öyle. Yanlış bilgi vermek istemem, hiç bir şeyin uzmanı değilim. Okuduğumuz gördüğümüz bildiğimiz doğrultuda yorumluyoruz. Hemen bugün psikiyatri randevusu almaya çalışın.

merhabalar, öncelikle eğer bir gün yaşadıklarımı kitap haline getirecek olursam kitabımın ismi kesinlikle konu başlığı olacak.
Aslında çok uzatmak istemiyorum direkt konuya girmek istiyorum aranıza yeni katıldım ve gerçekten yardıma ihtiyacım var. Arkadaşlar kendimi bildim bileli OKB ile mücadele ediyorum zaman zaman azalıyor ama sonra daha beter halde farklı konularda tekrar geliyor psikoloğa gittim daha önce antidepresan kullandım ama gerçekten fayda etmiyor ben başaramıyorum alt edemiyorum şöyle söyleyeyim bugüne kadar her konu da üzerime geldi her konu da beni rahatsız etti, din üzerinden olsun cinsellik olsun temizlik olsun aklınıza ne geliyorsa, hiç bir zaman anı yaşayamıyorum hep kafamın içinde konuşan biri var bana komutlar veriyor “ lambayı üç kere kapatıp açmazsan ailenden birine bir şey olacak ” bu bi örnek sadece gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum son zamanlarda aşırı temizlik takıntısıyla uğraşıyorum ellerimi gün içinde binlerce kez yıkıyorum kapı koluna dokunsam yıkıyorum lambayı açmak için düğmeye dokunsam yıkıyorum evin içinde her hangi bir şeye dokunsam sürekli yıkıyorum kendimi kirlenmiş hissediyorum gün içinde defalarca kıyafet değiştiriyorum duştan çıktığım an bile tam olarak temizlenmiş hissetmiyorum o kadar korkunç bi durumdayım ki, ellerim hep yara oldu sürmediğim krem kalmadı ama düzelmiyor çünkü sürekli yıkamak zorunda hissediyorum, ailemden uzaklaştım anneme bile sarılamıyorum üstüm başım kirlenecek diye, en son ne zaman sarıldım hatırlamıyorum çok üzülüyorum bu duruma, ailemin dokunduğu hiç bir şeye dokunamıyorum hemen ellerimi yıkıyorum dokunmak zorunda kalırsam, tv de kötü bi haber görürsem ve ya başka bir yerde kendimce kafamda dua ritüeli oluşturdum içimden onu söylüyorum o an her şeyden soyutlanıyorum eğer söylemezsem sanki ailemden birinin başına aynı olay gelecek miş gibi hissediyorum bazen kaç kere tekrar ettiğimi hatırlamıyorum daha burda anlatamadığım bir çok olay. Ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresiz hissediyorum
İlaclarin etki gostermesi 3-4 ay deniliyor. Sonrasinda hastaligin seyrine göre doz azaltma, yukseltme yapılıyor.
Etkisini görmedim diyerek birakilmazki. Biraktiginiz anda başa dönüyor, daha kısa surede tedavi olabilecekken tedavi surecini uzatıyorsunuz.

çok geçmiş olsun.
Bu durumda olma sebebin nedir çok merak ettim. Nasıl bir tramva yaşadın kim bilir. Rabbim yardımcın olsun Ama hayat böyle gitmez. Destek almalısın mutlaka.

Arkadaşlar kendimi bildim bileli OKB ile mücadele ediyorum zaman zaman azalıyor ama sonra daha beter halde farklı konularda tekrar geliyor psikoloğa gittim daha önce antidepresan kullandım ama gerçekten fayda etmiyor ben başaramıyorum alt edemiyorum
Konuyu ben açtım sandım sonra da beni tanıyan biri benim adıma konu açmış diye düşündüm :)
Okb tüm hayatımı mahvetti ve ne yazık ki okb ile yaşamaya ancak tüm hayatımı mahvettikten sonra alıştım. Umarım siz de onun sesini dinlememeyi öğrenirsiniz en kısa sürede. Çünkü tedavide de o sesi susturmayı değil, sizi harekete geçirecek kadar güçlü bir ses olmamasını hedefliyorlar. Yani sizin onu ciddiye almamanızı.

Konuyu ben açtım sandım sonra da beni tanıyan biri benim adıma konu açmış diye düşündüm :)
Okb tüm hayatımı mahvetti ve ne yazık ki okb ile yaşamaya ancak tüm hayatımı mahvettikten sonra alıştım. Umarım siz de onun sesini dinlememeyi öğrenirsiniz en kısa sürede. Çünkü tedavide de o sesi susturmayı değil, sizi harekete geçirecek kadar güçlü bir ses olmamasını hedefliyorlar. Yani sizin onu ciddiye almamanızı.
Nasıl alıştınız? Lütfen bana da yol gösterin

İlaclarin etki gostermesi 3-4 ay deniliyor. Sonrasinda hastaligin seyrine göre doz azaltma, yukseltme yapılıyor.
Etkisini görmedim diyerek birakilmazki. Biraktiginiz anda başa dönüyor, daha kısa surede tedavi olabilecekken tedavi surecini uzatıyorsunuz.
Gerçekten faydası olmuyor ilaçların ya da baba olmuyor

Mutlaka destek alın bu sizin kendi başınıza halledeceğiniz bir şey değil.İyi bir psikiyatri uzmanı bulun direk ilaca başlayın ilk günden tedavi olmayı,ilacın sihir gibi hemen durumu düzelteceğini beklemeyin.Vücudun o ilaca uyumu bile aylar sürer.Hastalığınızın ilerlemiş ve tedavi gerektiğini kabullenin....Geçmiş olsun

Bi sene kadar terapi aldım altı ay kadar da ilaç kullandım
Çok yanlış, 6 ayda mucize beklenmez. Ilaç iyi gelmediyse doktora sorarsiniz başka denenir. Bir şey yapmadan sadece söyleniyorsunuz. Gidip tedavinizi olun

Gerçekten faydası olmuyor ilaçların ya da baba olmuyor
Ne kadar süre ilaç kullandınız ve o ilaçları kim reçete etti? Doz ayarlaması yapılmadan direk bıraktınız mı ilacı? Tedavide ilerlemek sonuç almak için az 4-5 ay gerekiyor. Birinin her gün ilaçlarınızı içirmesi ve doktor kontrollerinizi takip etmesi gerekiyor.

O kadar aynıyız ki.. Bende OKB yim. Özellikle mevsim geçişlerinde rituellerim hat safhaya çıkıyor.

Çok yorucu ve yıpratıcı bir hastalık. 20 yıldır mücadele ediyorum. Şuan sadece ilaç kullanıyorum. Ilaclarimin yetersiz geldiğini hissediyorum. Doktorumu değiştireceğim.

Alanında uzman psikiyatri doktoru ve psikolog buldum. Randevu alıp gideceğim.

Bu arada el yıkamaktan benim de ellerim kurudu 😪

Nasıl alıştınız? Lütfen bana da yol gösterin
Benimki tavsiye değil aslında. Okb sizi sürekli bir şeylerle korkutur, benim artık korkacak şeyim kalmadı. Alabileceği her şeyimi aldı zaten 15 yılda. Bazen tekrar kalbim korkmaya başlıyor tabii ki yakamı tamamen bırakmadı. Öyle anlarda çok yorulduğumu hissediyorum kalbim ve beynim bu kadar kaygıya, strese, yoğun düşünceye vs dayanmıyor keşke ölsem diyorum. Bu yüzden ilham verici bir noktada değilim henüz. Umarım siz ilham verici bir şekilde yenersiniz, bunu çok isterim.

Back
X