Sessiz kimsesiz

Sessizkimsesiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
10
2
1
nasıl yazacağımı nasıl anlatacağımı bilmiyorum karışık olursa şimdiden herkesten özür dilerim...
Öğrenciyim ama 29 yaşındayım biraz geç bi yaş belki ama bitiremedim daha okulumu. Bittiğinde Türkiye şartlarında çok iyi bir kazancı olan garanti gözüyle bakılan bir meslek. Sorun şu ki hem çalışıp hem okumak zorunda olduğumdan uzadıkça uzadı. Eminim çok kişi vardır benim gibi.
Bir de bunu üzerine evlendim çünkü ailem zorla evlendirecekti okumama izin vermiyorlardı. Ben de onlara rağmen sevdiğim adamla evlendim. Eşim okulumu bitirmemi çok istiyor çalışma okulunu bitir diyor ama borçlarımız yüzünden kazandığı para yetmiyor. Neyse en azından sevdiğim adam yanımda eve geldiğimde onu görüyorum diyordum. (Ama artık kimseyi görmeye tahammül edememe sınırındayım )Temizlik yemek düzen hiç umrunda değil neden yapmıyorsun demez.
Gelgelelim bu aralar her şey üzerime üzerime geliyor. O kadar kötü hissediyorum ki sürekli uyuyarak unutmaya çalışıyorum. Allah ım al canımı diyorum bu aralar çok fazla. Okulumdan soğudum gidemiyorum okulu görünce kalbim sıkışıyor , eşimin benim okulumun bitmesi üzerine kurduğu hayalleri dinledikçe daha da bunalıyorum , konuşmak istemiyorum. Hiç gülmüyorum sabahtan akşama kadar bir şey yemiyorum evde hiç bir şey yapmadan saatlerce oturuyorum, gece yattığım zaman kafamdaki sesleri bastıramadığım için uyuyamıyorum , uyuyunca 24 saate varana kadar uyuyorum. Bu durumdan kurtulamadıkça daha kötü hissediyorum. Eşimi üzmekten korkuyorum ailem desen anlatamam. Hiç arkadaşım kalmadı kimseyle konuşamıyorum. Bu daha nereye kadar böyle devam edecek ???
Sanal ortam nasıl derdimi çözecek bilemeden çaresizce yazıyorum çünkü burada herkes birbirine destek olmaya çalışıyor...
Her şeyin sorumlusu benim sanki kendime olan güvenim bitti,çabaladıkça batıyorum ...

Bitiremedikçe boşa çabalıyormuşum gibi okuldaki herkes yine mi bitmedi dedikçe hocalar da dahil (yine mi sen diye soruyorlar) kimseyi görmek istemiyorum artık oradan

Bir yardim alsaniz.. depresyona girmiş gibi duruyorsunuz.. biraz kendinizi dinleyin disari cikin kendiniz icin biraz alis veris yapin cok buyuk seyler yapmaniza gerek yok bi kuafore gidin bi fon cektirin mesela o bile iyi gelir yada işe yataktan cikip makyaj yapmakla baslayin.. tabi destek alin mutlaka..

Doktor yardımı alın. Burada biz size ne söylesek boş, sürekli aynı problemleri yaşamaya devam edeceksiniz zaten.

Yardım almamın gerektiğinin farkındayım. Bilen birileri var mı devlet ya da üniversite hastanesinden yararlanabilir miyim? Nette araştırdım ama net bilgi bulamadım bugün

Kimsenin lafina kulak asma ne yap ne et okulunu bitir.
Sizde tembellik sezdim biraz 24 saat uyudugunuzu soylemissiniz.
Esinizide seviyorsunuz ikiniz icin iyi bir gelecek kurmak icin cabalayin.
Sizde okulu birireceginize dair hayaller kurun.
Ilk onceliginiz okul olsun baska carenizde yok bitirmek zorundasiniz.
Mesleginizi elinize alinca ne kadar rahat edeceginizi dusunun.
Kendinize hep olumlu telkinler verin.

Evet yararlanabiliyorsun hatta ben gecen hafta buraya pskiyatrim ile ilgili konu açmıştım bende burda ogrendim devlet hastanesinelerinde piskolog varmış.. ben bulunduğum ilçeye bagli belediyenin aile yardim merkezine gitmeye karar verdim ucretsiz terapi danismanlik vs yapiyorlar..

Teşekkür ederim yorumunuz için. Tembel olduğumu söyleyemem çünkü hafta içleri hep işimdeyim. Tatil günlerimden bahsetmek istemiştim ...

Çok teşekkür ederim o kadar çok sevindim ki cevabınıza pazatesi ilk işim olacak. Tekrar teşekkürler

Bıkmışsınız aynılıktan destek alın bu süreci atlatmak için ve hayatınızda bir şeyler değiştikçe düzeleceksiniz sizde
Çok geçmiş olsun.

Türkiye şartlarında garanti is olan meslek bölüm hangisi merak ettim. Ayrıca siz uzattikca daha bitmedi mi soruları boğar çok mu alttan dersiniz var ki?

Her üniversitenin kendine ait bir sosyal-medikal birimi oluyor genelde. Ücretsiz gidebileceğiniz bir psikolog da vardır orada %99. Mutlaka araştırın. Haliniz yoksa verin bana özelden üninizin adını, ben bakar size dönerim. Bitirin mutlaka okulunuzu. Tek engeliniz psikolojiniz.

Okuldan sordum ama bizim üniversitede sadece sgk kaydı olmamak şartıyla bakıyorlarmış. Bir arkadaş yardımcı oldu devlette varmış. İlginiz için teşekkür ederim çok sağolun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…