• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sessizlik

Herkese derdimi anlatamiyorum kimseye guvenilmiyo

herkese tabii ki derdinizi anlatmayın.
ben de anlatmam.
ama dert anlatmak ya da sır vermek gerekmiyor.
yapısal olabilir bilmiyorum. ben kendimi bildim bileli tanıdığım tanımadığım birileriyle özellikle yüzyüze iken iletişimi çok çabuk kurarım.
kitap okumak yararlı olabilir. ben de aman aman okuyan biri değilim ama geliştireceğinden eminim.
ya da özgüvenle ilgili bir konu olabilir.
bunun için profesyonel destek alsanız? boşuna kendinizi üzmezsiniz daha fazla.

Kitap okumaya firsatim yok iki cocukla

Aslında boş oldukça okumaya başlasanız. 1 haftada değil de 1 ayda 1 kitap bitirirsiniz en fazla. Zaten bir zaman sonra hızlanmış olursunuz. Hafızanız da güçlenir.

Etrafınızda nasıl insanlar var? Size uymuyorlar mı hiç?
Eğer söylediklerinizi dikkate almıyorlarsa almalarını sağlamak sizin elinizde.
Her söyleneni iyi dinleyin. Gülün, tepki verin. 1-2-3 derken bir bakmışsınız sizinle göz teması kurarak anlatıyorlar.

Bir de toplu kalabalık yerine tek tek kişilerle görüşün. Güveniniz gelir. Kişisel muhabbetiniz artar. Açılırsınız.
En kötü çocuklara yaşıt olan birine gidince alışveriş yapmayı düşündüğünüzü İzmire daha tam alışamadığınızı uygun kaliteli çocuklara göre nerelerden alışveriş yapabilirim muhabbetlerine girersiniz. Zaten uzaaar gider. Ortak nokta bulmaya çalışın.

Ya bide birsey soyleyecegim zaman dusunuyorum acaba soylesem mi soylersem birsey derlermi hakkimda ne dusunurler diye dusunuyorum sonra vazgecip konusmuyorum konustugumdada iki kelimeyi bir araya getiremiyorum yanlis cumleler kurmakdan korkuyorum agzimdan komik laf cikacakmis gibi oluyorum o yuzden susuyorum

Ya bide birsey soyleyecegim zaman dusunuyorum acaba soylesem mi soylersem birsey derlermi hakkimda ne dusunurler diye dusunuyorum sonra vazgecip konusmuyorum konustugumdada iki kelimeyi bir araya getiremiyorum yanlis cumleler kurmakdan korkuyorum agzimdan komik laf cikacakmis gibi oluyorum o yuzden susuyorum

amaaan boşversenize. kim ne derse desin. hem merak etmeyin. kolay kolay kimse dalga geçmez çok abuk subuk bir şey değilse.
bence kesinlikle topluluk içindeki özgüveninizin gelişmesi lazım. bir kere kırsanız bunu devamı gelir. sonuçta yazarak derdinizi anlatabiliyorsunuz.

Senin gibisi daha iyi aslında
Düşünmeden konuşan patavatsızlığı bişey sanan onca insan varken
Sen ayıp etmezsin bence o kadar düşünüp düşünüp konuşacağın için, rahat ol

Slm arkadaslar ben sessizligimden cok rahatsizim konuskankan olmak istiyorum ama olmuyor fikirlerinizi alabilirmiyim
kitap oku-gazete oku-dergi karıştır-ne bilim film izle falan illa bi şekilde bi şeyler hakkında fikrin olmaya başlar ve ister istemez konuşursun yani..

Back
X