Sevda Türküsev: "Cenazesi camiden kaldırılmamalı"

lakeoftears

Omnesvulnerantultimanecat
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
5.104
1.972
Hükümet medyasında yaptığı çıkışlarla gündeme gelen eski Yeni Şafak yazarı ve Tv Net programcısı Sevda Türküsev, hayatını kaybeden Zeki Alasya'nın ardından skandal ifadeler kullandı. Hükümetin yayın organı Yeni Akit de Zeki Alasya için "Zeki Alasya mason muydu?" başlığıyla yaptığı "haber" sosyal medyadan çok sert tepkiler aldı.

Sevda Türküsev, Alasya için "Bazıları vefat eder bazıları sadece ölür... Allah'a inanmayana Allah'ın emirlerini yok sayanlara da rahmet okumam. Herkes inandığı gibi muamele görmeli" ifadelerini kullandı. Alasya, son dönemde çıkışlarıyla Hükümet medyasının hedefindeydi.

Türksev şunları yazdı: "Zeki Alasya vefat etmiş. Şu 'hayatını kaybetti' sözünü sevmiyorum. Ölüm gerçek hayatın başlangıcıdır. 'Vefat etti' denmeli... Bazıları vefat eder bazıları sadece ölür... Ben her inanca saygılıyım. Allah'a inanmayana Allah'ın emirlerini yok sayanlara da rahmet okumam. Herkes inandığı gibi muamele görmeli. Kişi Allah'a inanmıyorsa Müslüman değilse cenazesinde camiden kaldırılmamalı. Ölenin inancına SAYGI duymak Lazım. Neye inanıyorsa o Olmalı."

Alasya, Emek Sineması'nın yıkılmasına karşı söylediği sözler nedeniyle Hükümet medyası tarafından "İslam düşmanı" ilan edilmişti.

http://odatv.com/n.php?n=cenazesi-camiden-kaldirilmamali-0805151200

Terbiyesizler.. Adamin dinini sorgulamak size mi kaldi? Yakinlari neylerse o, size ne? Olur olmez dinibutunler giybete baslamis bile, muslumanim diye gecinirler bir de, kendi dinlerinin gereklerinden bihaber..:KK62: Adam olmus, onlarin tek derdi milletin dinini cekistirmek, inancini yargilamak.. Adlari Akit yaptiklari is cevreye kendi iclerindeki pisligi "akit"mak.

zaten ben allah magfiret etsin dedim dini inanci kendini baglar
ama suda bir gercekki eger kendisi müslüman degildiyse cenaze namazida kilinmaz bu böyledir kimse kafasindan uydurmuyor. belki kendide istemiyordur.

zaten ben allah magfiret etsin dedim dini inanci kendini baglar
ama suda bir gercekki eger kendisi müslüman degildiyse cenaze namazida kilinmaz bu böyledir kimse kafasindan uydurmuyor. belki kendide istemiyordur.
Ailesinin bilecegi is. Ne o yazar bozuntusunu, ne akit denilen medya bozuntusunu, ne de bizi ilgilendirmez.

Ailesi nereye derse oraya gömülmelidir. Nereden kaldırılmasını isterlerse oradan kaldırılmalıdır. Bu kadar..
Onlardan başkasına laf düşmez.

eğer böyle bir talebı olduysa eşine dostuna söylemiştir, yada vasiyeti çıkar sana mı kaldı adamın son yolculugunu sorgulamak !

Zeki Alasya'nın cenazesi ile ilgili bir isteği varsa yerine getirilmeli. Ama böyle bir beyanda bulunmamışsa ailesinin takdirine kalmış. Her iki durumda da Sevda Türküsev denen lüzumsuza söz düşmüyor görüldüğü gibi. Rahmet okumazsa okumasın çok da lazım değil.

Öte yandan ben de insanların inançlarına ya da isteklerine göre vedalanması taraftarıyım. Örneğin intihar videosu çekip yakılmak istediğini söyleyen biri vardı ama dileği gerçekleşmedi, gömdüler adamı.

Zeki Alasya'nın cenazesi ile ilgili bir isteği varsa yerine getirilmeli. Ama böyle bir beyanda bulunmamışsa ailesinin takdirine kalmış. Her iki durumda da Sevda Türküsev denen lüzumsuza söz düşmüyor görüldüğü gibi. Rahmet okumazsa okumasın çok da lazım değil.

Öte yandan ben de insanların inançlarına ya da isteklerine göre vedalanması taraftarıyım. Örneğin intihar videosu çekip yakılmak istediğini söyleyen biri vardı ama dileği gerçekleşmedi, gömdüler adamı.
bu konuda katılıyorum sizee.. isteyen sitediği şekilde olmalı..

Ailesinin bilecegi is. Ne o yazar bozuntusunu, ne akit denilen medya bozuntusunu, ne de bizi ilgilendirmez.
haklisin ilgilendirmez ama bu ilgilendirmez demeniz keske herkes icin gecerli olsa
birilerinin hazzetmedigi insanlar vefat edince boy boy haber yappiliyor denmedik kalmiyor arkasindan o zaman bu hassasiyet nereye kayboluyor? ve neden belli birileri vefat edince birden bu hassasiyet hortluyor??

Ben de cenaze namazımın falan kılınmasını istemem ama ailem böyle bir şeye müsaade etmez. Neyse ne işte zaten ölmüş gitmiş olacam cesedimle ne yapacakları umurumda değil. çok istiyorlarsa kılsınlar.

burdada eger ölmeden organlarimi bagislamak istemiyorum diye bir vasiyeet birakmazsan ailen yada senin ölmeden dedigine bakilmiyor ve organin bagis icin uygunsa aliniyor. karsi cikilamiyor. her ülkenin kendi kanunlari var elden bisey gelmiyor.

Artık Allahla onun arasındaki şey..
kimseye laf düşmez .. Allah rahmet eylesin. .

X