• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğim adam "eşcinsel" olabilir mi?

Ne kadar homofobik yorumlar yapılmış. Görünce gerçekten üzüldüm. Bakmışsa bakmış, beğenmişse beğenmiş. Ne oldu? Kadın arkadaşlarımız bize maşallah ne güzel kalçan var kase gibi diyince biz hoşt git öteye mi diyoruz? Erkekler için de bu böyle. Millet homofobik olduğu için garipmiş gibi geliyor, ki kesinlikle değil. Hanımefendinin problemine gelince, bence illa ki eşcinsel ya da biseksüel olmak zorunda değil adamın kalçasına böyle bir yorum yapmak için. Bir arkadaşımızın da belirttiği gibi, bu durumların oldukça akışkan olduğu kanıtlandı, o da var. Fakat heteroseksüel değilse bile üstüne çok gittiyseniz söylemek istememiş olabilir. Zamanla anlarsınız ne olup ne olmadığını, fakat bence işin ucunda kalp ağrısı var. Emin olmadığınız biriyle yolu uzatmanın pek anlamı olmayabilir.

Biz değil erkekler homofobik panpacım. Benim şehirde eşcinseller rahatça yaşar, tüm Avrupada olduğu gibi. Lakin düz erkekler gay erkeklerle arkadaşlık etmiyor bunu gözlemledim ben. Kaçınmıyorlar, konuşuyorlar ama bira içmeye de çağırmazlar mesela. Gay erkekler de genelde kadınlarla arkadaşlık ediyor zaten. Ben kendi adıma gay elemanları severim , benim tanıdıklarımın hepsi acaip kafa acaip muhabbet. Bir de ne alaka çözemedim ama gay adam sanki daha kültürlü, daha entellektüel. Avrupalılar kültürlü filan diyorlar ama alakası yok. (Kitap muhabbeti yapmaya adam bulamıyorum bazen. Eğitimli Türk eğitimli Avrupalıdan 35787425 kat okuryazar inanın)

Bir de adam gay dedik gayler gitsin ölsün demedik ki:) konudan eşcinselleri aşağılayan bir anlam çıkmıyor bence.

Son düzenleme:
Sevgilin değil bi şeyin değil. Gay olsa ne olur, hetero olsa ne olur. Hoşuna gitmeyen bi durumsa görüşmeyi kesersin olur biter. :110:

Gey ya da biseksüel olabilir. Sadece kadınlara yönelimi olan bir erkek şaka maksatlı bile olsa o kadar inceleyip "uvv çok ateşli" falan demez yani bunun homofobiklikle alakası yok. Bir kadın başka bir kadına bunu demiş olsa direkt lezbiyen damgası yapıştırmam, çünkü kadınlar olarak doğamız gereği daha samimiyiz, hemcinslerimizi incelemeyi, yorum yapmayı severiz. Ama heteroseksüel erkeklerde bu tarz davranışlar çok nadirdir. Ki hani espri bile olsa "Ooo iyiymiş yaa" deyip geçiştirmemiş, ciddi ciddi yorum yapmış sanırım öyle okudum.

Not: Ben de biseksüel falan olsaydım, flört ettiğim adam bana bunu inatla sorsa "hemen" söylemezdim. Üstüne gittiğiniz için açıklamak istememiş olabilir.

Ne kadar homofobik yorumlar yapılmış. Görünce gerçekten üzüldüm. Bakmışsa bakmış, beğenmişse beğenmiş. Ne oldu? Kadın arkadaşlarımız bize maşallah ne güzel kalçan var kase gibi diyince biz hoşt git öteye mi diyoruz? Erkekler için de bu böyle. Millet homofobik olduğu için garipmiş gibi geliyor, ki kesinlikle değil. Hanımefendinin problemine gelince, bence illa ki eşcinsel ya da biseksüel olmak zorunda değil adamın kalçasına böyle bir yorum yapmak için. Bir arkadaşımızın da belirttiği gibi, bu durumların oldukça akışkan olduğu kanıtlandı, o da var. Fakat heteroseksüel değilse bile üstüne çok gittiyseniz söylemek istememiş olabilir. Zamanla anlarsınız ne olup ne olmadığını, fakat bence işin ucunda kalp ağrısı var. Emin olmadığınız biriyle yolu uzatmanın pek anlamı olmayabilir.

Ben buna katılmıyorum eşcinliğe karşı değilim inş. bu hayatta istedikleri şekilde yaşarlar :KK51: ama genel normal olan birşey vardır dimi hiç bir erkek başka bir erkeğe bu yorumu yapmaz (kadınlar yapar) yaparsa da eşcinsel olm ihtimali çok yüksektir diye düşünüyorum

kuzey ıraklı bir kürt ama kendisine kalsa annesi british. bu nasıl british sülalecek simsiyahlar. ölen nişanlısı da yarı kürt yarı irlandalıymış( bayaa ilginç bir melezlik gibi geldi) şaka gibi ya
Nerden buldun bunu allah aşkına?

bibicim ve akciğerli cherrycim çoklu organ yetmezliği yanında çoklu banlanma ister misiniz:KK14:
Konu geyiğe dönmesin birde kullanılan sözcüklere dikkat edilsin ki argoya kaçmasınHoppa

Güvendiğiniz bi erkek arkadaşınıza gösterin.
Erkekler erkeklerin şey olup olmadığını hemen anlıyor:KK53:

Türk erkekleri genelde homofobik olur bu tarz yorumlar yapmazlar da yabanci simdi bilemeyiz onlarin kulturu nasildir :KK14:

:oha:
Bir erkegin erkegin kalcasina yorum yapmasi benim aklima escinsellikten baska birsey getirmiyor.Normal bir adam bunun esprisini bile yapmaz.
Buarada Turk degil avrupali degil uzayli mi:KK53:

Muhtemelen. Türk erkeği ne kadar goygoycu bile olsa hemcinsi için bu tip şakalar yapmaz. Ya gay ya biseksüel.

kuzey ıraklı bir kürt ama kendisine kalsa annesi british. bu nasıl british sülalecek simsiyahlar. ölen nişanlısı da yarı kürt yarı irlandalıymış( bayaa ilginç bir melezlik gibi geldi) şaka gibi ya

Bu kadar çok soru işaretine karşı çok dikkatli olun, duygulara gem vurun.

O teoriler çok sağlıklı değil. Cinsiyet, cinsel eğilim-yönelim vs... neyse tamamen kromozonların etkisinde. Kadın, erkek ve intersex bireyler olmak üzere üçe ayırıyorlar bireyleri cinsiyete göre. Intersex bireyler gonad kromozonlarındaki bozukluğun seviyesine göre kadın yada erkek olacak şekilde operasyona tabi tutuluyorlar. Eşcinsel bireylerin tümü kromozomal erkek. Gonadlarda hormonları yönetemeyecek birtakım sorunlar oluyor.

Bknz... David REIMER... Adam kromozomal erkek olduğu halde adamı zorla kadın yapmaya çalışmışlar. Olmamış, çünkü bu iş kromozomlardan soruluyor.

Dini hassasiyetim olduğu için bu konuyu çok araştırdım. Halada okumaya devam ediyorum.

Yeri gelmişken birkaç şey yazmak istedim. Selamlar...

Bu konuda herhangi bir iddiada bulunacak bir uzmanlık alanına sahip degilim. Ne tıp doktoruyum ne de psikolog.
Yani sadece teori okuyabilirim.
Siz inancınız dogrultusunda kendi aklınıza yakın olan seyleri kabul etmeyi secmişsiniz. Ben de kendi kabul ettigim görüsü söyledim.

Fakat benim için bunların da bir önemi yok aslında. İnsanlar, cinsel yönelimleri ne olursa olsun, kendilerini nasıl tanımlıyor ve nasıl mutlu oluyorlarsa onların beyanını kabul ediyor ve buna saygı duyuyorum.
Yani kimseye hangi pozisyonda çiftleşmelerini söyleyemeyecegim gibi kimlerden etkilenecegine dair bir sınır da çizemem.

Cinsellikte baktıgım iki kıstas var; yaş sınırı ve yetişkinlerde rıza.
Bunlar dışındaki her şey o iki kişi için dört duvar arasında kalır.

Partnerimde ise birbirimizi mutlu ediyorsak, anlıyorsak, yargılamıyorsak, duygusal paylaşımımızdan memnunsam ve ortak hayaller kurabiliyorsak bunlar benim için yeterli olur.

Belli ki konu sahibi için yeterli olmayacak. O yüzden ayrılmaları gerektigini düşünüyorum.

Biz değil erkekler homofobik panpacım. Benim şehirde eşcinseller rahatça yaşar, tüm Avrupada olduğu gibi. Lakin düz erkekler gay erkeklerle arkadaşlık etmiyor bunu gözlemledim ben. Kaçınmıyorlar, konuşuyorlar ama bira içmeye de çağırmazlar mesela. Gay erkekler de genelde kadınlarla arkadaşlık ediyor zaten. Ben kendi adıma gay elemanları severim , benim tanıdıklarımın hepsi acaip kafa acaip muhabbet. Bir de ne alaka çözemedim ama gay adam sanki daha kültürlü, daha entellektüel. Avrupalılar kültürlü filan diyorlar ama alakası yok. (Kitap muhabbeti yapmaya adam bulamıyorum bazen. Eğitimli Türk eğitimli Avrupalıdan 35787425 kat okuryazar inanın)

Bir de adam gay dedik gayler gitsin ölsün demedik ki:) konudan eşcinselleri aşağılayan bir anlam çıkmıyor bence.

Homofobik olmayan erkekler var, muhabbetleri iyi oldugu kadar ilişkileri de tutkulu olabiliyor.
Buna karşın homofobinin gizli eşcinsellikle bagdastıgı durumlar da var...
Erkeklere herhangi bir ilgisi olmayanların durumu ise ataerkil toplumun dayattıgı düşünce yapısından kaynaklı oldugunu düşünüyorum.

Evet, kendi yönelimini söylemekten çekinmeyen bir homoseksuel kadınlarla daha rahat iletişim kuruyor olabilir ama yine genelleme yapamayız.
Baya baya maçoyum diye gezen erkekler de eşcinsel olabiliyor. Karısına şiddet uygulayan, gizliligi de kalmayan kıro homoseksueller var mesela. O zaman onları hangi gruba koyacagız?..

Back
X