Sevdiğim bir arkadaşımın bana iç dökmesi 😕

Merhabalar arkadaşlar
4-5 senedir samimiyet kurduğum sevdiğim bir arkadaşım var. Kendisi 10 yıllık evli bir çocuğu var.
Eşiyle arasının kötü olduğunu anlatıp dururdu. Bana boşanmaya kararlı olduğunu söyledi. Ama kendisi normalde cesaretsiz biridir ve hatta kararsız.
Şaşırdım ama kendine güvenmesine ve hayatına daha güzel devam etmek istemesine de sevindim bir yandan.
Görüştüğün birisi mi var diye gayrı ihtiyari sordum. Evet dedi.
Aylardır belki de yıllardır birisiyle konuşuyormuş ve buluşmuş bile.
Ben çok üzüldüm ve bana kıvırdığı yalanlar İçin de kendimi kullanılmış hissediyorum.
Kuzenimle konuşuyorum vs derken onunla konuşmuş görüşmüş hep.
Ben bu arkadaşımın kv ile de tanışmıştım. Çok düzgün bir kadındı, çok emeği geçmişti arkadaşıma.
Arkadaşımı hayatımdan çıkarma kararı aldım. Sizce ne konuşmalıyım ve haklı mıyım

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler 🌸
Ne desem bilemedim. Benzer bir saçmalık benim de başımda 25 yıllık arkadaşım, salsak ne saçmalıklar yapacağı belli değil, yüzüne bakmak da yalnız bırakmak da istemiyorum. Akışına bırakmak en sağlıklısı sanki

Haklısınız
Ama yakıştıramadım ve şaşkınım.
Uzak kalmak daha mantıklı benim için.
Ben sizin aklı selim biri olduğunuza dair bir hisse kapıldım. Sanırım bilinçaltıma kaydolan birkaç yorumunuzu gördüm ama şu an hatırlamıyorum.
Belki de hiçbiri.
İşte yakışık almayacak bir şey olduğu için haberiniz yok. Hem olsa ne olacak?
Bir arkadaşım bana bir gün şey demişti.
"Tanrıcılık oynamayı bırak."
O zaman benim hayatımdaki kırılma noktalarından biri oldu. Herkes her şeyi yapabilir, herkes yaptığı şeylerin sorumluluğunu da almalıdır. Evet keşke öyle olmasaydı, yapmasaydı vesaire. Bunları boşverin. İnanın başkalarının dertlerini dertlenmek için hayat çok kısa.
Hele de yapacak bir şeyiniz yoksa. Hele de sizden yarım isteyen yoksa.
Hayat güzel gene de. Yaşadığınız güzel anları düşünüp enerjinizi değiştirin.
Mesela şarkıda dediği gibi.
Kırmızı balık kaç kaç... 😊

Ben sizin aklı selim biri olduğunuza dair bir hisse kapıldım. Sanırım bilinçaltıma kaydolan birkaç yorumunuzu gördüm ama şu an hatırlamıyorum.
Belki de hiçbiri.
İşte yakışık almayacak bir şey olduğu için haberiniz yok. Hem olsa ne olacak?
Bir arkadaşım bana bir gün şey demişti.
"Tanrıcılık oynamayı bırak."
O zaman benim hayatımdaki kırılma noktalarından biri oldu. Herkes her şeyi yapabilir, herkes yaptığı şeylerin sorumluluğunu da almalıdır. Evet keşke öyle olmasaydı, yapmasaydı vesaire. Bunları boşverin. İnanın başkalarının dertlerini dertlenmek için hayat çok kısa.
Hele de yapacak bir şeyiniz yoksa. Hele de sizden yarım isteyen yoksa.
Hayat güzel gene de. Yaşadığınız güzel anları düşünüp enerjinizi değiştirin.
Mesela şarkıda dediği gibi.
Kırmızı balık kaç kaç... 😊
teşekkür ederim 🙏
Yardım bu konuda istemedi. Görüşmeye devam edecek belliki.
Ben de huzursuz olduğum ortamda olmayacağım.

Ne desem bilemedim. Benzer bir saçmalık benim de başımda 25 yıllık arkadaşım, salsak ne saçmalıklar yapacağı belli değil, yüzüne bakmak da yalnız bırakmak da istemiyorum. Akışına bırakmak en sağlıklısı sanki
Evet bize bulaşmadan, ben yanlış olduğunu tasvip etmediğimi belirtip uzak durmayı seçeceğim

Bu yaptığını doğru bulmuyorum ve seninle arkadaşlığımı devam ettirmek istemiyorum diyin. Belkide ortada bir evlilik yoktu herşey kağıt üstündeydi ama yinede resmiyette birinin eşi, boşanma aşamasında bile başkasıyla görüşmeyi normal bulmuyorum bende uzaklaşırdım.

Benim öyle bir durum oldu evine misafirliğe gittim şey dedi bı gün sana geldim aslında şuna gittim... yani sizi de yalanlara katacaktır bir daha görüşmedim ben

Rahatsizsan mesafeni koy .
Şenlik bir durum değil.
Yaptığı yanlış kendini bağlar sonuçta .

Sanki adamı siz ayarladınız, niye ortak olasınız?
Yani benim için dert bile değil bu.
Artık o kadar hiçbir şeye şaşırmıyorum ki.
Zulme, kötü olan her şeye sessiz kalmak da ortaklıktır.

Konu sahibinin tepki vermemesinden cesaretle daha da sınırlarını genişletebilir.

Bu olay duyulduğunda veya polislik durum yaşandığında o kişinin yakınında olduğu için konu sahibi de suçlanacaktır veya sorgulanacaktır. Başı ağrır suçsuz bile olsa.

Arkadaşınozı tanıyamamışsınız işte. Cesaretsiz diyorsunuz evliyken kocasını boynuzlamış bayağı cesaretli ve ahlaksız. Eşi kötüyse kendi de kötü biri. Böyle insanların ahlak kavramları olmuyor ben arkadaşlığımı keserdim. Diğer adam gel ben seni alıcam falan demiştir ondan boşanıyor bu arada bir dalı tutmadan diğerini bırakmıyor çok tehlikeli ve sinsi biri.

böyle birine ne söylemeliyim diye düşünmek bile hata.
direk yüzüne söyle ,tamamen ipler kopmuş olur.
kocasını aldatan biriyle arkadaşlık yapamam diyeceksin direk.
başka bir şeye gerek kalmaz ..

Merhabalar arkadaşlar
4-5 senedir samimiyet kurduğum sevdiğim bir arkadaşım var. Kendisi 10 yıllık evli bir çocuğu var.
Eşiyle arasının kötü olduğunu anlatıp dururdu. Bana boşanmaya kararlı olduğunu söyledi. Ama kendisi normalde cesaretsiz biridir ve hatta kararsız.
Şaşırdım ama kendine güvenmesine ve hayatına daha güzel devam etmek istemesine de sevindim bir yandan.
Görüştüğün birisi mi var diye gayrı ihtiyari sordum. Evet dedi.
Aylardır belki de yıllardır birisiyle konuşuyormuş ve buluşmuş bile.
Ben çok üzüldüm ve bana kıvırdığı yalanlar İçin de kendimi kullanılmış hissediyorum.
Kuzenimle konuşuyorum vs derken onunla konuşmuş görüşmüş hep.
Ben bu arkadaşımın kv ile de tanışmıştım. Çok düzgün bir kadındı, çok emeği geçmişti arkadaşıma.
Arkadaşımı hayatımdan çıkarma kararı aldım. Sizce ne konuşmalıyım ve haklı mıyım

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler 🌸
Birisi benim gerçek dostumsa, adam öldürmüş olsa cesedi nereye gömeceğimizi düşünürüm.. Çünkü bilirim ki ya mecbur kalmıştır, ya da yanlışlıkla (yani büyük de olsa bir hata) yapmıştır. Ama birisi benim dostum değilse işime gelmeyen herhangi bişey yaptığında bile onu hayatımdan çıkarabilirim. Herşeyden önce bu insan sizin dostunuz mu değil mi ona karar verin bence.

bir konuşma yapmak zorunda değilsiniz.
siz arkadaşınız eşini aldattığı için mi rahatsızsınız bunu size söylemediği için mi?

kendini üzme, suçlu hissetme
senin suçun değil senin hatan değil
her insanın bu hayatta kırmızı çizgileri, prensipleri vardır
sen de böyle biriyle arkadaşlık sürdürmek istemeyebilirsin bu çok normal
sormadığı sürece açıklama yapmayı gerekli görmüyorum
uzaklaş, mesafeni koy. neden eskisi gibi değilsin diye sorarsa o zaman söylersin
zaten sen söyledin diye kendini düzeltmeyecek bunda herkes hemfikirdir bence
başkasının derdini kendi hayatına kendi derdine katma
zor bir ülkedeyiz herkesin hayatı kendi çapında zorluklarla geçiyor
buna üzülüp can sıkıp kendi enerjini harcama hiç

bir konuşma yapmak zorunda değilsiniz.
siz arkadaşınız eşini aldattığı için mi rahatsızsınız bunu size söylemediği için mi?
Bence söyleyip suçuna ortak ettiği için rahatsız. Bu şekilde onun yanındaymış gibi görünecek.

Birisi benim gerçek dostumsa, adam öldürmüş olsa cesedi nereye gömeceğimizi düşünürüm.. Çünkü bilirim ki ya mecbur kalmıştır, ya da yanlışlıkla (yani büyük de olsa bir hata) yapmıştır. Ama birisi benim dostum değilse işime gelmeyen herhangi bişey yaptığında bile onu hayatımdan çıkarabilirim. Herşeyden önce bu insan sizin dostunuz mu değil mi ona karar verin bence.
Dostumdu.
Ben öyle sanmışım demek yada. Beni kandırması salak yerine koymasına ayrı üzüldüm. Ama sonuçta yaptığı onay verilecek alkışlanacak bir davranış değil. Dostlar bence birbirini gözetmeli, ama hatalarından da dönmesini sağlamalı.
Benim dostluk anlayışım bu. Eşi aynı şeyi yapsa afedersin ağzına mıçardık. Arkadaşım diye neden ahlaksızlığına sessiz kalıp onay vermeliyim.

Arkadaşınozı tanıyamamışsınız işte. Cesaretsiz diyorsunuz evliyken kocasını boynuzlamış bayağı cesaretli ve ahlaksız. Eşi kötüyse kendi de kötü biri. Böyle insanların ahlak kavramları olmuyor ben arkadaşlığımı keserdim. Diğer adam gel ben seni alıcam falan demiştir ondan boşanıyor bu arada bir dalı tutmadan diğerini bırakmıyor çok tehlikeli ve sinsi biri.
Bence de tanıyamamışım haklısınız

Zulme, kötü olan her şeye sessiz kalmak da ortaklıktır.

Konu sahibinin tepki vermemesinden cesaretle daha da sınırlarını genişletebilir.

Bu olay duyulduğunda veya polislik durum yaşandığında o kişinin yakınında olduğu için konu sahibi de suçlanacaktır veya sorgulanacaktır. Başı ağrır suçsuz bile olsa.
Evet bundan sonra görüşmek istemediğimi söyledim rahatladım.
Herkes kendinden mesul. Hatasından dönsün diye konuştum ama yok olmayacak belli. O zaman eyvallah dedim 🙋🏻‍♀️

Back
X