sevdigim dedigim için ailem yanımda deilmiş

brlozlm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
41
0
26
Aydın
çok gereksiz geliyor sölenen laflar birini seviyorum ciddi düşünüyorum hatta tanışmaya geldiler biz gittik falan şimdi nişan yapmak istiyoruz ama benim ailem istemiyor sebebler ise bayagı sıradan geliyor ilk sebeb kapalı olmaları herkes kapalıymış bizde kapalı yokmuş herkes kınarmış beni daha sonra sevdigim kişinin tipine laf etmeler başlıo annem tarafından seve seve bunumu sevdin falan ne bilim oturdukları yeri begenmediler daha ne bilim yemekte tavugun bacagını kemigle koymuşlar işte biz aydın onlar bursa bursa tutucu biryermiş yapamazmışım kırsalmış beyinleri ne bilim daha yani annem biraz sosyetiktir kaynannam ise bildiginiz köylü kadını öle insanlarla görüşemezmiş dünürüm die tanıtamazmış oturşlarına laf eder su içişlerine laf eder daha aklınıza gelemicek herşeye laf eder oldu ben ise seviyorum kimsenin görüşü umrumda deil ben yapabilirim inanıyorum diyorum ailemle onlar arasında dünya kadar fark varmış mesala gezmeye giderken annem evde ayakkabı giyer ev ayakkabısı ama kaynananm anlamazmış böle böle sorunlar var bilmiyorum bana gereksiz gelio en basiti kaynananmı seviyorum die bile zaten o senin annen olmuş beni silmişsin gibi sözler 1.5senedir sadece bu sorunlarla ugraşıyoruz 6 aydırda aileller girdi işin içine hala bekliyoruz diger tarafta güzellikle olmıcak bu iş kaç ozman anlarlar demeye başladılar devamlı arıyolar bizimkileri ya düşünmedik ya konuşmadık yada tele cvp vermiolar ne bilim kaynananmın nasılsın sorusuna elhamdurllah iyyim siz nasılsıınz demesi bile prblem oldu yani ben bu sorunun neresinden çıkabilirim szice tecrübesi yada fikri olan benimle paylaşırsa sevinirim arkadaşlar

eger senın sevdıgın ınsana guvenın tamsa ...ailesiylede bir sıkıntın yoksa al karsınaa ciddi ciddi son kez konus aılenlee..sonucta sen evlenıyorsun annenn degill..ayrıcaa köylu dıe bır ınsanı begenmemekk cok afedersin ama görgusuzluktur yaniii...sonucta herkes o veya bu sekıldee köylerden kasabalardan geldık..cok ayıp etmıss annenn....o kendıne dünürr aramıss senıı pek düşünmemıss sanırımmm yoksa senın sevdıgın kısının ahlakınıııı terbıyesını sorgulardııı böyle sacmalıklarıdegılll...kımsenın kendıngıbı olmasını bekleyemezsın sonucta saygıdenenn bısey varr....bu anlattıklarına göree emınımm okköylukadın annnendenn daha saygılı daha mutevazıdır....annennn aydın bıınsansa köylu mılletın efendısıdır(M.Kemal Atattürk) lafını duymamıs galıbaa sölyede daha da aydınlansın...cok sinir oldum kusura bakmaa insanlarınn maddimanevı herseyını göruntulerını elestırenn ınsanlarıhazmedemıyorummm kırıcı olduysam kusura bakma...allah yardımcın olsunnn....

yok canım bende aynı şeyleri söylüyorum zaten annemi sanki yeni tanıyorum yok köye gitmek zorunda kalırmışım yok işte bir sürü sorun çıkarıyo bende aynısını dedim sen kendine dünür aryosun millete gösteriş yapma derdindesin dedim yoksa kaynanamın evindeki eşyada sanane ne bilim bizim evin düzenini bulamazmışım yok işte aklına gelebilcek bir sürü şey duydum cnm ya yok evlenirsem ömrü boyunca damadım demezmiş tipine bak dogcak çocuklarında öle olcak falan bende hiç olmazsa sevdigim adamdan yapıcam dedim sevmezsin olur biter dedim de nedense hep ben yalnıış anlaşılıyorum o hep dogruları söylüyor yüzde yüz kapatırlarmış beni falan bilmiyorum napıcamı artık böle şeyleri duydukça nefret etcek duruma geldim şuan hiç kimseyle konuşmuyorum ve ben sevdigimi tercih ediyorum die ailemi silmi duruma düştüm çünkü bana direk ayrıl diolar bende asla dedim ve benle tüm diologlarını kestiler

vala canımm aileninn yaptıgı cok yanlıss..ne demekk tipine bak cocuklarında onun gıbı olacakkk bu nası bır anlayıstırr pes!!! sonucta senın sevdıgın ınsannn tanımak yerıne yargılamıslar dırekk...senn sevdıgın ınsanınn sana ne yapıp yapmayacagını kestırebılıyorsundur..yyok kapatırlar yok söle yaparlarrneye dayanarak bunları söyluyor anlamıs degılım acıkcası...yanı kararını cok ıyı ver ve verdıgın karardan vazgecmeee...kararlı oldugunu görduklerınde onlarında yapacak bıseylerı kalmayacak...ve emın olbır ınsanın aılesı köyde yasıo dıe bu kadar küçük görülmez bunları umarımm bu mevzuları pek fazlaerkek arkadasın bılmıyordur cok kırılıırrr ...annengösterış derdıne düşmüşş senn mutlulugunun peşindenn gitt..sonucta bir ömrü o insanla geçireceksin sevdigin insana sahip çık..belkı bıseyler tatsız olacak aılenın tutumundandolayı ama bu ömür senınnnn ve senın aılende sevdigi kişi olacakkk..eger gercektennn gecerlı bı sebeplerıı olsaydııı böyle dusunmezdım ama onların keyfii sacmasapan gösteriş meraklısı tavırları egoları tatmın olacak dıee senı mutsuz etmeye hakları yok aslaaa....sonucta öle yada böle mutlakaa senı arayacaklarrr buna emın ol...ve birdee birçok köylü dedigimiz insanlar bizdenn daha hoşgörülülerr daha ınsancıllarr....ınsallah sevdıgın kısının aılesı senı cok sever ..zor bır durum canımm ama güçlü ol bu hayati bir kararrr senın kararınnn herseyıylee....kımseyı ıkna etmek zorunda degılsınnn

bende en son öle dedim bu benim kararım saygı duymak zorundasınz ikna etemkten vazgeçtim artık dedim zaten de ama umurlarında deil ki hala bana sen orda yapamzsın diolar yok kariyerdir yok tiptir yok yaşam tarzıdır bende kafam uymasaydı onca yıl birlikte olamazdım zaten dedimde işte bi anda aileyi atamıosun zorda olsa yanımda olsunlar diosun ne bilim ya kendi kafa yapıları gibi benide öle zannediyolar benim yetiştirdigim evlat sen olamazsın bizi kaybedersin falan ondan sonrada benim mutlulugumu düşündükleri için sölüolarmış anlamıyorum ya yok dügünümde o taraf hep kapalı olcakmış bizimkiler açıkmış falan sevdigim insana güvenim tam oda hep yanımda oldu aileside dahil yani herşeye katlandılar saolsunlar da işte bizimkiler evlenince herşey degişcek falan bilmiom yani kendileri evlencegi insanı neye göre seçtiler veya evlenneler neyi garanti altına aldı acaba diyorum ama ailem ailem demeye utanıyorum hala o taraf slm söler falan konuştuklarında annemde öle insanlarla muhatab olamzmış şaşırıyorum duydugum sözlere ya giydigi çoraba dahi laf etti yani bukadar imkansızdeilken annem aramızda uçurumlar oldugunu söylüyr ve böle yaparak aslında kaybeden kendilri bence sanada çok tşkr ederim gece gece azda olsa bişiler söledim birilri benle konuştu çok çok tşkr ederim

canımmm önemlı degıl naptım ki... ınsallahhh aılende senı anlar cok cok mutlu olursunnn...ailenin sevdigi sözünün gecebilecegi kişilere danışsan sana yardımcı olmazlar mı yanii aile büyügü de olabilirr...üzüldüm adına suannn gercektenboş yere üzüyorlar seni...sen yapacagını yapmıssınnn sevdigin adamdan da eminsin yapacakk pek bişey kalmamıss...sennn onlarınn keyfını bekleme hazırlıklarına basla hatta onlara da birilerinin aracılıgyla duyur kıı engel olmadıklarını görsunlerr...allah yardımcın olsunnn..inşallahh çok çok mutlu olursunn eşinlede ailesiyledee ve ailen mutlulugunu görüp yaptıklarına cok cok pısman olurlar ınsallahhh....senn mutlulugunu yasamaya bak bu günlerr bir daha yasanmayacak cünkü..kimse için hayatını erteleme canımm hayattaa bol şans :)

inşlh canım iyi dileklerin için çok tşkr ederim aile büyüyü malesf burda herkes hem fikir canım ya kime sölesem faydası olmaz kapalı olmaları prblem yaptılar zaten hemen siyası içerikler giyo işin içine az çok anlamışsındır biz aydındayız sevdigim bursada bence şehir o şu farketmio kapasiiste meselesi diyorum da yani annem dügün gününmü dahi burnumdan getirir çünkü onun istedigi olmadıgı için allah yardımcım olsun diyorum ya çok çektim yani 1.5senedir aynı sorunla bogusuyoruz sevmesek zaten katlanmazdık nie şimdi siz istiyosunz die vazgeçeyim diyorum mantıgımın almadıgı bişi yapamam demek ki aileler çocuklarını yetiştirirken onlar üzerinden hayel ve beklenti kurmamaları gerekiyor herkes birey oldugu zaman kendi düşüncesi oluşuo herkesle aynı olmak zorunda deil fakat saygı duymak gerekir buda benimm hayatımsa saygı duysunlar diyorum yalnış yapmadıgımı düşünüyorum allahım yardım etsin artık sevdigimin ailesine dicek hiç sözüm yok öle candanlar ki ne bilim arada bişi yokken daha hepsinden ayrı bir ilgi var insan sevildigini hisseder ya öle bişi galiba

biz toplum olarak ötekileştirmeye bayılırız canımmmm insanı ınsan olarak görmekten cok cok acisizizz neyazık ki...degeleri olmayan fanatik tabuları olan ınsanlar olmusuz...ne olursak olalımm din dil ırk ayrımı yapmadan ınsan olmayı unutuyoruzz suannn olan olaylardaa bunları körüklüyor ne yazıkkiii bölünmeye ayrısstırılmaya cok musaıtızz...ınsanların fanatık dusuncelerını degıstremıyoruzne yazıkki...aynenn ailelerinn cocuklarınınnn üstünde çokfazlaa baskı beklentı kurmamaları gerekkk...sonuctasende kendı basına bır bıreysınn hayata bakısın farklı duyguların farklıı hayalllerın farklı bu cok normalll kımse kımseye bırebır benezemez zaten....saygı saygı saygı herseyınnn her ılıskınınn temelııı saygıııbu aile ilişkiside olsa eşle olan ilişkide olsa böyle..cok yıpratıcı yorucu bır surectesın ınsallah bu durum ılıskıne yansımaz...cok sanslısın kı sevdıgınin aılesı sana karsı iyi...bu olayı bıraz daha kolaylastırıor..insallah hepte ıyı olurlarr...allah kolaylıkversın canımmm ailen bayagı durumu farklı yere getırmısler işin zorr umarımmm hersey yoluna girerr...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…