• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdigim insan ve ailesi ilk kez bize gelecekler ama ben kendimi cozemedim..

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.712
2.367
333
Merhaba arkadaslar,

Ya ben neyim bilmiyorum'ki.. tukenmislik sendromumu yasiyorum anlamis degilim.. yillardir anksiyete ve okb hastasiyim.. donem donem duzelir, donem donem kotulesir..
Tabi bu okb illeti ilk evliligimde artmisti bana yasatmis olduklari kotu gunlerden dolayi.. her neyse .. asla bir daha evlenmem dedim, megerse buyuk konusmusum..

Yillar sonra tekrardan bir yuva kurayim dedim, mutluyum sukur kendisiyle, iliskimiz duzgun.. ama benim yine bu okb iletti artti, bundan iki ay once, bu kez cok kotu oldum, ve hayattan acayip sogudum, farkli farkli sekillerde geliyor ve beni derinden sarsiyor maalesef.. hic birseyden zevk alamaz hale geldim.. Su an takintim 90% gecti sukurler olsun, tedaviyle filan..

Neyse konuya geleyim, sevgilim bir yil once ailemle tanisti, ve bugun'de ailesini alip bize geliyor Insallah.. tabi arada uzun olmasada mesafe var.. ya acayip kotu oldum.. ya kaza yaparlarsa ? Ya kavusamazsak ? Ya soyle ya boyle ? Ya inanin tatli heyecan yasayacagim yerde, icime kendi kendime SIKINTILAR soktum.. kesin diyorum kaza yapcaklar, yada biz yapcaz, kavusamicaz diyorum.. KESIN yani baska caresi yok diyorum.. sonra Tovbe diyorum tekrar basliyor.. ya kendimden biktim usandimmm.. bi insan hepmi felaket senaryolarini dusunur.. offff bi donem cok iyidim, bu son yasamis oldugum okb takintisindan sonra su an inanin hic biseyden zevk alamiom ben :( ne guzel iste sevgilime kavusuyorum, hem aileside gelecek, icim pirpir edecegi yerde, ben korkularimla savasiyorum.. lutfen akil verin.. acaba ikinci evlilikmi urkutuyor beni ? Yada gercekten beynimin bir yerlerinde eksiklik var.. sevgilime diyorum icimde kotu bir his var, kaza'mi olacak ne yapacak diyorum, onuda durduk yere rahatsiz ediyorum.. yok bu yaygin anksiyete beni maf etti.. agir okb'ler geciriyorum artik ama sukur'ki donem donem oluyor her zaman degil..

İkinci evlilik korkutuyor olabilir, başka bir sorun da olabilir. Yardım alırsanız bu süreç daha kolay geçer. Neden kaza yapsınlar ya Allah korusun olmaz öyle bir şey içinizi ferah tutun.

Okbdenmi bilmem ama Kaygı bozuklugu var herhalde bence bi psikologdan yardım al.
Tükenmişlik sendromu falan böyle bişey degil.
Ya yillardir tedavi goruyorum.. bir donem cok cok iyim birseyim kalmiyor, bi bakiyorsun anksiyetem full artiyor, baska bir okb'yle karsilasiyorum.. sonra kendimi atiyorum psikiatriste uc seansta o takintim duzeliyor.. bir 6 7 ay iyim sonra durduk yere baska bir takinti basliyor.. kendimden biktim usandim... Sevgilim biliyor durumu, saklanacak biseyde degil, ama ben kendi kendime sorun yaratiyorum.. su an mutlu olacagim halde, deprime'yim !!! Normalde bir insan tatli heyacani yasar, ama yok ben zevk alamiyorum, doktorum seanslar iyi geliyor sana dedi, ama bu okb'ler yorucu surecler dedi, ve o yorgunlugu yuzunde hissediyorum dedi, biraz gul dedi bana.. hayattan bezmis gibi bir halin var dedi.. ama su an sukurler olsun eskiye bakarak iyim.. ama yine sanki tam mutlu olacakken kotu bisi olacak hissi geliyor..

İkinci evlilik korkutuyor olabilir, başka bir sorun da olabilir. Yardım alırsanız bu süreç daha kolay geçer. Neden kaza yapsınlar ya Allah korusun olmaz öyle bir şey içinizi ferah tutun.
Yok iste ben okb oldugumdan hep felaket senaryolari beynimdekiler :( hic pozitif bisey hayal edemiyorum kendisiyle, hep negatif, doktorumda olay aslinda sizin ikinci evlilik icerisine girmenizden kaynaklaniyor diyor, farkinda degilsiniz diyor.. is yerindede sorunlar yasadiniz ama daha cok bu ikinci evlilik konusu bu duruma getirdi sizi diyor.. bundan iki ay once agir okb gecirdigim donemde, cildirdim resmen seans'ta.. gecmeyecek biliyorum diyorum, doktorum diyor gececek, hayir diyorum diretiyorum gecmeyecek, ve bi baktim azaldi kendiliginden sukurler olsun..

Yok iste ben okb oldugumdan hep felaket senaryolari beynimdekiler :KK43: hic pozitif bisey hayal edemiyorum kendisiyle, hep negatif, doktorumda olay aslinda sizin ikinci evlilik icerisine girmenizden kaynaklaniyor diyor, farkinda degilsiniz diyor.. is yerindede sorunlar yasadiniz ama daha cok bu ikinci evlilik konusu bu duruma getirdi sizi diyor.. bundan iki ay once agir okb gecirdigim donemde, cildirdim resmen seans'ta.. gecmeyecek biliyorum diyorum, doktorum diyor gececek, hayir diyorum diretiyorum gecmeyecek, ve bi baktim azaldi kendiliginden sukurler olsun..

Geçmeyen hiçbir şey yok şu dünyada. Bazen dedim ki hele ki geçtiğimiz günlerde allahım sorunlarımı daha da büyüt artık kaldıramayayım başa çıkamayayım yığılıp kalayım yoruldum. Ama yok geçiyor.

Evliliğe hazır olduğunuzdan emin misiniz?

Geçmeyen hiçbir şey yok şu dünyada. Bazen dedim ki hele ki geçtiğimiz günlerde allahım sorunlarımı daha da büyüt artık kaldıramayayım başa çıkamayayım yığılıp kalayım yoruldum. Ama yok geçiyor.

Evliliğe hazır olduğunuzdan emin misiniz?
Ilk evliligimde kesinlikle hayatima birini sokmak istemiyordum, evlilige sicak bakmiyordum.. ama olan oldu evlendim sonra bosanmaya karar verdim.. neyse bir daha asla derken yillar sonra karsima sevgilim cikti.. bu kadar ciddiye gidecegini zannetmiyordum.. ama yine olan oldu ve is ciddilesti..

Evlenmek icin acele etmeyecegim bu sefer, bekarlik sultanlik evet ama bir noktadan sonra yanlizlik'ta iyi degil, insan ister istemez anne olmak istiyor, yada ne bileyim yuva kurmak istiyor.. ama ben su an cok sevimsizim.. bu suratla nasil karsilicaksam onuda bilemiyorum.. iste anksiyete, okb beni bu hale getirdi.. yinede sukrediyorum..

Ilk evliligimde kesinlikle hayatima birini sokmak istemiyordum, evlilige sicak bakmiyordum.. ama olan oldu evlendim sonra bosanmaya karar verdim.. neyse bir daha asla derken yillar sonra karsima sevgilim cikti.. bu kadar ciddiye gidecegini zannetmiyordum.. ama yine olan oldu ve is ciddilesti..

Evlenmek icin acele etmeyecegim bu sefer, bekarlik sultanlik evet ama bir noktadan sonra yanlizlik'ta iyi degil, insan ister istemez anne olmak istiyor, yada ne bileyim yuva kurmak istiyor.. ama ben su an cok sevimsizim.. bu suratla nasil karsilicaksam onuda bilemiyorum.. iste anksiyete, okb beni bu hale getirdi.. yinede sukrediyorum..

Acele etmek istemiyorsanız etmeyin, tamam aileniz tanışsın siz hazır olmadan lütfen evlenmeyin yoksa durumunuzu kötüleştirebilirsiniz. Anne de olursunuz güzel bir hayatınız da olur ama acele ederseniz bunların hiçbirine sahip olamayabilirsiniz. Kendinizi dinleyin içinizden gelen ses doğrudur ortada bir sorun yoksa.

Acele etmek istemiyorsanız etmeyin, tamam aileniz tanışsın siz hazır olmadan lütfen evlenmeyin yoksa durumunuzu kötüleştirebilirsiniz. Anne de olursunuz güzel bir hayatınız da olur ama acele ederseniz bunların hiçbirine sahip olamayabilirsiniz. Kendinizi dinleyin içinizden gelen ses doğrudur ortada bir sorun yoksa.
Yok zaten kendisiyle uzmana gitmek istiyorum, ki doktor ne tur bir sorun yasadigimi anlatsin.. ben biraz anlattim anlayisla karsiladi sagolsun, yani anladi durumu.. bu rahatsizligin mekanizmasini cozdu.. yinede uzmana beraber gidelim dedim.. tamam dedi.. sorun su'ki bu okb iliskileri zedeleyebiliyor maalesef.. bu yuzden acele etmek istemiyorum..

Yok zaten kendisiyle uzmana gitmek istiyorum, ki doktor ne tur bir sorun yasadigimi anlatsin.. ben biraz anlattim anlayisla karsiladi sagolsun, yani anladi durumu.. bu rahatsizligin mekanizmasini cozdu.. yinede uzmana beraber gidelim dedim.. tamam dedi.. sorun su'ki bu okb iliskileri zedeleyebiliyor maalesef.. bu yuzden acele etmek istemiyorum..

Bu güzel. Bir de lütfen kendinize inanın ve güvenin ne hayattan ne okb'den korkmayın.

Ya yillardir tedavi goruyorum.. bir donem cok cok iyim birseyim kalmiyor, bi bakiyorsun anksiyetem full artiyor, baska bir okb'yle karsilasiyorum.. sonra kendimi atiyorum psikiatriste uc seansta o takintim duzeliyor.. bir 6 7 ay iyim sonra durduk yere baska bir takinti basliyor.. kendimden biktim usandim... Sevgilim biliyor durumu, saklanacak biseyde degil, ama ben kendi kendime sorun yaratiyorum.. su an mutlu olacagim halde, deprime'yim !!! Normalde bir insan tatli heyacani yasar, ama yok ben zevk alamiyorum, doktorum seanslar iyi geliyor sana dedi, ama bu okb'ler yorucu surecler dedi, ve o yorgunlugu yuzunde hissediyorum dedi, biraz gul dedi bana.. hayattan bezmis gibi bir halin var dedi.. ama su an sukurler olsun eskiye bakarak iyim.. ama yine sanki tam mutlu olacakken kotu bisi olacak hissi geliyor..
Öyleyse seanslara Sürekli devam etsen,
Allah yardımcın olsun.

Tövbe estagfurullah.
Resmen kötüyü çagırıyorsun,
Baska seylere odaklan hareketli müzik aç iyi gelir.
Aynen ya diyorumya biktim kendimden.. biraz icim rahatladi sizinle konusunca.. ilk evliligimde mutsuz oldugum icin, ikincidede mutsuz olurmuyum acaba diye dusunuyordum bir donem.. galiba bu kaygilarim bu yuzden artti, birde is yerindeki sorunlar eklenince yeniden tetikledi.. ama ikinci evliligimde mutlu olacakmisim gibime geliyor, ailemde olumlu bu kez.. birinci evliligimde mutsuz olacagimi bile bile evlenmistim cunku, ailemi dinlememistim :( her neyse birinci evlilik defterini coktan kapattim.. umarim hersey guzel olur Insallah.. inaniyorum..

Aynen ya diyorumya biktim kendimden.. biraz icim rahatladi sizinle konusunca.. ilk evliligimde mutsuz oldugum icin, ikincidede mutsuz olurmuyum acaba diye dusunuyordum bir donem.. galiba bu kaygilarim bu yuzden artti, birde is yerindeki sorunlar eklenince yeniden tetikledi.. ama ikinci evliligimde mutlu olacakmisim gibime geliyor, ailemde olumlu bu kez.. birinci evliligimde mutsuz olacagimi bile bile evlenmistim cunku, ailemi dinlememistim :KK43: her neyse birinci evlilik defterini coktan kapattim.. umarim hersey guzel olur Insallah.. inaniyorum..
Ohoo hep böyle kıyaslarsan olmazki..
Şimdi evliligi kıyaslıyorsun yarın Allah korusun eşini kıyaslarsın takıntı bu ya.
Bence olumlu bak hep geçmişi unut ilk kez evleniyormuşsun gibi inşallah gönlüne göre olur herşey :KK19:

iyi de sizin hastalginiz icin psikolojik destek almanz sart uzmandan. kendi telkinlerinizle cok zor bas etmeniz bu hastalikla. bu kadar felaket senaryosu kurarken hastaligin geriledigini dusunmeniz arasinda alaka kuramadim. acil sifalar.

Back
X