Sevdiğim kişi depresyonda.Ölmek istiyor.Ona nasıl davranmalıyım? Mutlu olması için neler yapabilirim

nuripapacium

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
915
148
123
31
Sevdiğim kişi depresyonda.Ölmek istiyor.Ona nasıl davranmalıyım? Mutlu olması için neler yapabilirim

Bir ruh sağlığı uzmanına gitmesini sağlayarak işe başlayabilirsiniz mesela. İntihar düşüncesi ciddi depresyon belirtisidir, sizin yapabilecekleriniz bir yere kadar ve faydası olmaz.

Bir ruh sağlığı uzmanına gitmesini sağlayarak işe başlayabilirsiniz mesela. İntihar düşüncesi ciddi depresyon belirtisidir, sizin yapabilecekleriniz bir yere kadar ve faydası olmaz.
Belki birlikte bir doktora gitmeyi önerebilirim ona

bunu sana neden yansitiyorki.erkek arkadasina psikayatri randevusu al.yapabilecegin.en guzel.sey bu.
...yasini ve isini bilmiyoruz hayatini bilmiyoruz o yuzden sunu yap bunu yap diyemem sahsen yapilacak en kesin sey psikiyatriste yada psikologa goturulmesi.dikkat edin bu arada sizinde sinirleriniz ve psikolojiniz yipranmasin.zor bir durum.

Ailesinin ya da evi paylastigi insanin mutlaka bu dusuncesinden haberinin olmasi lazim ve yukaridaki yorumlarda yazan psikiyatri basvurusu mutlaka yapilmali.. ertelemesine izin vermeyin ve eslik edip siz de hasta yakini olarak doktora bu dusuncelerini aktarin..

Özelden anlatabilirim isterseniz detayları

Reactions: Yeu
Haklısınız.Onu incitmeden söylemem gerekiyor ama.Yanlış anlayabilir bir psikiyatriste gidelim dersem beni

Haklısınız.Onu incitmeden söylemem gerekiyor ama.Yanlış anlayabilir bir psikiyatriste gidelim dersem beni

Yanlış anlayacak bir şey yok, hayatına son vermek istiyor yani bunun yanlış anlaması mı olur? Gitmesi gerekiyor.

(Birebir tam tibbi aciklamasi olmasa da hastanin anlayacagi sekilde anlatiyorum)
Soyle destek olayim size.. seratonin diye bir madde var bunun eksikligi mutsuz hissetmene sebep oluyor.. insulin eksikse seker hastaligi tiroid eksikse metabolik degisiklikler yuzunden disardan eksik olan maddeyi ilac olarak veriyoruz.. enfeksiyon varken antibiyotik agri varken agri kesici almak gibi...depresyonda da seratonin eklemesi yaparak bunlarin gecmesini saglamaya calisiyoruz(daha bircok farkli ilac var ama burada psikiyatri semineri vermiyorum simdi asagiya sadece bu mu var demesinler parantezi bu)
Psikiyatride eski siniflamaya gore nevroz ve psikoz siniflamasi vardi simdi kullanilmiyor ama aciklamasi kolay. biri duygu durumuyla ilgili digeri akli denge yani karar verme mantik..
Psikiyatri= deli demek degil.. mutsuzluk da bunun icinde uykusuzluk da daha sayabilecegimiz bircok sey..
Pskiyatriye giden hasta deli degildir.. bu zinciri kirmayi yumusak bir sekilde yapmaniz gerek ama aile destegi sart.

Ailesiyle iletişimim yok ki.Peki psikiyatriste yönlendirmek dışında ben ona nasıl davranmalıyım? Bana Ne önerirsiniz davranış konusunda

Bir psikiyatrist ile görüşmesini saglamak, olumsuzluklarin yaninda insanin birbirine kuvvet olabilecegini gostermek en makul davranislar su an icin.

Ailesiyle iletişimim yok ki.Peki psikiyatriste yönlendirmek dışında ben ona nasıl davranmalıyım? Bana Ne önerirsiniz davranış konusunda

Bu bicak sirti bir konu.. bunun cevabini sizinle gorusen hekimin vermesi gerekiyor bunu daha cok erkek arkadasinizin kisiligi ve depresyon tanisi alirsa klinigi belirleyecek. Kendisiyle tanismadan soyle yapin demek tam tersine goturecek bir hareket olabilir.
Uzaktan hic tanismadan soyleyebilecegim onu anladiginizi ve yaninda oldugunuzu hissettirin. Destek almasi gerektigini sizin ona ihtiyacinizin oldugunu en azindan sizin icin doktora gitmesi gerktigini iletin.
Ailede guvendigi derdini paylastigi biri varsa onu ogrenmeye calisin ve onunla gorusup anlatmasini saglayin

Öncelikle uzman birinden yardım alması gerekiyor. Bir psikiyatrist ya da psikologa gitmeli. Bunu sağlayabilirsin ancak yaşadıklarının içine yavaş yavaş seni de çekilebilir. Eğer böyle bir durum olursa unutma sen onun psikologu değilsin. Belki kızacaksın ama.
lütfen işi uzmanına bırak...Ve onun da çaba sarfetmesi gerekiyor... yoksa doktorların elinde sihirli değnek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…