• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin iş yerinde de böyle sorunlar oluyor mu ben mi dert ediyorum

Yani işleyişi bilmiyorum devlet dairesi ama şöyle bir şey var ilçe yada il milli eğitim müdürlüğü bu konu ile ilgilenir diye düşünüyorum yani kimsenin ekmeginden olmasini istemem ama sikayet silsilesi ile milli eğitim ilgilenmez ise cimerden bakanliga küçük bir citlatma iyi olacaktır
Müdür uyarmış bunları
Bugün gelip benden özür diliyor biri
Dedim “benden özür dilemeyin hepimiz bu çocuklar için buradayız herkes işini yapsın sorun yaşamayalım “🤷🏻‍♀️

Müdür uyarmış bunları
Bugün gelip benden özür diliyor biri
Dedim “benden özür dilemeyin hepimiz bu çocuklar için buradayız herkes işini yapsın sorun yaşamayalım “🤷🏻‍♀️
Uyarı işe yaramış gibi özür dilediğine göre ama devami halinde hak edenin hakkini verin

Bizde de aynı şekilde bir abla var 50 yaşlarında. Henüz iş yaparken görmedim sürekli şikayet sürekli hastalık anlatma derdinde. İş yapmadığı gibi çay kahve içerken görünce yanına gelir iki saat dert anlatır bırakmaz ki bir kahve içelim. Allahtan çalışan destek personeli sayısı fazla da çok sıkıntı olmuyor.

olmam ama devlet baskani olsam zaten ilk isim kadroyu memuriyeti kaldirmak olurdu
meslek garantisi insani tembellige iten birsey.
benim ex kurum 8.30da acilirdi ama hepimiz 9da gelirdik. zaten gelince bir kahvalti seremonisi olurdu en az yarim saat. cay gec koyulduysa o da gec baslardi o zaman 10da masalara anca geçerdi insanlar sigara icen daha da oyalanirdi.
moladan once uzun uzun "ne yiyelim" muhabbeti donerdi , ne yiyelim diye sormaya gelen odada otururdu sohbet muhabbet edilirdi odacak. mola 12.30 ama 12.15 gibi herkes molaya hazir, islerini bitirirdi. bazen bazılarının yemegi gec gelirdi hem mola yaparlardi hem yemek gelince bir de onu yiyip yemek molasi yaparlardi (molamiz yarim saatti) . yani ne bileyim ben görmedim bilmedim boyle seyler bana coook sacma gelirdi. Ama iste kimsenin is korkusu yok (vatandasin girip çıktığı bir kurum degildi , gerekirse bizim vatandaşa gittiğimiz bir kurumdu)
isler de aksamazdi çünkü fazla fazla insan calisiyordu .
aslinda o arkadaslarimi cok severdim hala da cok sevip görüşüyorum ama devlet daireleri böyle. isi öğrenmem icin birkac ayri kuruma yonlendirmislerdi onlar da oyleydi en disiplinli olaninda bile kapi kapanir borsa goygoyu donerdi saatlerce.
asla bana uygun yerler degil. maas aliyorsan hakkini vermek gerekiyor.
cok ilginc bir sekilde bu ülkede 6 bucuk 7 ye kadar hatta haftasonu bile calisanlar, hic oturmadan ayakta calisanlar vs cok düşük bir rakam aliyor ama oldukca az calisan memurlar onlarin 3 kati para kazaniyor+1

İşkurlu
Stajyerler asla yapmıyor ki öyle bir sorumlulukları da yok🤷🏻‍♀️
Ben stajyerken de yapıyordum öğretmen de oldum yapıyorum 😂
Ben stajer ken de yaptım hafta sonu okulu taşıdık temizledik hafta içi sürekli bez degistirdim servis ablaligi yaptım.18 yıldır öğretmenim köyden şehire 6 okulda çalıştım iş yaptıramadigim için çok yıprandım.40 yaşındayım ama tükendiğimi hissediyorum zaten meslek zor veliler küçük çocuklar.birde çalışanlarla uğraşmak.ama müdür bile ağlıyor iş yaptıramadigi için düzen böyle bazısı nasıl beceriyorsa yaptırıyor.

Ahh Ahh
Yan sınıftaki hoca ile oturup çay çörek yiyip o çocukları nasıl ihmal ediyorlar bir bilseniz 😢
Birkaç defa benim için soğuk nevale dediğini falan da duydum (işimi yapmaktan başka bişey bilmediğim içinmiş) 🤣
Yan sınıftaki hoca yüzünden siz iş yaptıramıyorsunuz zaten. Ne münasebet yani iş saatinde çörek, çay keyfi yapmak. Bu kadar yüz bulursa olacağı bu.

Öğretmen değilim ama bizim kurumda da hic iş yapmıyorlar. Bizimkiler kadroya geçmiş. Biraz onun için rahatlar sanırım. Gelip çöpleri bile boşaltmiyor mesela arayıp söylemek gerekiyor. Ya da yere kahve vs döküldüğünde arasak bulamıyoruz. Ama eski iş yerimde temizlik işi özel sektördeydi orası pırıl pırıldı.

Öğretmen değilim ama bizim kurumda da hic iş yapmıyorlar. Bizimkiler kadroya geçmiş. Biraz onun için rahatlar sanırım. Gelip çöpleri bile boşaltmiyor mesela arayıp söylemek gerekiyor. Ya da yere kahve vs döküldüğünde arasak bulamıyoruz. Ama eski iş yerimde temizlik işi özel sektördeydi orası pırıl pırıldı.
Dün okulumuza teftişe geldiler bakanlıktan..
Yeni geçilen eğitim modeli sebebiyle..
Yani tamamen evrak israfını,teftiş..
Öğretmene eziyet.
O teftişi temizlik için yapsalar hiç bir sorunumuz kalmayacak 🤷🏻‍♀️

Merhaba, 10 yıllık öğretmenim.
4 yıl köyde görev yaptım, şu an da sosyoekonomik açıdan oldukça yetersiz bir bölgede bulunan merkez bir okulda çalışıyorum. Köyde de burada da çalışmış biri olarak zaten işin yükü ve yıpratıcılığı oldukça fazla. Bunun üzerine bir de okuldaki bazı hizmetlilerin sürekli gerginlik çıkarması beni gerçekten yoruyor.Köy buraya göre daha rahattı diyebilirim hem çocuklar hem veli daha uyumlu idi..

Neyse
Bu belki dışarıdan küçük bir dert gibi görülebilir ama benim için artık ciddi bir problem haline geldi. Çünkü hem işlerini yapmıyorlar hem de bir şey rica edildiğinde tersleyip gidiyorlar. 5 yıldır bu okuldayım ve maalesef durum hep aynı. Bugün ilk kez müdüre durumu iletmek zorunda kaldım.

Bugün sınıfta etkinlik sonrası ciddi bir dağınıklık vardı. Çocuklarla beraber toparlamaya çalıştık ama limonata gibi şeyler döküldüğü için yerler yapış yapış olmuştu. Sabah görevli olan arkadaş her zamanki gibi erkenden çıkmıştı. Yine de aradım ama ‘yokum’ dedi.

Stajyerler ve ben süpürmeyi, düzenlemeyi yaptık; ancak yer silmek artık gerçekten benim kaldırabileceğim bir yük değil. Müdür yardımcısına yazıp başka biri varsa yönlendirmesini rica ettim.

Görevlilerden iki kişi geldi ama sadece limonatanın döküldüğü 1 metrelik alanı sildiler. Masaların altını da göstermeme rağmen ‘O bizim işimiz değil, Esma Hanım gelince yapsın’ deyip çıktılar.
Esma hanım dediğimiz kişi de toplamda 2 saat okulda (yan sınıfta oturup sadece çay içip muhabbet ediyor veli ve öğretmenle) kalıyor.

Ben yıllardır tek bir kez bile ‘Bu benim işim değil’ demeden elimden geleni yaptım. Belki bu da benim hatam. Belkisi yok evet kabul hata..

Kısacası sorum şu,
Eğer o işleri yapacak kişi vaktinden önce okuldan ayrılıyorsa, sınıfın temizliği her gün neden benim sorumluluğuma kalıyor bundan sonra ben de yapmamalıyım o halde?

Bu durumu paylaşmak, dertleşmek istedim ayrıca yorumlarınızı bekliyorum 🙋🏻‍♀️

(Ayy zaten hep alttan alıyorsuncular gelecek 🤭😅 olsun 💪🏻 yani şöyle müdür onun erken çıkmasına izin verince ben ne yapabilirim ki gerçekten ? )
Sizi en iyi anlayanlardan biri ben olabilirim öğretmenim ve kötü yerlerde de calıştım. Gerçekten bazısı lak lak etmeye geliyor havaları cabası sanırsınız okul müdürü. Öylelerine kibar olmamak gerek yoksa iyice işi kayırırlar gerçi bunun gözdağını müdürün yapması lazım sizin değil. Şükür ki şuan ki okulumda müdür tek tek izler ha demeleri yönlendirir o yüzden bize de laf düşmez

Back
X